F-Secure Anti-Virus
Si21 - ŠPORT -> ATLETIKA
Merlene Ottey počiva v Ljubljani

Monaco, 14. februarja 2000 (MOREL)- Merlene Ottey je ena zmed najboljših atletinj na svetu vseh časov. Zdaj bo o njenem primeru dopinga odločala Arbitražna komisija Mednarodne amaterske atletske zveze (IAAF). To je odločitev Sveta IAAF, s čimer je postala odločitev Jamajške atletske zveze, da je atletinja brez krivde in lahko tekmuje, brezpredmetna. Zaenkrat se še ne ve, kdaj se bo sestala arbitražna komisija, najverjetneje pa bo zaradi tega ostala brez nastopa na olimpijskih igrah.

Na sedežu IAAF so prepričani, da bo Otteyeva dobila kazen dvoletne prepovedi tekmovanja. Medtem naj bi Otteyeva, ki je v Ljubljani, pričela z ofenzivo dokazovanja, da ni kriva oz. da ni jemala dopinga. Dokazovala bo tudi pravno-tehnične napake pri kontroli dopinga in se posvetila moralno-etičnemu vprašanju, Češ da naj bi ji atletski funkcionarji IAAF ponudili "kravjo kupčijo", tako da naj bi pred lanskim svetovnim prvenstvom izjavila, da je poškodovana in da za to odstopa od tekmovanja.

Na olimpijskih igrah je Otteyeva sodelovala od leta 1980, osvojila je sedem medalj, je edina atletinja, ki je na svetovnih prvenstvih osvojila 14 odličij. V disciplini 100 metrov je zabeležila je 57 zaporednih zmag. Na prvenstvu sveta v Goeteborgu je postala najstarejša prvakinja sveta, ko je kot 35-letna zmagala na 100 in 200 metrov.



© 1994-2000 Si21 / Kabi d.o.o.