F-Secure Anti-Virus

Si21 - ŠPORT -> ATLETIKA                                                               NAŠI NA OI        ARHIV      

PREVERITE SVOJE SPOSOBNOSTI - COOPERJEV TEST

20. APRILA - DOBRODELNI "ZAJČKOV KROS" V KOPRU

In še navodilo začetnikom: ne bojte se klikniti na katerokoli povezavo na naših straneh (in teh ni malo), Vse so interaktivne, žive in lepo nakazane in vam vedno ponudijo novo vsebino.

 ODSLEJ NA NAŠIH STRANEH TUDI KOLEDAR GORSKIH TEKOV

POGUMNO SE SPREHODITE PO TEJ STRANI, SAJ JE POLNA NOVOSTI

 
V Londonu presenečenje, v Rotterdamu prav tako - kako bo v Bostonu?

London, Rotterdam, 16. april

Londonski maraton je postregel s presenečenjem, ki bi mu zlahka rekli tudi senzacija. Khalid Kahnnouchi je bil šele tretji, medtem ko pri dekletih ni bilo tolikšnega presenečenja. Tegla Loroupe tega preprosto ni dovolila!

Na tokratnem Londonskem maratonu je malokdo na prvem mestu pričakoval koga drugega kot Khalida Khannouchija, pa vendar se je zgodilo prav to. Zmagal je Antonio Pinto iz Portugalske, ki  je sicer zelo znano ime med maratonci, saj se redno že nekaj let uvršča na najvišja mesta, kadarkoli nastopi. Toda v Londonu ga kljub temu ni bilo na prvih mestih na stavnicah.

Antonio Pinto ob prihodu v cilj

Pri dekletih je bila prva favoritinja Tegla Loroupe in svoj renome je potrdila. Zmagala je kar prepričljivo. Njena prijateljica Chepchumba je bila tretja, drugo mesto pa je osvojila Romunka Lidia Simon. (na sliki levo sta Tegla Loroupe in Joyce Chepchumba lani v Londonu - Loroupejeva je levo).
več o Rotterdamu več o Londonu
V Rotterdamu pa je tokrat slavil Kenneth Cheruiyot, čeprav so mnogi domnevali da bo  brez konkurence, pri dekletih, kjer pa konkurenca tokrat res ni bil ravno vrhunska, pa je v odsotnosti Tegle Loroupe, ki je pred dvema letom tu postavila svetovni rekord, zmagala Španka Ana Isabel Alonso.

V Bostonu pa za današnji (17.4.2000) maraton strokovnjaki napovedujejo pravi defile Kenijcev, med njimi pa največ možnosti dajejo izkušenima tekačema kot sta Moses Tanui (zgoraj) in John Kagwe. (na sliki levo). Oba bosta poskušala  osvojiti eno od prvih mest in si tako zagotoviti nastop v Sydneyu.

V kenijski reprezentanci je namreč po nedavnem revoltu tekačev na Svetovnem prvenstvu v krosu na Portugalskem še bolj živahno in kot da se vsi še bolj prizadevajo dokazati, da je njihovo vodstvo res nesposobno.

več o Bostonu


 

Tek Slovenskih novic v ljubljanskem Tivoliju

Ljubljana. 16. april

V nasprotju s pričakovanji in z vremensko napovedjo je bil današnji dopoldan v Tivoliju naravnost idealen za rekreativno prireditev, kakršnih bi v našem glavnem mestu lahko bilo več. Na prvem letošnjem teku, ki jih organizirajo Slovenske Novice in klub Novice Extreme skupaj s pokrovitelji, se je zbralo 115 odraslih tekačev in tudi precej otrok. Na tekmi sta kot štarterja in podeljevalca priznanj najboljšim nastopila tudi naša Olimpijca Roman Kejžar in Matija Šestak, sicer oba tudi člana Novice Extreme.

Matija Šestak

Otroci so tekli na progah dolgih 1 oz. 2 km (glede na starost), medtem ko so se odrasli pomerili na progi 3,5 km (1 krog) in na 10,5 km. Morda najbolj vzpodbuden podatke, ki ga je organizator posredoval ob koncu prireditve je tale: prav nihče od nastopajočih ni odnehal pred ciljem. "boj" s progo in samim seboj so torej dobili vsi, od najmlajših do najstarejših.

Roman Kejžar

Na naših straneh z rezultati objavljamo zaenkrat le rezultate najboljših (po času) na posameznih progah, podrobnejše rezultate in poročilo s teka pa preberite v ponedeljkovih Novicah.

Besedilo in foto: Edo Bogataj


 

Iz Novega mesta - nekoliko pozno, a od srca

Novo mesto, 9. april

Uradna otvoritev - tekače je pozdravila tudi novomeška podžupanja, gospa Martina Vrhovnik

3. Novomeški tek, ki ga je tudi letos organiziral TK Portovald CP iz Novega mesta, je v vseh pogledih lepo uspel. Zadovoljni so organizatorji in tekmovalci, ki so potrdili, da se bodo še vračali na to prireditev, ki postaja tradicionalna. Bilo je veliko tekmovalcev in gledalcev, prireditev pa so množično podprli tudi sponzorji.

Prizor s štarta starejših mladincev, članov in veteranov  (klikni za povečavo)

Damjan Cizelj (eden od članov TK Portovald CP Novo mesto)

Rezultati tega teka so že nekaj dni objavljeni na naših straneh.

Prispevek poslal: Damjan Cizelj


Od danes tri novosti na naših straneh

Ljubljana, 15. april

Danes uvajamo na naših straneh tri novosti, ki so jih mnogi pogrešali. 

Prva je koledar vseh gorskih tekov pri nas (objavljamo pa tudi koledar mednarodnih gorskih tekov). Podatke je posredoval Tomo Šarf. V nadaljevanju bomo predstavili tudi druge dejavnosti sekcije za gorske teke pri nas.

Prva mednarodna tekma v gorskih tekih letos bo Tek na Krvavec, ki šteje kot Grand Prix tekma.

Druga novost je rubrika "Klubi, društva in sekcije", v kateri bomo začasno omogočali predstavitev klubom in društvom, ki še nimajo lastne spletne strani. Ne pozabite pa, da vam pri postavitvi spletne strani lahko pomagamo prav mi!

In tretja novost? Rubrika "Šport za vsakogar", kjer za začetek predstavljamo brezplačni Cooperjev test, ki ga organizira Agencija za šport Ljubljana. V nadaljevanju bomo predstavili še nekaj akcij te Agencije, k sodelovanju pa vabimo tudi druge sorodne organizacije.

Urednik


 

Še druga zmaga bratov Ahansal v Sahari

Rabat, 14. april

Starejši od bratov Ahansal iz Maroka, Lahcen, je vse bliže končni zmagi na letošnjem "Marathon des Sables", ki te dni poteka v Sahari. Na cilj včerajšnje, četrte od šestih etap, sta brata tako kot v prvi etapi, ponovno pritekla z roko v roki. Medtem ko je mlajši Mohammed bil soudeležen pri zmagi v prvi in četrti etapi, pa je Lahcenu to že četrta zmaga in do ponovnega končnega uspeha na tem neverjetno težkem maratonu, mu ne manjka prav dosti...

več v novicah


 

Tudi Rotterdam ima svoje favotite

Rotterdam , 14 April

Etiopijec Tesfaye Tola je še eden mnogih tekačev iz te dežele, ki si je zaželel olimpijske slave in svojo formo bo prvič letos v resni konkurenci preizkusil na 20. Rotterdamskem maratonu. Tola, ki ima zaenkrat zelo dober osebni rekord 2:06:57, je kljub močni konkurenci med favoriti tega maratona, čeprav mu verjetno Kenijec Sammy Korir ne bo dal dihati, enako nevarna pa mu bosta verjetno tudi Brazilca Vanderlei Lima in Luiz Antonio Dos Santos. Sicer pa je med okrog 10000 tekači vsaj kakšnih petnajst sposobnih dobiti tekmo in morda naslediti Kenijca Josephata Kosgeija, ki je rekorder proge, vendar letos ne nastopa.

V ženski konkurenci pa strokovnjaki napovedujejo boj za zmago med Avstralko Nicole Caroll (ki ima osebni rekord 2:25.52) in Korejko Eun-ju Kwon (2:26.12) ter morda še Kenijko Susan Chepkemei (2:26.38).

Edo Bogataj


 

Tudi Marion Jones se vrača na steze
 
Osem mesecev po boleči in skorajda usodni poškodbi hrbta, ki je ameriški šprinterski superzvezdo Marion Jones preprečila dokončati nastop na SP, se ta atletinja ta konec tedna vrača na stezo v svoji rodni Kaliforniji.

S tem prvim letošnjim nastopom bo začela ciklus priprav, ki naj bi vodile do kar 5 zlatih olimpijskih medalj. Prvi letošnji nastop svetovne prvakinje na 100 m bo v nedeljo, 16. aprila, tek na 400 m. Nastopila bo v štafetnem teku blizu Los Angelesa na Mt. San Antonio College Relays. ta tek naj bi pokazala njeno pripravljenost, obenem pa tudi njeno sposobnost zmagovati na tej progi.

Marion Jones

več

Edo Bogataj


IAAF Permit Meeting v Fort-de-France
 

Donovan Bailey

Na tem atletskem mitingu, ki bo 29.aprila v mestecu Fort-de-France na otoku Martinique, bodo nekateri vrhunski atleti prvič letos preizkusili svojo pripravljenost. Med njimi bo verjetno največje pozornosti deležen nekdanji svetovni rekorder v teku na 100 m Kanadčan Donovan Bailey, ki si še vedno ni povsem opomogel po poškodbi Ahilove tetive.

Poleg Baileya pa bo na tem mitingu nastopila cela vrsta odličnih tekmovalcev in tudi on bo imel nekaj zelo resnih konkurentov.

več

Edo Bogataj


 

Nenavadna športna tragedija

NANTERRE, Francija, 12. april (AFP)

Nekdanji francoski prvak in rekorder v metu diska, 36-letni Serge Avedissian se je smrtno ponesrečil na treningu nekje v predmestju Pariza. Avedissian je bil francoski prvak leta 1987, vendar je vse do včeraj ostal med vrhunskimi metalci diska in je redno treniral.

Policijsko poročilo pravi, da je Avedissiana v glavo zadelo kladivo nekega njegovega kolega, ki je treniral na drugem delu stadiona.

Policija je sicer sprožila uradno preiskavo in je metalca kladiva najprej obtožila umora, vendar so preiskavo kasneje odpovedali, saj je bil nesrečni metalec zaradi dogodka popolnoma neprišteven.

Po AFP povzel: Edo Bogataj


Posebnež med posebneži - saj ni res, pa je!

Edinburgh, 12. april

Mnogi pravijo, da so tekači, ki se podajo na tako težko preizkušnjo, kot je maraton, posebneži, če ne kar čudaki - pa čeprav je teh posebnežev vse več (tudi pri nas). Toda zares pravi posebnež v vsej tej nepregledni množici posebnežev je Škot Mike Robertson. On bo namreč nedeljski Londonski maraton zelo verjetno tekel v rodnem mestu Edinburghu. Če bo tako, bo tekel sam! Pa ne gre za znamenito škotsko varčnost, prej nasprotno, kajti Mike bi na vsak način rad tekel, saj svoj nastop posveča plemeniti dejavnosti - zbiral bo denar za razne dobrodelne organizacije.

In zakaj se ne bo udeležil maratona tam, kjer bodo tekli tisoči drugih tekačev, ampak jo bo mahnil po svoje in čisto na drugem koncu otoka? Samo zato, ker z ženo prav v teh dneh pričakujeta naraščaj in Mike hoče biti na vsak način zraven, ko se bo zgodilo (verjetno gre za njunega prvega otroka). Pri organizatorjih si je izboril pravico do lastnega maratona in do tega, da mu bodo rezultat in uvrstitev priznali, kot da bi tekel v Londonu. Obljubil pa je, da bo prišel teči v London, če bi slučajno njegova draga rodila še pred začetkom maratona. Ni kaj - najprej družina, takoj nato pa maraton!

Novico po "Track & Field news" povzel: Edo Bogataj


Brata Ahansal zmagala prvi dve etapi po Sahari

Rabat, 12. april

Domačina, brata Lhacen in Mohammed Ahansal (ki sta oba že bila zmagovalca tega maratona) sta z roko v roki pritekla na prvi etapni cilj najtrše maratonske preizkušnje skozi Saharo "Marathon des Sables", 238 km dolgega teka, ki ga bodo tekači morali premagati v 6 etapah. Drugo etapo pa je dobil Lhacen pred Francozom Gillesom Diehlom.

V ženski preizkušnji je prvo etapo dobila Italijanka Rosanna Pellizzari, na drugem mestu pa je Američanka Lisa Smith, na cilj druge etape pa je prva pritekla Cathy Tibbets iz ZDA, druga je bila Franoczinja Pascale Martin, medtem ko je bila zmagovalka prve etape Pellizzarijeva tokrat tretja in vodi v skupnem seštevku.
 
Tekači so do sedaj pretekli razdaljo med mestoma Oued El Khait proti izsušenemu jezeru Iriqui Lake blizu Foum Zguid, kar je okrog 500 km južno od glavnega mesta Maroka Rabata.

Na teh dveh etapah so bili tekmovalci izpostavljeni temperaturam okrog 39 stopinj Celzija in rahlemu peščenemu viharju. Po sporočilih organizatorja je zaenkrat iz konkurence od 680 tekačevi, ki so tekmo začeli, odstopilo 38 atletov.    več


 

Bo Khalid Khannouchi dobil obe bitki?

London, 12. april

Maroški atlet Khalid Khannouchi, ki ga ves svet že vidi kot zmagovalca Londonskega maratona v nedeljo, bije ta čas še eno pomembno bitko.

Že nekaj časa si namreč prizadeva pridobiti ameriško državljanstvo. Vse pa kaže, da mu bo lažje zmagati v Londonu kot pa dobiti tako želeni potni list, pa čeprav je njegova soproga Sandra ameriška državljanka in čeprav tudi sam že vse od leta 1993 živi v ZDA.

več             

Svetovni rekorder Khannouchi


 

Tudi olimpijski prvak Thugwane bojuje dvojno bitko

Posebne vrste dvojno bitko bo na Londonskem maratonu bojeval tudi olimpijski prvak iz Atlante, Južnoafričan Josiah Thugwane. Tisoči tekačev bodo na tem maratonu tekli v spomin na svoje sorodnike ali prijatelje, ki jih je napadla ena najbolj zahrbtnih bolezni sodobnega časa - rak, mnogi pa bodo tekli z upanjem, da jim bodo na nek čudežen način tako pomagali.

Čisto posebno mesto med njimi pa pripada temu malemu možicu, olimpijskemu prvaku iz Atlante, prvemu črncu iz Južne Afrike, ki mu je uspelo seči po olimpijskem zlatu. On bo to poslanstvo občutil na prav poseben način, kajti zaobljubil se je, da bo tekel v pomoč in vzpodbudo svojemu trenerju in hkrati največjemu prijatelju Jacquesu Malanu, ki je tudi zbolel za rakom ...    več


 

April in maj - meseca maratonov
 
Letošnji april je prav gotovo mesec maratona, kajti toliko kot je ta mesecev tovrstnih prireditev po vsem svetu, jih je le redkokdaj, še posebno mesto v tej "gneči" pa ima naslednja nedelja, 16. aprila.  Podobno pa seveda velja za najlepši pomladni mesec maj. Nekateri teh maratonov so tudi v naši soseščini. Se jih boste udeležili ali jih vsaj obiskali?

Posnetek z lanskega maratona v Radencih - zmagovalca v teku na 10.000 m

Fotoarhiv: Edo Bogataj

Zanimivo pri tem je, da je po svetu že kar tradicija, da kot uvod v atletsko sezono pripravijo prav maratonske teke, medtem ko je pri nas edina tovrstna prireditev na začetku pomladi le Maraton treh src v Radencih, ki letos praznuje, saj bo to jubilejni, 20. maraton po vrsti in bo tokrat 20. maja. Morda bi to bil lahko namig v premislek drugim našim prirediteljem maratonskih tekaških prireditev.
Za vse ljubitelje teka, posebej pa maratona zato tokrat na naših straneh z novicami objavljamo povezave do uradnih strani organizatorjev teh tekov, o rezultatih pa bomo poročali naslednji teden.

Nekateri teh prirediteljev pa žal nimajo naslova oz. spletne strani.

Slika desno: start lanskega maratona v Rotterdamu

več


 

Sotomayor bo v negotovosti "trpel" še do 2. junija

Washington DC, 10. april

Šele tedaj naj bi namreč posebna komisija IAAF, ki raziskuje njegov primer jemanja nedovoljenih poživil, dokončno odločila o Sotomayorjevi nadaljnji usodi. Kot je znano, Kubancu grozi prepoved nastopanja, ker so na Pan-Ameriških igrah v Winnipegu testi pokazali, naj bi jemal kokain. Zaradi tega so mu tedaj tudi odvzeli zlato medaljo, ki jo je osvojil v skoku v višino.               več v novicah


Kenijski tekači zatemnili obzorje v teku na 10 milj

Washington DC, 10. april

Na nedeljskem teku na 10 milj (cca 16 km) v Washingtonu, so kenijski tekači na čelu z Reubenom Cheruiyotom dobesedno zatemnili nebo, kajti na cilju jih je bilo kar 10 med prvih 12. Cheruiyot je to razdaljo pretekel v času 46:07.

Precej podobno je bilo tudi v ženski konkurenci, kjer je prav tako Kenijka, 25-letna Teresa Wanjiku skupaj s še štirimi rojakinjami na enak način opravila z vso konkurenco in zmagala s časom 55:53.

več v novicah


 

Priznani novi svetovni rekordi

Monaco, 10. april

Mednarodna atletska federacija je te dni uradno ratificirala dva nova svetovna rekorda. Pravzaprav gre za priznanje treh svetovnih rekordov, ki pa sta jih dosegla dva tekmovalca. V mladinski kategoriji je nov svetovni rekord na 3.000 m SC priznan Avstralki Melissi Rollison, Dancu Wilsonu Kipketerju pa sta priznana kar dva nova svetovna rekorda, oba v dvoranskem teku na 1.000 m.

več v novicah

Wilson Kipketer


 

Teki Slovenskih novic in Asicsa

Ljubljana. 10. april (Slovenske novice)

Slovenske novice bodo letos namesto dosedanjega tekaškega pokala organizirale "Teke Slovenskih novic in Asicsa", namenjeni pa bodo predvsem ljubiteljem rekreativnega teka, ki nimajo pretiranih tekmovalnih ambicij. 

Povzetek članka iz Novic objavljamo po dogovoru s Primožem Kališnikom

Letošnji koledar (objavljen je na naših straneh) obsega 6 tekov, na katerih bodo lahko nastopili tako otroci, kot začetniki in izkušeni rekreativci - kategorije pa so temu prirejene. Za tekmovalce so skupaj s pokrovitelji pripravili tudi bogate nagrade, o njih pa bo po novem odločal žreb. Prvi tek v sklopu letošnje akcije bo 16. aprila v Tivoliju

več

Povzetek pripravil: Edo Bogataj


 

Pariški maraton dobila oba favorita

Pariz, 10. april

Po pričakovanjih in lastnih napovedih sta tako v ženski kot v moški konkurenci na pariškem maratonu slavila prva favorita, Francoz Mohamed Ouaadi (na sliki) in Belgijka Marleen Renders. Za zmago sta bila nagrajena vsak s po 150.000 franki. 

Oba sta tudi dosegla rekorda pariške proge. Tudi to sta že pred tekom napovedovala tako tekmovalca kot organizatorji, ki so prav v ta namen najeli nekaj odličnih tekačev kot "zajce". Tokratnega maratona se je sicer udeležilo skoraj 32.000 tekačev z vsega sveta.   

več

Pripravil: Edo Bogataj


 

Otvoritveni miting atletske sezone v Kopru

Koper, 8.april

V sončnem spomladanskem sobotnem popoldnevu se je na koprskem atletskem stadionu začela uradna atletska sezona na prostem z državnim prvenstvom v štafetnih tekih, ki ga je spremljal otvoritveni miting sezone pod pokroviteljstvom Volksbank – Ljudske banke. V odlični organizaciji Atletskega kluba Koper smo lahko videli prijetno prireditev, ki so jo spremljali tudi odlični dosežki, med katerimi zagotovo izstopa odličen nastop 

in rezultat naše trenutno najboljše metalke kopja Evfemije Štorga, ki je že na letošnji svoji prvi uradni tekmi kopje zalučala 61,14 m daleč, kar je nov državni rekord in kar je najpomembneje izpolnitev olimpijske norme za nastop na Olimpiadi v Sydneyu.

"Efi" daje prvi intervju po izjemnem dosežku

več

Poroča: Mitja Butul


 

Najtrša preizkušnja tekačev na svetu - tek skozi Saharo!
 

Fotoarhiv organizatorja - posnetek z lanskega teka skozi Saharo 

Še ena izjemno zahtevna preizkušnja človeškega poguma ter psihične in telesne vzdržljivosti se bo te dni odvijala v Sahari. "Marathon des sables", letos bo že 15. po vrsti, mnogi smatrajo celo za mnogo hujšo preizkušnjo vzdržljivosti, kot je znani tek po "Dolini smrti" v ZDA, kamor se letos odpravlja tudi naš ultramaratonec Dušan Mravlje. 

Takšne teke je seveda praktično nemogoče in nesmiselno primerjati med seboj, kajti gre zares za ekstremne pogoje in tudi nenavadne razdalje. Čeprav so ga poimenovali maraton, gre za tek v dolžini 238 km, torej prej nekakšen ultramaraton..
več

Povzetek pripravil: Edo Bogataj


 

Boston 2000 v senci Londona in Pariza?

Najslavnejši in najznamenitejši od vseh velikih maratonov je seveda Bostonski maraton, ki ima daleč najdaljšo tradicijo in ga štejejo za predhodnika sodobnih prireditev te vrste. Letošnji bo le dan za Londonskim maratonom, torej 17.aprila. 
Gneča bo seveda letos tudi v Bostonu nepopisna, čeprav so se organizatorji odločili, da bodo tokrat omejili število udeležencev na 20.0000.

Bo pa Boston 2000 ponovno pomenil prelomnico v zgodovini maratonov, saj bodo imeli obiskovalci na voljo pregled nad celotnim  dogajanjem preko posebnih monitorjev, 

Bostonski maraton pa bo moč spremljati tudi v živo preko Interneta.

več


 
Obeta se izjemna konkurenca v Londonu
 

Na letošnjem Londonskem maratonu, 16. aprila se obeta tako izjemna konkurenca, da bi bilo za organizatorje že bistveno lažje, če bi navedli, kateri od zvezdnikov svetovnega maratona tokrat ne bo nastopil, kot pa, kdo bo!

Med atleti, ki v Londonu še posebej vzbujajo pozornost, je na prvem mestu vsekakor lanski zmagovalec, Maročan Abdelkader El Mouaziz, nič manj slavno ime pa ni njegov rojak Khalid Khannouchi, nastop pa so potrdili še mnogi drugi.

Fotoarhiv: EB

Povezava na uradno stran LM 

Podobno, če ne še nekoliko bolj vroč utegne biti boj med dekleti, kjer med favoritinje sodijo predvsem Kenijke:Tegla Loroupe (lani je tekla 2:20:43) and lanska zmagovalka Londona Joyce Chemchumba (2:23:22). Spisek izjemnih atletov, od katerih si vsi žele čim boljše uvrstitve, pa se s tem seveda še zdaleč ne konča...

več

Povzetek pripravil: Edo Bogataj


 

Haile Gebrselassie se v maju vrača na atletske steze

Po sanaciji poškodbe Ahilove tetive, ki jo je utrpel lani, se večkratni svetovni prvak in rekorder ter olimpijski prvak na 10.000 m končno vrača na stezo. Svoj prvi nastop potem, ko je moral pavzirati celotno zimsko sezono, je najavil za 28 maj, ko naj bi nastopil na teku v Hengelu na Nizozemskem.
več

Povzetek pripravil: Edo Bogataj


 

Potrjena prizorišča velikih tekmovanj pod okriljem IAAF

Pariz, 2. in 3. april

Glavni odbor IAAF je na zasedanju v Parizu sprejel vrsto pomembnih odločitev v zvezi z organizacijo mednarodnih tekmovanj, ki so pod njenim okriljem, obenem pa je potrdil tudi spremembe v koledarju svetovnih prvenstev in drugih velikih mednarodnih tekmovanj.
več

Povzetek pripravil: Edo Bogataj


Naša rekorderja in prvaka stopnjujeta formo
 
Helena Javornik in Roman Kejžar, naša prvaka in rekorderja, tekača na dolge proge, načrtno stopnjujeta formo in se tako že počasi pripravljata na čim uspešnejši nastop na Olimpiadi.

Roman v pogovoru z Darjo Kokalj Helena pred Sonjo Roman
V Lizboni sta oba nastopila v teku na 10.000 m in kljub nemogočim pogojem, v hudem nalivu, sta oba izboljšala svoji rekordni znamki: Helena svoj državni rekord, dosežen prav tako v Lizboni pred dvema letoma, Roman pa osebnega.
več

Edo Bogataj


Tudi 5. Vipavski tek - po tradiciji: v dežju

Kot da so se proti prizadevnim vipavskim organizatorjem zarotili bogovi - tudi letošnji tek je bil, tako kot lanski, v vetru, mrazu in dežju. Tekači so v cilj prihajali blatni skoraj kot na decembrskem Evropskem prvenstvu v krosu v Velenju.

Toda najboljših tudi to ni motilo, da se ne bi izkazali in pokazali, da so sposobni premagati vsako težavo. Le malo po končanem teku se nihče več ni pritoževal. Med dekleti je tokrat zanesljivo zmagala 28-letna italijanska tekačica Valentina Bonanni, med našimi pa se je zopet najbolje odrezala Darja Kokalj, ki je zasedla drugo mesto, medtem ko je med moškimi ponovno prepričljivo slavil Stojan Melinc.

Portreti najboljših v Vipavi

Foto: Paolo del Core in Edo Bogataj

Darja Kokalj Stojan Melinc Valentina Bonanni
Preberite podrobno poročilo z rezultati 

Edo Bogataj


Mladi koprski tekači uspešni v Italiji

Mladi tekači iz AK Koper so se udeležili še enega od tekov za CPT v Italiji in se tudi tokrat izkazali, posebej še Svetlana Bajič...

več


24. pariški maraton pred vrati

Pariz. 31. marec

V nedeljo, 9. aprila bo v Parizu že 24. maraton, eden najbolj znanih in obiskanih maratonov na svetu. Organizatorji pričakujejo rekorden obisk, kajti že sedaj imajo potrjenih več kot 31.000 prijav z vsega sveta. med udeleženci bo seveda tako kot vedno, nekaj svetovno znanih maratoncev, ki se bodo potegovali za zmago in bogate nagrade ....

Fotoarhiv: EB

več

Edo Bogataj


Urejanje in oblikovanje "Atletike":
Edo Bogataj
Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68
GSM: 041/288-729

atletika@si21.com
Na vrh strani

Naši atleti na OI 2000

Arhiv

E-mail:
atletika@si21.com
 
ŠPORT ZA VSAKOGAR

SLOVENIJA TEČE ZA ZDRAVJE - 2000

Koledar tekaških in rekreativnih prireditev leta 2000 v Sloveniji.

RAZPISI - SPOROČILA

 

NAJNOVEJŠI  REZULTATI

NOVICE - OBVESTILA

OBETAVNI MLADI ATLETI

KLUBI - DRUŠTVA - SEKCIJE

GRAND PRIX  -  ZLATA LIGA
ATLETIKA NA OI - KOLEDAR

    

SVETOVNI REKORDI
OLIMPIJSKI  REKORDI

DRŽAVNI  REKORDI

 

SLOVENSKI ATLETI

 

NAŠI ATLETI NA OI - 2000

DO ZAČETKA IGER JE ŠE:

 151 

 dni

 

ARHIV

APRIL
MAREC 2000
FEBRUAR 2000
JANUAR 2000

DECEMBER '99

NOVEMBER '99
OKTOBER '99

 

Olimpijski komite Slovenije

 

Atletska zveza Slovenije

 

IAAF
International Amateur Athletics Federation

  

Športosplet - spletni časopis

 

Športna unija Slovenije 

 


Slovenski atleti na straneh Zavoda za šport Slovenije

 

Ljubljanski maraton

 

Svetovno prvenstvo - 2001

 


© 1994-2000 Si21 / Kabi d.o.o.