novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
ATLETIKA

ŠPORT

domače novice

tuje novice
društva-klubi
OI - koledar
svetovni rekordi
olimpijski rekordi
evropski rekordi
državni rekordi
Grand Prix
Zlata liga
sveži rezultati
mladi atleti
šport za vse
olimpijske igre
naši atleti na OI
koledar AZS
koledar IAAF

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

F-Secure Anti-Virus

Predstavitev slovenskih atletov, ki so že  izpolnili olimpijsko normo za nastop na OI v Sydneyu.

Vse atlete - olimpijske kandidate predstavljamo tudi na posebni strani, kjer bomo v kratkem uvedli še nekaj novosti ...

Obiščite nas ponovno!

prijetnE PRVOMAJSKE praznIKe ŽELIMO vsem ljubiteljem atletike

Še ena smrt pri metu kladiva
Praga, 3. maj

Tokrat se je zgodilo na Češkem, nesrečna žrtev pa je komaj 18-letna tekačica Zuzana Krejcova, tekačica na srednjih progah (letos jebila 5. na česškem prvenstvu). Najboljši češki metalec kladiva in državni prvak ter rekorder Vladimir Maska je na lokalnem mitingu v mestecu Turnov metal 7 kg težko kladivo, medtem ko je Zuzana počivala ob progi v bližini, le kakšnih 10 m stran. Kladivo se odtrgalo in Zuzano zadelo v glavo od zadaj. Poškodbam je podlegla v bolnišnici. Kot je po nesreči povedal predstavnik kluba Slovan Liberec, Mirko Graef, je bilo za varnost poskrblejno po vseh pravilih. mladi Zuzani to ni nič pomagalo....

Khannouchi dobil ameriško državljanstvo

Maročan Khalid Khannouchi, svetovni rekorder v maratonu, ki je poročen z Američanko in že 7 let živi in trenira v ZDA, si je že nekaj let na vse pretege prizadeval dobiti ameriško državljanstvo, še posebej pa si je to želel letos, ker bi rad za novo domovino nastopil že na OI v Sydneyu. In zdaj mu je končno uspelo - včeraj je že svečano zaprisegel v Houstonu (Texas). V naslednjih dneh se bo moral le še odločiti, v kateri disciplini bo nastopil na Olimpiadi - to bo ali 10.000 m ali pa maraton, kar je bolj verjetno. Nastopiti bo moral sicer na kvalifikacijah in maratonske so že ta vikend v Pittsburgu, medtem ko so za tek na 10.000 m šele julija. Svojo odločitev bo tako zelo verjetno sporočil javnosti že na današnji tiskovni konferenci.

več o tem jutri v novicah

Domačini uspešni na maratonu v Sydneyu

Sydney, 30. april

Na prvi pravi predolimpijski preizkušnji v Sydneyu, mestu gostitelju, je bil včeraj v precej toplem, sončnem vremenu Host City Marathon. Med zmagovalci tega maratona, ki so ga domačini izkoristili tudi kot kvalifikacijsko tekmo za nastop na OI, so kar štirje Avstralci (po dve ženski in dva moška). Zmagovalca te preizkušnje so sicer po tekmi morali odpeljati z reševalnim vozilom v bolnišnico, vendar si je verjetno do sedaj že opomogel. Vstopnico za nastop na igrah ima namreč sedaj zanesljivo že v žepu.                     nadaljevanje...

Ni samo lepa - tudi hitra je in odločna
Des Moines, Iowa, 30. april

Suzy Favor Hamilton, najboljša ameriška tekačica na 1.500 m se je vrnila skorajda v enakem slogu kot nedavno Marion Jones. Po poškodbi Ahilove tetive so ji zdravniki dajali kaj malo možnosti, toda te lepotica med atletinjami je dokazala svojo izjemno voljo in pogum in kljub  zdravniškim nasprotovanjem dokaj kmalu po operacij začela trenirati. Včeraj pa je z zmago na mitingu v Iowi dokazala, da je med najresnejšimi kandidatkami za medaljo na Olimpiadi, kajti tekla je (in to po 14-mesečni odsotnosti s steze) letošnji najboljši rezultat na svetu: 4:05.13!

Zanjo je bilo vse to navidez preprosto in povsem samoumevno. Prišla je, tekla in kot za šalo izboljšala polnih 15 let star rekord mitinga, in še dosegla najboljši letošnji čas na svetu. Kot da je poškodba pozabljena - a ni tako. "Veliko dela me še čaka do septembra! Tesrenutno delam na izboljšanju hitrosti in tole je bil šele prvi preizkus! Ne vem še, kaj to pomeni in kje sem", je skromno komentirala svoj izjemni dosežek.                             nadaljevanje...

Svetovni rekord ameriške ženske štafete
Philadelphia-ZDA, 29. april

Ameriška ženska štafeta 4 x 200 m v najverjetnejši "olimpijski" postavi: Marion Jones, LaTasha Jenkins, LaTasha Colander Richardson in Nanceen Perry je dokaj nepričakovano, a prepričljivo pospravila v žep še en zelo star svetovni rekord. Tekle so 1:27.46, medtem ko je bil 20 let star rekord štafete nekdanje DDR 1:28.15. Piko na "i" k temu rekordu je seveda v zadnji predaji dodala prav izjemna Jonesova

Presenečenje je toliko večje, ker so te štiri tekmovalke brez posebnih priprav prvič nastopile skupaj. Marion Jones je poleg tega prispevala levji delež tudi v štafeti 4 x 100 m, v kateri so skupaj z Chryste Gaines, Torri Edwards in s svetovno prvakinjo na 200 m, Inger Miller tudi izboljšale 2 leti star rekord tega tekmovanja. Tekle so 42.33, kar pa je vendarle skoraj celo sekundo slabše od svetovnega rekorda.

Na mitingu je v eni od štafet tokrat nastopil tudi Maurice Greene, ki je v zadnjem času tožil zaradi poškodb in kar dvakrat odpovedal udeležbo tik pred zdajci.Tokrat je odlično tekel v štafeti 4 x 100 in 4 x 200 m in potrdil svoje napovedi, da bo kmalu v polni formi, na OI pa prav gotovo. časa ima še dovolj.

nadaljevanje...

Še nekaj maratonskih novic
Ljubljana, 30. april

Po svetu je bilo ta zadnji vikend v aprilu in v prvomajskih praznikih kar nekaj tradicionalnih maratonov. Medtem, ko so v Sydneyu (o tem poročamo posebej), slavili domačini, pa so na Country Music Marathonu v zibelki ameriške country glasbe, Nashvilleu, ponovno dominirali kenijski tekači tako v moški kot v ženski konkurenci. Zmagal je Luke Kibet ki je za seboj pustil rojake Eliasa Chelango in Sammya Maritema (čas zmagovalca: 2:12:55).

Na maratonu Big Sur v idiličnem kalifornijskem mestecu Carmel pa je med moškimi zmagal malo znani 29-letni Esterban Vanegas iz Ekvadorja, ki je premagal favorita na papirju, Kenijca Johna Kipkoskeia (ta ima sicer odličen osebni rekord: 2:09, a je tokrat komaj pritekel do tretjega mesta). Med dekleti pa je prvo mesto osvojila prav tako malo znana 39-letna Rusinja Natalija Solominskaja, ki živi in trenira v Sibiriji, blizu mongolske meje. Očitno je kalifornijska klima ni motila

V Kuala Lumpurju je maratonska zmaga pripadla še enemu iz množice odličnih Kenijcev, Johnu Kemboju Segeru. Med ženskami je slavila Malezijka Yuan Yufang (2:49:28), drugo mesto pa si je z 2:58.43 pritekla Indonezijka Ruwiyati.

Trmasti so se že desetič zbrali na Visokem
Visoko, 29. april
Tradicionalni, tokrat tudi jubilejni Tek trmastih je v Visoko privabil kar lepo množico tekačev (okrog 180 se jih je prijavilo za teka na 11 ali 21 km). Zbralo se je zares lepo število naših uspešnih tekačev na dolge proge in ob 14:00 so se podali na pot po okoliških gozdovih. Organizatorji prireditve so se skupaj s pokrovitelji in Olimpijskim komitejem Sloveniji potrudili in odlično pripravili progo ter dobro poskrbeli za izvedbo tekmovanja, žal pa se je zataknilo pri objavi rezultatov (ekipa Timinga z Jezerskega je ob koncu teka s svojim računalnikom vred popolnoma zatajila).

Na cilj so bolj ali manj po pričakovanjih na 21 km dolgi progi najprej pritekli: Vlado Urh, ki je  kakšnih 500 m pred ciljem dohitel in nato za meter ali dva prehitel Milana Kotnika (na sliki zgoraj), medtem ko je bila na isti progi Anica Živko (desno) uspešnejša od Lidije Perše (na sliki levo). 

Na krajši progi pa je pri dekletih zmagala Darja Kokalj (slika spodaj), v moški konkurenci pa je slavil Jože Petkovšek.

Omeniti pa moramo še množico otrok in mladih tekačev, ki so tekli najprej in tako počasi privzemajo zdrave navade svojih staršev. Priznanja so jim organizatorji podelili medtem, ko so bili njihovi starši in ostali odrasli tekači še na progi.

Rezultati so na voljo!

Lep nočni tek v Taboru

Velenje, 28. aprila 2000

Najboljša Anica Živko in Jernej Kastelec

Na tradicionalnem 12. nočnem teku v Taboru v Savinjski dolini sta ob sicer številčno slabši udeležbi, vendar z nekaj odličnimi atleti in rekreativci iz več koncev Slovenije, najboljša časa v moškem in ženskem teku dosegla
Jernej Kastelec in Anica Živko, med mladinci in dečki pa so bili najuspešnejši tekači iz Celja, Podkraja pri Velenju in Vranskega. Športno društvo Partizan Tabor je ob sodelovanju številnih sponzorjev in podpori občine Tabor ter njene županje Vide Slakan še enkrat dokazalo, da znajo tudi v manjših krajih dobro organizirati tekaške prireditve. Tako so tekači kljub pozni uri odhajali iz Tabora zelo zadovoljni, saj so jih organizatorji presenetili s številnimi in lepimi darili, zmagovalec v moški konkurenci je z zmagovalnega odra sestopil celo s televizorjem Elektronike Velenje.

Hinko Jerčič

več

Ni samo lepa - tudi hitra je in močno voljo ima
DES MOINES, Iowa, 30. april

Bo medalja v Sydneyu? Bo! Bo morda zlata?

Suzy Favor Hamilton, najboljša ameriška tekačica na 1.500 m se je vrnila skorajda v enakem slogu kot nedavno Marion Jones. Po poškodbi Ahilove tetive so ji zdravniki dajali kaj malo možnosti, toda te lepotica med atletinjami je dokazala svojo izjemno voljo in pogum in kljub zdravniškim nasprotovanjem dokaj kmalu po operacij začela trenirati. Včeraj pa je z zmago na mitingu v Iowi dokazala, da je med najresnejšimi kandidatkami za medaljo na Olimpiadi, kajti tekla je (in to po 14-mesečni odsotnosti s steze) letošnji najboljši rezultat na svetu: 4:05.13!

Zanjo je bilo vse to navidez preprosto in povsem samoumevno. Prišla je, tekla in kot za šalo izboljšala polnih 15 let star rekord mitinga, in še dosegla najboljši letošnji čas na svetu. Kot da je poškodba pozabljena - a ni tako. "Veliko dela me še čaka do septembra! trenutno delam na izboljšanju hitrosti in tole je bil šele prvi preizkus! Ne vem še, kaj to pomeni in kje sem", je skromno komentirala svoj izjemni dosežek.

Svetovni rekord ameriške ženske štafete
Philadelphia-ZDA, 29. april
 

Ameriška ženska štafeta 4 x 200 m v najverjetnejši "olimpijski" postavi: Marion Jones, LaTasha Jenkins, LaTasha Colander Richardson in Nanceen Perry je dokaj nepričakovano, a prepričljivo pospravila v žep še en zelo star svetovni rekord. Tekle so 1:27.46, medtem ko je bil 20 let star rekord štafete nekdanje DDR 1:28.15. Piko na "i" k temu rekordu je seveda v zadnji predaji dodala prav izjemna Jonesova.

Presenečenje je toliko večje, ker so te štiri tekmovalke brez posebnih priprav prvič nastopile skupaj. Marion Jones je poleg tega prispevala levji delež tudi v štafeti 4 x 100 m, v kateri so skupaj z Chryste Gaines, Torri Edwards in s svetovno prvakinjo na 200 m, Inger Miller tudi izboljšale 2 leti star rekord tega tekmovanja. Tekle so 42.33, kar pa je vendarle skoraj celo sekundo slabše od svetovnega rekorda.

Na mitingu je v eni od štafet tokrat nastopil tudi Maurice Greene, ki je v zadnjem času tožil zaradi poškodb in kar dvakrat odpovedal udeležbo tik pred zdajci.

več pa še ta teden...

Trmasti so se že desetič zbrali na Visokem
Visoko, 29. april

Tradicionalni, tokrat tudi jubilejni Tek trmastih je v Visoko privabil kar lepo množico tekačev (okrog 180 se jih je prijavilo za teka na 11 ali 21 km). Zbralo se je zares lepo število naših uspešnih tekačev na dolge proge in ob 14:00 so se podali na pot po okoliških gozdovih. Organizatorji prireditve so se skupaj s pokrovitelji in Olimpijskim komitejem Sloveniji potrudili in odlično pripravili progo ter dobro poskrbeli za izvedbo tekmovanja, žal pa se je zataknilo pri objavi rezultatov (ekipa Timinga z Jezerskega je ob koncu teka s svojim računalnikom vred popolnoma zatajila).

Na cilj so bolj ali manj po pričakovanjih na 21 km dolgi progi najprej pritekli: Vlado Urh, ki je  kakšnih 500 m pred ciljem dohitel in nato za meter ali dva prehitel Milana Kotnika (na sliki zgoraj), medtem ko je bila na isti progi Anica Živko uspešnejša od Lidije Perše (na sliki desno). Na krajši progi pa je pri dekletih zmagala Darja Kokalj, v moški konkurenci pa je slavil Jože Petkovšek.

Omeniti pa moramo še množico otrok in mladih tekačev, ki so tekli najprej in tako počasi privzemajo zdrave navade staršev.

Rezultati s tega teka bodo iz že omenjenih razlogov verjetno kljub vsemu lahko objavljeni še letos!

Spodaj levo: Anica Živko, desno: Darja Kokalj  (foto: E. Bogataj)


Lep nočni tek v Taboru

Velenje, 28. aprila 2000

Najboljša Anica Živko in Jernej Kastelec

Na tradicionalnem 12. nočnem teku v Taboru v Savinjski dolini sta ob sicer številčno slabši udeležbi, vendar z nekaj odličnimi atleti in rekreativci iz več koncev Slovenije, najboljša časa v moškem in ženskem teku dosegla
Jernej Kastelec in Anica Živko, med mladinci in dečki pa so bili najuspešnejši tekači iz Celja, Podkraja pri Velenju in Vranskega. Športno društvo Partizan Tabor je ob sodelovanju številnih sponzorjev in podpori občine Tabor ter njene županje Vide Slakan še enkrat dokazalo, da znajo tudi v manjših krajih dobro organizirati tekaške prireditve. Tako so tekači kljub pozni uri odhajali iz Tabora zelo zadovoljni, saj so jih organizatorji presenetili s številnimi in lepimi darili, zmagovalec v moški konkurenci je z zmagovalnega odra sestopil celo s televizorjem Elektronike Velenje.

Hinko Jerčič

več


Tek po parku Škocjanske jame
Škocjan-Matavun, 27. april

Organizatorji prvega teka po parku Škocjanske jame so se izredno potrudili in na splošno zadovoljstvo vseh udeležencev pripravili izjemno uspelo prireditev, ki je nadomestila Piranski tek. Današnji tek, ki se ga je udeležilo okrog 80 tekačev vseh starosti, sodi v sklop primorskih tekov za pokal "SOBOTE". Današnja zmagovalca sta bila Milan Kotnik in Sergeja Lipušček iz Kobarida.

Tek na razgibani 10 km dolgi progi so pripravili domačini pod vodstvom Dušana Pavlice, ki je k organizaciji pritegnil še Turistično društvo iz Škocjana, nosilec organizacije pa je, tako kot za vse te teke, DLT Filipides.

Darja in Milan 5. marca v Tinjanu

Po krajši in blažji krizi zaradi zdravstvenih težav (posebno še v Vipavi sta oba imela težave), sta vodeča v skupnem seštevku Pokala SOBOTE, Darja Kokalj in Milan Kotnik, danes ponovno prevzela pobudo in zmagala vsak v svoji kategoriji ter tako še povečala naskok pred ostalimi. Medtem ko je bil Milan tudi nadvse prepričljiv zmagovalec v absolutni  konkurenci, pa je bila Darja danes druga.

Teki za pokal SOBOTE dobivajo tudi mednarodni značaj, saj se ga redno udeležujejo tudi naši prijatelji, gorski tekači iz kluba CAI CIM iz Trsta, (kot recimo Paolo del Core in njegov klubski kolega Lorenzo Sardo (ki je bil drugi v svoji kategoriji - oba na slikah desno), pa tudi gospa Trimbach Pascale (levo) iz francoskega veleposlaništva v Ljubljani le redkokdaj manjka.

 

več  novicah, rezultati so pa že

 

Paolo del Core

Lorenzo Sardo


Ponovno izboljšan zelo star državni rekord

Austin, ZDA, 24. april

Na atletskem mitingu v tem mestu v ameriški zvezni državi Texas je bil atletski miting za študente ameriških univerz in na njem je ponovno odlično nastopila naša olimpijska kandidatka 23-letna Brigita Langerholc, nekdanja dijakinja Gimnazije Šiška (razred prof. Jureta Novaka). Med drugim je izboljšala izredno star državni rekord v teku na 400 m. 

Brigita - "Atletinja 1999"                  več


Velikonočni tek v Avstriji

V avstrijskem mestecu Pinkafeld je bil tradicionalni, že 9. po vrsti, velikonočni tek, ki se ga je udeležila tudi kar številčna slovenska kolonija tekačev.V vročem vremenu je teklo kar 158 otrok na 900m in 2500m dolgih progah, 278 tekačev pa se je pomerilo na 10.000m. 

več


Otvoritveni miting AD ŽAK - MASS v Ljubljani

Ljubljana, 23. april

Na atletskem štadionu v Šiški je bil v soboto otvoritveni atletski miting v organizaciji Atletskega društva ŽAK MASS. Poročilo o poteku mitinga še pričakujemo, objavljamo pa rezultate najboljših.


Maraton v Beogradu

Beograd, 23. april

V Beogradu je bil pretekli teden tudi mednarodni maraton, ki ga sicer organizirajo vsako leto, le zadnjih nekaj let je bil iz znanih razlogov slabo obiskan, pa tudi mednarodnega značaj ni imel. Letos je bilo vendarle nekoliko bolje, posebej pa so ta miting obeležili vse boljši tekači iz Južne Afrike, ki so ga med drugim izkoristili kot izbirno tekmo za selekcijo reprezentance, ki bo nastopila na OI v  Sydneyu. Toda zmagal je vendarle tekač iz eksotičnega Lesota...

več


Trije novi svetovni rekordi

Monte Carlo, 21. april

IAAF je te dni uradno potrdila še tri nove svetovne rekorde, in sicer:

Kenijec Sammy Kipketer je 3.9.99 v Bruslju postavil nov mladinski svetovni rekord na 3.000 m. njegov sedanji rekord je 7:34.58, kar je za 1 desetinko bolje od prejšnjega rekorda, ki ga je prav tako dosegel on julija v Parizu.

Stacy Dragila ob rekordnem skoku

Dvoranski ženski rekord v skoku s palico je 3. marca letos v Atlanti izboljšala Stacy Dragila - njen dosežek je 4,62 m. Prejšnja svetovna rekorderka je bila Nemka Nicole Rieger-Humbert, ki je 25.2.99 v Stockholmu preskočila 4,56 m.

Tretji svetovni rekord, tudi dvoranski, je 6.2. letos postavila ameriška štafeta 4x 800 m. Tekli so v postavi: Joey Woody, Karl Paranya, Rich Kenah, David Krummenacker, dosegli pa so čas 7:13.94.

Tako so za skoraj 4 sekunde izboljšali enega najstarejših svetovnih rekordov sploh, kajti prejšnjega je davnega marca 1971 dosegla štafeta Sovjetske zveze v postavi Valerij Taratinov, Stanislav Meščerskij, Aleksej Taranov in Viktor Semjaškin. Njihov rekord je znašal: 7:17.8.

Zajčkov dobrodelni kros v Kopru

Atletski klub Koper je v četrtek, 20. aprila 2000 na ŠRC Bonifika organiziral spomladanski dobrodelni Zajčkov kros. Kros, ki je bil namenjen predvsem našim najmlajšim članom, ki obiskujejo Pionirsko šolo pri AK Koper, ki deluje pod pokroviteljstvom Volksbank - Ljudske banke, in otrokom vrtcev na Obali,  ki so se na to prireditev odzvali v velikem številu.

Bodoči mladi atleti?

Na štartu smo tako videli 143 malčkov od 5 leta starosti pa do učencev razredne stopnje. V toplem in sončnem vremenu, ko je bila temperatura kar 28 stopinj Celzija, so tekmovali na 500 in 1500 m progi.

Prireditelji, starši otrok, vaditelji in vodstvo AK Koper v največji meri pa tudi otroci  so to prireditev izkoristili tudi v humanitarne namene, saj so se ob tem spomnili tudi otrok v Izolski bolnišnici, za katere so ob tej priložnosti zbirali prostovoljne prispevke in jih po končani prireditvi prešteli ter vsoto 26.000 sit, kolikor so zbrali, že nakazali Otroškemu oddelku Izolske bolnišnice, kjer idejo pozdravljajo.

Kliknite na katerokoli od sličic in si vtisnite njihove obraze v spomin. Takole se začne!

Tokrat rezultati niso bili v ospredju, saj so vsi tekmovalci prejeli priznanja Zajčkovega dobrodelnega krosa, prvih pet v posameznih skupinah pa tudi praktične nagrade enega izmed pokroviteljev Citroen Slovenija.                                                                Mitja Butul


Hamburg v senci drugih maratonov

Maraton v Hamburgu, ki je bil praktično sočasno z londonskim in bostonskim, je bil nekoliko v senci obeh omenjenih in tudi ni imel tako kakovostne zasedbe, o čemer pričajo tudi doseženi rezultati.

Moški: 1. P Gladki (POL) 2:11:06, 2. T Chimusasa (ZIM) 2:12:22, 3. E Kurgat (KEN) 2:12:40, 4. C Eich (GER) 2:12:51, 5. J Monyatso (RSA) 2:13:19, 6. W Chelule (KEN) 2:13:29,7. W Musyoki 2:14:17, 8. D Bannister (GBR) 2:14:39, 9. A Shemweta (TAN) 2:15:14, 10. E Mutandiro (ZIM) 2:15:57

Ženske: 1. M Zipse (GER)  2:31:37, 2. K Dörre-Heinig (GER) 2:33:10, 3. A Zadorozhnaya 2:35:10, 4. V Birbalaite 2:36:13, 5. V Oliveira (BRA) 2:36:27, 6. K Kuta (POL) 2:37:20, 7. K Külli (EST) 2:37:30, 8. M Ernstdottir (ISL) 2:39:57, 9. G Kuku (KZK) 2:44:56, 10. G Christen (SUI) 2:53:25


Brata Ahansal končna zmagovalca Sahare

Rabat, 18. april

V ponedeljek se je končal najtežji, najnapornejši in najdaljši maraton na svetu vse od njegove ustanovitve leta 1985 -  "Marathon des Sables" po puščavi Sahara v Maroku -tako so ga označili organizatorji sami.

Tokratna preizkušnja je bila v resnici še napornejša kot prejšnje, saj so dnevne temperature nekajkrat dosegle 50 stopinj Celzija, zaradi česar so tekači trpeli izjemno hudo žejo, neredko pa so jih ovirali tudi močni in sunkoviti peščeni viharji. Vse te težave sta najuspešneje premagovala domačina, brata Ahansal, lastnika turistične agencije, ki v mestecu Ouarzazate na jugu Maroka organizira tekaške podvige in treninge podobne vrste in vodita turiste na izlete s kamelami. 

Skupni zmagovalec te "nore" preizkušnje človeške vzdržljivosti, dolge polnih 238 km (tekači so jo morali premagati v 6 etapah), je Mohammed Ahansal, medtem ko je njegov mlajši brat Lahcen zasedel drugo mesto. 

Mohammed je že bil zmagovalec leta 1997 in 1999, njegov brat Lahcen pa leta 1998.

Uspel 15. Memorial Boruta Berganta v Tržiču

Tržič, 18. aprila

Tržiška tekaška prireditev, tokrat 15. po vrsti, ima lepo tradicijo in ponavadi tudi primerno udeležbo naših najboljših dolgoprogašev. Tudi tokrat je bilo tako (skupaj je nastopilo okrog 70 tekačev), obenem pa je bilo danes v Tržiču tudi 7. odprto prvenstvo osnovnih in srednjih šol v štafetnem teku.

Posebej pa velja omeniti tudi edinega tekača, ki se je kot edini doslej udeležil vseh 15 tekov v Tržiču. To je Franci Teraž iz Mojstrane (na sliki desno) - ki mu je  organizator zato podelil prav posebno priznanje. 

Uvrstil pa se je na 4. mesto v svoji kategoriji in absolutno na 7. mesto.

Na 15. Memorialu Boruta Berganta, ki je bil danes popoldan, sta v članski konkurenci zmagala Helena Javornik med dekleti na 5 km in Roman Kejžar med moškimi na 10 km dolgi progi po ulicah Tržiča.

V štafetnih tekih osnovnošolcev so se najbolje odrezali učenci O.Š. Železniki I. (štel je skupni rezultat dečkov in deklic), med srednješolci pa so se najbolje odrezali dijaki Š.C. Celje in dijakinje I. gimnazije iz Celja. Podrobne rezultati so že dostopni na naših straneh, vabimo pa vas tudi k ogledu krajše fotoreportaže iz Tržiča.


Nov uspeh mladih atletov AK Koper
Na uličnem teku, v S. Angelu, nedaleč od Treviza v Italiji, ki šteje za pokal Triveneta (njihov znak je na sliki desno), se je nedeljo ponovno dobro odrezala vrsta tekačev in tekačic Atletskega kluba Koper.

Svetlana Bajič

Svetlana Bajič je tokrat odlično odtekla 10,5 kilometrsko progo in v absolutni konkurenci članic zasedla odlično drugo mesto, pred njo je v cilj pritekla le ena izmed italijanskih reprezentantk. »Zadovoljna sem s tokratnim uspehom, saj mi veliko pomeni predvsem v preverjanju pripravljenosti. Sem še v ciklusu treningov moči, s katerimi sem zaradi poškodbe v jeseni nekoliko pozno pričela.« Na polovico krajši progi je v svoji kategoriji do 14 leta drugo mesto osvojila Jana Sluga, pri dečkih je bil v isti kategoriji tretji Rok Košuta, na tretje mesto med dečki do 11 leta pa je pritekel  Tilen Pirc, s čimer je uspešno zaokrožil odlični uspeh mladih atletov AK Koper.  

Bostonski maraton zares prepričljivo dobili Kenijci

Boston, 17. april

Tako kot so mnogi napovedovali že dolgo pred jubilejnim Bostonskim maratonom, so Kenijci dobesedno zasenčili vse ostale tekmovalce, saj jih je bilo v moškem maratonu kar 7 med desetimi najboljšimi, pri ženskah pa sicer le dve med desetimi (prva in tretja), toda najpomembneje je, da sta v obeh konkurencah zmagovalca iz te afriške države.

Moses Tanui

Favoriti tudi tokrat niso ravno opravičili slovesa, čeprav posebej razočaral ni nihče med njimi. Kenijci Moses Tanui, John Kagwe in Joseph Chebet, ki so jih mnogi uvrščali med glavne favorite, so se res uvrstili visoko, a premagal jih je vendarle manj znani rojak Elijah Lagat. Podobno je v ženskem maratonu "pogorela" glavna favoritinja Etiopijka Fatuma Roba (na sliki levo) , ki ji tako ni uspelo še četrtič zmagati na tej prireditvi. Zmagala je prav tako manj znana Kenijka Catherine Ndereba.

več


E-mail:atletika@si21.com

RAZPISI - SPOROČILA

 

"SLOVENIJA TEČE - 2000"

    

COOPERJEV TEST

     

4. MAJA  TEK NA LJ. GRAD 

 

6. MAJA  "TEK TROJK OB ŽICI"

 

7. MAJA - TRŽAŠKI MARATON

    

In še navodilo začetnikom: ne bojte se klikniti na katerokoli povezavo na naših straneh (in teh ni malo), So interaktivne in lepo nakazane in vam vedno ponudijo novo vsebino.

 

SLOVENSKI ATLETI

 

SLOVENSKI KLUBI

 

ARHIV

APRIL 2000 - po 15.04
APRIL 2000 - do 15.04
MAREC 2000
FEBRUAR 2000
JANUAR 2000

DECEMBER '99

NOVEMBER '99
OKTOBER '99

 

Primorske Novice - SOBOTA

 

Dunajski maraton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
Urejanje in oblikovanje "Atletike": Edo Bogataj , Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68 GSM: 041/288-729
, atletika@si21.com

© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane