novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
ATLETIKA

ŠPORT

domače novice

tuje novice
društva-klubi
portreti atletov
OI - koledar
svetovni rekordi
olimpijski rekordi
evropski rekordi
državni rekordi
Grand Prix
Zlata liga
sveži rezultati
mladi atleti
šport za vse
olimpijske igre
naši atleti na OI
koledar AZS
koledar IAAF

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

F-Secure Anti-Virus
For our visitors from around the World

Poglejte VIDEO posnetek tiskovne konference

Pridružite se LIVE CHAT-u z Merlene Ottey

Bodite z nami po kvalifikacijski tekmi na Jamajki

Watch her Press Conference VIDEO

Join our LIVE CHAT with Merlene Ottey

Be with us after her quallifying race in Jamaica

Predstavitev slovenskih atletov, ki so že  izpolnili olimpijsko normo za nastop na OI v Sydneyu.

Vse atlete - olimpijske kandidate predstavljamo tudi na posebni strani, kjer bomo v kratkem uvedli še nekaj novosti ...

Obiščite nas ponovno!

V kratkem pričakujte še podrobnejšo predstavitev naših vrhunskih atletinj in atletov, ki nas bodo septembra zastopali na Olimpiadi v Sydneyu. Mnogi med njimi se vam bodo predstavili kar sami!

NOVOST - POVEJTE NAM SVOJE MNENJE

Z današnjim dnem uvajamo še eno novost na atletskih straneh. Želimo vam naše informativne strani še bolj približati in jih na ta način tudi izboljšati. Pričakujemo vaše sodelovanje! Izpolnite obrazec!

Urednik  

Brigita se končno vrača na stezo

Ljubljana, 12. julij

Od danes dalje vemo za no vzpodbudno novico - kljub nekaterim dvomom, ki so se ob težavah Brigite Bukovec in po operacij, ki jo nedavno prestala, porajali v zadnjem času, je sedaj že jasno: Brigita se vrača na tekmovališča. njen prvi nastop je načrtovan čez 14 dni na atletskem mitingu v Trstu, potem pa bo Brigita skušala loviti potrditev olimpijske norme (če ji ne bo uspelo že kar v prvem poskusu, kar ji seveda vsi ljubitelji atletike od srca privoščimo.

Dva naša v svetovnem vrhu

Ljubljana, 11. julij

Po zadnjih atletskih lestvica, objavljenih pred nekaj dnevi, sta v svetovnem vrhu dva naša atleta in sicer:

- Alenka Bikar, ki zaseda v šprintu zavidljivo, a zasluženo 12. mesto na svetu

- Gregor Cankar, ki je s svojimi nedavnimi skoki prek 8 m dokazal, da zares sodi na 6. mesto na svetu

Najboljša atleta na svetu sta po teh lestvicah Hisham El Guerrouj in Marion Jones.

Nikakor pa ob tem ne gre pozabiti nekaj odličnih nastopov Anje Valant (desno) v troskoku in njenega prodora v svetovni vrh s tretjim najboljšim skokom letos na svetu, omeniti pa velja seveda tudi Romana Kejžarja, ki se še drži v skupini 50 najboljših v maratonu.

Toda lestvica najboljših je vendarle nekaj drugega in med tisoč najboljšimi atleti na svetu je še devet naših deklet in trije fantje. Tudi pri tej lestvici je namreč nekaj disciplin precenjenih, medtem ko so druge nekoliko zapostavljene.

Poleg njih pa v zadnjem času še nekateri naši atleti napovedujejo še boljše čase - nastop na Poljskem je le eden svetlejših prebliskov, čeprav rezultati, doseženi tam, niso ravno briljantni. Je pa vsekakor vzpodbudno slišati, da v pripravljalnem obdobju pred Olimpijskim igrami naši atleti uspešno stopnjujejo formo. Lista kandidatov za igre še vedno obsega 14 imen, nikakor pa ni dokončna.

več  

Ostali smo v prvi ligi - šest novih rekordov!

Bydgoszcz, 9. julij

Obe naši vrsti sta kljub nekaterim pomislekom in dvomom ter okrnjeni sestavi ob nastopu na Poljskem ostali v prvi evropski ligi, čeprav so fantje imeli zares trdo delo, medtem ko so dekleta po pričakovanju osvojila četrto mesto.

Posebej odmeven je bil nastop Helene Javornik v teku na 1.500 m, saj je s časom 4:06.77 znova izboljšala lasten državni rekord - tokrat za 57 stotink sekunde. Njen prejšnji, slabo leto star rekord je znašal: 4:07.34. Drugega dne pa je izboljšala še najstarejši slovenski ženski rekord, ki ga je doslej polnih 19 let držala že "upokojena" Breda Pergar - gre za rekord na 3.000 m. Helena je včeraj tekla polne 3 sekunde hitreje in nov državni rekord tako zdaj znaša 8:50:71. Helena Javornik pa je od sedaj tudi lastnica vseh naših državnih rekordov od 1.500 m dalje, edino rekord na 2.000 m še ostaja Bredi Pergar, star pa je prav tako 19 let.

K dobri predstavi naše ekipe so svoje prispevale tudi ostale atletinje in atleti in tudi v prihodnje jih bomo torej lahko spremljali na največjih evropskih tekmovanjih. (Brigita Langerholc -  desno, je bila tudi kar dvakrat udeležena pri novem državnem rekordu).

Skupaj je bilo v teh dveh dneh doseženih kar 6 novih državnih rekordov, še prav posebej vzpodbudna pa sta nastopa moške in ženske štafete 4 x 400 m.

več v novicah   

Naši veterani zbirajo medalje

Helsinki, 10. julij

Naš veteranska ekipa, ki nas - tako kot vedno - nadvse uspešno zastopa na Evropskem prvenstvu, ki je tokrat na Finskem, kopiči svojo bero medalj. Na prvenstvu nas zastopa 23-članska ekipa, vendar vsi tekmovalci še niti niso prispeli v finsko mestece Jyvaskyla. Torej se lahko še nadejamo novim medaljam. Veterani še nikoli niso razočarali in naši aduti so vsaj še Ana Jerman, Lidija Lapajne, Milan Kotnik in še kdo...

Marjanu Kremplu in Mariji Sterlekar se je včeraj z osvojeno srebrno medaljo v starostni skupini 55 do 60 let pridružil še naš nekdaj izjemni skakalec v višino, Branko Vivod. Preskočil je 1,75 m, prav toliko kot zmagovalec, član ekipe gostitelja, Pesonen, le da je Branku skok uspel šele v drugem poskusu. Vivodu je to že skupaj 13 medalja s teh tekmovanj in je zaenkrat naš najuspešnejši atlet-veteran. 

Dve medalji že imamo

Helsinki, 8. julij

Na veteranskem evropskem prvenstvu na Finskem so naši atleti po svoji stari navadi (kar ne morejo se je otresti) že začeli z osvajanjem medalj, pa niti še niso vsi na prizoriščih.

Marjan Krempl iz Poljčan je v kategoriji 45 do 50 let v teku na 10.000 m s časom 33:02.90 osvojil kar zlato, Mariji Sterlekar (skupina 35 do 40 let) pa je krogla pristala pri 13,61 m, kar je zadoščalo za bronasto medaljo.

Na sliki desno sta prijatelja Milan Kotnik in Marjan Krempl (desni). Medtem ko Marjan medaljo že ima, si upamo kar staviti, da se tudi Milan ne bo vrnil brez, le da njega preizkušnja na 2 ali 4-krat daljši progi še čaka.

Merlene začenja tekmovati

Ljubljana, Zürich, 7. julij

Po sporočilu njenega managerja Daniela P. Zimmermanna, ki smo ga prejeli pozno ponoči, bo Merlene v sredo, 12. julija zvečer prvič po umiku prepovedi nastopila na tekmi v mestecu Nuoro na Sardiniji v Italiji. Tekla bo na 100 m.

Bodite ta večer z nami, kajti zelo verjetno bomo takoj po tekmi v Italiji organizirali LIVE CHAT - vzpostavili bomo neposredno zvezo z njo in odgovarjala bo na vaša vprašanja.

Bomo ostali v prvi ligi?

Ljubljana, 7. julij

Naša reprezentanca se bo te dni na Poljskem borila za obstanek v prvi ligi in čeprav so odpotovali v okrnjeni sestavi, upajmo, da nas bodo dostojno zastopali in si priborili dovolj točk, da bi ostali v tem tekmovanju.

Nastop je zaradi poškodbe, ki se mu je ponovila na mitingu v Lausanni, moral odpovedati Gregor Cankar, tako da bodo naši glavna aduti: metalec diska in kapetan reprezentance, Igor Primc ter  šprinterka Alenka Bikar (desno spodaj) in Brigita Langerholc (levo zgoraj), ki so med favoriti v svojih disciplinah. Obema, posebno še Alenki se forma vzpenja in pričakujemo njuni zmagi. Tudi nekateri drugi naši atleti niso brez možnosti za dobre uvrstitve. 

Konkurenca je pri moških dosti močnejša, saj bodo nastopile reprezentance: Avstrije, Bolgarije, Nizozemske, Hrvaške, Poljske, Romunije in Ukrajine. Dve ekipi izpadeta iz tekmovanja in naše atlete zagotovo čaka težko delo. 

Dekleta bodo imela vseeno nekoliko lažje delo, borila pa se bodo proti reprezentancam: Belorusije, Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Nizozemske, Irske in Poljske.

Ne glede na to pa so nekatere odločitve vodstva reprezentance oz. AZS glede zamenjav za odsotne atlete nepristranskim poznavalcem dokaj nenavadne, prizadetim pa verjetno še nekoliko bolj.

več v novicah

Tiskovna konferenca Merlene Ottey

Ljubljana, 6. julij

Z nekoliko zamude smo vam omogočili ogled posnetka tiskovne konference, ki jo je imela ena največjih atletinj našega časa, Merlene Ottey, včeraj popoldan v Ljubljani.

Posnetek si lahko ogledate s pomočjo Real Player-ja, povezav nanj pa je vzpostavljena na straneh, posvečenih Merlene Ottey ob nedavni oprostilni razsodbi posebne arbitražne komisije Mednarodne atletske zveze - IAAF.

Opravičujemo se, ker so zaenkrat te strani še pretežno v angleščini, obljubljamo pa prevode njenih stališč in stališč njenega managerja Daniela P. Zimmermanna, takoj ko bo mogoče.

Naš LIVE CHAT z Merlene naj bi po zadnjih dogovorih bil takoj po njeni prvi tekmi prihodnji teden (v Italiji oz. Španiji).

Urednik  

Takole je vihrala naša zastava v Parizu

Pariz, 4. julij

ep_pariz01_500.jpg (40102 bytes)Naša moška klubska štafeta TK Portovald CP iz Novega mesta je, kot smo že poročali, na Evropskem prvenstvu v Franciji pred dnevi dosegla izjemen uspeh, ki ga pa domači mediji skoraj omenjali niso. Morda vsaj oni vedo, zakaj ta izreden uspeh ni bil deležen njihove pozornosti. Popravljamo napako drugih še s slikami s tega podviga.

več v novicah

Kliknite za povečavo

Merlene je oproščena in gre v Sydney!

Ljubljana, Zürich, 3. julij 21:12

Manager Merlene Ottey, Daniel P. Zimmermann je pravkar objavil uradno stališče arbitražnekomisije, ki je Merlene Ottey oprostila krivde in ji ponovno dovolila nastopati.

Originalno sporočilo lahko preberete na naši strani, posvečeni Merlene in tiskovni konferenci, ki bo v sredo ob 16:00 v Hotelu Union in jo bomo kasneje prenašali tudi na naših straneh (Real Player). Kasneje bomo pa organizirali še obljubljeni LIVE CHAT z Merlene.

ISKRENE ČESTITKE MERLENE - ŠE NEKAJ MEDALJ SE OBETA!
Kako je novico sprejela Merlene sama, nam je zaupal njen trener Srdjan Djordjević (na sliki desno): "Najprej kakšnih 5 minut sploh ni prišla k sebi, šele potem je bila sposobna dojeti veselo novico" Seveda je zelo vesela in sedaj že delava resne načrte za Olimpiado!"

Prevod prve izjave presrečne Merlene najdete na naših straneh z NOVICAMI...

Odličen nastop Alenke Bikar v Zagrebu

Zagreb, 3. julij

Naša šprinterka, prvakinja in rekorderka na 100 in 200 m, Alenka Bikar (desno) je na GP mitingu II. v hrvaški prestolnici odlično tekla predvsem v teku na 200 m, kjer je s časom 22,94 tudi zmagala. Nekoliko slabše se je odrezala na 100 m (bila je tretja za Chandro Sturrup in slavno Gail Devers), nastop pa ni povsem uspel niti Brigiti Langerholc, ki je za 26 stotink zaostala za olimpijsko normo.

Najboljši rezultat mitinga je vsekakor dosegel AMeričan Allen Johnson, ki je v teku na 110 m z ovirami postavil letos najboljši rezultat na svetu: 13,10.

Miting se lahko pohvali z izjemno dobro mednarodno udeležbo, čeprav vseh napovedanih atletov vendarle ni bilo na štartu. Od naših atletov so bolj ali manj uspešno nastopili še Saša Prokofjev , Fridrih, Matic šušteršič, Matija Šestak, Urban Acman, Rok Predanič, Katka Jankovič, Urška Beti, Eufemija Štorga in še nekateri...

več jutri  

Naši fantje evropski prvaki 

Pariz, 2. julij

Naša moška štafeta TK Portovald CP iz Novega mesta, okrepljena z Borutom Vebrom in Boštjanom Bučem je na Evropskem prvenstvu štafet v Parizu včeraj popoldan dosegla izjemen uspeh - v štafetnem teku 4 x 1.500 m so postali kar evropski prvaki!

 

Naši fantje so tekli v postavi: Aleš Tomič, Marko Gorenc, Boštjan Buč in Borut Veber. S časom 15:48 so premagali štafeto Danske, ki je bila druga in ekipo gostiteljice Francije, ki je na cilj pritekla kot tretja.

Naši fantje so potihem upali še na en podvig - želeli so namreč izboljšati naš najstarejši državni rekord, vendar jim to ni uspelo. Tako ostaja naš rekord še naprej 15:29.7, ki so ga 25. septembra davnega leta 1966 v Trbovljah pritekli Kovač, Žuntar, Červan in Simo Važič - člani Kladivarja iz Celja.

Podrobneje bomo o izjemnem uspehu naše štafete poročali jutri, ko se ekipa vrne iz Pariza. Iskrene čestitke tekačem in trenerju Borutu Retlju, ki je fante kljub težavam in bolezni Jerneja Kastelca iz Domžal (nastopu se je moral odpovedati prav zadnji trenutek), dobro pripravil na ta odmeven podvig!

Novico posredoval: Borut Retelj

Aleš Tomič
Borut Veber
Marko Gorenc
slika jutri
Boštjan Buč
POVEJTE SVOJE MNENJE
IZPOLNITE OBRAZEC

ali pa obiščite naš

      FORUM

  -  ATLETIKA

  -  ostali športi

E-mail: atletika@si21.com

"TOP 20"  na svetu

ARHIV - ARCHIVE

RAZPISI - OBVESTILA

 

"SLOVENIJA TEČE - 2000"

    

COOPERJEV TEST

     

TA TEDEN - V SLOVENIJI

 

TA TEDEN - V TUJINI

SLOVENSKI ATLETI

 

SLOVENSKI KLUBI

ŠPORTNA DRUŠTVA

 

ARHIV

JULIJ 2000 - do 20.07.
JULIJ 2000 - do 10.07.
JUNIJ 2000 - po 15.06.
JUNIJ 2000 - do 15.06.
MAJ 2000 - po 15.05.
MAJ 2000 - do 15.05.
APRIL 2000 - po 15.04.
APRIL 2000 - do 15.04.
MAREC 2000
FEBRUAR 2000
JANUAR 2000

DECEMBER '99

NOVEMBER '99
OKTOBER '99

Uradne meritve in rezultati

20. Maraton treh src

Atletsko društvo Maribor 98

Primorske Novice-SOBOTA

 

Dunajski maraton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
Urejanje in oblikovanje "Atletike": Edo Bogataj , Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68 GSM: 041/288-729
, atletika@si21.com

© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane