novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
ATLETIKA

ŠPORT

domače novice

tuje novice
društva-klubi
portreti atletov
OI - koledar
svetovni rekordi
olimpijski rekordi
evropski rekordi
državni rekordi
Grand Prix
Zlata liga
sveži rezultati
mladi atleti
šport za vse
olimpijske igre
naši atleti na OI
koledar AZS
koledar IAAF

 

 

F-Secure Anti-Virus
For our visitors from around the World

Poglejte VIDEO posnetek tiskovne konference

Pridružite se LIVE CHAT-u z Merlene Ottey

Watch her Press Conference VIDEO

Join our LIVE CHAT with Merlene Ottey

Predstavitev slovenskih atletov, ki so že  izpolnili olimpijsko normo za nastop na OI v Sydneyu.

Olimpijske kandidate predstavljamo na posebni strani, kjer bomo v kratkem uvedli še nekaj novosti ...  že sedaj pa vas vabimo k ogledu osebnih strani atletov, ki jih gostimo pri nas. Med Olimpijskimi igrami jim boste preko njihovih strani pošiljali sporočila in čestitke!

Sorry, your browser doesn't support Java.

NOVOST - POVEJTE NAM SVOJE MNENJE

Uvedli smo novost na atletskih straneh. Želimo vam naše 

strani še bolj približati in jih izboljšati. Izpolnite obrazec!

Rekord na DN Galan v Stockholmu?

Stockholm, 1. avgust

Pravo presenečenje bo, če tudi današnji GP miting na majhnem, a edinem resnično atletskem stadionu (le okrog 20.000 gledalcev sprejme), ki se lahko pohvali z največ svetovnimi rekordi med vsemi prizorišči podobnih prireditev, ne bo postregel z novim svetovnim rekordom. Doslej je bilo tu doseženih že 60!

Marion Jones, ki bo tudi nastopila v teku na 100 m, sicer pravi, da danes ne namerava poskušati izboljševati svetovnega rekorda, prav rada bi pa popravila rekord stadiona, ki znaša 10.90. Toda tekli bosta tudi Inger MIller in Chandra Sturrup z Bahamov, tako da se zagotovo obeta izjemen rezultat.

V izjemni konkurenci se bo v podobni vlogi kot pred dnevi v Oslu predstavila tudi naša Brigita Langerholc. Ponovno bo skušala čim bolje povleči tekačice na 1.500 m, le da bo tokrat zasedba še močnejša. Poleg Suzy Favor Hamilton, ki je v Oslu tekla letos najhitreje na svetu, bo tokrat tekla tudi slovita Maria Mutola. Obeta se izjemen finiš!

Toda nov svetovni rekord se prej obeta v kakšni drugi disciplini, najbolj verjetno  pa v ženski konkurenci ...

več     

Svetovni rekord Trine Hattestad

Oslo, 28. julij

Poročilo z letošnjega tretjega mitinga Zlate lige, ki je bila danes zvečer v norveški prestolnici Oslo začenjamo z dvema nastopoma edine naše predstavnice, Brigite Langerholc (desno). Kot nam je  povedala takoj po svojem nastopu, je bila zelo zadovoljna s tem, kako je odigrala vlogo zajčice, zadovoljni pa so bili tudi organizatorji in še bolj Američanka Suzy Favor Hamilton (levo spodaj), ki je z Brigitino pomočjo dosegla letos najboljši rezultat na 1.500 m shamilton03_280.jpg (25903 bytes) na svetu. Tekla je 3:57.40. Malce manj zadovoljna je bila Brigita s svojim tekom na 400 m, zdelo pa se ji je, da zato, ker se je nekoliko preslabo ogrela...

Hisham ElGuerrouj je tokrat zelo pompozno in samozavestno napovedoval nov svetovni rekord na 1 miljo, a mu je na koncu zmanjkalo moči, saj so ga "zajci" preslabo vlekli do polovice proge, pa tudi malce pozno je tokrat začel z znamenitim solo tekom.

Domačinka Trine Hattestad pa je znova izboljšala svoj nedavno doseženi svetovni rekord - tokrat ga je popravila kar za dober meter...

več  

Miting Zlate lige v Oslu

Oslo, 28. julij

Miting Exxon Mobil Bislett Games miting v Oslu je tretji letošnji miting Zlate lige. in je zadnja možnost za tiste atlete, ki še nimajo nobene zmage, da se uvrstijo med možne dobitnike letošnjega Jack Pota - 50 kg zlata.

Na mitingu bo, sicer samo kot "zajčica" nastopila tudi naša Brigita Langerholc, ki bo v teku na 1.500 m skušala najboljše tekačice  na svetu "vleči" prvih 800 m in jim tako morda pomagati celo do novega rekorda.

Oči domače, pa tudi svetovne javnosti, pa bodo brez dvoma uprte v domačinko Trine Hattestad, metalko kopja, ki je 30. junija letos na mitingu Zlate lige v Rimu postavila nov svetovni rekord z metom 68,22 m, obenem pa je imela že lani najboljši dosežek na svetu (68,19).

Na mitingu bo nastopila tudi svetovna prvakinja na 100 m z ovirami Gail Devers, ki je letos na ameriških kvalifikacijah že tekla 12.47. Toda Deversova se, tako kot še mnoga znana imena, ni uvrstila v ameriško reprezentanco in tako v Sydneyu ne bo branila svoje olimpijske medalje.

MOŠKI   ŽENSKE
100 m

Hisham ElGuerrouj bo danes zagotovo ena glavnih zvezd mitinga v Oslu, saj bo ponovno poskušal izboljšati svoj svetovni rekord
100 m
200 m
1500 m
800 m
100 m ovire
1500 m
400 m
5000 m
Daljina
400 m ovire
Kopje
Kopje
Višina
 
Krogla
 
Palica
Brigita gre na Olimpijske igre
Ljubljana, 27. julij

Po včerajšnjem uspešnem nastopu na mednarodnem mitingu v Trstu sta se Brigita in njen trener Jure Kastelic odločila, da bosta takoj pričela z intenzivnimi pripravami na Olimpiado.

Odločitev je temeljito pretehtana in ne pomeni še, da bo Brigita na igrah v Sydneyu tudi zares nastopila v teku na 100 m z ovirami. Brigita je namreč izjemno odgovorna osebnost in trdno je odločena, da bo nastopila samo v primeru, če bo v tistem času sposobna teči okrog 12.80 sekunde.

Njen trener pa je v to povsem prepričan in zatrjuje, da bo Brigita v tem času lahko toliko napredovala, da bo ne le potrdila olimpijsko normo (ta je 13.10 sekunde), ampak že v času do 21. avgusta toliko napredovala, da bo ta cilj uresničljiv.

S treningom je Brigita začela v Ljubljani že danes popoldan in bo tako  nadaljevala tudi v naslednjih dneh, v ponedeljek pa skupaj s trenerjem Juretom Kastelicem in njegovo drugo varovanko in Brigitino dobro prijateljico Alenko Bikar odhajajo na 10 dnevne priprave v Koper.

Poleg intenzivnega treninga pa s trenerjem seveda načrtujte tudi nekaj tekem, na katerih bosta lahko ocenila stopnjo pripravljenosti in napredek forme. tako bo Brigita po besedah Jureta Kastelica v avgustu nastopila na kakšnih 4 mitingih, kasneje pa morda tudi na kakšnem GP mitingu.

Termini še niso določeni, kajti z današnjo Brigitino odločitvijo se je korenito spremenil tudi program treninga.

Brigita Langerholc na mitingu Zlate lige

Ljubljana, 27. julij

Brigita danes odhaja v norveško glavno mesto Oslo, kamor so jo povabili, da bi najboljšim tekačicam na svetu kot "zajčica" pomagala k čim boljšim dosežkom v teku na 1.500 m. To je izjemno priznanje naši rekorderki, ki je s svojimi nedavnimi nastopi dokazala, da lahko odlično teče tako na 400 kot na 800 m.

Podobno vlogo kot jutri v Oslu, bo Brigita odigrala še na mitingu, ki bo v torek, 1. avgusta v švedskem glavnem mestu Stockholmu.

Nadvse uspešen Brigitin come back

Trst, 26. julij

Včeraj popoldan je bila Brigita na stadionu v Šiški v pogovoru z vašim urednikom in skupaj s trenerjem Juretom Kastelicem povsem sproščena in neobremenjena. Pred današnjim nastopom si ni pretirano belila glave, kako bo šlo: "Če bo šlo, bo OK, če ne pa tudi ne bo konec sveta!", je dejala v pogovoru, med katerim so nastali tile trije posnetki in najbrž je tudi takšen pristop pomagal k uspešnemu povratku na stezo, ki ji toliko pomeni. Sedaj so povsem realne možnosti, da bi nastopila tudi v Sydneyu, čeprav je že malce pozno za celovite priprave. Toda optimist je tudi njen trener, ki zatrjuje, da bo Brigita čez slaba dva meseca, ko naj bi nastopila na Olimpiadi, ponovno sposobna teči vsaj okrog 12.80!

brigita09_400.jpg (29376 bytes)
Malce me že skrbi, seveda, ...

Brigita Bukovec je v svoji disciplini nazadnje nastopila na prostem pred dvema letoma v Moskvi - potem, je prišlo obdobje poškodb, popolna odsotnost celo s treninga, ne le s tekmovališč in nazadnje še operacija letos pozno pomladi. Na svoj 30. rojstni dan, 21. maja letos je še okrevala in prav nič ni vedela, kako bo z njeno atletsko kariero.

To je bilo tudi obdobje, ko ji ne trener ne prijatelji niso mogli kaj dosti pomagati, vseeno pa ji je gotovo največ pomenilo, da si ji stali ob strani.

In danes se je končno zgodilo to, kar smo poleg Brigite same vsi slovenski ljubitelji atletike tako težko pričakovali - vrnila se je na stezo - po besedah njenega trenerja več kot uspešno. Njen rezultat (13.49 je tekla danes v Trstu) sicer ni nič posebnega, toda tako on kot Brigita sta s tem zelo zadovoljna. Brigiti se še vedno pozna, da nima dovolj moči in je bila zato premalo agresivna med ovirami, toda kot pravi Kastelic, je najpomembnejše to, da je tekla tehnično izjemno dobro, še pomembnejše pa je dejstvo da med tekom in tudi po teku Brigita ni čutila bolečin.

brigita10_400.jpg (33110 bytes)
toda k
do pravi, da ne bom ...

brigita11_600.jpg (46711 bytes)
Vse je tu notri!?

Odločitev o tem, ali in kako se bosta zdaj posvetila intenzivnim pripravam na na nastop v Sydneyu, bo znana še danes ali jutri dopoldan in o tem vas bomo seveda obvestili.

22. Šikijev memorial popolnoma uspel 

Ljubljana, 26. julij

Včerajšnja odlično organizirana atletska prireditev, 22. po vrsti Šikijev memorial je v celoti uspel in predstavlja zagotovilo, da bo živel še naprej - in tako je edino prav!

Atletski praznik, ki ga je s svojo udeležbo popestrilo kar okrog 300 atletov iz 24 držav, je prinesel nekaj odličnih dosežkov, med katerimi ima največjo veljavo vsekakor tek letos tretje tekačice na svetu na 400 m, Ane Guevara iz Mehike, ki je v Ljubljani tekla odličnih 50.59.

V skoku s palico, ki je zaradi zapletov s palicami, ki so ostale na Poljskem, tokrat veljal tudi kot državno prvenstvo, se je več kot uspešno po poškodbi vrnila "v višave" Novogoričanka Nina Zega (slika desno), ki je svoji klubski kolegici Teji Melink še drugič zapored izpred nosu odnesla naslov prvakinje. Nini, ki zaradi poškodbe dolgo časa ni mogla trenirati, je namreč Teja medtem najprej odvzela državni rekord in ga nato še izboljševala vse do 390 cm.

Današnji Ninin skok preko 380 cm hkrati pomeni izboljšanje njenega osebnega rekorda s 372 na 380 cm. Obe, Teja in Nina sta sicer danes preskočili 380 cm, vendar je imela Nina na tej višini manj težav - 380 je preskočila že v prvem poskusu.

V moški konkurenci pa je zmagal Jure Rovan, ki je na koncu poskušal naskakovati še olimpijsko normo 536 cm, a mu v treh poskusih to žal ni uspelo.

sestak10_400.jpg (20989 bytes)Od naših vrhunskih atletov velja omeniti še nastop Matije Šestaka (levo njegov nastop na DP vKranju),  ki pa se mu lov na normo še podaljšuje. Danes je bil šele sedmi s povprečnim dosežkom 46.72.

Odlično so tekli tudi člani naše moške štafete 4 x 100 m, ki so ponovno potrdili normo, saj so že drugič v enem tednu tekli pod 40 sekund - dva od članov te štafete, Urban Acman in Matic Šušteršič pa sta de dobro odrezala tudi v posamičnem šprintu - tekla sta 10.40. 

POVEJTE SVOJE MNENJE
IZPOLNITE OBRAZEC

ali pa obiščite naš

      FORUM

  -  ATLETIKA

  -  ostali športi

E-mail: atletika@si21.com

ARHIV - ARCHIVE

"TOP 20"  na svetu

RAZPISI - OBVESTILA

"SLOVENIJA TEČE - 2000"

    

COOPERJEV TEST

     

TA TEDEN - V SLOVENIJI

 

TA TEDEN - V TUJINI

SLOVENSKI ATLETI

 

SLOVENSKI KLUBI

ŠPORTNA DRUŠTVA

 

ARHIV

JULIJ 2000 - po 20.07.
JULIJ 2000 - do 20.07.
JULIJ 2000 - do 10.07.
JUNIJ 2000 - po 15.06.
JUNIJ 2000 - do 15.06.
MAJ 2000 - po 15.05.
MAJ 2000 - do 15.05.
APRIL 2000 - po 15.04.
APRIL 2000 - do 15.04.
MAREC 2000
FEBRUAR 2000
JANUAR 2000

DECEMBER '99

NOVEMBER '99
OKTOBER '99

Uradne meritve in rezultati

20. Maraton treh src

Atletsko društvo Maribor 98

Primorske Novice-SOBOTA

 

Dunajski maraton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
Urejanje in oblikovanje "Atletike": Edo Bogataj , Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68 GSM: 041/288-729
, atletika@si21.com

© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane