novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
ATLETIKA

SAMO ŠE 33 DNI

F-Secure Anti-Virus

atletika@si21.com

Sorry, your browser doesn't support Java.

domače novice

tuje novice

Sydney 2000

naši olimpijci

spored na OI

TV prenosi

OI - novice

GP - Zlata liga

državni prvaki

portret meseca

mladi talenti

klubi - društva

rekordi

koledar AZS

koledar IAAF

rezultati

rekreacija

  
 
 
IAAF
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In English - for our visitors from around the World

Poglejte VIDEO posnetek tiskovne konference

Pridružite se LIVE CHAT-u z Merlene Ottey

Watch her Press Conference VIDEO

Join our LIVE CHAT with Merlene Ottey

Osebne strani nekaterih naših vrhunskih atletinj in atletov, ki nas bodo zastopali na Olimpiadi v Sydneyu, so že izdelane. Mnogi med njimi se predstavljajo kar sami! Oglejte si jih! Med Olimpijskimi igrami jim boste preko teh strani lahko tudi pisali!
Vabljeni pa ste tudi k ogledu nove rubrike:
PORTRET MESECA

Kdo se norčuje iz atletov in trenerjev?

Ljubljana, 19. avgusta

Kot smo na naših straneh že nekajkrat nakazali, se v naši "kraljici športov" tokrat kuha še malo bolj neodgovorno in umazano, kot smo bili vajeni doslej!

Vroče ni samo na soncu - zdaj so nekateri, ki se radi igrajo v zakulisju, poskrbeli, da bo vroče tudi v senci. Na slikah sta prvi žrtvi teh podlih igric vsemogočnih klečeplaznikov pod vodstvom J.B. (ni Josip Broz!)!

V "fevdu" - tako si nekateri predstavljajo "svojo" atletsko zvezo - je začelo vreti. Olja na ogenj so gospodje prilili prav te dni, ko so na malce nenavaden "določili", kdo bo tekel v storga03_420.jpg (28771 bytes)moški štafeti 4 x 100 m in kdo ne bo, še nekoliko bolj vroče pa je v zvezi s trenerjem naše rekorderke v mestu kopja, ki po besedah (ne)odgovornih v Sydneyu nima kaj iskati (predvsem zato, ker predsednik njegovega kluba ne "diši" že omenjenim. Zgodilo se je najslabše: v obupu je odstopil! Nič kaj dosti bolje pa ni reagiral "ogoljufani" šprinter ŽAK MASS-a.

Samo zato, ker menimo, da še ni prepozno za popravo krivic in odpravo samodrštva v vrhu AZS, odpiramo povsem novo rubriko "VROČE TEME". Sodelujte!

Začelo se je povsem napak, tudi žrtve niso prave, naj se vsaj konča v dobro naše atletike in tistih, ki vedo, kaj to je!

POKAL TREH DEŽEL

V nedeljo, 20. avgusta kranjskogorci vabijo na tekaško in kolesarsko prireditev. Štart bo ob 10. uri pred hotelom Prisank v Kranjski Gori, proga je dolga 30 km in poteka po ozemlju po stari trasi železniške proge do Rateč, do državne meje z Italijo in nato po Italiji ter Avstriji do cilja v Podkloštru. Štartnina je 200 tolarjev, prijavite pa se na TD Kranjska Gora po telefonu 064-881768 ali na dan štarta do 9. ure. Prvi trije v vsaki  kategoriji dobijo kolajne po razglasitvi pa je še žrebanje praktičnih nagrad. Kolesar in kolesarka z najboljšim časom dobita za nagrado gorsko kolo. Poskrbljeno bo za malico in okrepčila, za prevoz opreme s štarta na cilj in nato za prevoz nazaj v Kranjsko Goro.

Miting za pionirje v Kopru

Koper, 16. avgust

aps_koper.jpg (29163 bytes)AK Koper prireja tekmovanje za Atletski pokal Slovenije za pionirke in pionirje ter mlajše mladinke in mladince v soboto, 26. avgusta.

Tekmovanje bo na atletskem stadionu v Kopru. Podrobnosti o tekmovanje so razvidne iz priloženega uradnega letaka (kliknite nanj za povečavo), objavljene pa so tudi na strani z razpisi.

Mlade tekmovalce si bo morda ogledal tudi naš olimpijec Matija Šestak, ki mu je teden dni bivanja v Kopru (kot nagrado za doseženo olimpijsko normo v teku na 400 m) podarilo in omogočilo Društvo za zdravo življenje iz Kopra. Tako si bo Matija lahko privoščil krajše aktivne počitnice pred pripravami na nastope na Olimpiadi.

Miting za mladince in člane v Ljubljani

Ljubljana, 16. avgust

Atletski klub ŽAK MASS prireja v sredo, 23. avgusta miting za mladinske in članske kategorije. Miting se bo pričel ob 17:30 uri na štadionu ŽŠD ŽAK v Ljubljani.

Prijave sprejemajo po pošti do ponedeljka 21. 8., po faxu pa do torka, 22.8 - razpisane kategorije in discipline objavljamo na strani z razpisi, podrobnosti lahko izveste po telefonu: 01/438-59-10

Tudi pri nas se že "kuha"

Ljubljana, 14. avgust

Precej podobno kot v spodaj opisanem jamajškem primeru, se marsikaj dogaja tudi v našem zakulisju.

To sicer malokoga preseneča, kajti podobne igrice in kuhinje so nam vsem dobro znane že iz prejšnjih let, vendar so mnogi ogorčeni, da se samovolja in samodrštvo nekaterih v Atletski zvezi Slovenije še kar nadaljuje in da se zgodba ponavlja tudi letos.

več ...

Kranjskogorska "Desetka"

Edina tekaška prireditev na Veliki Šmaren je v Kranjsko Goro privabila lepo število ljubiteljskih tekačev iz Slovenije in sosednje Italije. V odličnih vremenskih pogojih in ob izdatnem spodbujanju številnih turistov (v tem času je sezona v Kranjski Gori na višku), so organizatorji ŠD Novice Extreme, Turistično društvo Kranjska Gora in postaja GRS Kranjska Gora tekačem pripravili desetkilometrsko progo iz samega središča vasi do bivše železniške postaje v Ratečah in nazaj.

Na koncu so bili lahko zadovoljni prav vsi, tudi tekač, ki se je zgrudil kakšnih dvesto metrov pred ciljem. Ob hitri pomoči dveh zdravnikov so ga nato prepeljali v jeseniško bolnišnico, kjer so kot vzrok nesreče ugotovili »le« toplotni udar. Ker pa so Teki Slovenskih novic in Asicsa 2000 namenjeni predvsem razvedrilu in boljšemu počutju rekreativnih tekačev naj te še enkrat opozorimo, da vselej tečejo po svojih zmožnostih glede na telesno pripravljenost, dnevno počutje, naj sproti pri zdravniku preverjajo svoje zdravstveno stanje in naj, predvsem ob vročih in soparnih dneh, pijejo veliko tekočine. Dogodek, ki se je k sreči končal dobro, naj bo v opozorilo torej vsem nam.

Spet zapleti okrog nastopa Merlene Ottey?

London, 15. avgust

Po poročanju BBC Sports se okrog nastopa Merlene Ottey v posamičnem teku na 100 m v Sydneyu znova zapleta - kar je kar malce podobno našim razmeram.

Predsednik njihove atletske zveze je , kot vse kaže, malce "dopolnil" svojo nedavno izjavo, potem ko je Merlene izjavila, da ne bo nastopila v štafeti 4 x 100, če ji ne bodo dovolili nastopiti tudi v posamični konkurenci.

več ...

Junaki današnjega mitinga!

Ljubljana, 14. avgust

Zvezde večera pa so seveda predvsem tile trije junaki: Matija Šestak z izpolnjeno olimpijsko normo in Brigita Langerholc z novim državnim rekordom na 400 m (po samo mesecu dni) ter Merlene Ottey z 11.00 na 100 m!

Na današnjem mitingu, ki je bil prvenstveno namenjen izbirni tekmi naših šprinterjev za nastop v Sydneyu, smo precej nepričakovano doživeli nekaj izjemno prijetnih trenutkov in bili hkrati priča izjemnim dosežkom dveh atletinj in enega atleta. Sebe in vse prisotne je najprej prijetno  presenetil Rok Predanič (na sliki), ki se je s časom 10.53 v finalnem teku na 100 m uvrstil v našo štafeto za Sydney.

več...

Kdo nas bo zastopal v štafetnih tekih?

Ljubljana, 14. avgust

Danes na katerem bodo naši tekači, posebej še šprinterji, v medsebojnih obračunih na mitingu, ki se začne ob 17:00 v Ljubljani, odločali o svoji "olimpijski usodi".

Atletska zveza Slovenije je namreč odločila, da bodo na Olimpiado kot člani štafet potovali tisti tekači, ki bodo pokazali najboljšo pripravljenost - in to bodo morali pokazati danes.

več...

Nedelja, 13. avgust 2000

DANES JE ROMANOV IN MATEJIN DAN

Naš maratonec in reprezentant na Olimpiadi v Sydneyu je od danes dalje srečni očka ...

...njegova soproga Mateja je dopoldan rodila hčerkico Saro.

Pomakni miško nad sliko!

Čestitke lahko pošljete tudi na naš E-mail.

Lep uspeh koprskih atletinj

Koper, 13. avgust

veronika_koren200.jpg (17908 bytes)

Na sobotnem prvenstvu v gorskem teku na Lubnik, ki v skupnem seštevku šteje za državno prvenstvo v gorskem teku, sta ponovno odlično nastopili atletinji Atletskega kluba Koper, varovanki trenerja Maura Picige. Svetlana Bajič je zmagala na 6,7 km progi v absolutni konkurenci mladink, Veronika Koren pa je bila najhitrejša na 4 kilometrski »gorski preizkušnji«.

sv_bajic01_400.jpg (32122 bytes)

Zgoraj Svetlana, levo Veronika

Klikni za povečavo

Z rezultati in uvrstitvama sta tako dokazali dobro formo pred svetovnim prvenstvom v gorskem teku, ki bo začetek septembra v Nemčiji. Tako Bajičeva kot Korenova sta namreč resni kandidatki za nastop v mladinski vrsti Slovenije, ki letos brani ekipni naslov svetovnih prvakinj v gorskem teku, dosežen lani na SP v Maleziji, kjer je veliko naslovu najboljših tekačic na svetu pridala tudi Svetlana Bajič. (Mitja Butul)

Znana reprezentanca za Sydney

Ljubljana, 12. avgust

Odbor za vrhunski šport pri Olimpijskem komiteju Slovenije pod predsedstvom dr. Marka Ilešiča je Izvršnemu odboru OKS v brigita07_200.jpg (17565 bytes)potrditev predlagal spisek naših športnikov, ki nas bodo zastopali na Olimpiadi v Sydneyu.

Na igrah naj bi nas po tem predlogu zastopalo 74 športnikov v 13 panogah, najštevilnejša pa bo tokrat prav atletska reprezentanca, saj je po sedanjem predlogu v njej 19 atletinj in atletov - 7 v posamičnih nastopih in kar 12 članov štafet.

V ekipi zaenkrat še ni Brigite Bukovec, ker pač še nima potrjene olimpijske norme, prav tako ni v njej kapetana Igorja Primca, ki tudi še lovi normo, v postopku pa je še verifikacija norme za Primoža Kozmusa.

več ...

Merlene Ottey na dobri poti?

Ljubljana, 11. avgust

Na stadionu Letzigrund v Zürichu je Merlene Ottey v teku na 100 m zasedla tretje mesto, čeprav se nekateri prepirajo celo o tem, kajti v B skupini je še ena atletinja tekla bolje od nje (11.03, a s pomočjo vetra).

Toda ali je sploh pomembno, katero mesto je zasedla - tekla je namreč za ta čas izjemnih 11.06, pa čeprav so bile tehnične težave, o katerih je govoril tudi njen trener Srdjan Djordjević, vidne celo očesu nestrokovnjaka. Pomembno je, da je že drugič v 14 dneh Merlene tekla bolje od katerekoli njene rojakinje.

Tudi razlika 11 stotink sekunde, ki jo je na tem teku ločila od Marion Jones, ta trenutek ni pomembna, predvsem pa ni velika. Merlene je bila namreč celo leto prisilno odsotna s tekmovanj in v negotovosti, zato normalno trenira šele slabe 3 tedne in še ni v tekmovalnem ritmu. Zato je morda prav zdaj trenutek za vprašanje: Morda veste, katera atletinja je kot zadnja premagala Marion Jones? Mislite, da se kaj podobnega ne more prav kmalu ponoviti? Tu ne gre samo za stotinke ampak za veliko več!

Znana reprezentanca za Sydney

Ljubljana, 12. avgust

Odbor za vrhunski šport pri Olimpijskem komiteju Slovenije pod predsedstvom dr. Marka Ilešiča je Izvršnemu odboru OKS v brigita07_200.jpg (17565 bytes)potrditev predlagal spisek naših športnikov, ki nas bodo zastopali na Olimpiadi v Sydneyu.

Na igrah naj bi nas po tem predlogu zastopalo 74 športnikov v 13 panogah, najštevilnejša pa bo tokrat prav atletska reprezentanca, saj je po sedanjem predlogu v njej 19 atletinj in atletov - 7 v posamičnih nastopih in kar 12 članov štafet.

V ekipi zaenkrat še ni Brigite Bukovec, ker pač še nima potrjene olimpijske norme, v postopku pa je še verifikacija norme za Primoža Kozmusa.

več ...

Weltklasse brez naših atletov

Zürich, 11. avgust

ceplak05_400.jpg (24015 bytes)Na današnjem Weltklasse mitingu ni nastopila nobena naša atletinja ali atlet, čeprav je imela nekaj možnosti Jolanda Čeplak (desno) v teku na 800 m - toda bila je le rezerva in ker ni bilo odpovedi, ni nastopila. Brigita Bukovec, ki je leta 1996 tu nazadnje zmagala v teku na 100 m z ovirami, seveda še ni v pravi formi.

Nastopila pa je "naša" Merlene Ottey, ki se je po enoletni prepovedi nastopanja več kot uspešno vrnila med svetovno elito. V zares izjemni konkurenci je (pri starosti 40 let in natanko 3 mesece) v teku na 100 m zasedla tretje mesto. Še dosti  pomembneje pa je, da ji je uspel letos njen najboljši izid - svoj rezultat z jamajških kvalifikacij je še izboljšala za 3 stotinke sekunde, pa čeprav je na miting odšla praktično s polnega treninga v Kopru. Izjemen uspeh zanjo in njenega trenerja Srdjana Djordjevića ter potrditev njune teze s tiskovne konference pred dobrim mesecem dni: Merlene je sposobna teči v olimpijskem finalu na 100 m!

več ...

Smetana svetovne atletike nocoj v Zürichu

Ljubljana, Zürich, 11. avgusta

Danes popoldan ob 18:00 se začne še eden od mitingov Zlate lige, in sicer znameniti Weltklasse v Zürichu.

Na mitingu bodo seveda nastopili vsi najboljši atleti ta čas razen redkih izjem - nekateri so namreč poškodovani. tako je na primer vprašljiv nastop Michaela Johnsona, medtem ko bo Maurice Greene zanesljivo tekel na vsaj 100 m.

Izjemno zanimivo pa bo predvsem v ženskem šprintu, kajti vsem najboljšim ta hip se bo nocoj prvič po enem letu odsotnosti pridružila tudi Merlene Ottey. Tekla bo na prvi progi, poleg nje pa bodo nastopile še: Christine Arron, Žana Pintuševič, Marion Jones, Chandra Sturrup, Chryste Gaines, Inger Miller in Sevatheda Fynes.

Podrobnosti so na voljo na: http://www.weltklasse.ch/ in na http://www.livesport.ch/ 

Mehičani v Ljubljani gostje ŽAK MASS-a

Ljubljana, 8. avgust

Danes opoldan je bila v Ljubljani tiskovna konferenca, ki jo je v esega01_400.jpg (37203 bytes)ljubljanskem M Hotelu skupaj s pokrovitelji (Mercator, Daewoo Motor in Triglav-avto) pripravilo atletsko društvo ŽAK MASS.

Povoda za tiskovno konferenco sta bila dva: predstavitev kar sedmih kandidatov, članov tega društva, za nastop na Olimpijskih igrah v Sydneyu in predstavitev dveh reprezentantov Mehike, ki se tudi s pomočjo omenjenih pokroviteljev in ŽAK MASS-a v Ljubljani pripravljata za nastop v Sydneyu. (Na sliki predsednik društva in moderator današnje konference, neumorni Edo Šega)

več... 

Ogled Weltklasse mitinga v Zürichu

Ljubljana, 8. avgust

mottey31_250.jpg (18404 bytes)Če bi si radi v živo ogledali Weltklasse miting v Zürichu v petek, 11. avgusta in morda tudi navijali za "našo" Merlene Ottey, se lahko pridružite skupini, ki jo bo na ta izjemni atletski dogodek organizirano popeljal naš atletski klub ŽAK MASS.

Odhod iz Ljubljane je v četrtek ob polnoči, vrnili pa se boste takoj po končanem mitingu. Cena: 25.200 SIT!

Prijavite se lahko po telefonu: 041/676-108

Dva naša nastopa v Linzu

Linz - Avstrija, 8. avgust

Na 13. GP mitingu II. skupine sta danes zvečer nastopila tudi dva naša atleta:

sestak06_400.jpg (45606 bytes)Alenka Bikar je v teku na 200 m osvojila 6. mesto z zanjo slabim izidom 23.59. Glede na to, da je na miting odšla neposredno s pripav v Kopru, to najbrž ni nič alarmantnega.

Nekoliko bolj zaskrbljujoče pa postaja lovljenje norme za nastop na Olimpiadi v Sydneyu za Matijo Šestaka. Tudi on je znova poskušal danes v Linzu, a ni šlo. Prav tako kot Alenka je osvojil šesto mesto, bil pa je za 59 stotink sekunde prepočasen, da bi potrdil normo.

Teja Melink prva s palico preko 4 m

Brežice, 7. avgust

Na tradicionalnem skakalnem mitingu v Brežicah je državna rekorderka, tmelink01_400.jpg (47515 bytes)Novogoričanka Teja Melink (slika levo) preskočila 400 cm in tako ponovno izboljšala lasten državni rekord v skoku s palico, obenem pa uresničila našo napoved, da bo ta višina kmalu premagana.

Obe z Nino Zega, članico istega kluba in od nedavnega tudi ponovno državno prvakinjo, se vztrajno in z vse večjimi koraki približujeta svetovnemu vrhu. Do 463 cm, kolikor znaša svetovni rekord, je sicer še relativno daleč, toda upoštevaje njuno mladost in kratek staž med skakalkami, ju bomo najbrž že v kratkem videvali na največjih tekmovanjih.

 

VAŠE MNENJE

FORUM

 

ARHIV

TA TEDEN - DOMA

Športni utrinki iz Ljubljane
Atleti za Sydney
Weltklasse v Zürichu
Tiskovna konferenca ŽAK MASS-a
Portret meseca: Nina in Brigita
Osebne strani atletov

TA TEDEN - V TUJINI

Zlata liga - Weltklasse v Zürichu
GP miting v Londonu
GP miting v Stockholmu
Zlata liga v Oslu
Greene in Johnson poškodovana
Veliko znanih atletov ne bo v Sydney

SLOVENSKI ATLETI

Alenka Bikar
Gregor Cankar
Brigita Bukovec
Brigita Langerholc
Matija Šestak
Helena Javornik
Anja Valant
Britta Bilač
Roman Kejžar
Nina Zega
Boštjan Horvat
Jolanda Čeplak
Primož Kozmus
Eufemija Štorga
Damjan Zlatnar
Igor Primc
Jože Vrtačič
Marcela Umnik
Miro Kocuvan
Darja Kokalj
Robert Kotnik

ARHIV

AVGUST 2000 - do 10.
AVGUST 2000 - do 10.
JULIJ 2000 - po 20.
JULIJ 2000 - do 20.
JULIJ 2000 - do 10.
JUNIJ 2000 - po 15.
JUNIJ 2000 - do 15.
MAJ 2000 - po 15.
MAJ 2000 - do 15.
APRIL 2000 - po 15.
APRIL 2000 - do 15.
MAREC 2000
FEBRUAR 2000
JANUAR 2000

DECEMBER '99

NOVEMBER '99
OKTOBER '99
 
 
 
| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
Urejanje in oblikovanje "Atletike": Edo Bogataj , Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68 GSM: 041/288-729
, atletika@si21.com

© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane