novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
ATLETIKA

SAMO ŠE 8 DNI

F-Secure Anti-Virus

atletika@si21.com

Sorry, your browser doesn't support Java(tm).

domače novice

tuje novice

Sydney 2000

naši olimpijci

spored na OI

TV prenosi

OI - novice

GP - Zlata liga

državni prvaki

portret meseca

mladi talenti

klubi - društva

rekordi

koledar AZS

koledar IAAF

rezultati

rekreacija

  
 
 
IAAF
 
 
 
 
 
  
 
 
 
In English - for our visitors from around the World


Naša
reprezentanca

Predstavitev NAŠE ATLETSKE EKIPE ZA SYDNEY 2000 - osebne strani nekaterih naših vrhunskih atletinj in atletov, ki nas bodo zastopali na Olimpiadi, pa so tudi že izdelane. Mnogi se predstavljajo kar sami! Oglejte si jih! Med Olimpijskimi igrami jim boste preko teh strani lahko tudi pisali naravnost v Sydney!
Sodelujte pa tudi s predlogi za:
PORTRET MESECA

Vtisi naših atletov neposredno iz Sydneya

Brigita Langerholc poroča iz Brisbanea  

Pa jih je spet nategnil

Ljubljana, 6. september

langerholc14_400.jpg (44107 bytes)Kar nekaj namigov, povsem dobronamernih, smo dobili, naj bi raje pisali samo o pozitivnih dogodkih v naši atletiki. Prav radi bi te nasvete upoštevali, a je bilo zadnje čase zagrešenih toliko "neumnosti", da jih res ne moremo kar tako ignorirati.

Še pred nekaj dnevi so mi atleti na tiskovni konferenci v Celju rekli, da so jih uslišali in jim zagotovili udeležbo na otvoritvi Olimpijskih iger, prav danes pa Brigita (desno) poroča iz Brisbanea, da "se Mikuž okrog tega nekaj trudi". Nič se ne trudi, blefira! Ali pa znova laže - in to "svojim" atletom! Normalnega človeka bi bilo ob tem vsaj sram!

Povsem drugače ravnajo v neki drugi naši športni zvezi in ker je to tako pozitiven zgled, ga tudi omenjamo (v novicah).

več... 

Igor še ostaja brez norme za Sydney

Brežice, 6. september

iprimc03_400.jpg (35816 bytes)Na današnjem atletskem mitingu je skušal naš prvak in rekorder v metu diska Igor Primc še predzadnjič pred Olimpiado doseči tako želeno normo za nastop v Sydneyu, vendar mu, žal, znova ni uspelo. Tokrat mu ni uspelo disk zalučati niti preko 60 m, norma za nastop v Avstraliji pa je 63,5 m!

Igorjeva zadnja priložnost ostajajo torej meti, ki jih bo imel v soboto, 9. septembra. Držimo pesti!

Boris Mikuž bo pozelenel

Ljubljana, 5. september

bmikuz03z_200.jpg (10808 bytes)Boris Mikuž, vodja naše atletske reprezentance na Olimpiadi v Sydneyu je pred odhodom izjavil, da si bo prebarval lase, če naši atleti na tokratnih igrah dosežejo več, kot se od njih realno lahko pričakuje oz. če presežejo dosežek izpred štirih letih let v Atlanti.

Če tudi tega kasneje ne bo zanikal, se kaj lahko zgodi, da ga bomo ob povratku z Olimpijskih iger videli po Ljubljani hoditi približno takšnega, kot ga prikazuje slika, ki je samo naš predlog. Ni izključeno, da se bo morda sam odločil za kak drug odtenek, ali pa ga bodo za kazen pobarvali kar atleti sami. Dvoma o tem, da bodo prijetno presenetili, namreč skorajda ni.

Roman Kejžar odličen v Nemčiji

Ljubljana, 5. september

kejzar13_250.jpg (16652 bytes)Roman Kejžar je v nedeljo v bavarskem mestecu Altöttingu odlično nastopil na svoji zadnji preizkušnji pred Olimpiado. V zelo napornem polmaratonu je na izredno težki progi s časom 1:03.52 osvojil drugo mesto.

Zmagal je Kenijec Christopher Kandie, ki je tekmece presenetil s pobegom in je prepričljivo vodil vse od polovice proge. Roman ga je z dobrim nadaljevanjem skušal ujeti in le nekaj 10 m (6 sekund) mu je zmanjkalo, pa bi mu uspelo. Vzpodbudno!

Roman se bo sedaj doma pripravljal vse do 15. septembra oz. do odhoda na Olimpiado. Na pot se namreč odpravlja v zadnji skupini naše odprave, 16. septembra.

Nova atletska steza s Tartanom

Koper, 4. september

Ob sežanskem občinskem prazniku so v sežanskem športnem parku odprli novo atletsko stezo. Tristo metrov dolga krožna steza z mehko tartansko podlago je pridobitev, ki so jo na Krasu nujno potrebovali, zanjo pa so namenili 16 miljonov tolarjev. Z njo lahko pričakujemo širitev atletskega gibanja tudi v tem delu Primorske. Tako je sedaj v Sežani omogočena redna vadba vsem rekreativcem, ki so morali doslej tekati po asfaltu, uporabljali jo bodo tako osnovnošolci, kot srednješolci in ostali športniki. Za treninge jo je že preizkusil tudi Matevž Gomizelj, perspektivni atlet AK Koper in slovenski mladinski reprezentant v teku na srednje proge, ki jo bo lahko uporabljal ob dnevih, ko se mudi v domačem kraju. Doma je namreč iz Kazelj pri Sežani, na treninge pa ga je oče, pred šolanjem v Kopru, kar tri leta tudi dnevno vozil na trening na 50 km oddaljen koprski atletski stadion.

Tako je s to pridobitvijo odprta pot, da ne le Matevž in številni rekreativni tekači, ki jih je na Krasu iz dneva v dan več, temveč tudi ostali Kraševci začutijo čare kraljice športa - atletike.

 Mitja Butul

Naši atleti poleteli proti Avstraliji

Ljubljana, 3. september

brisbane01_300.jpg (24665 bytes) sydney01_300.jpg (14909 bytes)
Ljubljana Brisbane Sydney

3.9.2000 - 17:55

5.9.2000 - 02:00

13.9.2000

Naša atletska reprezentanca je danes ob 18:00 z letalom odpotovala na 22 ur dolgo pot do Avstralije. Pot jih bo prek Seula vodila v Brisbane, kamor bodo predvidoma prispeli 5. septembra zjutraj po lokalnem času, tam pa bodo ostali vse do 13. septembra, ko se selijo 1000 km južneje v Sydney, prizorišče njihovih letos najpomembnejših nastopov.

Doma je zaenkrat ostal le naš maratonec Roman Kejžar, ki se bo na dolgo pot podal 16. septembra skupaj s še nekaterimi drugimi športniki, zadnjimi člani naše olimpijske odprave.

Medtem pa se razprtije in medsebojna obtoževanja v slovenski atletiki šele zares razplamtevajo, o čemer zgovorno priča tudi odziv na naše VROČE TEME. Tudi danes objavljamo dve pismi, ki pričata o tem, koliko negativne energije je nakopičene v naši kraljici športov.

Prava sreča, da bobo vsaj naši najboljši atleti na to lahko za nekaj časa pozabili in se posvetili svojim sanjam ter bojem za čimboljše uvrstitve in morda celo kakšna odličja.

Mladi Koprčani nastopili v Italiji

Koper, 3. september

V mestecu Majano, blizu Vidma v Italiji je bilo ekipno atletsko kpatleti01_800.jpg (28270 bytes)prvenstvo za atlete atletskih klubov Severne Italije v mlajših kategorijah, kjer so kot gostje nastopili tudi atleti in atletinje AK Koper. V hudi konkurenci so osvojili šest medalj. Rok Košuta je ugnal vse tekmece na 1200 m razdalji in si pritekel zlato. Anja Pečič je bila z rezultatom 11.65 druga v suvanju krogle, Amir Ibraimi si je bronasti medalji prislužil z odličnimi meti diska in kopja. Peter Kozlovič je bil po pritečenih 2000 m tretji, Petra Pucer pa je bila odlična v hitri hoji na 3000 m, kjer je prehitela več italijanskih vrstnic in na koncu zadovoljna posegla po bronasti medalji.

Mitja Butul

In vendar se premika!

Ljubljana, Koper, Celje, Maribor - 1. september

Dresi, tisti Adidasovi, ki jih bodo morali atleti in atletinje obvezno nositi na svojih nastopih v Sydneyu, počasi vendarle "kapljajo". Od kod neki prihajajo, takole po kapljicah, zaenkrat še vedno ostaja nepojasnjena skrivnost, kot ostaja zaenkrat še nepojasnjeno, če jih ni v kakšnem prtljažniku ostalo še kaj...

"Kapljajo" pa tudi prva pisma kot odmevi na naše poročanje o odstopih trenerjev. Tokrat v VROČIH TEMAH objavljamo tudi pismo mariborskih trenerjev. Tako so se podpisali. Za boljšo obveščenost slovenske športne javnosti, atletske pa prav posebej, morda ne bi bilo slabo, če bi se podpisali z imeni, toda pismo kljub temu objavljamo, ker marsikaj pojasnjuje...

več o vse bolj pregretih temah ...

Bodo nastopili ali ne bodo?

Ljubljana, 1. september

Pogovarjali smo se z nekaterimi našimi atletinjami in atleti, ki bodo v Sydneyu nastopili kot člani naših štafet, obenem pa  imajo izpolnjeno B olimpijsko normo za posamičen nastop. Povprašali smo jih, če že vedo, ali bodo lahko nastopili tudi v svojih disciplinah, kajti pravila MOK in IAAF jim to dovoljujejo.

Tudi ob tem smo spoznali, da se z našimi športniki (v tem primeru atleti) nekdo še naprej poigrava, kajti po informacijah, ki jih dobivajo (napol uradno in skorajda zaupno) iz OKS, bodo lahko nastopili - žal pa direktor in selektor Boris Mikuž trdi drugače in negotovost je tako popolna. Tudi Saša Prokofjev (na sliki) še ni prepričana, ali bo tekla samo v štafeti ali pa bo lahko poskusila srečo tudi v solo teku.

Kdo se tako norčuje iz atletinj in atletov in jih še naprej bega, ni znano, toda to otročje igračkanje zagotovo nikomur ne koristi.

Celjski miting in predstavitev atletov

Celje, 1. september

Tradicionalni celjski atletski miting je bil danes v Celju le eden od dogodkov, morda celo malce potisnjen v ozadje.

Vsa pozornost je bila po posebnem scenariju ožjega vodstva AZS (glej sliko enega od "režiserjev") namenjena predstavitvi naših atletinj in atletov - olimpijcev in tiskovni konferenci AZS.

Verjetno je za bledo predstavitev in slab vtis, pa tudi slabo obiskano tiskovno konferenco kriva kar improvizacija tistih, ki so vse to organizirali in izpeljali.

Naše atletinje in atleti bi si vsekakor zaslužili boljšo in odmevnejšo predstavitev celotni slovenski javnosti. Le ugibamo lahko, toda daleč od resnice najbrž ne bo trditev, da so to "fešto" nekateri, ki nikakor ne bi smeli manjkati, ignorirali prav zaradi nestrinjanja s takšnim načinom dela.

Podobno velja najbrž tudi za "izsiljen" nastop nekaterih naših olimpijcev - nastopili so namreč le člani domačega kluba in niso bili videti prav navdušeni.

Gregor Cankar in Urban Acman sta v svojih disciplinah sicer zmagala, z dosežkoma (Cankar 789 cm, Acman pa 10,67) pa se verjetno ne bosta posebej postavljala. Toda tega nista kriva onadva. Anji Valant, ki se je šele danes vrnila iz Grčije, pa so z nastopom očitno prizanesli.

Miting Zlate lige v Berlinu

Berlin, 1. september

Tri zlata dekleta in dva zlata fanta

greene16_400.jpg (36605 bytes) mjones09_400.jpg (44699 bytes) elgerouj06_300.jpg (25333 bytes) thattestad03_400.jpg (45852 bytes) tkotova01_300.jpg (21753 bytes)
M. Greene M. Jones ElGuerrouj

 Hattestad

T. Kotova

Na današnjem, zadnjem mitingu iz serije letošnjih tekmovanj za Zlato ligo, se je z izjemnim nastopom Maurice Greene pridružil rojakinji Gail Devers pri delitvi pogače - končne nagrade Jackpot.

V teku na 100 m je dosegel letos najboljši rezultat sezone - z 9.86 je potrdil včerajšnje "grožnje" tekmecem, ko je dejal: Jutri vam bom poslal sporočilo!"

Nič manj prepričljivo ni današnje sporočilo Marion Jones, ki je z 10.78 izenačila svoj letošnji najboljši izid na svetu.

Prava senzacija pa je bil tokratni poraz Gabriele Szabo (že drugi letos, a prvi na 5.000 m), ki je še danes dopoldan zagotavljala, da je pripravljena na izboljšanje svetovnega rekorda. Porazila jo je Kenijka Leah Malot, ki pa v Sydneyu ne bo nastopila.

Malo kasneje sta se dvema dobitnikoma Jackpota s peto letošnjo zmago pridružila še Trine Hattestad, ki je zmagala v metu kopja in Hisham ElGuerrouj z zmago v teku na 1.500 m.

Toda daleč najbolj vesela je danes zanesljivo Rusinja Tatjana Kotova, ki je vse do zadnje serije skakala dokaj povprečno. Vodila je Nemka Heike Drechsler s 695 cm, na druge mestu pa je bila Bolgarka Prandjeva. Potem pa je Kotova, očitno motivirana z 10 kg zlatih palic v zadnjem poizkusu "poletela" točno 1 cm dlje in osvojila eno petino prve nagrade letošnje Zlate lige.

Predstavitev našim rojakom v Avstraliji

Ljubljana, 31. avgust

Alenka Matija Saša Roman

Danes zvečer smo v klubskih prostorih ŽAK MASS v Ljubljani po telefonu posneli predstavitev naše atletske reprezentance. Na predstavitvi so v živo nastopili samo Alenka Bikar, Saša Prokofjev, Roman Kejžar in Matija Šestak, čeprav so svojo prisotnost obljubili še nekateri naši atleti in atletinje, pa tudi njihovi trenerji. Lahko jim je žal!

Predstavitev je omogočila in posnela naša rojakinja Elica Rizmal, s pomočjo postaje SBS Radio Sydney pa bo "online" predvajana po vsej Avstraliji v ponedeljek, 4. septembra med 23:00 in 24:00 uro po našem času (tedaj bo v Avstraliji že torek ob 08:00).

S tem smo našim atletom in hkrati tudi našim rojakom v daljni Avstraliji želeli omogočiti, da "se spoznajo med seboj" še pred nastopi na Olimpijskih igrah.

To možnost sedaj preko naših strani ponujamo vsem zainteresiranim. Obiščite njihove spletne strani na naslovih: http://www.sbs.com.au ali pa http://www.glasslovenije.com.au, če želite spremljati posnetek te oddaje ali če želite spoznati delo naših rojakov na peti celini.

 

VAŠE MNENJE

FORUM

 

VROČE TEME

SYDNEY - V ŽIVO 

ARHIV

TA TEDEN - DOMA

Športni utrinki iz Ljubljane
Tartan v Sežani
Portret meseca: Nina in Brigita
Osebne strani atletov

TA TEDEN - V TUJINI

Zlata liga - Bruselj
GP miting v Londonu

SLOVENSKI ATLETI

Alenka Bikar
Gregor Cankar
Brigita Bukovec
Brigita Langerholc
Matija Šestak
Helena Javornik
Anja Valant
Britta Bilač
Roman Kejžar
Nina Zega
Saša Prokofjev
Boštjan Horvat
Jolanda Čeplak
Primož Kozmus
Eufemija Štorga
Matic Osovnikar
Matic Šušteršič
Urban Acman
Boštjan Fridrih
Meta Mačus
Sergej Šalamon
Jože Vrtačič
Igor Primc
Damjan Zlatnar
Marcela Umnik
Miro Kocuvan
Darja Kokalj
Robert Kotnik

 

| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
Urejanje in oblikovanje "Atletike": Edo Bogataj , Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68 GSM: 041/288-729
, atletika@si21.com

© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane