novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
ATLETIKA

3. DAN IGER

F-Secure Anti-Virus

atletika@si21.com

Sorry, your browser doesn't support Java(tm).

domače novice

tuje novice

Sydney 2000

naši olimpijci

spored na OI

TV prenosi

OI - novice

GP - Zlata liga

državni prvaki

portret meseca

mladi talenti

klubi - društva

rekordi

koledar AZS

koledar IAAF

rezultati

rekreacija

  
 
 
IAAF
 
 
 
In English - for our visitors from around the World


Naša
reprezentanca

Predstavitev NAŠE ATLETSKE EKIPE ZA SYDNEY 2000 - osebne strani naših atletinj in atletov, ki nas bodo zastopali na Olimpiadi Oglejte si jih! Med Olimpijskimi igrami jim boste preko teh strani lahko tudi pisali naravnost v Sydney!
Sodelujte pa tudi s predlogi za:
PORTRET MESECA

Vtisi naših atletov neposredno iz Brisbanea

CENZURA!?  PREPOVED JAVLJANJA IZ AVSTRALIJE!?

Kot vse kaže, na naših straneh ne boste več deležni osebnih vtisov naših atletinj in atletov iz Sydneya.

Videti je, da si je nekdo dovolil grob in nedopusten  poseg in si prisvojil absolutno in ekskluzivno pravico do odločanja o tem, komu se smejo javljati iz Avstralije in komu ne!
Namesto tega nesposobneža, ki razmišlja samo o tem, kaj bi prepovedal, smo mi naše atlete raje predstavili njihovim gostiteljem na Univerzi v Sunshine Coast-u

več o tej nadvse vroči problematiki...   


Sydney podnevi in ponoči

Atletsko prvenstvo invalidov v Celju

Celje, 17. september

Danes so imeli športniki - invalidi v Celju svoj dan, saj so se na tekmovanju v atletiki še zadnjič pred odhodom na Paraolimpijske igre v Sydneyu s svojimi vrstniki pomerili štirje naši atleti -  reprezentanti: Dragica Lapornik, Janez Hudej, Janez Roškar in Marko Sever (na spodnjih slikah so v istem zaporedju z leve proti desni).

Vsi so se odlično odrezali in dokazali, da so na igre dobro pripravljeni. Več o njihovem prvenstvu jutri, podrobnosti o naši odpravi športnikov - invalidov pa najdete na straneh: http://sport.si21.com/sport-invalidov/ 

Ekološki dan v Ljubljani - BTC-jev tek

V petek, 22. septembra bo Ljubljana za spremembo čista in brez običajnega hrupa in vrveža. Center mesta bo namreč zaprt in avtomobilska pločevina se bo za en dan ustavila že ob vpadnicah v mesto. Ekološki dan pa bodo popestrili tudi športniki. V popoldanskem času bo najbolj živahno v parku Tivoli, kjer se bodo za tri dni naselili pisani baloni, za dodatno popestritev pa bodo poskrbeli fantje iz Novic Extreme, ki bodo ob 17. uri izvedli še zadnji letošnji tek iz serije Tekov Slovenskih novic in Asicsa. Tek bo dolg 7 kilometrov, prijavnine ne bo, spet pa bo veliko praktičnih nagrad. Prijave bodo zbirali od 15. ure naprej na štartno-ciljnem prostoru na Jakopičevem sprehajališču. Za podrobnosti v zvezi s tekom pokličite na 041/537-097.

Balonarji bodo ljubljansko nebo obarvali še v soboto in nedeljo, ko bo v Tivoliju tudi bogata kulinarična ponudba, preizkušnja v streljanju z loki, otroci pa se bodo zabavali ob srednjeveških igricah.

Bo imel ŽAK MASS medaljo iz Sydneya?

Ljubljana, 17. september

Skoraj zanesljivo jo bo imel, nekako najbolj realno pa je moč pričakovati bronasto odličje v ženskem teku na 400 m.

In kdo naj bi ŽAK-u pritekel to medaljo? Mehiška reprezentantka Ana Gabriela Guevara, ki se je nekaj časa pripravljala za nastop na svojih prvih Olimpijskih, je namreč pred odhodom v Sydney podpisala pristopno izjavo in tako postala članica ŽAK MASS-a.

Ker je Ana resna kandidatka za medaljo, je odgovor na gornje vprašanje na dlani.

Tako je sedaj ljubljanski atletski kolektiv še okrepljen, kajti njihova članica je tudi Merlene Ottey, skupaj z Ano pa se je klubu pridružil tudi njen reprezentančni kolega Juan Toledo, prav tako tekač na 400 m.

AK Olimpija razpadla?

Ljubljana, 17. september

Potem ko je nedavno tega iz kluba izstopila naša najuspešnejša atletinja zadnjega desetletja, Birigita Bukovec, je zaključek svoje kariere napovedala še uspešna metalka in tudi nekdanja reprezentantka, Nataša Erjavec.

Ta novica bi sicer ne bila ne vem kako alarmantna, če ne bi šlo tudi ob tem dogodku za nesoglasja - tokrat v Atletskem klubu Olimpija.

Potem, ko so se ob odhodu Brigite Bukovec strasti razvnele do konca in so celo njej obrnili hrbet, je bilo skoraj iluzorno pričakovati, da se bo kdo potrudil in Nataši pripravil ustrezno poslovilno tekmo. In res je niso!

Nataša je tako upravičeno razočarana, saj so sedaj v klubu z njo naredili skoraj tako kot pred leti v AZS, ko so ji v zadnjem trenutku "odvzeli" možnost nastopa na Svetovnem prvenstvu. če ste ob tem pomislili, da je imel tudi tedaj svoje umazane prste vmes Mikuž, ste imeli seveda prav!

Mednarodno prvenstvo za mladince v Ljubljani

Ljubljana, 16. september

23. septembra bo naše najuspešnejše atletsko društvo gostilo najboljše mladinske ekipe iz Evrope. ŽAK MASS je namreč potem, ko so dobili finančno garancijo s strani ECCCY, dokončno prevzel organizacijo ekipnega evropskega klubskega prvenstva za mladinke in mladince.

Tako bo v soboto, 23. septembra na ljubljanskem stadionu znova zanimiva atletska prireditev, ki se bo zaradi števila udeležencev izjemo pričela že dopoldan, nadaljevala pa v popoldanskih urah.

Naše barve bosta zastopala ŽAK MASS v moški, Olimpija pa v ženski konkurenci. tekmovanje bo obenem zadnja priložnost za naše mladinke in mladince, da izpolnijo normo za nastop na Svetovnem prvenstvu, ki bo čez mesec dni v Čilu. Zaenkrat imajo normo samo štirje, kar je gotovo znak za alarm v naši atletiki!?

Upravni odbor ŽAK MASS podpira Šego

Ljubljana, 16. september

esega03_400.jpg (41503 bytes)UO Atletskega društva ŽAK MASS je na svoji seji dne 12.09 letos soglasno podprl svojega predsednika Eda Šego v njegovem boju z "mlini na veter" (beri AZS - alias Brodnik - Mikuž).

Šego je AZS po ukazu Brodnika kaznovala z enoletno prepovedjo opravljanja vseh funkcij v atletiki, pri tem pa so postopek preko disciplinske komisije tudi opravili tako (po domače, seveda!), da Šegi sploh niso omogočili zagovora, njegove pisne pritožbe, podkrepljene z argumenti, pa ne prebrali.

Kazen so mu preprosto izrekli lena podlagi izjav treh "velikanov" slovenske atletike: Jožeta Brodnika, Jela Ambrožiča in Borisa Mikuža! Še malo, pa bodo ti trije mojstri uspeli dokončno pokopati našo atletiko- celo morebiten uspeh v Sydneyu jim tega ne bo preprečil. Prej nasprotno! Vsaka vidnejša uvrstitev naši atletov v Sydneyu jim utegne priti prav za novo napihovanje in pripisovanje zaslug in prav to bi vodilo v propad!

Da je katastrofa že dobesedno na pomolu, najbolj zgovorno priča stanje v naši mladinski atletiki, predvsem pa še nedavni neuspeh na Češkem, ko so bili naši mladi upi prepričljivo najslabši.

Drugi dokaz je naša reprezentanca za mladinsko SP v Čilu, ko bo eden od zgoraj omenjenih treh "lastnikov" AZS s seboj popeljal kar 4 atlete in se pri tem verjetno tudi na vsa usta hvalil!

Kaj pa protiutež temu! Eden redkih svetlih zgledov je omenjen prav tule spodaj. Žal res eden redkih!

Nov uspeh mladih Koprčanov

Koper, 16. september

Mladi atleti in atletinje Atletskega kluba Koper (slika desno) so ponovno mladikp01_500.jpg (31001 bytes) dosegli le mednarodni uspeh saj so osvojili ekipni naslov najboljših na tradicionalnem atletskem tekmovanju »Trofeja mesta Pordenone«. Iz rok župana Pordenona so koprski mladi upi prejeli pokal povsem zasluženo, saj so se v konkurenci več kot 20 atletskih ekip iz Italije, Hrvaške in Slovenije in ob več kot tristo udeležencih v različnih kategorijah in atletskih disciplinah osvojili kar 16 medalj, med temi pa skoraj polovico sedem mest na najvišji stopnički. Petra Pasar je zmago osvojila v metu kopja in v skoku v višino, kjer je s 159 cm dosegla tudi najboljši absolutni mladikp02_800.jpg (42320 bytes) rezultat tekmovanja med kadetinjami, Aleksander Pejič pa je najboljši rezultat tekmovanja v isti kategoriji osvojil med kadeti in sicer z metom krogle 13.20 m. Anja Pečič je zmagala v teku na 80 m z ovirami, Sara Brus v teku na 600 m, Filip Juha v troskoku in Nika Barundič v teku na 50 m. Druga mesta so osvojili Jure Klaj v suvanju krogle, Črt Butul v skoku v daljino, Matija Krkač v teku na 600 m pri kadetih in Jasmina Kapel pri kadetinjah ter Matevž Gomizelj v teku na 400 m. Martina Dodič je bila tretja v skoku v višino, Mladen Krkač v teku na 600 m, Polona Markovič v teku na 60 m in Marko Krota v teku na 400 m.

Na sliki levo zgoraj pa so udeleženci SP Bergen: Svetlana Bajič, Veronika Koren in Mauro Piciga.

Mitja Butul

Tudi Roman Kejžar odpotoval v Sydney

Ljubljana, 16. september

Na pot je danes odšel še zadnji naš olimpijec - atlet, maratonec Roman Kejžar. Doma bo z zanimanjem spremljala njegov nastop soproga Mateja, medtem ko je dober mesec dni stara hčerkica Sara seveda še premajhna, da bi se zavedala, kako daleč je ta trenutek njen očka.

Toda ko bo odrasla, bo zagotovo lahko ponosna nanj, kajti verjemite nam, Roman v Sydney ni šel samo nastopiti. Po tem, kako je v zadnjem obdobju treniral, je sposoben morda najbolj prijetnega presenečenja med vsemi našimi športniki, ki so ta hip v daljni Avstraliji.

Brigita poroča z otvoritve iger

Sydney, 16. september

Brigito Langerholc moramo zares pohvaliti, kajti edina si kljub obveznostim vzame čas in tokrat nam sporoča, kako je doživela otvoritev Olimpijskih iger - njej je bilo to seveda prvič...

Takole začenja svoje poročilo:

"I am back!!!

Ja res je guzva tu, pa samo 45min ti dajo na razpolago" ...

več ...

Posnetki z otvoritve Olimpijskih iger
cathy01_400.jpg (46758 bytes)cathy02_360.jpg (33935 bytes)Olimpijski ogenj v Sydneyu je prižgala Cathy Freeman, pred njo pa so ga po stadionu v častnem krogu ponesle same slavne avstralske športnice, udeleženke prejšnjih Olimpiad:
Dawn Fraser, Shane Gould in paralizirano Bethy Coutbert.
Spodaj pa je nekaj posnetkov z včerajšnje, zares lepe in impresivne otvoritve 27. Olimpijskih iger. 
Olimpijske igre se začenjajo, atletska tekmovanja pa so na sporedu od 22. septembra dalje ...
otvoritev01_800.jpg (122847 bytes) ogenj03_400.jpg (28776 bytes) slovenija01_800.jpg (105010 bytes)

NOVOST - FORUM - SPOROČILA OLIMPIJCEM

Poleg rednega poročanja o dogajanju v Avstraliji - najprej iz Brisbanea, nato pa iz Sydneya (poročali pa vam bodo kar atletinje in atleti sami, smo vam od danes dalje omogočili tudi  neposredno zvezo z njimi. Lahko jim pišete preko našega FORUMA, oni pa vam bodo odgovorili, ko jim bo to najbolj ustrezalo. Tako jih ne bomo po nepotrebnem vznemirjali.

Sporočila so lahko namenjena vsem ali pa posameznim atletinjam oz. atletom. Poiščite mapo z imenom svojega "junaka" ali "junakinje" in vpišite sporočilo.

Poleg tega vam kot najzanesljivejši način komuniciranja z našimi atleti predlagamo uporabo FanMaila v Olimpijski vasi v Sydneyu. Bližnjica je na osebnih straneh vseh naših atletinj in atletov ter na logotipu na levi. Sporočila so lahko individualna ali pa za celotno atletsko ekipo.

Urednik   

Neolimpijske misli

Če nasprotniku nisi kos v odprtem boju, s poštenimi sredstvi, ga pokončaj - tedaj so dovoljena vsa sredstva!

Slovenska narodna 

Te dni je obiskanost naših strani precej narasla in presegli smo 5.000 obiskov, povprečno pa nas dnevno obišče že kar 34 obiskovalcev z vsega sveta. Najtopleje se zahvaljujemo vsem našim novim obiskovalcem, posebno pa še tistim z "lokacije", ki nosi IP oznako: 195.210.225.102.

Sporočila naših atletinj in atletov 

Ljubljana, 13. september

V zadnjih dneh smo od naših atletinj in atletov iz Brisbanea dobili naslednja sporočila ...

Najbolj zanimivo je tisto, ki govori o še eni od pogruntavščin in samovoljnih potez "selektorja" Mikuža, ki se očitno brez prestanka trudi, kako bi našim ("svojim"!?) atletom čimbolj zagrenil tudi vsak trenutek bivanja v Olimpijski vasi.

Če je to delo vodje reprezentance, potem bi bilo bolje, če bi šli atleti v Sydney sami.

Naj ga vrag pocitra!

Urednik  

 

VAŠE MNENJE

FORUM
"Pisma bralcev"

 

VROČE TEME

SYDNEY - V ŽIVO 

ARHIV

TA TEDEN - DOMA

Športni utrinki iz Ljubljane
Sporočila atletov
Gostitelji naših
Cenzura!?
Brigita iz Sydneya
Portret meseca: Nina in Brigita
Osebne strani atletov

TA TEDEN - V TUJINI

Zlata liga - Bruselj
GP miting v Londonu

SLOVENSKI ATLETI

Alenka Bikar
Gregor Cankar
Brigita Bukovec
Brigita Langerholc
Matija Šestak
Helena Javornik
Anja Valant
Britta Bilač
Roman Kejžar
Nina Zega
Saša Prokofjev
Boštjan Horvat
Jolanda Čeplak
Primož Kozmus
Eufemija Štorga
Matic Osovnikar
Matic Šušteršič
Urban Acman
Boštjan Fridrih
Meta Mačus
Sergej Šalamon
Jože Vrtačič
Igor Primc
Damjan Zlatnar
Marcela Umnik
Miro Kocuvan
Darja Kokalj
Robert Kotnik

 

| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
Urejanje in oblikovanje "Atletike": Edo Bogataj , Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68 GSM: 041/288-729
, atletika@si21.com

© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane