novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
ATLETIKA
ŠPORT

domače novice

tuje novice
društva-klubi
portreti atletov
OI - koledar
svetovni rekordi
olimpijski rekordi
evropski rekordi
državni rekordi
Grand Prix
Zlata liga
sveži rezultati
mladi atleti
šport za vse
olimpijske igre
naši atleti na OI
koledar AZS
koledar IAAF

 

 

F-Secure Anti-Virus
Atletski klub Koper
6001 Koper

Tel.: 066/393--131

p.p. 5

Fax: 066/639-50-43

E-mail:  butul@siol.net
Predsednik Mitja Butul
Kontaktna oseba Markos Ventin

ATLETSKE NOVICE    

April 2000

Leto 2, štev. 3 in 4

Besedilo in fotografije: Mitja Butul

April 2000

Atletske novice so očitno aktualne in zanimive, saj nanje dobivamo veliko odmevov. Izkazujete simpatije in izrekate pohvale za takšno obliko obveščenosti, zato smo se odločili, da z njimi seznanjamo tudi širšo javnost. Tako smo prejšnji mesec novice poslali tudi koprskemu županu, ki je prav da je seznanjen z delom v našem številnem športnem kolektivu, našim sponzorjem, ki jih o našem delovanju sproti obveščamo, koprski Športni zvezi, kjer je AK Koper aktivni član na Ministrstvo za šolstvo in šport ter številnim ustanovam in nekaterim društvom. Informacija o delovanju številnega športnega kolektiva je še kako pomembna.

Ne le na tej internetni strani, tudi v drugih sredstvih javnega obveščanja se je AK Koper pojavljal tako z uspehi na tekmovanju naših atletov, kot tudi kot odlični organizator prireditev v mesecu aprilu. Če smo prav sešteli, smo se kot AK Koper pojavili več kot šestdesetkrat v sredstvih javnega obveščanja, tako na radiu, Televiziji, teletekstu, Internetu, v tiskanih medijih in lahko bi še naštevali.
Pomembna novica meseca je podpis pogodbo med AK Koper in Volksbank – Ljudsko banko d.o.o., ki je tudi v letošnjem letu postala sponzor Pionirske atletike Atletskega kluba Koper. S tem odprte vse možnosti za kvalitetno delo z mladimi tako pri vadbi, udeležba na tekmovanjih, organizaciji tekmovanj ter za nakup športnih rekvizitov, ki jih nujno potrebujemo pri vadbi. Izredno smo jim hvaležni in kot smo ob podpisu in dogovorih večkrat poudarili, si želimo, da bi bilo to sodelovanje uspešno in dolgoročno, kar ostaja interes tako kluba kot banke.
V začetku aprila meseca (5 april) smo organizirali letni občni zbor, kjer smo sprejeli poročilo o lanskoletnem delu, finančno poročilo, začrtali smo program dela, v UO AK Koper pa izvolili še Staneta Pečiča kot predstavnika staršev in Klavdija Frankoviča kot predstavnika Zbora atletskih sodnikov, ki ga je v disciplinski komisiji nadomestila Erika Vučko.

Žal pa ženskih štafet kljub prijavam ni bilo na štartu, tako da je koprska ženska štafeta v postavi Svetlana Bajič, Ajda Dolinšek, Petra Piciga in Petra Vučko zaman čakala na štartu na ostale tri prijavljene štafete, ki tokrat v Koper niso pripotovale, tako da je tekma članic odpadla. Zato pa je bilo zanimivo nadaljevanje tekmovanja, kjer je nastopilo preko 100 atletov in atletinj, na začetku tudi najmlajši člani pionirske šole AK Koper. Med atleti AK je tokrat z doseženo normo za mednarodna atletska tekmovanja opozoril perspektivni metalec kopja Jure Klaj, ki je 50 m znamko presegel v kar petih serijah in zasedel drugo mesto z rezultatom 53,10 m. »Pričakoval sem dober rezultat, a da bom svoj osebni rekord popravil za več kot tri metre že tokrat, nisem računal. S trenerjem Frankovičem načrtujeva še izboljšanje rezultata tako s članskim kot mladinskim kopjem, tako da bi se še letos želel približati znamki 60 m, kar je gotovo spodbuden rezultat,« je po tekmovanju povedal simpatični Jure Klaj. Zmagovalci posameznih tekaških preizkušenj iz našega kluba so Danijel Palčič v teku na 500 m, Nastasija Žilavec v teku na 100 m, Juta Tomc pri deklicah in Matevž Petrič pri dečkih na 50 m, Nika Barundič pri deklicah in Luka Pugelj pri dečkih na 150 m. V suvanju krogle je slavila Anja Pečič pri članicah in Denis Udovič pri članih, oba z novima osebnima rekordoma.

Na uličnem teku, v S. Angelu, nedaleč od Treviza v Italiji, ki šteje za pokal Triveneta se je ponovno dobro odrezala vrsta tekačev in tekačic Atletskega kluba Koper. Svetlana Bajič je tokrat odlično odtekla 10,5 kilometrsko progo in v absolutni konkurenci članic zasedla drugo mesto. Pred njo je v cilj pritekla le ena izmed italijanskih reprezentantk. Pri dečkih je bil v kategoriji do 14 leta tretji Rok Košuta, na tretje mesto med dečki do 11 leta pa je pritekel Tilen Pirc, s čimer je uspešno zaokrožil odlični uspeh mladih atletov AK Koper.

Po uspešnem začetku zimske sezone so naši atleti nase opozorili že na otvoritvenem mitingu 8. aprila, ki smo ga pod pokroviteljstvom Volksbank – Ljudske banke uspešno organizirali na koprskem atletskem stadionu. Poleg mitinga smo izpeljali tudi DP v štafetnih tekih. Na zadovoljstvo vseh pa nas je z odličnim rezultatom in državnim rekordom presenetila Ljubljančanka Evfemija Štorga, ki je na svoji prvi letošnji tekmi z rezultatom 61,14 postavila tudi normo za nastop na Olimpiadi septembra v Sydneyu. Tako o tem mitingu kot o DP so poročali prav vsi slovenski mediji, kar je odlična promocija tako atletskega kluba Koper, kot mesta Koper.

V naših novicah objavljamo tudi rezultate najmlajših, za katere menimo da je prav, da se pojavijo v naših novicah.
50m pionirke in pionirji
DEKLETA DEČKI

1

JutaTomc

09.50

2

ZalaKotnik

09.91

3

ReneKastelic

10.36

4

MartinaViler

11.87

5

TajaPajmon-Rok

12.33

6

AnaPišot

12.74

7

UrškaZupančič

13.23

8

AljaPoklar

14.79

9

MojcaTominec

15.23

10

AnžeTomc

11.13

11

MarkoGrlj

11.19

12

LukaŠavron

11.22

13

AnžeSlukan

11.31

14

DavidFlorjančič

12.07

15

JakaBožič

12.49

16

MitjaNemac

12.81

17

AndrejPodbevšek

12.87

1

MatevžPetrič

09.08

2

AndražGulič

09.13

3

BenjaminIsovski

09.86

4

MartinBorundič

09.99

5

NejcBočaj

10.54

6

MartinMilotič

10.61

7

DavidNecmeskal

10.63

8

DominikIsovski

11.02

9

NejcTominec

11.05

150 pionirji in pionirke

1

NikaBarundič

24.66

 

2

SanjaRaguž

27.05

 

3

MetkaKocjan

27.22

 

4

MašaJerman

27.62 

 

       

1

LukaPugelj

23.75

 

2

MartinBilas

25.22

 

3

Črt Butul

25.59

 

3

TomažBečaj

25.59

 

5

GregorMaršič

25.69

 

6

TadejParavan

 29.54

 

7

AlexKocjančič

30.46

 

8

LukaKocbek

33.83

 

Veronika Koren

Na koprske tribune privabilo tudi kar številno občinstvo, lahko bi rekli da je bilo tudi po obisku gledalcev, ki jih je bilo okoli 200, kar je za atletsko prireditev kar veliko. Z doseženimi rezultati so bili zadovoljni tako njihovi vaditelji in vaditeljice, kot tudi otroci sami. Najmlajši so iz rok strokovne vodje pionirske šole prof. Giuliane Jelovčan in vaditeljice Katje Zadnik prejeli za sodelovanje priznanja, tisti v razrednih stopnjah, ki so dosegli tudi dobre rezultate pa je zanje prof. Dragica Pograjc pripravila tudi medalje.

Uspešno smo izvedli tudi Zajčkov dobrodelni spomladanski kros, na katerega smo poleg otrok, ki vadijo v AK Koper povabili tudi otroke koprskih vrtcev. Odziv je bil čudovit, saj smo imeli na štartu preko 140 otrok, ki so jih spremljali starši, nonoti, strici tete in tudi številni naključni mimoidoči ter vsi, ki so povabilo na kros slišali preko sredstev javnega obveščanja ali prebrali na Internetu. Na štartu smo tako videli 143 malčkov od 5 leta starosti pa do učencev razredne stopnje. V toplem in sončnem vremenu, ko je bila temperatura 28 stopinj Celzija, so tekmovali na 500 in 1500 m progi.Tokrat rezultati niso bili v ospredju, saj so vsi tekmovalci prejeli priznanja Zajčkovega dobrodelnega krosa, prvih pet v posameznih skupinah pa tudi praktične nagrade.
Prireditelji, starši otrok, vaditelji in vodstvo AK Koper v največji meri pa tudi otroci, pa so to prireditev izkoristili tudi v humanitarne namene, saj so se ob tem spomnili tudi otrok v Izolski bolnišnici, za katere so ob tej priložnosti zbirali prostovoljne prispevke in jih po končani prireditvi prešteli ter vsoto 26.000 sit, kolikor so zbrali, že nakazali Otroškemu oddelku Izolske bolnišnice, kjer idejo pozdravljajo.

MALA Šola-DEČKI

1. mesto Gregor HROVAT, VVOO Rozmanova,

2. mesto Nejc BOCAJ, VVOO Prisoje,

3.mesto Alex BOŽIC, VVOO Polžek Salara,

4. mesto Luka GORJUP, VVO Slavnik,

5. mesto Daniel KEREZOVIC,

6. mesto Tadej GRBEC, VVO Semedela,

7. mesto Matjaz RAGMAN,

8.mesto Matic NEDOH, VVO Kekec,

9. mesto Marko BARIC, VVO Rozmanova,

10. mesto Tine LISJAK, VVO Prisoje,

11. mesto Filip MASLO, VVO Ribica,

12. mesto Uro§ FABiC, VVO Ribica,

13. mesto Anze SLUKAN, VVO Ribica,

14. mesto Tine CERNETIC, VVO Kekec,

15. mesto Sa§o VU6l(S, VVO Markovec,

16. mesto Andrej PODBEV§EK, VVO Dekani,

17. mesto David FLORJANČIČ, VVO Delfino blu,

18. mesto Matej SIMIČIČC - RUPERT, VVO Seme.,

19. mesto Jaka BOŽIC, VVO Semedela,

20. mesto Mitja NEMAC, VVO Ribica,

21. mesto Elvis CEHIĆ, VVO Kekec,

22. mesto Tine ŠERGON, VVO Rozmanova,

23. mesto Matic HERIČ, VVO Skofije,

24. mesto Elvis FRANCA, VVO Kekec.

MALA ŠOLA - DEKLICE

1. mesto Ani OVCIN, VVO Kekec,

2. mesto Martina VILER, VVO Ribica,

3. mesto Ivana GANTAR, VVO Semedela,

4. mesto Ana PASAR, VVO Rozmanova,

5. mesto Arlin MAHMUTOVIC, VVO Ribica,

6. mesto Urška ZUPANCIC, VVO Seme.,

7. mesto Vita VATOVEC, VVO Markov,

8. mesto Taja PAJMON, VVO Semedela,

9. mesto Nika GRIZILA, VVO Ribica,

10. mesto Urška PETRAČ, VVO Ankaran,

11. mesto Edina SKAKIČ,

12. mesto Marlen RAJIČ, VVO Rozma,

13. mesto Mojca TOMINEC,

14. mesto Ana PIŠOT, VVO Kekec,

15. mesto Kristina MURK.

 

Na tekih za Pokal Sobote uspešno tekmujejo naši tekači: Stanislav Fidel, Miran Kavs, Boris Stepančič, MiratHočevar Trontelj, Miro Trontelj, Zvone Belec in ostali, ki se redno uvrščajo med peterico najboljših v svojih kategorijah.

Na mednarodnem atletskem mitingu v Ljubljani so naši atleti in atletinje posegli po dobrih uvrstitvah. V mladinski konkurenci je slavil Jure Klaj, ki je kopje zalučal 5,38 m daleč,kljub nasprotnemu neugodnemu vetru. Anja Pečič je kroglo zalučala 12,70 m daleč, kar jo loči manj kot meter do Državnega rekorda 13.66 m. Odlično je tek na 60 m odtekla Nastasija Žilavec in bila tretja z rezultatom 8.45. Filip Juha je bil drugi v skoku v višino s preskočenimi 160 cm in deveti na 100 m 13.27. Jasmina Kapel je bila 14 na 600 m 1:50,72, Martina Dodič je bila z rezultatom 49,69 29 na 300 m in Matija Krkač 31 na isti razdalji z rezultatom 46,46.

1., 2. RAZRED - DEČKI

1.mesto Jaka VITEZ,OŠ DB,

2.mesto Andraž GULIČ, OŠ JPV

3.mesto Matevž PETRIC, OŠ Oskarja KOVAČIČA,

4.mesto Martin BARUNDIČ, OŠ PT,

5.mesto David NECMESKAL, 0Š Ankaran,

 

1., 2. RAZRED - DEKLICE

1.mesto Zala KOTNIK,0Š DB,

2.mesto Alja POKLAR,0Š DB,

3.mesto Tina UMER,0Š DB,

4.mesto Nika ŠTURMAN, 0Š PT,

5.mesto Veronika BREZOVNIK, OŠ DB.

3. 4. razred 1500m

 

Dečki

1. mesto BABIČ Matej 4:21,59

2. mesto CERIN Matej 4:22,81

3.mesto BILAS Martin4:25,22

4. mesto BUTUL Črt 4:25,65

5. mesto BURSIČ Emanuel4:40,78

Deklice

1. KOCJAN Metka 4:42,12

2. BARUNDIČ Nika4:43,94

3. JERMAN Maša4:49,52

4. PETRAČ Polona5:20,34

5. RAGUŽ Sanja5:35,40

 

Ob izven atletskih dejavnostih naših atletov in atletinj smo lahko prebrali, da sta v tekmovanju za najboljše poznavalce slovenskega jezika uspešno tekmovali Veronika Koren, ki je bila najboljša na Primorskem in osvojila zlato Cankarjevo značko, srebrno pa Ajda Dolinšek.

Skupaj z OŠ Pinka Tomažiča smo organizirali občinski spomladanski kros, na katerem so uspešno nastopili tudi naši atleti, saj so zmagali skoraj v vseh kategorijah.

Naj navedemo le nekatere zmagovalce. Gašper Medica Žičkar, Matevž Gomizelj, Petra Pucer, Anja Pečič…

Štart najmlajših - 8.april

Svoje predloge lahko pošljete tudi na Internet naslov butul@siol.net . Vse prispevke bomo z veseljem objavili ali v novicah ali v sredstvih javnega obveščanja.
Prireditve in tekmovanja v maju 2000

Nadaljujejo se ulični teki po Severni Italiji, kjer bodo trenerji izbirali termine za nastope.

Petek, 5 maj ob 15.30 Celje – otvoritveni miting /vse kategorije /

Sobota, 6 maj ob 15.30 Ljubljana – miting – discipline Brixia

Nedelja, 7 maj ob 14.00 Gorica /I/ - članski miting

Sreda, 10. maj Savaria pokal v Čakovcu

Sobota, 13. maj ob 14.00 DP na 10.000 m in otvoritveni miting

Nedelja, 14, maj ob 10.00 – mednarodni atletski miting tudi vse kategorije

Nedelja, 14. maj Tek na Osolnik

Sobota, 20. in 21. maj DP ekipno člansko, Kvalifikacije APS 1 dan, Miting discipline Brixia

Sobota, 20 maj DP v maratonu, Radenci 20. Maraton treh src

Sreda, 24. maj – Novo mesto – Mednarodni atletski miting

Sobota, 27 in 28. majEAA miting v mnogobojih z DP v mnogobojih za vse kategorije

V maju mesecu bomo organizirali tudi številna šolska tekmovanja v atletiki, tako občinska kot tudi področna.

OGLASI

Pokrovitelji športnih prireditev ali posameznih atletov vabljeni k oglaševanju na naših straneh

 
AD ŽAK MASS
AK Olimpija
AK Koper
AK Sevnica
AK Krka-Telekom
AK Velenje
AK ŽAK-MASS
DLT Filipides
TK Portovald CP
AD Maribor
AK Rudar
AK Ptuj
AK Lenart
AK Lendava
AK Kronos

 


Olimpijski komite Slovenije

 

Atletska zveza Slovenije

 

Športna unija Slovenije 

 

 

 
| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
Urejanje in oblikovanje "Atletike": Edo Bogataj , Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68 GSM: 041/288-729
, atletika@si21.com

© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane