novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
ATLETIKA

F-Secure Anti-Virus

atletika@si21.com

domače novice

tuje novice

Sydney 2000

naši olimpijci

spored na OI

TV prenosi

OI - novice

GP - Zlata liga

državni prvaki

portret meseca

mladi talenti

klubi - društva

rekordi

koledar AZS

koledar IAAF

rezultati

rekreacija

  
 
 
IAAF
 
 
In English - for our visitors from around the World

Na tej strani bomo v prihodnje objavili nekaj dokumentov, ki dokazujejo trditve naših sogovornikov, da se v vrhu AZS nekateri povsem neodgovorno in ignorantsko vedejo do svojega dela in do športnikov in da s tem, ko si samovoljno prilaščajo pravice, ki jim ne gredo in zlorabljajo pooblastila, delajo medvedjo uslugo organizaciji in športnikom.

Popolna ignoranca ali kaj drugega?

Ljubljana, 31. avgust

edo_dopis07.jpg (92566 bytes)edo_dopis06.jpg (169185 bytes)Medtem ko se ožje vodstvo AZS samozadovoljno smehlja, se fotografira na prireditvah namenjenim bolj njim kot atletom in skuša napraviti vtis, kot da je vse v najlepšem redu, pa odprta vprašanja in javne zahteve atletskih delavcev in klubov ostajajo brez vsakršnega odziva. Takšno vodstvo nas bo predstavljalo tudi v Sydneyu!

Dva takšna dokumenta, ki verjetno sploh nikoli ne bosta dočakala odgovora (mar res samo zato, ker sta bila poslana iz ŽAK MASS-a?), zanesljivo pa ne pred odhodom na Olimpiado, vam predstavljamo danes.

Prvi dokument (na levi) je star 14 dni, zadeva pa odprta in do danes nerešena vprašanja v zvezi s sestavo naše atletske reprezentance za Sydney. Upravni in nadzorni odbor AZS v tem času niti "trznila" nista, kaj šele odgovorila. Drugi dopis je še resnejše opozorilo in zahteva, poslana na AZS včeraj.

Smehljajoče ožje vodstvo AZS je v Celju odgovorilo z molkom, le podpredsednik Janez Aljančič je poskušal nekaj povedati, pa se mu je "nit" pretrgala sredi brbljanja ..., medtem ko je direktor Boris Mikuž poudaril, da se zaradi nekaj malenkosti ne gre posebej vznemirjati. Kot da je kdo pričakoval, da se bo on zaradi česarkoli vznemirjal!?

Na udaru Edo Šega ali ŽAK MASS?

Ljubljana, 24. avgust

Zdaj je sklep o enoletni prepovedi opravljanja vseh funkcij v atletiki dokončno potrjen. Na včerajšnji seji Upravnega odbora AZS (Šega je sicer tudi član tega odbora) so po naših nepreverjenih informacijah vsi razen enega kot "ovce" potrdili neosnovano in za lase privlečeno kazen Edu Šegi - mnogi tudi samo zato, ker mu zavidajo (in očitajo) vse, kar je dosegel.

V teh očitkih je čutiti toliko gneva in zavisti, da jim je najbrž že zato še tista zadnja trohica zdravega razuma odpovedala poslušnost - ni pa zatajila njihova poslušnost vodilnim in nabrž so komaj dočakali svoj zvezdni trenutek, ko so lahko švignili z roko v zrak.

Zdaj je, kar je oz. kar so hoteli, da bi bilo. Toda imajo malce smole, malce pa jim je verjetno zatajilo tudi poznavanje lastnih dokumentov in splošnih pravnih norm, tako da bo še zanimivo.

Že njihov akt "o prepovedi opravljanja vseh funkcij v atletiki" ni ravno dokaz resnega dela in premisleka - se jim je pač tako mudilo, da so se zapletli v lastne mreže. Čaka jih še kar nekaj "štrikanja"!

Grenak priokus ostaja in bo ostal

... nadaljevanje

Ljubljana, 22. avgust

Potem ko je včeraj Odbor za vrhunski šport pri OKS potrdil predloge kandidatov za nastop na Olimpiadi v Sydneyu in ko so te športnike danes slovesno predstavili na Ljubljanskem gradu, bo Upravni odbor AZS o svojih kandidatih "uradno" odločal šele dva dni potem, ko je že vse znano.

Vam to kaj smrdi? Kaj o tem menijo člani t. im. UO AZS? So res samo kimavčki, ki bodo jutri potrdili nekaj, o čemer niti prave razprave še ni bilo, pa je kljub temu že potrjeno?

Odgovor na zadnje vprašanje bo "uradno" znan jutri - v resnici je tudi ta znan že danes (in je bil že veliko prej) - glasi se: DA!

Kar lahko pomeni samo tole: v AZS marsikaj ne "štima"!

Na to opozarjajo mnogi atletski delavci, eni odkrito in javno, drugi, bolj prestrašeni, to povedo le na skrivaj, tretji - in ti so žal v večini - se z vsem, kar jim šefi ukažejo, strinjajo in upajo, da posledice ne bodo prizadele njih samih ali njihovih atletov. In prav ti bodo jutri licemersko dvignili roko, tako kot so jo že tolikokrat.

Tisti, od katerih se morda vendarle pričakuje kakšna pripomba, kritičen glas ali celo nasprotovanje, bodo na tej seji manjkali! Je že poskrbljeno, da bo tako!

V spodnjem sestavku predstavljamo nekaj dokumentov, ki pričajo o tem ...

Bodo člani UO o tem sploh seznanjeni? Bo kdo od njih reagiral? Kako bo reagiral?

Kuhinja in zakulisne igrice - najnovejše

Za začetek objavljamo tri dokumente, s katerimi bi morala biti seznanjena vsa športna javnost, obravnavati pa bi jih morali ustrezni organi, na katere so naslovljeni, predvsem pa ustrezni organi AZS - vsaj na jutrišnji seji.

Vsi trije dokumenti nazorno pričajo o samovolji nekaterih posameznikov v vodstvu AZS, o prekoračitvah pooblastil in neodgovornem ravnanju v škodo atletike in atletov ter njihovih trenerjev - tudi in predvsem tistih, ki nas bi lahko zastopali na Olimpiadi, pa nas ne bodo.

Dokumenti so zaradi verodostojnosti skenirani, za normalno branje (povečavo) pa kliknite na posamezno sliko dokumenta.

Ker pa so vzroki za vse, kar se je zgodilo v teh dneh in kar opisujejo ti trije dokumenti, javnosti prav tako nepoznani, bomo v naslednjih dneh objavili tudi dokumentacijo, ki opisuje in skuša osvetliti te dogodke.

To je ena plat medalje - veselilo nas bo, če bomo imeli možnost objaviti še drugo.

Kot boste lahko razbrali, so bili dokumenti naslovljeni na mnoge medije, objavljeni pa so samo tu - in to povejte tudi drugim!

Urednik   

edo_dopis02.jpg (210077 bytes) edo_dopis03.jpg (307059 bytes) edo_dopis01.jpg (192800 bytes)
Na tak način so "ukradli" Šikijev memorial

Objavljamo del dokumentacije, ki govori o tem, kako so nekateri "vazali" predsednika AZS skušali izničiti 21-letni trud in prizadevanja atletskih delavcev ŽAK-a in jim "ukrasti" miting, ki si je že priboril veljavo v svetu.

Miting so nato s prevaro in nizkimi udarci res "ukradli", organizirali svoj (privatni!?) miting pod imenom "Ljubljana 2000" in na ta način ljubljanski klub tudi finančno oškodovali, vendar se prizadevni ŽAK-ovci niso dali. Kljub vsem spletkam in kljub temu, da je predsedniku podrejen del UO AZS (formalno je to seveda izvedla disciplinska komisija) predsednika ŽAK MASS-a, Eda Šego kaznoval z disciplinsko kaznijo (enoletna prepoved opravljanja vseh funkcij v atletiki!!!), so pripravili tudi 22., še odmevnejši Šikijev memorial  z izredno mednarodno udeležbo.

Dokumenti govore tudi o tem, kako so ti isti ljudje preprečili ali pa skušali preprečiti normalno delo našemu najbolj zagnanemu atletskemu kolektivu in kako še danes onemogočajo, da bi resnica prišla na dan. Vse to pa z enim samim namenom - preprečiti javnosti vpogled v njihovo "podtalno" delovanje.

Atletski delavci širom Slovenije bi morali biti seznanjeni s temi dogajanji (in večina tudi je!), vsem ostalim pa so namenjene naše strani. Preberite zgodbo in presojajte, predvsem tisti, ki imate pravico in/ali dolžnost o tem soodločati. In povejte tudi svoje mnenje, kajti pričujoče strani bodo imele pravi smisel šele, ko boste zares sodelovali.

Spodaj je predstavljen eden teh dokumentov (3 strani), ki ga je predsednik ŽAK MASS-a, Edo Šega poskušal osebno ali kako drugače vročiti članom UO AZS vse od lanskega oktobra, pa mu še do danes ni v celoti uspelo. Tudi zato ga objavljamo.

Prav danes, 23. avgusta 2000 naj bi namreč UO AZS razpravljal tudi o pritožni Eda Šege na odločitev disciplinske komisije, prav nič verjetno pa ni, da bo odločal tudi o vseh do sedaj vloženih prijavah nepravilnosti znotraj AZS in zelo malo verjetno je, da bo obravnaval pritožbe posameznih klubov na sestavo reprezentance za Sydney.

Zanesljivo pa nebo obravnaval pritožbe Eda Šege, ki jo objavljamo spodaj, kajti tudi z njeno vsebino niso seznanjeni vsi, ki bi morali biti.

edo_dopis04b.jpg (152342 bytes) edo_dopis04c.jpg (72670 bytes)
Tako se ne bi smelo delati!

Spodnji dokument pa je pritožba predsednika ŽAK MASS, Eda Šege na izrek disciplinskega ukrepa, s katerim so mu prepovedali opravljati vse funkcije v atletiki za dobo enega leta.

Šele sedaj, ko jo javno objavljamo, jo bodo lahko prebrali tudi tisti, ki bi jo morali že zdavnaj, če ne bi predsednik AZS tega "spretno" onemogočal, kot je onemogočal še marsikaj...

edo_dopis05a.jpg (54996 bytes) edo_dopis05b.jpg (82064 bytes) edo_dopis05c.jpg (31227 bytes)

 

VAŠE MNENJE

FORUM

 

ARHIV

 
| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
Urejanje in oblikovanje "Atletike": Edo Bogataj , Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68 GSM: 041/288-729
, atletika@si21.com

© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane