Atletsko društvo Almont Slovenska Bistrica

O KLUBU
ATLETI
TRENERJI
AKTUALNO

 AKTUALNO    
 

Državno prvenstvo za mlajše mladince

Tadej Repnik državni prvak in dvakrat tretji

Tadej Repnik je bil glavni junak Almontove ekipe na državnem prvenstvu za mlajše mladince v Velenju. Vsestranski atlet je nastopil v skoku v daljino, troskoku, teku na 400m in 400m z ovirami. V vseh disciplinah, v katerih je nastopil, je dosegel osebni rekord. V troskoku je postal državni prvak s skokom 12,77 m. V skoku v daljino je bil tretji s 649 cm. Tretje mesto je osvojil tudi v teku na 400m z ovirami z rezultatom 56,85. V teku na 400m je bil z 51,45 peti.

Nejc Vantur je v finalu teka na 100m zasedel šesto mesto z rezultatom 11,79 (-1,4). V kvalifikacijah je v nekoliko ugodnejših pogojih dosegel čas 11,72.

Natalija Waldhuber je v teku na 100m z ovirami s časom 15,28 (0,0) zasedla četrto mesto. V skoku v daljino pa s 515 cm peto mesto. Natalija ni bila zadovoljna z doseženim, čeprav je v pripravljalnem obdobju, zaradi poškodbe, izpustila dva meseca treningov. Zaradi nesrečnega zvina gležnja na prvenstvu Budimpešte v mnogobojih (kjer je zmagala) pa je izpustila tudi deset treningov pred državnim prvenstvom.

Špela Vele je v metu kopja zasedla osmo mesto z rezultatom 26,03.

LM
 
 

Trije Almontovi reprezentanti za Evropski pokal v mnogobojih

V soboto in nedeljo 2. in 3. julija 2005 bo v Mariboru evropski pokalu v mnogobojih. V slovenski reprezentanci, ki šteje v moški in ženski konkurenci po štiri atlete bodo nastopili kar trije člani AD Almont. V deseteroboju bosta nastopila Ranko Leskovar in Damijan Sitar. V sedmeroboju pa bo barve Slovenije zastopala Natalija Waldhuber. Reprezentanco bo vodil trener AD Almont in nacionalni trener za mnogoboje Ladislav Mesarič.

Boško, Jeti in Štimec odpotovali v Almerio

Miran Vodovnik, Boštjan Fridrih in Marijan Štimec so odpotovali na prizorišče sredozemskih iger v Španijo, kjer jih konec tedna čaka nastop v atletskem sporedu iger. Miran Vodovnik je nedvomno eden izmed favoritov v suvanju krogle. Boštjan Fridrih pa bo svojo priložnost iskal v skoku v daljino in štafeti 4x100m. Možnosti za kolajno ima zlasti štafeta v postavi Borovina, Osovnikar, Fridrih, Žumer. Bistveno težje bo v skoku v daljino, saj je v mediteranskem prostoru ta disciplina izjemno razvita. Izjemne skakalce imajo predvsem v Grčiji, Italiji, Franciji in Španiji, v zadnjem času pa tudi v afriškem delu Sredozemlja.

LM

 
 

Boško drugi, Jeti četrti. Reprezentanca ostaja v prvi ligi

Slovenska moška in ženska reprezentanca je sedmo leto zapored obstala v prvoligaški konkurenci evropskega pokala v atletiki. Moška vrsta je dvodnevni evropski pokal (skupina A) v Gävleju na Švedskem končala na petem mestu, ženska pa na šestem. Odločilen prispevek k uspehu reprezentance sta dodala tudi reprezentanta iz AD Almont Miran Vodovnik in Boštjan Fridrih. Boško je zasedel odlično drugo mesto v skoku v daljino z rezultatom 785 cm za jkar je dobil osem dragocenih točk. Jeti pa je bil v izjemno močni konkurenci metalcev krogle četrti z 19,78 m. Almontova atleta sta po tekmovanju novinarjem povedala:

Boštjan Fridrih , 2. mesto, daljina:
"Presenečen sem, da sem dosegel tako dober izid in uvrstitev. Izkoristil sem odlične pogoje in spodbujanje fantastičnega skandinavskega občinstva. Želel bi si, da bi bilo tako tudi pri nas. Žal mi je le, da nisem mogel do konca pravilno izvesti tretjega poskusa, ki bi bil gotovo še boljši. Ta tekma in dosežek je zame lep obet pred nadaljevanjem sezone."

Miran Vodovnik, 4. mesto, krogla:
"Približal sem se sicer svojemu letošnjemu povprečju, vendar pa dvajsetica tokrat ni 'padla'. Po ogrevanju se mi nikakor ni uspelo zbrati in mi meti tehnično niso najbolje uspeli. Tekma je bila zelo lepa, vsi nastopajoči pa smo imeli precej težav s spolzko kroglo."

Sicer pa se menjava generacij ni posebej poznala. Mladi reprezentanti so se dobro vključili v ekipo. Vsi pa so nastopili zelo prizadevno. Izjemno je bilo tudi vzdušje v reprezentanci. K temu je po mnenju Boštjana Fridriha prispevalo tudi sposobno vodstvo.

Miran Vodovnik novi kapetan atletske reprezentance

Po desetih letih je Igor Primc mesto kapetana moške reprezentance predal Miranu Vodovniku. V obrazložitvi je Primc povedal naslednje: >Štafetno palico sem predal Miranu Vodovniku, ki je po mnenju vseh atletov najbolj primeren za novega kapetana. Našemu Jetiju zaupam, ker je odličen fant in pravi motivator.< Jeti je odličen motivator tudi v AD Almont in ne dvomimo, da bo svojo funkcijo dolgo in uspešno opravljal ali kot so zapisal v časopisu Delo: >Jeti je nedvomno najboljša izbira.<

 
 
Podjetju Almont certifikat ISO 14001
 

Na slovesnosti v Slovenski Bistrici je, našemu sponzorju podjetju ALMONT, minister za gospodarstvo mag. Andrej Vizjak izročil  okoljski cetifikat ISO 14001. Ob tej priložnosti je minister med drugim povedal: " Vesel sem in počaščen, da lahko izročim certifikat kakovosti še enemu uspešnemu podjetju. To je pomemben dosežek. Očitno se zavedate skrbi za okolje." Četitkam se pridružujemo tudi atleti.  (vir. Panorama) 
 

Damijan Sitar zmagovalec evropskega mitinga v mnogobojih, odličen nastop Tadeja Repnika

Maribor - Slovenski reprezentant Damjan Sitar, ki je v letošnji sezoni član atletskega društva Almont je zmagal na atletskem mitingu EAA v mnogobojih v Mariboru. Sitar je dosegel osebni rekord (7516 točk), drugi je bil Madžar Peter Skoumal (7293), tretji pa drugi Madžar Attila Szabo (7187). Damijan Sitar, ki že tretje leto trenira v Slovenski Bistrici in je v prestopnem roku okrepil vrste Almonta je krepko popravil svoj osebni rekord iz leta 2003.
V posameznih disciplinah je dosegel naslednje rezultate 100m 11,04; daljina 709; krogla 12,49; višina 209; 400m 49,62 ; 110m ovire 14,66; disk 38,36; palica 440; 1500m 4:36,71.
  "Kot vsak športnik moram biti zadovoljen z zmago in osebnim rekordom. Ostaja grenak priokus, ker mi je manjkal kanček sreče, da bi izpolnil normo za sredozemske igre v Španiji. Posebej zato, ker nisem niti v eni disciplini napravil večje napake. Zmanjkalo mi je nekaj centimetrov v skoku s palico in v skoku v daljino, denimo, in take majhne malenkosti so mi na koncu prinesle 84 točk zaostanka za želeno normo za SI. Posebej sem zadovoljen z osebnim rekordom na 100 m , " je dejal Damjan Sitar, ki je prepričljivo, za 250 točk pred prvim zasledovalcem Skoumalom, vodil že po sobotnem prvem dnevu (4042 točk). Glede na prikazano bo čez dober mesec na evropskem pokalu v mnogobojih, ki bo prav tako v Mariboru resno >ogrožen< državni rekord. V reprezentanci Slovenije bo na evropskem pokalu nastopil tudi Ranko Leskovar v ženski konkurenci pa se prvi nastop v članski reprezentanci obeta Nataliji Waldhuber. Natalija je nastop na mitingu EAA, ki je štel tudi za atletski pokal Slovenije izpustila in bo čez štirinajst dni nastopila na prvenstvu Madžarske v Budimpešti, kjer bo poskusila doseči normo za nastop na svetovnem prvenstvu mlajših mladincev, ki bo v Maroku. V Mariboru je odlično tekmoval tudi Tadej Repnik v osmeroboju za mladince. Z rezultatom 51 je osvojil drugo mesto za leto starejšim Rokom Deržaničem (FIT Brežice), ki je prvo mesto dosegel z odličnim državnim rekordom in normo za svetovno prvenstvo. Tadej je dosegel naslednje rezultate 100m 11,47 ; daljina 648; krogla 11,35; 400m 51,77; 110 m ovire 15,30 ; višina 166; kopje 31,70 1000m 2:56,11 .

Pokal za skupno zmago v atletskem pokalu Slovenije v mnogobojih za moške je prepričljivo osvojil AD AMONT.

L. Mesarič

 
 

Boštjan Fridrih vse bliže sredozemskim igram

V okviru mnogoboja je bi oba dneva tudi atletski miting na katerem so nastopili skoraj vsi najboljši slovenski atleti. Prvi dan sta nastopila Boštjan Fridrih in Tomi Kolar v teku na 100m. Boštjan je z rezultatom 10,54 dosegel tretje mesto za Osovnikarjem in Borovino. Tomi Kolar pa je dosegel čas 11,17. Z osebnima rekordoma na 200 m sta tekmovanje končali Natalija Waldhuber 26,03 in Mia Crnič 26, 48.

Drugi dan so v skoku v daljino so nastopili vsi najboljši slovenski skakalci, najboljši pa je bil Boštjan Fridrih s skokom 771cm. Ranko Leskovar je bil tretji s 702 cm. "Glede na rezultate, ki jih dosegam na 100 m, sem zelo hiter, manjka pa mi še nekaj tehničnega občutka za skok v daljino. Glede na to, da se je sezona zame začela uspešno, se nadejam v nadaljevanju še boljših dosežkov," je bil prepričan Boštjan Fridrih.

Boštjanu manjka do norme za nastop na mediteranskih igrah v Španiji devet centimetrov. Naslednjo priložnost bo imel konec tedna na finalu atletskega pokal Slovenije v Ljubljani. Na prvem vrhuncu atletske sezone bodo iz AD Almont ob Boštjanu nastopili tudi Miran Vodovnik, Andrej Vražič, Ranko Leskovar, Dimitrij Štajmec in Damijan Sitar.

L. Mesarič
 
 

Vodovnik znova prek 20 metrov

Novo mesto - Miran Vodovnik (Almont Slovenska Bistrica) je na 16. mednarodnem atletskem mitingu Krka 2005 v Novem mestu zmagal v suvanju krogle in znova presegel dvajsetmetrsko znamko (20,06 m).
  
"Moj cilj v letošnji sezoni je, da bi na vseh tekmah dosegal prek 20 metrov. To je zame izjemna daljava, ki tudi v mednarodnem merilu veliko pomeni," je bil novega uspeha vesel Miran Vodovnik.

SIOL

 
 

Odlični nastopi domačinov

Miran Vodovnik je dokazal, da postaja zrel tekmovalec, ki je sposoben zdržati pritisk domačega tekmovanja. Uresničil je predvsem svojo veliko željo in pred domačim občinstvom ne samo premagal mejo dvajsetih metrov ampak dosegel tudi normo za svetovno prvenstvo.

Odlično sezono je napovedal tudi Boštjan Fridrih z drugim mestom v teku na sto metrov, predvsem pa v skoku v daljino. Boško bo v letošnjem letu tekmoval v šprintu in daljini. Predvsem v skoku v daljino je sezono začel z obetavnih 767, kar je njegov drugi najboljši dosežek na domačih mitingih (leta 2001 782cm). Ranko Leskovar je tokrat skočil 720 cm, kar je zadostovalo za četrto mesto. Sedmo mesto v skoku v daljino je z osebnim rekordom 638 cm dosegel obetavni mlajši mladinec Tadej Repnik, ki je pred tem dosegel tretje meto v teku z ovirami. Andrej Varžič je z dvema preskočenima metroma osvojil drugo mesto vendar ostaja občutek, da je sposoben še veliko višje. Med dekleti je odlično opravila svoj nastop Mia Crnič, ki je letos prvič nastopila v svoji novi disciplini teku na 800m. Z rezultatom 2:21,70 je zasedla absolutno sedmo mesto in se v konkurenci mladink uvrstila na drugo mesto.

Nastopilo je tudi nekaj najmlajših bistriških atletov, vendar se v močni članski konkurenci niso dosegli vidnejših uvrstitev.

LM

 
 

Natalija Waldhuber četrta na Brixa Mitingu

Na tradicionalnem mitingu Brixa, ki je bil letos v znanem letovišču Abano Terme pri Padovi je v mladinski reprezentanci (kadeti) Slovenije nastopila Natalija Walduber. Tekmovala je v peteroboju. Ob mnogobojskih disciplinah skoku v višino in daljino, suvanju krogle in teku čez ovire so atletinje tekle tudi, za ženski mnogoboj neobičajnih, 400m. Natalija je osvojila četrto mesto med enajstimi atletinjami z naslednjimi rezultati. Daljina 490cm, višina 148, krogla 8,34, 100m ovire15,41, 400m 62,03. Brixa miting je tradicionalno tekmovanje mladih atletov iz pokrajin severne Italije in Slovenije. Miting že vrsto let organizirajo v mesto Bressanone (Brixen) na južnem Tirolskem, letos pa je bil zaradi obnove stadona v Bressanonu, ki bo gostil absolutno prvenstvo Italije v atletiki, prestavljen v Abano Terme.

LM

 
 

Teči, skači, meči

Otroci iz atletska šole Almont so nastopili na 1.Štajerskem pokalu v mnogoboju

Na atletskem stadionu Poljane v Mariboru, je atletski klub , ki nosi enako ime kot stadion priredil prvi štajerski pokal v mnogobojih za atletske šole. Štajerski pokal je regijsko srečanje otrok, ki vadijo v atletskih klubih. Nastal je na pobudo AK Poljane in AD Almont. V pokal pa sta vključena še AK Keor Ptuj in AK Pomurje Murska Sobota. Tekmovanja v okviru pokala pa so odprta tudi za udeležence iz ostalih atletskih klubov. Tako se je tekmovanja v Mariboru udeležilo več kot 200 otrok iz štirinajstih slovenskih klubov. Po uspešno izvedenem tekmovanju v Mariboru bosta še dve tekmovanj v jesenskem terminu. Prvo bo na Ptuju, zaključno tekmovanje z razglasitvijo pokalnih zmagovalcev pa v Slovenski Bistrici.

Atletsko društvo Almont je zastopalo petindvajset otrok iz skupin Davorine Krajnčan, Jelene Zrna in Tine Jugovec. Najmlajši otroci letnik 1998 in mlajši so tekmovali v dvoboju, ki ga sestavljal skok v daljino in tek na 60 metrov, malo starejši v troboju. Dodali so jim tek na 300m. Najstarejši pa so metali tudi žogico. Njihova disciplina je bila četveroboj. V konkurenci dečkov je Tine Dabanovič zasedel šesto mesto, v konkurenci deklic pa je bila Gala Trajkovič druga. V kategoriji letnikov 1996/97 se je Staša Trajkovič uvrstila na tretje mesto, Urška Kraševac na peto, Zala Kropec je bila 11., Jalkopin Urša 17. Ozebek ??? pa po nesrečnem padcu v teku na 300m 20. Fantje pa so se uvrstili na naslednja mesta 20. Gašper Muškotevc, 25. Mišič Žiga, 26. Colja Gašper. Pri letnikih 1994/95 je Jan Maleš za las zgrešil medaljo in se uvrstil na 4.mesto, Gašper Zajc pa na 20. mesto. V najštevilčnejši skupini deklic letnik 1994/95 so se >Almontovke< uvrstile takole: 16. Čerič Nejka, 19. Platovšek Zarja, 23.Korošec Nives,28. Šraml Maša, 31.Podlesnik Ajda,32.Majcen Asja.

Pri letnikih 1992 je Podlesnik Aljaž dosegel 11.mesto. pri dekletih pa je pragerčanka Tina Klajderič osvojila drugo mesto. V najstarejši kategoriji 1990/91 je Mitja Kavkler zasedel 4.mesto, dekleta pa so se uvrstila takole 4.Stegne Špela, 5.Novak Mojca, 8.Romih Maruša.

Vsi smo preživeli lepo sobotno popoldne. Vreme je >zdržalo do konca<. Pol ure po tekmovanju se je ulilo. Vsi komaj čakamo naslednje tekmovanje. Sicer rezultati niso najpomembnejši vseeno pa naj še enkrat omenim najuspešnejše. Kolajne so osvojili sestri Gala in Staša Trajkovič ter Tina Klajderič. Zelo blizu kolajn so se uvrstili Jan Maleš, Urša Kraševac, Mitja Kavkler in Špela Stegne.

Nagrado za fair play si tokrat zaslužijo organizatorji tekmovanja, ki so Staši Trajkovič, potem ko so jo na uradni razglasitvi pomotoma uvrstili na četrto mesto, medaljo in diplomo za tretje mesto prinesli, naslednji dan kar v Slovensko Bistrico.

Popolne rezultate tekmovanja si lahko ogledate na spletni strani www.atletski-klub-poljane.si , fotografije, ki so jih prispevali starši nastopajočih pa na www.adsb-klub.si

AD Almont

 
 

Fridrih in Leskovar na pripravah v Medulinu

Boštjan Fridrih in Ranko Leskovar sta se udeležila prvomajskih priprav v Medulinu. Oba atleta bosta poletno sezono pričela 15.5.2005 na mednarodnem atletskem mitingu v Slovenski Bistrici.

Mladi atleti uspešni na štartu v novo sezono

Že po tradiciji so mladi atleti AD Almont sezono začeli v Leibnitzu. Na atletskem mitingu EUREGIO (projekt EUREGIO, ki vključuje sodelovanje avstrijskih in slovenskih atletskih klubov, financira tudi evropska unija). Med mlajših pionirkah si je velik pokal za zmagovalko prislužila Tina Klajderič za zmago v skoku v daljino. Svoj osebni rekord je izboljšala skoraj za pol metra in pristala pri 463 cm.

Tradicijo popravljanja rekordov je na začetku sezone nadaljevala pionirka Asja Rat s finalom v teku na 100m (13,38) v konkurenci mlajših mladink. Svoje osebne rekorde sta na enaki razdalji dosegli tudi Špela Stegne(14,06) in Maruša Romih (14,09). Mojca Novak je dosegla četrto mesto v teku na 300m (45,10) Tudi ona je tekmovala s starejšimi sotekmovalkami. V isti konkurenci je bila Tina Klajderič deveta (47,67).

Na koncu tekmovanja so pionirke AD Almont v postavi Stegne, Novak, Romih, Rat z rezultatom 53,64 zmagale v štafetnem teku 4 x 100m.

Tadej Repnik je tekmoval v teku čez ovire, metu kopja in skoku v daljino. Tekmovanje je izkoristil za priprave na mnogoboj, ki se ga bo udeležil na koncu tega meseca. Najboljšo uvrstitev je dosegel v skoku v daljino, kjer je bil četrti s skokom 606 cm. V teku na 110m z ovirami je bil peti z rezultatom 16,56. Tadej ne na tej razdalji nastopil prvič. Po hudih težavah na drugi oviri, ko se je popolnoma ustavil je dobro tekel do konca. To je odličen obet za naslednja tekmovanja

Natalija Waldhuber začela trenirati

Odlična mlada atletinja AD Almont Natalija Waldhuber je po dvomesečnem ''prisilnem dopustu'' zaradi težav s hrbtenico pričela trenirati. Kljub velikemu izpadu treningov so njeni cilji za sezono ostali isti. Nastop na svetovnem prvenstvu U18 v Maroku.

ASB (Almont Slovenska Bistrica)

 
 
Vodovnik zmagal v Splitu

Split - Miran Vodovnik (Almont Slovenska Bistrica) je na mednarodnem atletskem mitingu v Splitu zmagal v suvanju krogle in z 19,34 ponovno presegel 19 metrsko znamko.

"Na tej tekmi sem sicer pričakoval, da bo Vodovnik vrgel okrog 19,50 metra, tej razdalji pa se je zelo približal. Fizično je dobro pripravljen in pričela bova z drugim ciklusom priprav. Ima še nekaj tehničnih težav, do največjih tekem pa je na voljo dovolj časa, da jih odpravi," je dejal trener Vodovnika Marjan Štimec.

 
 
Ljubljana, 24. aprila (STA) - Miroslav Vodovnik (Slovenska Bistrica) je na otvoritvenem atletskem mitingu v Brežicah v suvanju krogle zmagal z 19,01 metra, za finalistom lanskih olimpijskih iger v Atenah pa je bil drugi Luka Gorjup (Kronos Ljubljana). S 17,55 metra je izpolnil normo za evropsko prvenstvo starejših mladincev, ki jo je dosegel tudi v metu diska, kjer je zmagal in s 55,07 postavil državni rekord za starejše mladince.
 
     
     


© Pagemaker 2004