Dnevnik - novice
Up Biografija Dnevnik - novice Dosežki Foto Album Brigita - English

 

Home
Personal

 

 

Koper, 01.08.2000 Brigita je na pripravah v Kopru

Brigita je te dni skupaj s trenerjem in Alenko Bikar na 10-dnevnih pripravah v Kopru.

Ljubljana,
27.07.2000

brigita24_250.jpg (23469 bytes)

Takole je bilo v Atlanti
bikar17_400.jpg (33631 bytes)
Brigita gre na Olimpijske igre v Sydneyu

Po včerajšnjem uspešnem nastopu na mednarodnem mitingu v Trstu sta se Brigita in njen trener Jure Kastelic odločila, da bosta takoj pričela z intenzivnimi pripravami na Olimpiado.

Odločitev je temeljito pretehtana in ne pomeni še, da bo Brigita na igrah v Sydneyu tudi zares nastopila v teku na 100 m z ovirami. Brigita je namreč izjemno odgovorna osebnost in trdno je odločena, da bo na stopila samo v primeru, če bo v tistem času sposobna teči okrog 12.80 sekunde.

Njen trener pa je v to povsem prepričan in zatrjuje, da bo Brigita v tem času lahko toliko napredovala, da bo ne le potrdila olimpijsko normo (ta je 13.10 sekunde), ampak že v času do 21. avgusta toliko napredovala, da bo ta cilj uresničljiv.

S treningom je Brigita začela v Ljubljani že danes popoldan in bo tako  nadaljevala tudi v naslednjih dneh, v ponedeljek pa skupaj s trenerjem Juretom Kastelicem in njegovo drugo varovanko in Brigitino dobro prijateljico Alenko Bikar odhajajo na 10 dnevne priprave v Koper.

Poleg intenzivnega treninga pa s trenerjem seveda načrtujte tudi nekaj tekem, na katerih bosta lahko ocenila stopnjo pripravljenosti in napredek forme. tako bo Brigita po besedah Jureta Kastelica v avgustu nastopila na kakšnih 4 mitingih, kasneje pa morda tudi na kakšnem GP mitingu.

Termini še niso določeni, kajti z današnjo Brigitino odločitvijo se je korenito spremenil tudi program treninga.

Trst, 
26. 07. 2000
brigita09_400.jpg (29376 bytes)
Malce me že skrbi, seveda, ...
brigita10_400.jpg (33110 bytes)
toda kdo pravi, da ne bom ...
brigita11_600.jpg (46711 bytes)
Vse je tu notri!?

Včeraj popoldan je bila Brigita na stadionu v Šiški v pogovoru z vašim urednikom in skupaj s trenerjem Juretom Kastelicem povsem sproščena in neobremenjena. Pred današnjim nastopom si ni pretirano belila glave, kako bo šlo: "Če bo šlo, bo OK, če ne pa tudi ne bo konec sveta!", je dejala v pogovoru, med katerim so nastali tile trije posnetki in najbrž je tudi takšen pristop pomagal k uspešnemu povratku na stezo, ki ji toliko pomeni. Sedaj so povsem realne možnosti, da bi nastopila tudi v Sydneyu, čeprav je že malce pozno za celovite priprave. Toda optimist je tudi njen trener, ki zatrjuje, da bo Brigita čez slaba dva meseca, ko naj bi nastopila na Olimpiadi, ponovno sposobna teči vsaj okrog 12.80!

Brigita Bukovec je v svoji disciplini nazadnje nastopila na prostem pred dvema letoma v Moskvi - potem, je prišlo obdobje poškodb, popolna odsotnost celo s treninga, ne le s tekmovališč in nazadnje še operacija letos pozno pomladi. Na svoj 30. rojstni dan, 21. maja letos je še okrevala in prav nič ni vedela, kako bo z njeno atletsko kariero.

To je bilo tudi obdobje, ko ji ne trener ne prijatelji niso mogli kaj dosti pomagati, vseeno pa ji je gotovo največ pomenilo, da so ji stali ob strani.

In danes se je končno zgodilo, kar smo poleg Brigite same vsi slovenski ljubitelji atletike tako težko pričakovali - vrnila se je na stezo - po besedah njenega trenerja več kot uspešno. Njen rezultat (13.49 je tekla danes v Trstu) sicer ni nič posebnega, toda tako on kot Brigita sta s tem zelo zadovoljna. Brigiti se še vedno pozna, da nima dovolj moči in je bila zato premalo agresivna med ovirami, toda kot pravi Kastelic, je najpomembnejše to, da je tekla tehnično izjemno dobro, še pomembnejše pa je dejstvo da med tekom in tudi po teku Brigita ni čutila bolečin.

Odločitev o tem, ali in kako se bosta zdaj posvetila intenzivnim pripravam na na nastop v Sydneyu, bo znana še danes ali jutri dopoldan in o tem vas bomo seveda obvestili.