Tako kot je Jolandi izjemno dobro kazalo za nastop v finalu na 800 m na EP v Muenchnu in je bilo iz njenega bioritma moč razbrati, da se na mitingu Weltklasse v Zurichu, ne bo tako dobro odrezala, kaže, da bo ponovno lahko v izredno dobri dnevni formi tudi v času mitinga Ivo van Damme v Bruslju, ko naj bi po nekaterih napovedih poskušala skupaj z Mario de Lurdes Mutola popraviti svetovni rekord v teku na 1000 m.

Jolandin bioritem za ta dan je namreč izredno uravnotežen, pa ne le to - njene fizične in intelektualne sposobnosti so tega dne oz. en dan prej praktično na vrhuncu, podobno pa velja za njen emocionalni ciklus. Seveda še zdaleč ni vse odvisno le od tega, toda osnovni pogoji so tu.

 

RAZLAGA - ANALIZA JOLANDINEGA BIORITMA V ČASU EP 2002

     

800 m

  1.500 m

  

800 m

Iz grafikona je razvidno, da se letošnje Evropsko prvenstvo odvija za Jolando ravno v pravem času, saj ima Jolanda v dneh, ko bodo potekale kvalifikacije in finalni obračun na 800 m, po bioritmu svoje fizične sposobnosti prav na vrhuncu. Tudi zaradi je moč upravičeno pričakovati, da bo znova posegla zelo visoko.

Njene emocionalne in intelektualne sposobnosti so v teh dneh sicer nekoliko manj ugodne, kar bi pomenilo, da mora posebej paziti na koncentracijo in motivacijo pred teki, toda ker se Jolanda tega tudi sam zelo dobro zaveda, ne dvomimo, da se bo uspela tudi v psihološkem smislu pripraviti tako, kot to znajo vrhunske športnice njenega kova, Jolanda pa še prav posebej.

Kar zadeva tek na 800 m bi po njenem bioritmu lahko sklepali, da ima Jolanda zares enkratno priložnost, da se podobno kot pred meseci na Dunaju, tokrat izkaže še na prostem in postane prava kraljica v tej disciplini, če pa bi sodili samo po krivulji fizičnih sposobnosti in deloma po krivulji emocianonalnih sposobnosti, ki je v času pred finalnim tekom tudi v vzponu, je morda res končno ogrožen tudi zgodovinski svetovni rekord Jarmile Kratochvilove. Jolanda mu je zelo, zelo blizu! Bistveno bližje kot katerakoli druga atletinja na svetu!

 

1.500 m

Nekoliko drugačna pa je situacija, kar zadeva tek na 1.500 m, saj je tedaj Jolandina krivulja fizičnih sposobnosti v upadanju, sta pa zato obe drugi njeni krivulji v vzponu - v emocionalnem pogledu je pred finalnim obračunom na 1.500 m za njo ravno kritičen dan, intelektualna krivulja pa je prav tako v strmem dviganju. Zato se bo, če se odloči nastopiti tudi na 1.500 m (v tem trenutku tega niti sama še ne ve zatrdno), zagotovo znala primerno motivirati in taktično dobro pripraviti, da se bo izkazala tudi v tej disciplini.