Letos
Kariera Podpora Trener Letos

 

Home
Up

Mail during the Games

Pošta med Olimpiado

Rezultati na Olimpijskih igrah
Matijina pričakovanja in napoved pred Olimpijskimi igrami
Matija si tudi želi, da bi štafeta tekla vsaj podoben rezultat kot lani na SP v Sevilli, čeprav v ekipi letos žal ni poškodovanega Mira Kocuvana. Matija meni, da je to velik handicap, pričakuje pa, da se bodo vsi štirje tekači potrudili in da bo to zadostovalo vsaj za uvrstitev v polfinale, kar bi po njegovem mnenju že bil lep uspeh.
Za razliko od nekaterh drugih članov štafete Matija meni ,da bi za uvrstitev v polfinale zadoščal že rezultat, ki bi bil blizu trenutnemu državnemu rekordu.
V svoji disciplin, teku na 400 m posamično, pa si Matija tudi želi vsaj ponoviti lanski dosežek iz Seville, ko je bil an SP najboljši belopolti tekač in je v nekaj dneh kar trikrat izboljšal državni rekord in na koncu osvojil 11. mesto.
Letos bo to težje doseči ali celo izboljšati, saj je Matija izgubil velik del sezone in se je šele dober mesec pred igrami vrnil v pravo formo, ki pa jo je zadnje dni usepešno stopnjeval in se približal svojemu rekordnemu dosežku na samo 5 stotink sekunde:
To me ohrabruje in mi vliva upanje, da bom morda do svojega nastopa dovolj dobro pripravljen, da bi mi uspelo izboljšati državni rekord. Kakšna a bo končna uvrstitev, pa je v tem trenutku nemogoče napovedovati. Na Olimpiadi bo konkurenca še številčnejša in še močnejša, kot je bila lani na SP in lahko se zgodi marsikaj. Morda tudi noovo prijetno presenečenje!

Matijini rezultati v letu 2000    
 

Rezultat

 
Datum Prireditev Kraj Država 200 m 400 m štafeta Uvrstitev Opombe
                 
14.08.2000 Miting Ljubljana Slovenija   45.48   1. mesto A norma za Sydney
14.08.2000 Miting Ljubljana Slovenija 21.11 1. mesto
                 
05.08.2000
27.06.2000 Šikijev memorial Ljubljana Slovenija       1. mesto