Knjiga gostov - sporočila za Merlene The same page in English

začela se je nova zgodba

poglejte tudi: v Ljubljani

njeni načrti

foto galerija

njene izjave

afera nandrolone

mottey_pc45_430.jpg (60718 bytes)Merlene Ottey je danes, 3. julija 2000 izvedela, da je njen"neomajni duh" dobil še eno bitko - tokrat z dotlej nepopustljivo administracijo IAAF. 

mottey_pc37_470.jpg (46328 bytes)Skupaj z njo bomo njeno stališče ob tej nadvse veseli novici v živo spremljali tudi vsi obiskovalci in ustavarjalci najbolj atletskih strani na Slovenskem ... in veselili se bomo skupaj z njo. Njene sanje so se preprosto morale uresničiti - in ta trenutek se že uresničujejo!

Oglejte si stran z nekaj utrinki njenega vsakdana na stadionu v Ljubljani (kliknite na njeno sliko) in se pridružite pogovoru z njo - v živo - na naših straneh 

Neomajni duh (Unyielding Spirit) je naslov njene biografije izpod peresa Claire Forrester in Alvina Campbella

 Merlene je odslej tudi državljanka Republike Slovenije

Najnovejša sprememba v novem poglavju njenega življenja pa se je  zagotovo zgodila 10. maja 2002 - na njen 42. rojstni dan...

Merlene je 10. maja 2002 postala "Slovenka"10. maja 2002 pa se je v življenjski zgodbi Merlene Ottey zgodila še ena pomembna sprememba - tako zanjo kot za Slovenijo. Merlene se je izpolnila nekajletna želja, da bi nastopila tudi za svojo novo domovino.

Na njen rojstni dan ji je bilo podeljeno državljanstvo Republike Slovenije, vendar ji poškodbe niso dovoljevale, da bi nastopila že na prvem državnem prvenstvu.

Njena prva uradna tekma, na kateri je v disciplini 60 m nastopila za Slovenijo, je bila tako šele leta 2003 na dvoranskem evropskem prvenstvu v Birminghamu.

Edvard Bogataj    

 Merlene je prvič nastopila na SP za Slovenijo

Na dvoranskem SP v Birminghamu v Veliki Britaniji pa je Merlene prvič nastopila za svojo novo reprezentanco. Zelo, zelo blizu je bila svoji 7. medalji s svetovnih prvenstev, toda....

Šprinterska šampiona Birminghama 2003 Žana Pintuševič Block in Justin Gatlin

Merlene Ottey je bila odlična, a tik za dobitnicami kolajn

Birmigham - Merlene Ottey je razočarano zapustila prizorišče 9. dvoranskega atletskega svetovnega prvenstva v Birminghamu. Tako kot je na olimpijskih igrah v Sydneyju (takrat v dresu Jamajke) finale na 100 m končala na 4. mestu, je tudi v premiernem nastopu v slovenskem dresu končala tik za dobitnicami kolajn. V finalu šprinta na 60 m je tekla najslabše v treh petkovih nastopih.

Od našega poročevalca

V kvalifikacijah in polfinalu je bila v svoji skupini zanesljivo najhitrejša. V prvem teku je sicer nekoliko slabše štartala, a je nato pospeševala kot v najboljših dneh in prehitela Avstrijko Karin Mayr. Tudi čas je bil obetaven 7,20. V drugem nastopu je bila hitrejša za tri stotinke sekunde in izenačila slovenski rekord. Pričakovati je bilo, da bo v velikem finalu naredila korak naprej in osvojila kolajno.

Svetovna prvakinja Žana Pintuševič - Block: se je ustrašila? Zlato je bilo namreč oddano za telesno neprimerno močnejšo Ukrajinko Žano Pintuševič Block, ki je s sijanimi teki (v kvalifikacijah 7,16, v polfinalu 7,08, v finalu pa 7,04). Finale je bil z izjemo teka Blockove eden izmed najbolj nenavadnih v zgodovini dvoranskih SP. Največ zaslug za to ima prav Otteyjeva, ki je zelo slabo štartala (tega jo je bilo ves čas najbolj strah), nato pa stopnjevala hitrost, vendar Američank Angele Williams in Torri Edwards, ki sta bili v kvalifikacijah precej slabši, ni mogla ujeti. Trije teki v enem dnevu so bili za 42-letno šampionko vendarle preveč. Otteyjevi so tekmice in tudi trenerji čestitali na odličnih tekih, sama pa dolgo časa ni želela komentirati zanjo vendarle slabega nastopa. Sedmi kolajni je bila namreč zelo blizu.
.......

Vito Divac 

Tiskovna konferenca v Ljubljani

Merlene maja 2002, ko je dobila slovenski potni list

Takole se je razgovorila 10. maja 2002, ko je za svoj 42. rojstni dan končno prejela slovenski potni list

Na tiskovni konferenci - 5. julija 2000

Knjiga gostov - sporočila za Merlene

Author & Webmaster