Knjiga gostov - sporočila za Merlene

new story began in 2000

also check:  briefly

latest news

in Ljubljana

her new home

achievements

...translation in progress.... do come back...

The new Story for Merlene began on July 3.rd 2000...

 

On Monday afternoon, July 3.rd 2000  Merlene Ottey has beenmottey_pc45_430.jpg (60718 bytes) officially informed that her "Unyielding Spirit" had won another battle - this time with the administration of the IAAF.

Together we're all going to hear her statements live at our channel  - you, the visitors and we, the mottey_pc37_470.jpg (46328 bytes) authors and designers of the most Track & Field devoted pages in Slovenia  ... and we're all going to share the joy. Her dream simply must fulfil - it' coming true from this very moment!

See some moments of her daily practice in Ljubljana  and join our live chat with Merlene at our channel

Unyielding Spirit is the title of her Biography written by Claire Forrester & Alvin Campbell

Ljubljana, 03.07.2000   

The most recent change in her life occurred most certainly on May 10. 2002 - on Merlene's 42.nd Birthday ... when she was granted the Slovenian Citizenship

Merlene je 10. maja 2002 postala "Slovenka"10. maja 2002 pa se je v življenjski zgodbi Merlene Ottey zgodila pomembna sprememba - tako zanjo kot za Slovenijo. Merlene se je izpolnila nekajletna želja, da bi nastopila tudi za svojo novo domovino.

Na njen rojstni dan ji je bilo podeljeno državljanstvo Republike Slovenije, vendar ji poškodbe niso dovoljevale, da bi nastopila že na prvem državnem prvenstvu.

Njena prva uradna tekma, na kateri je v disciplini 60 m nastopila za Slovenijo, je bila tako šele leta 2003 na dvoranskem evropskem prvenstvu v Birminghamu.

Edvard Bogataj    

Šprinterska šampiona Birminghama 2003 Žana Pintuševič Block in Justin Gatlin

Merlene Ottey je bila odlična, a tik za dobitnicami kolajn

Birmigham - Merlene Ottey je razočarano zapustila prizorišče 9. dvoranskega atletskega svetovnega prvenstva v Birminghamu. Tako kot je na olimpijskih igrah v Sydneyju (takrat v dresu Jamajke) finale na 100 m končala na 4. mestu, je tudi v premiernem nastopu v slovenskem dresu končala tik za dobitnicami kolajn. V finalu šprinta na 60 m je tekla najslabše v treh petkovih nastopih.

Od našega poročevalca

V kvalifikacijah in polfinalu je bila v svoji skupini zanesljivo najhitrejša. V prvem teku je sicer nekoliko slabše štartala, a je nato pospeševala kot v najboljših dneh in prehitela Avstrijko Karin Mayr. Tudi čas je bil
Svetovna prvakinja Žana Pintuševič - Block: se je ustrašila? obetaven 7,20. V drugem nastopu je bila hitrejša za tri stotinke sekunde in izenačila slovenski rekord. Pričakovati je bilo, da bo v velikem finalu naredila korak naprej in osvojila kolajno.

Zlato je bilo namreč oddano za telesno neprimerno močnejšo Ukrajinko Žano Pintuševič Block, ki je s sijanimi teki (v kvalifikacijah 7,16, v polfinalu 7,08, v finalu pa 7,04). Finale je bil z izjemo teka Blockove eden izmed najbolj nenavadnih v zgodovini dvoranskih SP. Največ zaslug za to ima prav Otteyjeva, ki je zelo slabo štartala (tega jo je bilo ves čas najbolj strah), nato pa stopnjevala hitrost, vendar Američank Angele Williams in Torri Edwards, ki sta bili v kvalifikacijah precej slabši, ni mogla ujeti. Trije teki v enem dnevu so bili za 42-letno šampionko vendarle preveč. Otteyjevi so tekmice in tudi trenerji čestitali na odličnih tekih, sama pa dolgo časa ni želela komentirati zanjo vendarle slabega nastopa. Sedmi kolajni je bila namreč zelo blizu.
.......

Vito Divac 

Press Conference in Ljubljana - July 5. 2000

On May 10. 2002 - when being granted Slovenian Citizenship

Takole se je razgovorila 10. maja 2002, ko je za svoj 42. rojstni dan končno prejela slovenski potni list

Knjiga gostov- sporočila za Merlene

Author & Webmaster