Letos
Up Kariera Podpora Trener Letos

 

Home
Up

Mail during the Games

Pošta med Olimpiado

Rezultati na Olimpijskih igrah
01.10.2000
Romaova pričakovanja in napoved pred Olimpijskimi igrami
Roman je izkušen, zrel in izjemno odgovoren športnik in temu primerno realistične so njegove ocene lastnih sposobnosti in razmer, ki ga čakajo na Olimpiadi.
Roman ničesar ne napoveduje, si pa zelo želi izboljšati doslej najboljšo slovensko maratonsko uvrstitev (25. mesto).
Hkrati se Roman zaveda, da bo to kljub vsemu zelo težko doseči, kajti konkurenca bo v maratonu, ki je ena najbolj privvlačnih in obenem najtežjih disciplin na Olimpiadi, izredno močna. Tu je namreč moč pričakovati kopico izjemnih kenijskih tekačev, pa Špance, Portugalce in Italijane, peseneti pa lahko še marsikdo - to se je olimpijskih igrah prav v maratonu neredko že dogajalo.
In če bi se vse izteklo tako, kot si želi naš Roman, je med prijetnimi presenečenji morda lahko prav on. Konfiguracija proge mu ustreza, prav tako mu odgovarjajo dokaj nizke temerature zraka, kakršne v Sydneyu pričakujejo 1. oktobra in Roman napoveduje, da se bo med več kot 100 tekači zanesljivo uvrstil v prvo polovico.
Če bi se vse izšlo po njegovi načrtih in predvidevanjih njegovega trenerja Boruta Podgornika, pa bi tudi Roman lahko dosegel nov državni rekord in to bi lahko pomenilo tudi zelo visoko uvrstitev.
Sicer pa Roman pričakuje, da bo za medaljo morda zadoščal tezultat okrog 2 uri in 13 ali 14 minut - takšnega dosežka pa je sposoben tudi on.
Ob idealnih vremenskih razmerah bi se Roman kaj lahko znašel celo med vodilnimi tekači - idealni pogoji pa bi zanj bili, če bi v Sydneyu tedaj deževalo, kajti Roman nadvse rad teče v dežju!
Letošnji najboljši dosežki
Datum Kraj Tekmovanje Rezultat  
26.03.2000 Torino - Italija Maraton 2:11.50