dogodki tedna - napovedi

20.08. Dogodki tega tedna na medanrodni sceni
23.08.
Norwich Union British Grand Prix London (GBR) IAAF Grand Prix Meeting
24.08
Nitra 2002 Nitra (SVK) Area Permit Meeting
38° Palio Cittŕ della Quercia Rovereto (ITA) Area Permit Meeting
Grand Prix Yugoslavia Belgrade (YUG) Area Permit Meeting
Memorial Van Damme Brussels (BEL) IAAF Golden League
28.08
29.08
30.08
19.08. Danes miting v Linzu - Avstrija

rprezelj02_400.jpg (30505 bytes)Na nocojšnjem mitingu v Linzu bodo poleg Jolande Čeplak, ki se bo pomerila v svoji četrti tekmi z Mario Mutolo (hkrati pa bosta obe poskušali izboljšati svtovn rekord svetlane Masterkove v teku na 1.000 m), od naših atletov nastopili še: Alenka Bikar, Rožle Prezelj (na sliki levo) in Brigita Langerholc.

Miting bo v nekaterih disciplinah zelo močno zaseden (skok s palico (Lobinger, Börgeling, Averbuh), tek na 110 m z ovirami (Jackson, Garcia, Olijarsd), krogla (Nelson, Godina, Toth) in ženski tek na 200 m (Ferguson, Gevaert Tirlea, Campbell, Mc Doland, Bikar).

17.08. Naskok na svetovni rekord

Eden glavnih dogodkov na ponedeljkovem mitingu Gugl v Linzu (Avstrija) bo zanesljivo kombiniran poskus naskoka na svetovni rekord Svetlane Masterkove na 1000 m. Evropska prvakinja in svetovna dvoranska rekorderka Jolanda Čeplak in Mozambičanka Marisa de Lurdes Mutola bosta skupaj, seveda s pomočjo "zajčic" poskusili izboljšati točno 6 let satr svetovni rekord, ki ga je Masterkova dosegla avgusta 1996 na King Baudoin Stadium v Bruslju. Njen rekordni čas znaša 2:28.98.

Jolanda je zadnji čas v izjemni formi, kar je potrdila najprej 3. marca na dvoranskem evropskem oprvenstvu na Dunaju in nedavno na evropskem prvenstvu na prostem v Muenchnu, kjer je prepričljivo in z veliko prednostjo ugnal vse tekmice, medtem pa je Maria Mutola nedavno dokazala, da stopnjuje formo, ko je zmagala v Helsinkih v teku na 400 m z izjemno dobrim časom - ter nenazadnje na včerajšnjem mitingu v Zurichu, ko je s časom 1:57.24 za več kot pol sekunde premagala našo šampionko (1:57.78).

Svetovni rekord Masterkove je po ocenah strokovnjakov in po prepričanju obeh atletinj možno izboljšati in glede na njuno trenutno formo, se to res lahko zgodi že v ponedeljek na Mitingu Gugl v Linzu. Ob dobri podpori "zajčic" bi že zaradi rivalstva med obema atletinjam lahko pričakovali izboljšanje svetovnega rekorda in le izredno slabi vremenski pogoji, ki so te dni zajeli Avstrijo, bi to lahko preprečili.

16.08. Jolanda Čeplak proti Mariji Mutola zvečer v Zurichu

joli39_200.jpg (23065 bytes)Danes ob 18:00 se začne eden najuglednejših atletskih mitingov - Weltklasse v Zürichu.

Na njem bo kot ena glavnih zvezd večera nastopila tudi naša Jolanda Čeplak, ki se bo v teku na 800 m pomerila s prav tako slavno Mario de Lurdes Mutola.

Več o mitingu (tudi urnik) pa najdete na Jolandini spletni strani - ali pa kliknite tukaj.

V nadaljevanju (spodaj) pa objavljamo današnji Jolandin intervju - objavljen v dnevniku EKIPA.