LEVČEK d.o.o.
Si21 - ŠPORT -> BADMINTON

Evropsko ekipno prvenstvo skupine B

Slovenija premagala Islandijo 4:1, Ciper 5:0 in Luksemburg 5:0

Pressbaum, 20.01.1999- Na evropskem ekipnem mladinskem prvenstvu skupine B (Pokal Finlandia), ki te dni poteka (19.-23.01.) v avstrijskem Pressbaumu je Slovenija dosegla vse tri zmage v svoji predtekmovalni skupini E in preprečljivo osvojila prvo mesto. Zmaga v skupini Sloveniji zagotavlja nastop v prvi diziviji na prihodnjem evropskem prvenstvu.

Naša reprezentanca je premagala Ciper in Luksemburg z maksimalnim izidom 5:0 in ter v derbiju skupine še Islandijo. Končni izid je bil 4:1. Edino točko je izgubila Maja Tvrdy proti najboljši islandski mladinki Ingoldottir.

V sobototnjem finalu druge divizije se bo naša mlada vrsta pomerila še z Moldavijo, ki je nepričakovano osvojila prvo mesto v predtekmovalni skupini F.

Na prvenstvu sodeluje 20 ekip, ki so razvrščene v dve diviziji in v šest skupin. Skupine in nosilci do določeni na podlagi uvrstitev na zadnjem EP (1998), ki je bilo na Finskem in na katerem naša reprezentanca zaradi visokih stroškov ni nastopila. V prvi diviziji je dvanajst reprezentanc (skupine A,B,C in D), v drugi divizije pa osem reprezentanc, skupini E in F. Slovenska reprezentanca se nahaja v skupini E, v kateri so še Islandija, Ciper in Luksemburg. Ekipo sestavljajo: Miha Šepec ml., Miha Horvat, Miha Pohar, Maja Tvrdy, Maja Kersnik in Katja Dolšak. Vodja reprezentance je Miha Šepec, trener ljubljanske Olimpije.Igra se pet iger, moški posamezno, moške dvojice, ženske posamezno, ženske dvojice in mešane dvojice.

Po sedanjem tekmovalnem pravilniku evropske badmintonske zveze (EBU) se prve tri ekipe iz druge divizije uvrstijo v prvo divizijo, prve tri ekipe iz prve divizije pa na prihodnje evropsko prvenstvo skupine A. Zadnje tri uvrščene ekipe z evropskega prvenstva in iz prve divizije pa izpadejo v nižji kakovostni razred.

Slovenska badmintonska zveza je skupaj z nekaterimi drugimi zvezami vložila prošnjo za spremembo tekmovalnega sistema po katerem bi se vse ekipe skupine B izenačile, to pomeni, da bi vse reprezentance imele enake možnosti, da se uvrstijo med šestnajst najboljših evropskih ekip.

Izdi po skupinah:

skupina A

Finska-Wales 4:1, Belorusija-Wales 3:2, Finska-Belorusija 3:2.

skupina B

Irska -Romunija 3:2,Irska-Estonija 2:3

skupina C

Španija-Švica 3:2, Litva-Švica 3:2, Španija-Litva 3:2.

skupina D

Portugalska-Avstrija 3:2, Avstrija-Belgija 3:2.

skupina E

Slovenija-Ciper 5:0, Islandija-Luksemburg 5:0, Slovenija-Islandija 4:1, Ciper-Luksemburg 4:1, Islandija -Ciper 5:0, Slovenija-Luksemburg 5:0.

skupina F

Madžarska-Norveška 3:2, Moldavija-Madžarska 3:2, Norveška-Turčija 4:1, Moldavija-Turčija 4:1, Moldavija-Norveška 4:1.

S.B.

 


:)
FORUM

e-mail: badminton@si21.com

ARHIV
 

. Badmintonska zveza Slovenije
. .EBU
. .IBF

KLUBI
 

 


© 1994-2000 Si21 / Kabi d.o.o.