LEVČEK d.o.o.
Si21 - ŠPORT -> BADMINTON

Mladinsko državno prvenstvo U 17

Mladinsko prvenstvo Slovenije do 19 let

Maja Kersnik trikratna zmagovalka

Državni prvaki za leto 2000 postali: Miha Šepec (Olimpija), Maja Kersnik (Olimpija), moška dvojica Strmole/Plestenjak (Tom/Ježica), ženska dvojica Kersnik/Tvrdy (Olimpija) in mešana dvojica Županič/Kersnik (Olimpija)

Lendava - Trikratna državna prvakinja Maja Kersnik, devetnajstletna članica ljubljanske Olimpije je bila najbolj uspešna udeleženka mladinskega državnega prvenstva, ki je bilo na igriščih športne dvorane lendavske DOŠ I.

BK Mladost je uspešno organiziral prvenstvo najboljših slovenskih igralcev in igralk do 19 let.

Škoda, da se je prvenstva udeležilo le 22 fantov in deklet iz sedmih klubov ( Argus, Bit, Domžale, Ježica, Mladost, Olimpija in Tom). Od boljših je manjkal le Miha Pohar. Maja Tvrdy pa je nastopila le v dvojicah.

Ljubljanska Olimpija je potrdila svojo premoč v tej kategoriji in osvojila štiri od petih naslovov.

Pri fantih je Miha Šepec presenetil domačine in prvega favorita Miho Horvata. Letošnjem naslovu državnega prvaka do 17 let je mladi Ljubljančan dodal še titulo mladinskega prvaka Slovenije.

Pri dekletih je po pričakovanju zmagala Maja Kersnik. Članica ljubljanske Olimpije je v letošnji sezoni zelo napredovala in je trenutno druga igralka Slovenije, takoj za Majo Pohar.

V finalu je z lahkoto ugnala domačinko Simono Koncut, ki je v polfinalu premagala državno prvakinjo do 17 let Urško Silvester.

Dve Maji, Kersnik in Tvrdy sta zmagali v disciplini dekleta dvojice. V tej disciplini je nastopilo le štiri dvojice.

Žiga Strmole in Gašper Plestenjak sta presenetila prva nosilca Šepca in Pouha ter po treh nizih osvojila prvo mesto pri moških dvojicah.


Tudi tu ne gre brez dopinga
Ljubljana, 9. aprila 2000 (MOREL) - Badminton naj bi bil eden najčistejših športov, toda predstavniki Mednarodne zveze IBF so se morali sprijazniti s četrtim primerom dopinga v zadnjih desetih letih. Pri 22-letni indijski igralki Aparni Popat so med azijskim delom ekipnega svetovnega prvenstva za Uberjev pokal zasledili substanco penilpropanolamin, pozitivna pa je bila tudi druga kontrola. Indijka se je zagovarjala, da je med prvenstvom uporabljala kapljice zoper prehlad, a je bila vseeno kaznovana s trimesečno prepovedjo igranja. Obenem je izgubila točke za svetovno lestvico, s čimer je vprašljiva tudi njena uvrstitev na olimpijski turnir.

Mladinsko državno prvenstvo U 17

Miha Šepec trikratni prvak Slovenije

Naslove prvakov so osvojili: Miha Šepec (Olimpija) pri posameznikih, Urška Silvester (Tom) pri posameznicah, dvojice Pouh/Šepec (Olimpija), Tvrdyjeva/Stegenšek (Olimpija/Ježica) in Šepec/Tvrdy (Olimpija).

Ljubljana - Na sedmih igriščih športne dvorane Krim na Galjevici je nastopilo 20 igralcev in 16 igralk iz desetih klubov (Argus, Bit, Domžale, Ježica, Medvode, Mladost, Nove Fužine, Olimpija, Spin in Tom). Tudi tokrat so se izkazali pridni organizatorji BK Olimpija. Najbolj uspešni so bili domačini, ki so osvojili štiri od petih naslovov.

Pri fantih je dominiral šestnajstletni Miha Šepec, ki je zmagal v vseh treh disciplinah. Vse njegove zmage so se končale po dveh nizih. Največ dela je imel v prvem nizu finalnega srečanja proti Mariborčanu Petriču, ki je presenetil drugega nosilca Sergeja Pouha.

Pri dekletih je prva favoritinja Maja Tvrdy po porazu v polfinalu z Lendavčanko Koncutovo nepričakovano ostala brez naslova pri posameznicah, zato pa je v dvojicah ter miksu osvojila dva naslova. več

Meddržavni turnir B kategorije

Batis in Klemenčičeva zmagovalca četrtega turnirja

Ljubljana - Badmintonski klub Olimpija je uspešno izpeljal četrti turnir B kategorije. Na sedmih igriščih športne dvorane Krim je nastopilo 29 fantov in 18 deklet iz trinajstih slovenskih in hrvaških klubov (Argus, Bit, Brežice, Domžale, Ježica, Medvode, Mladost, Nove Fužine, Smash, Spin, Olimpija, Tom, Zagreb Maksimir). v

 

Prvenstvo Republike Slovenije za posameznike in dvojice do 13 let

V znamenju Toma

Trebnje - Badmintonski klub Tom iz Mirne je na osmih igriščih športne dvorane Trebnje uspešno izpeljal državno prvenstvo za posameznike in dvojice do 13 let. Največ uspeha so imeli domači tekmovalci in tekmovalke.več


All England Open Championchips 2000

Zelo težak žreb za Majo in mix

Birmingham - Tudi letos sta se Maja in Andrej Pohar udeležila najbolj prestižnega turnirja, ki je dolga leta veljal za neuradno svetovno prvenstvo. Kljub manjšem denarnem skladu (125.000 USD) je turnir All Englanda še vedno najbolj cenjen v svetu badmintona.

Letošnji že 101. po vrsti badmintonski Wimbledon je zbral skoraj vse najboljše, kar ta trenutek premore svetovni badminton. Prav na jubilejnem 100. All Engladu je Slovenija po zaslugi Maje Pohar priigrala prvo zmago na glavnem turnirju.

Naša predstavnika sta zaradi zelo dobre uvrstitve na svetovni jakostni lestvici (SJL) ter odpovedi nekaterih tekmovalcev (Hoyer-Larsen, Rasmussen, Pongratz) nastopila na glavnem turnirju v vse tri discipline.

V prvem krogu je Andrej Pohar (95. na SJL) izgubil z nekdanjim evropskim prvakom in desetkratnim prvakom Anglije Darrenom Hallom (55. na SJL) v dveh nizih 9:15, 8:15. Najboljša južnokorejska igralka Kim Ji-Hyun (9. na SJL) je bila premočna za našo prvakinjo Majo Pohar (42. na SJL). Maja je izgubila po tridesetih minutah 2:11,6:11. Prav tako sta brat in sestra Pohar (28. na SJL) izpadla med mešanimi dvojicami. Korejski mix Ha Tae-Kwon/Chung Jae-Hee (8. na SJL) je zmagal 15:6,15:2.

B.S.

Kadetsko prvenstvo Slovenije

Luka Kumelj in sestri Silvester najbolj uspešni

 

Lendava - Najboljši slovenski igralci in igralke do 15 let so se zbrali v središču pomurskega badmintona. Na prvenstvu Slovenije je nastopilo 40 fantov in deklet iz devetih klubov.

Prvaki za leto 2000 so postali:

Luka Kumelj pri fantih, Urška Silvester pri dekletih, moška dvojica Kumelj/Arzenšek, ženska dvojica Silvester/Silvester ter mešana dvojica Boljka/Š.Silvester.

Največji tragičar prvenstva je bil domačin Matjaž Žalig, ki je veljal za prvega favorita prvenstva v vseh disciplinah. Matjaž je na koncu osvojil le eno srebrno in dve bronasti kolajni.

več

3. turnir A kategorije in 3. turnir dvojic

Olimpija znova najbolj uspešna

Ljubljana - Na sedmih igriščih športne dvorane Krim na Galjevici so že tretjič v tej sezoni nastopili najboljši slovenski in hrvaški igralci in igralke badmintona. Na dvodnevnem tekmovanju je nastopilo 20 fantov in 22 deklet, ter 21 moških, ženskih in mešanih dvojic iz desetih klubov.

Po pričakovanju so največ uspeha imeli predstavniki ljubljanske Olimpije, ki so zmagali v vseh disciplinah, ter osvojili še tri druga in dve tretji mesti.

Zmagovalci 3. turnirja A kategorije in 3. turnirja dvojic v sezoni 1999/2000 so postali:

Andrej Pohar pri moških, Maja Pohar pri ženskah, moška dvojica Andrej Pohar in Miha Šepec mlajši, ženska dvojica Maja Kersnik in Tinka Pelhan ter Andrej in Maja Pohar pri mešanih dvojicah.

več


3. meddržavni turnir do 11 let

Torić in Kovač zanesljiva zmagovalca

Ljubljana - Na ljubljanskem turnirju je nastopilo rekordno število igralcev in igralk. Na le treh igriščih male telovadnice OŠ Danile Kumar je tekmovalo 23 dečkov in 19 deklic iz desetih klubov (Bit, Brežice, Jesenice, Ježica, Medvode, Mladost, Olimpija, Partizan Medvode, Stella in Tom).

Po pričakovanju sta zmagala najboljša igralca do 11 let Filip Torić (Stella) in Ana Kovač (Olimpija). Zagrebčan in Ljubljančanka sta le v finalu imela malo več dela. Drugi mesti sta osvojila Nikola Ptiček (Stella) in Mojca Ogrin (Bit).

več


Ekipno svetovno prvenstvo
21. Thomas Cup in 18. Uber Cup

Sofija, 16.02.2000 - Pomlajena moška reprezentanca Slovenije se ni uspela uvrstiti v polfinale evropsko-ameriške-afriške skupine ekipnega svetovnega prvenstva. V odločilnem srečanju proti ekipi Peruja so naši bili preveč živčni, da bi premagali bolj izkušene igralce Peruja. Za razliko od srečanja z Mehiko, ko smo zmagali s pomočjo sreče, nam je tokrat boginja Fortuna obrnila hrbet. Do končne zmage nam je zmanjkalo le štiri točke v drugem srečanju dvojic. več


43. državno prvenstvo

Andreju in Maji po trije naslovi

Ljubljana, 07.02.2000 - Maja in Andrej Pohar sta najuspešnejša igralca 43. državnega prvenstva v badmintonu, ki ga je konec tedna organiziral BK Olimpija v dvorani Kriom na Galjevici.

 


Troboj Avstrija-Češka-Slovenija

Andrej Pohar

Dunaj, 01.02.2000 - V okviru priprav na letošnji Thomas in Uber Cup, ki bo od 13. do 20. februarja v bolgarski Sofiji je na prijateljskem dvodnevnem troboju med reprezentancami Avstrije, Češke in Slovenije uspešno nastopila pomlajena slovenska moška in ženska ekipa. V badmintonskem centru Wellnes Park (Oberlaa) so v moški ekipi zaigrali: Andrej Pohar, Miha Šepec ml. (oba Olimpija), Samo Lipušček in Matevž Šrekl (oba Ježica), v ženski za Olimpijin kvartet tri Maje Pohar, Kersnik in Tvrdy ter Tina Pelhan. Vodja ekipe je bil Miha Šepec. Vse stroške bivanja naše in češke ekipe je plačala avstrijska badmintonska zveza. Prvi dan so bile odigrane vse tekme, drugi dan pa je bil skupni trening.
nadaljevanje


3. meddržavni turnir B kategorije

Mama in sin Pouh najboljša

Lendava, 01.02.2000 - Zmagovalca tretjega turnirja B kategorije, ki ga je uspešno organiziralo športno društvo Dokonca sta Tatjana in Sergej Pouh. Ljubljančana sta zaigrala odlično in z lahkoto premagala vse svoje nasprotnike.

nadaljevanje


Mladinsko evropsko prvenstvo skupine B

3. turnir do 13 let

Igralci in igralke Toma najboljši

Lendava, 31.01.2000 - Gripa je naredila svoje. Zaradi nje se je v telovadnici DOŠ 1 zbralo le 19 dečkov in 9 deklic iz šestih klubov (Argus, Bit, Medvode, Mladost, Olimpija in Tom). Pridni člani domačega badmintonskega kluba Mladosti so se še enkrat izkazali kot odlični organizatorji. Na tretjem turnirju najboljših trinajstletnikov so manjkali hrvaški badmintonarji in badmintonarke.

nadaljevanjeSlovenija prvak druge lige

Trener Miha ŠepecPressbaum, 24.januarja 2000- Slovenska mladinska reprezentanca v sestavi: Miha Šepec ml., Miha Pohar, Maja Kersnik, Maja Tvrdy (vsi Olimpija), Miha Horvat (Mladost) in Katja Dolšak (Ježica) je po finalni zmagi proti Moldaviji (3:2) osvojila prvenstvo v drugi ligi skupine B. Ekipo je uspešno vodil trener ljubljanske Olimpije Miha Šepec st.

Naša ekipa je v štirih srečanjih dosegla štiri zmage. Premagali smo Ciper 5:0, Islandijo 4:1, Luksemburg 5:0 in v boju za prvo mesto še Moldavijo 3:2.

nadaljevanje

Evropsko ekipno prvenstvo skupine B

Slovenija premagala Islandijo 4:1,
Ciper 5:0 in Luksemburg 5:0

Pressbaum, 20.01.2000- Na evropskem ekipnem mladinskem prvenstvu skupine B (Pokal Finlandia), ki te dni poteka (19.-23.01.) v avstrijskem Pressbaumu je Slovenija dosegla vse tri zmage v svoji predtekmovalni skupini E in preprečljivo osvojila prvo mesto. Zmaga v skupini Sloveniji zagotavlja nastop v prvi diziviji na prihodnjem evropskem prvenstvu.

več


2. meddržavni turnir do 19 let

V znamenju Horvata in Tvrdyjeve

Maja Tvrdy

Ljubljana,17.januarja 2000 - BK Konex je na šestih igriščih ŠRC Konex priredil drugi meddržavni turnir do 19 let v sezoni 1999/2000. Na tekmovanju najboljših slovenskih in hrvaških mladincev in mladink je nastopilo 24 badmintonarjev in badmintonark iz sedmih klubov (Argus, Bit, Ježica, Mladost, Olimpija, Tom in Zagreb maksimir).

več (izidi in rezultati)


3. turnir C kategorije

Zmagovalca Kroflič in Petković

Nejc Boljka

Lendava, 17.januarja 2000 - Domača Mladost je pripravila tretji letošnji turnir C kategorije.

Na štirih igriščih športne dvorane DOŠ 1 je nastopilo 18 fantov in 11 deklet iz osmih klubov (Argus, Bit, Brežice, Ježica, Mladost, Ptuj, Smash,Tom).

Po pričakovanju sta prvi mesti osvojila Marko Kroflič (Bit) in Natalija Petković (Mladost), zmagovalca zadnjega turnirja C kategorije, ki je bil v Kranju.

Na 3. turnir B kategorije, ki bo prav tako v Lendavi, 30. januarja so se uvrstili: Kroflič, Kumelj, Boljka, Grmek, Holz, Urbič in Škaler pri fantih, ter Petković, Borštnar, Strmole, Holc, Draginc in Korinšek pri dekletih. več (izidi in rezultati)


Turnirji D kategorije (3. krog)

Skoraj 100 nastopajočih

Ljubljana, 10.01.2000- Na treh turnirjih D kategorije ljubljanske (Ljubljana), vzhodne (Ptuj) in dolenjske (Novo mesto) regije je nastopilo nekaj manj kot sto badmintonarjev in badmintonark iz petnajstih klubov.
več


8. državno prvenstvo osnovnih šol

DOŠ 1 Lendava najboljša šola

Kumelj in Silvestrova prva med posamezniki

Lendava, 12.01.2000- Na štirih igriščih dvojezične osnovne šole 1 je potekalo dvodnevno državno osnovnošolsko prvenstvo za posameznike in ekipe.
več


Svetovna jakostna lestvica

Poharja v miksu 28. na svetu

London, 10.01.2000- Andrej in Maja Pohar sta se med mešanimi dvojicami povzpela še za eno mesto. Na jakostni lestvici IBF sta brat in sestra Pohar na zelo dobrem 28. mestu.

Maja Pohar je izgubila dve mesti in je trenutno na 31. mestu. To mesto še vedno zagotavlja udeležbo na olimpijskih igrah.

več


Slovenska jakostna ABC lestvica

Andrej Pohar in Tvrdyjeva
vodilna med posameznik

 
Andrej PoharMaja Tvrdy

Ljubljana, 5.01.2000- Badmintonska zveza Slovenije je objavila trenutno jakostno lestvico pred tretjo serijo turnirjev A, B in C kategorije.

V primerjavi s predhodno JL je med prvih šestnajst igralcev in igralk, ti namreč imajo pravico neposredno nastopiti na turnirju A kategorije prišlo do večjih sprememb.

več


Svetovna jakostna lestvica

Poharjeva zaključila leto na 29. mestu

London - Na zadnji jakosti lestvici v letu 1999, ki jo je objavila mednarodna badmintonska federacija je Maja Pohar na odličnem 29. mestu. To je najvišja slovenska uvrstitev na svetovni jakostni lestvici, ki jo od leta 1990 objavljajo na sedežu IBF-a v Londonu.

nadaljevanje
:)
FORUM

e-mail: badminton@si21.com

ARHIV
 

. Badmintonska zveza Slovenije
. .EBU
. .IBF

KLUBI
 


© 1994-2000 Si21 / Kabi d.o.o.