MUSTO - sebago
Si21 - ŠPORT -> BOKS
NOVICE
WWW

Dejan Zavec in Dušan Rakuš na kvalifikacijskem turnirju v Benetkah
Benetke, Maribor, 27. marca 2000 (MOREL)- V Benetkah poteka mednarodni boksarski amaterski turnir - za oba slovenska državna boksarska reprezentanta (člana mariborskega ŽBK Lada Jagodič) boksarja Dejana Zaveca in Dušana Rakušo še v tretje kvalifikacijski, za britanskim Liverpoolom in nemškem mestu Halle, kjer žal nista uspela - in sicer od 26. marca do 2. aprila. V Benetkah so danes opravili žreb: Dejan Zavec, ki se tokrat poteguje za normo za vstop na evropsko boksarsko prvenstvo, ki bo v mestu Tampere na Finskem (mora biti v svoji kategoriji - velterski - vsaj tretji), bo v sredo 29. marca boksal proti Špancu Juanu Barredi . Dušan Rakuš, ki pa se poteguje za drugo mesto v svoji kategoriji na turnirju (kar pomeni vstop na Olimpijske igre v Sydneyu), pa bo v sredo boksal proti Albancu Arturju Koci. V Benetkah je tudi selektor državne reprezentance in državni trener Stanislav Milutinovič, ki ne skriva optimizma in zdanjo možnost, da se slovenski boksar uvrsti na Olimpijske igre v Sydneyu"


Si bo slovenski boksar zagotovil karto za Sydney

Maribor, 20. marca 2000 (MOREL)- V Liverpoolu v Veliki Britaniji, kjer poteka mednarodni boksarski turnir, za predstavnika Slovenije Dejana Zaveca tudi kvalifikacijski za Olimpijske igre v Sydneyu, je bilo žrebanje parov. V prvem krogu bo Zavec, sicer član mariborskega "ŽBK Lada Jagodič", danes boksal proti Hrvatu Mrdjenoviču. V veltrski kategoriji je 26 boksarjev. Dejan Zavec mora v na tem turnirju doseči vsaj drugo mesto, če se želi uvrstiti na Olimpijske igre v Sydneyu.


Tyson bo boksal v Italiji

Milan, 19. marca 2000 (MOREL) - Bivši absolutni svetovni prvak Mike Tyson bo boksal 20. maja v Milanu proti Američanu Louisu Suavaresu. Najprej je bilo načrtovano, da bo boksal 8. aprila, toda v sporočilu o spremebi termina dvoboja niso zapisali, za kaj je prišlo do preložitve. Tysonovi menedžerji so sporočili, da bodo v bodočnosti skušali organizirati več borb v Evropi. Ko je Mike Tyson pred dvema mesecema boksal v Manchestru proti Juliusu Francisu so bile karte prodane v dveh dneh. Zaradi dolgoletnih težav z oblastjo Tyson vedno težje najde nasprotnike in sponzorje v ZDA.


Lewis bo boksal 15. julija

London, 15. marca 2000 (MOREL) - Absolutni prvak sveta v boksu, Britanec Lenoux Lewis boksal proti Johnnyu Ruizu 15. julija v Angliji. Na ta način je prvak sveta izpolnil zahtevo WBA, da brani naslov proti prvemu izzivalcu. Pred desetimi dnevi je WBA zagrozila Lewisu, da mu bo odvzela naslov, če ne bo boksal proti Ruizu. Menedžer Lewisa Panos Eliades je tudi izjavil ,da zaradi tega ne bo odpadel predvideni meč z Michaleom Grantom, ki je planiran za 29. april v New Yorku.


  Naša boksarja bosta danes stopila v ring

Halle, 8. marca 2000 (MOREL)- Na žrebanju parov na mednarodnem boksarskem turnirju v nemškem Halleju je naš Dejan Zavec, ki želi ujeti normo za evropsko prvenstvo (vsaj tretje mesto na turnirju), za prvega nasprotnika dobil domačina Stevena Kueschlerja, ki ima od 167 borb 147 zmag. V velterski kategoriji je 16 boksarjev. Naš drugi reprezentant Dušan Rakuš, ki pa skuša ujeti olimpijsko normo (vsaj drugo mesto na turnirju v svoji kategoriji) , pa bo imel za prvega nasprotnika Gruzijca Revasija Borošvilija, ki ima 70 borb od tega 60 zmag.Odločitev za Lewisa ta teden

Philadelphia, 8. marca 2000 (MOREL)- Svetovna boksarska zveza (WBA) bo ta teden odločila, ali bo absolutnemu svetovnemu prvaku po verziji WBA Lenoux Lewisu odvzela naslov. Na štiri urnem sestanku v Philadelphii so zaslišali štiri priče, vključujoč tudi Don Kinga. Lewis je odbil, da bi branil naslov proti prvemu izzivalcu Ruizom.


Tyson bo boksal v Milanu

Milano, 8. marca 2000 (MOREL)- Bivši svetovni prvak Američan Mike Tyson je svoj dvoboj v Milanu preložil na maj. Po prejšnji verziji bi moral boksati 8. aprila proti rojaku Luiosu Saveranu. Očitno je, da Tysonovi menedžerji iščejo še več organizatorjev, ki bi mu pripravili dvoboje v Evropi. Ocenjujejo, da je njegova "cena narasla", od kar je v Manchestru "butnil" Britanca Francisa. Omenjajo, da bi lahko boksal še v Franciji in Danski.


Lewis grozi WBA

London, 6. marca 2000 (MOREL)- Absolutni svetovni boksarski prvak Britanec Lenoux Lewis grozi, da ne bo nikoli več boksal v borbah pod okriljem Svetovne boksarske zveze (WBA), če mu bo ta zveza odvzela naslov prvaka, Na to je opozoril Lewisov menedžer Panos Eliades.

Tyson je “odboksal” v treh letih le sedem rund
Francis je bi petkrat v knock-downu

Manchester, 31. januarja 2000 (MOREL)- Mnogo hrupa za nič. Mike Tyson je premagal Juliusa Francisa s tehničnim knock-outom, “sramota” pa je trajala štiri minute in tri sekunde. V tem času je bil Francis kar petkrat v knock-downu in bilo je očitno, da Tyson lahko konča dvoboj kadar hoče. Francis ni Tysona zadel niti enkrat, sodnik mu je dvakrat štel do osem. V prvi rundi je bil Francis dvakrat v knock-downu. V drugi rudi pa je sodnik po petem knock-downu prekinil dvoboj. Meč je gledalo 21 tisoč gledalcev, ki - razen Tysona v živo - niso mogli videti ničesar.
Tyson: “Nekajkrat sem dobro udaril v njegovo telo in bil sem presenečen, da se bori še dalje. Vedel sem, da se bo Francis v svojem mestu hotel dokazati, pa mu nisem v začetku dovolil prav nič. Niti ni bilo tako slabo. Vem, da imam še dolgo pot do naslova svetovnega prvaka, toda ne bom odstopil od te borbe.”
To je bila 47. Tysonova zmaga od 50 profesionalnih dvobojev. Od leta 1997, ko je bil suspendiran, ker je Ewanderu Holyfieldu odgriznil košček ušesa, je Tyson odboksal le sedem rund. Borbo proti Norrisu so razveljavlili, ker ga je Tyson knokavtiral po koncu runde. Botho je knokavtiral v peti rundi, zdaj pa Francisa v drugi rundi. In še teža: Anglež 117,5 kg, Američan "samo" 106 kg.

 


Tyson je dober človek

London, 24.januarja 2000 (MOREL)- Boksarski menedžer Frank Woren je izjavil, da je Mike Tyson "perfekten gentlemen", na katerega se je spravil rumeni angleški tisk. Tyson je v Anglijo prišel prejšni teden in v soboto bo imel meč s Juliusom Francisom v Manchestru. Tysona je pričakalo mnogo oboževalcev in pa tudi kritikov, ki mu očitajo posilstvo in kazen zaradi tega. Menedžer je izjavil, da so Tysonu nekateri "bedniki" skušali v hotelu podtakniti prostitutke, da bi ga tako kompromitirali. Menedžer je tudi zanikal, da bi rad na ta način vplival na prodajo kart za meč in je izjavil, da bi Tyson lahko petkrat rzaprodal dvorano. Mike Tyson je za TV Sky dejal, da ga ljudje ne poznajo: "V meni sta dve osebi. Mike in Tyson so različne osebe. Mike sem za ženu in otroke, tu pa sem kot Tyson. Tyson, ki je nič in Tyson, ki je čudotvorec ter Tyson kot nekaj, kar ustvarja denar."


Mike Tyson kljub vsemu v Anglijo
Interveniral sam notranji minister

Lonodn, 14. januarja 20000 (MOREL/FONET)- Britanske oblasti so sporočile, da bodo bivšemu svetovnemu boksarskemu prvaku Mike Tysonu le dovolile vstop v Veliko Britanijo. Tyson se bo 29. januarja v Manchestru pomeril z Britancem Juliusom Francisom. Interveniral je sam notranji minister Jack Strowe in sugeriral, da mu dajo dovoljenje do 30. Januarja. Po pisanju medijev naj bi bil bivši svetovni prvak na seznamu 50.000 oseb, ki so zaradi svoje kriminalne preteklosti v Veliki Britaniji nezaželene.


Tyson ne sme v Anglijo

London, 12.januarja 2000 (MOREL/FONET)- Kontraverzni bivši svetovni boksarski prvak Mike Tyson morda ne bo dobil dovoljenja za vstop v Veliko Britanijo in to zaradi kriminalne preteklosti, je sporočilo ministrstvo za notranje zadeve. Tyson bi moral 29. januarja boksati z bivšin prvakom Juliusom Francisom. Tyson naj bi v London dopotoval v nedeljo, nato pa bi se pripravljal na dvoboj.


Louis bo branil naslov proti Grantu

New York, 5. januarja 2000 (MOREL)- Absolutni svetovni prvak v boksu Britanec Lenox Louis bo najverjetneje prvič branil naslov proti Američanu Michaelu Grantu. Če bodo dosegli dogovor, bo tekma aprila v Madison Squere Gardnu v Mew Yorku. Obe strani si želita, da bi prišlo do tekme, tako da najbrž ne bo večjih problemov.


Golota preživel prometno nesrečo

Davenport, 21. decembra 1999 (MOREL)- Ameriški boksar Anrew Golota je bil lažje ranjen, njegov trener Tadeus Godlevski pa je umrl v prometni nesreči, ki se je zgodila blizu kraja Davenport v Iowi. Do nesreče je prišlo v zgodnjih jutranjih urah, ko je mercedes, ki ga je vozil Golota, prebil ograjo avtoceste in zapeljal na nasprotni vozni pas in se zaletel naravnost v tovornjak. Vzrok nesreče še ni znan, policija pa je izključila možnost, da je boksar zaspal za volanom. Golota je bil pred nekaj leti na vrhu seznama izzivalcev svetovnega prvaka v absolutni kategoriji, vendar pa se je njegova kariera ustavila potem, ko je bil po dveh tekmah zapovrstjo diskvalificiran zaradi nizkih udarcev. Do sedaj je imel 38 profesionalnih bojev in 34 zmag.


Švedska za ali proti profesionalnemu boksu, ali SLOVENEC SVETOVNI PRVAK

Stockholm. 16 decembra 1999 (MOREL/FONET)- Vlada Švedske bo preučila 30 let star zakon, ki prepoveduje profesionalni boks v tej državi. Do tega so prišli na osnovi ugotovitev, da je v tem času prišlo do razvoja drugih borilnih športov, ki niso prepovedani.
Amaterski boks je u Švedski dovoljen, ne pa profi-boks, ki je prepovedan od leta 1969. Tako obksaju Švedi v tujini in tako je Šved SLOVENSKIH STARŠEV Armad Krajnc v novembru postal svetovni prvak v srednji kategoriji v verziji Svetovne boksarske organizacije (WBO).


Tyson bo boksal v Manchestru

London, 10. decembra 1999 (MOREL)- Bivši svetovni boksarski prvak Mike Tyson bo 29. januarja 2000 boksal v Manchestru, ime njegovega nasprotnika pa še ni znano. Tysonov nasprotnik naj bi bil znan čez teden dni. Radio BBC je poročal, da bi naj nasprotnik bil prvak Commonwealta Julius Francis. Toda Francisov menedžer je izjavil, da o tem ne ve nič.


Lenox bo branil naslov

London, 23.novembra 1999 (MOREL) - Britanec Lenox Lewis, svetovni prvak v težki kategoriji, kar je postal 13. novembra po dvoboju z Ewanderjem Holyfieldom, bo naslov branil aprila 2000. Njegov menedžer predvideva, da bi dvoboj bil v Angliji in pred vrati so dogovori o nasprotniku. Eden izmed možnih kandidatov je prvak severnoameriške boksarske federacije Michael Grant, toda sam Lenox Lewis je dejal, da je potrebno upoštevatu tudi Mike Tysona.


 
Tyson se vrača

New York , 17. novembra 1999 (MOREL) Nekdanji svetovni prvak Mike Tyson se vrača na ring 15. januarja v Veliki Britaniji ali Nemčiji. To bo njegov prvi meč po 23. oktobru, ko je boksal z Oliverom Norrisom eno celo rundo!

 
Lewis združil naslove po vseh treh verzijah

Las Vegas - 14. novembra 1999 (MOREL) - Britanec Lenox Lewis je z zmago nad Američanom Evanderjem Holyfieldom postal absolutni svetovni boksarski prvak po vseh treh verzijah. Dvoboj je trajal vseh 12 rund in sodniki so soglasno razglasili 34-letnega Lewisa za zmagovalca. Vsak izmed boksarjev je dobil 15 milijonov dolarjev. Dvoboj istih tekmecev pred osmimi meseci se je končal neodločeno, čeprav je bil tudi takrat Lewis precej boljši.

 
Tyson ni zaželen v Nevadi

Las Vegas - Držvna športna komisija ameriške zvezne države Nevada je odločila, da ne bo denarno kaznovala Mika Tysona, ki je po izteku prve runde udaril nasprotnika Orlina Norrisa. Mike Tyson bo prejel vseh 8,7 milijona dolarjev nagrade za zmago, Norris pa za udeležbo 800.000 dolarjev. Toda Mike Tyson ne bo smel več boksati v Nevadi. dpovedala gostoljubje. Lani je Železni Mike nasprotniku Evanderju Holyfieldu odgriznil košček ušesa.

 
Boksarski prvak igra šah

Houston, 29. oktobra 1999 (MOREL) - Boksarski prvak sveta (WBC) Lewis Lenoux je posluša svojega trenerja Emmanuela Stewarta, ki mu je priporočal, da manj igra šah v času, ko se pripravlja na dvoboj za revanš meč proti Ewanderju Holyfieldu. »Moj trener nima pojma. Da bo vedel, kaj govori, mu bom za božič kupil šahovsko knjigo. Za njega je to kot kos premoga, toda kljub vsemu mu jo bom poklonil,« je dejal Lewis. Trener mu očita, da se preveč ukvarja s šahom, kar ga naredi »v ringu mlahavega in previdnega«. Lewis pa v šahu vidi pomoč, posebno ko je potrebno pripraviti strategijo za v ring. »V ringu ne igram šah, vendar v njega stopim z določeno strategijo, Brez strategij ne smeš začeti meča,« trdi Lewis.

 
Brez protesta iz Kube

Havana, 29. oktobra 1999 (MOREL) - Kuba ne bo vložila protesta, če se bo v ZDA pošteno sodilo legendi Teofilu Stevensonu, je izjavil predstavnik za tisk pri kubanskem zunanjem ministrstvu Alehandro Gonzales. Stevensona so zaprli v nedeljo na letališču v Miamiju, ko je napadel carinskega uslužbenca. Po plačilu kavcije so ga izpustili in je bivši boksar odpotoval na Kubo.

 
V petek odločitev o Tyson-Norris

Las Vegas 28.oktobra 1999 (MOREL) Športna komisije države Nevade bo v petek odločala, kakšna bo kazen za Mike Tysona, ker je v dvoboju s Norisom le-tega udaril po nosu in ga poslal na tla, ko je gong že označil konec prve runde. Norris dvoboja ni nadaljeval, ker naj bi ga bolelo koleno. Tyson ni dobil honorarja (po napovedih: od 8 do 10 milijonov tolarjev). »Imamo tri možnosti: da Tysonu odvzamemo licenco, da ga suspendiramo ali da ga denarno kaznujemo,« je dejal predsednik Športne komisije dr. Elias Ghanem. Strokovnjaki pa menijo, da bo prišli verjetno do četrte variante, po kateri Tyson sploh ne bo kaznovan, saj v profesionalnem boksu udarec po gongu ni velik prekršek. Od Športne komisije pa je odvisno, ali bo Tyson dobil honorar - 8,8 milijona dolarjev. »Pregledali bomo teve posnetek in odločili,« je dejal izvršni direktor Športne komisije Nevade Mark Ratner.

 

Holyfield brani Tysona

Houston 28.oktobra 1999 (MOREL) Aktualni boksarski prvak sveta Ewander Holyfield, ki mu je pred dvema letoma Mik Tyson odgriznil košček ušesa, je izjavil, da nekdanjega najboljšega boksarja na svetu Mike Tysona ne bi bilo potrebno kaznovati za udarec po Norrisu po izteku času in po udarcu gonga. »Vsi boksarji si želijo, da dajo udarec čim kasneje je mogoče. Ne mislite na to, da boste s tem naredili prekršek, temveč je važno, kdo bo dal zadnji udarec v rundi. S tem prisilite nasprotnika, da ne razmišlja o taktiki, temveč o udarcu, ki ga je dobil,« je dejal Ewander Holyfield, ki se pripravlja za dvoboj z Lewisom Lenouxom. Po mnenju svetovnega prvaka bi Norris lahko nadaljeval dvoboj. »Vsak pravi boksar bi nadaljeval dvoboj. Mislim, da je Norrisu njegov sekundant svetoval, naj ostane v kotu, ker je tako najlažje prišel do 800 tisoč dolarjev. Če bi bil Norris šampion, ne bi odstopil,« je dejal Holyfield

 
Stevenson aretiran

Miami, 22. oktobra 1999 (MOREL) - Eden najboljših boksarjev amaterjev vseh časov Teifilo Stevenson je bil aretiran na letališču v Miamiju pod obtožbo, da je napadel letališkega delavca, je objavila policija v tem mestu. V policijskem zapisniku piše, da je Stevenson z glavo udaril uslužbenca ameriške družbe United Airlines, ko je ta od njega zahteval, da gre skozi kontrolno točko.

 
Tyson je ta pravi, železo pa kljub vsemu rjavi

Las Vegas, 25. oktobra 1999 (MOREL) - Dvoboj Mike Tyson-Orlina Norris se je torej končal po prvi rundi brez zmagovalca. Tyson je Norrisa spravil na tla, potem ko je gong že označil konec prve runde. Najprej je sodnik Rchard Still v zadnji minuti prve runde opomnil Tysona zaradi udarcev po »brejku«. Sodnik je spet dal znak »brejk«, da bi se boksarja razšla iz »klinča«. V tem trenutku je gong označil konec prve runde, Tyson pa je nekoliko sekund za tem z levim krošejem poslal nasprotnika na tla. Norris je padel na hrbet, toda tudi vstal in odšel v svoj kot. Sodnik Still je Tysonu takoj odvzel dve točki zaradi udarca po gongu.V drugi rundi je Tyson prišel do sredina ringa, Norris pa je sedel v svojem kotu. Trener Norrisa Abel Sanchez je dejal sodniku, da ima Norris poškodovano koleno in da potrebuje čas. Sledile so kosultacije med sodnikom Stillom in izvršnim direktorjem Športne komisije države Nevade Markom Ratnerjem, nato pa je sodnik končal dvoboj. Ratner je izjavil, da Tyson ne bo dobil 10 milijonov dolarjev, dokler se ne pregleda posnetek dvoboja. Če bodo ugotovili, da je Tyson namerno udaril po gongu, denarja ne bo dobil. Tyson je seveda za vse krivil Norrisa, ki naj bi vedel, da ga bo Tyson v naslednji rundi zbil na tla, pa je raje ostal v svojem kotu. »Ne bom več boksal,« je dejal Železni Mike. »Utrujen sem od vsega. Koleno si je sam poškodoval, ko je šel proti svojemu kotu in ko se je usedel na stol. Samo si želim domov.« Norrisa je tudi obtožil, da je strahopetec.

 
Tyson seveda s škandalom do deset milijonov dolarjev

Las Vegas ,24.oktobra 1999 (MOREL) V soboto je bil v Las Vegasu veliki boksarski dvoboj, saj je Mike Tyson stopil v ring. Nasprotnik je bil Orlin Norris. Norris sicer ni pričakoval, da ga bo Tyson prebil, ugriznil v uho ali mu zlomil ramo, pa je kljub vsemu po prvi rundi zapustil ring. 34- Norris je menil, da je poškodovan in da ga je Tysona namerno udaril po koncu prve runde. Meči je bil načrtovan za deset rund. Norris je imel »skor« 50:5, Tyson 46:3. Tyson bo za ta 50. meč dobil med sedem in deset milijonov dolarjev, za Norrisa bo dovolj 800 tisoč dolarjev. Na stavnicah je bilo 12:1 za Železnega Mika.
V Las Vegasu je bilo 12 tisoč gledalcev. Sodniki so Tysonov udarec po gongu za konec prve runde, ko je Norrisa poslal na, označili kot nenameren. Razplet seveda sledi.

 
Za Tysona deset milijonov dolarjev

Las Vegas, 22. oktobra 1999 (MOREL) - V soboto bo v Las Vegasu Mike Tyson stopil v ring. Nasprotnik bo Orlin Norris. Norris ne pričakuje, da ga bo Tyson prebil, ujedel v uho ali mu zlomil ramo. 34-letni Norris meni, da bo moral držati Tysona na distanci in ga čim dalje zadržati v meču, ki je planiran za deset rund. Norris ima »skor« 50:5, Tyson 46:3. Tyson bo za ta meč dobil med sedem in deset milijonov dolarjev, za Norrisa bo dovolj 800 tisoč dolarjev. Na stavnicah je 12:1 za Železnega Mika.

 
Ali se je vračal v ring le en dan

New York,19. oktobra 1999 (MOREL) - Legendarni ameriški boksar Mohamed Ali je izjavil, da se namerava vrniti v ring, da bi odboksal eksibicijski meč. Ali ima 57 let in boleha za Parkinsonovo boleznijo, zaradi katere ima težave pri govoru in gibanju. »To kar bom rekel, bo šokiralo svet. Začenjam s treningi in kmalu bom v formi. Nameravam shujšati 18 kilogramov, potem pa se bom pomeril z dvema ali tremi boksarji na ekshibicijskih dvobojih v Madison Square Gardnu,« je izjavil Ali za Newsweek. »Plesal bom 15 rund.« Svetovni prvak v težki kategoriji je Ali prvič postal leta 1964, ko je premagal Sonija Listona. Zadnji profesionalni dvoboj je imel 11. decembra 1981, ko je izgubil proti Trevorju Berbicku. Dan za tem je Mohamed Ali dejal: »Le šalil sem se!«

 
Boksarji grizejo ušesa

London,19. oktobra 1999 (MOREL) - Britanski boksar srednje kategorije Adrian Dodson je bil kaznovan s prepovedjo boksanja 18 mesecev in z denarno kaznijo 1 tisoč funtov, ker je med dvobojem ugriznil v uho nasprotnika Alana Bonamija. To je bilo 5. oktobra na prvenstvu Commenwelta. Adrian se je pritožil, češ da je Mike Tyson »bolje prišel skozi« za podobni prekršek. »Železni Mike« je moral počivati 15 mesecev, ko je ugriznil Ewenderja Holyfielda.

 
Knock-out po 13 sekundah

London,19. oktobra 1999 (MOREL) - Angleški boksar Daniel James je prišel v zgodovino britanskega boksa, ker je že v tretji sekundi borbe na tla poslal Steva Tacketta. Dvoboj je končan po 13. sekundah, ko je sodnik odštel do deset. James je imel v velter kategoriji deset mečev in deset krat zmagal. Pred 10. leti je Judgin Braun na tla poslal Jana Boxa v četrti sekundi, toda slednji je vstal, ko je sodnik preštel do deset.

 
Ameriška vlada proti IBF

New York - Vlada ZDA še nadalje pritiska na Mednarodno boksarsko zvezo (IBF). Tako so med drugim od sodišča zahtevali, da suspendira funkcionarje omenjene zveze. Pred tremi tedni je posebna vladna komisija uradno obtožila IBF, da je sprejemala podkupnine. Predsednik Bob Lee naj bi jemal podkupnino od boksarjev, ker bi jim pomagal napredovati na listi izzivalcev. Vlada ZDA zahteva, da sodišče določi neodvisno komisijo z velikimi pooblastili, katere naloga bi bila, da preišče vse finančne operacije IBF.

 


© 1994-1999 Si21 / Kabi d.o.o.