MUSTO - sebago
Si21 - ŠPORT -> HOKEJ
NOVICE
WWW

Olimpiji šesti naslov državnih hokejskih prvakov
Ljubljana, 28. marca 2000 (MOREL)- Z zmagami v velikem finalu hokejskega državnega prvenstva Olimpije na Jesenicah in v malem finalu Slavije M Optima na Bledu se je tudi uradno končalo letošnje državno prvenstvo. Olimpija je v dvorani pod Mežakljo premagala domači Acorni Jesenice z 2:1 in tako dosegla četrto zaporedno zmago v finalu, ki ji je tudi prinesla naslov državnih prvakov. To je že šesta zaporedna zvezdica hokejistov iz Tivolija. V malem finalu za 3. mesto v državnem prvenstvu pa sta na Bledu igrala domače moštvo in Slavija M Optima iz Zaloga, ki je prav tako potrebovala za osvojitev 3. mesta zmago. Zmago so tudi dosegli, ki je bila tudi prva zmaga na Bledu v letošnji tekmovalni sezoni proti domačinom, kar je imelo še posebno draž za zaloške hokejiste. Slavija je v prvih dveh tretjinah zabila Blejcem tri gole. Ti pa so se prebudili v zadnjih petih minutah tekme in uspeli izid znižati na 2:3, vendar pa za izenačenje niso imeli več moči. Vrstni red letošnjega državnega prvenstva je. 1. Olimpija, 2. Acorni Jesenice, 3. Slavija M Optima in 4. Bled.


Se bo danes končalo hokejsko državno prvenstvo?
Ljubljana, 28. marca 2000 (MOREL)- Letošnje hokejsko državno prvenstvo se lahko danes že konča. Štiri moštva, ki se merijo v velikem in malem finalu lahko odigrajo zadnji srečanji. Za naslov državnega prvaka se lahko danes zadnjič pomerita ljubljanska Olimpija in Acroni Jesenice. Olimpija ima v žepu že tri zmage in če danes na gostovanju na Jesenicah doseže še četrto zmago, si je znova priigrala naslov državnega prvaka. V boju za tretje mesto pa se bosta pomerila Slavija M Optima in Bled. V medsebojnih srečanjih vodi Slavija M Optima z dvema zmagama, Bled pa je zabeležil eno. Ker moštvi igrata na tri dobljene tekme, lahko Založani danes na Bledu, kjer gostujejo, z zmago osvojijo tretje mesto. Olimpija ima mnogo lažje delo, kot Slavija na Gorenjskem. Slaviji drsališče na Bledu ne ustreza, saj po tradiciji ne morejo in ne morejo zmagati. Bled seveda ne bo kar tako izpustil iz rok te možnosti in bo skušal izid v zmagah izenačiti in dokončno odločitev preložiti na peto srečanje v Zalogu. Hokejisti Slavije pa si želijo odločitev na Bledu.


Tudi druga tekma finala državnega prvenstva v hokeju v korist Olimpije, Slavija izgubila

Ljubljana, - Na Jesenicah je bila druga tekma med Acroni Jesenicami in Olimpijo. Akutalni državni prvaki so zmagali v podaljšku z izidom 2:1. potem ko se je v rednem delu končala z izidom 1:1. Tako ima Olimpija v svojem žepu že dve zmagi in za naslov potrebuje še dve. Na Bledu pa je bila druga tekma za 3. mesto med Bledom in Slavijo M Optimo. Blejci so s taktično domiselno igro napolnili mrežo Slavije v prvih dveh tretjinah, v tretji pa so samo ohranjali izid. Lahko bi rekli, da je Slavija drsala in jalovo napadala, Blejci pa so zabijali gole in vsilili Založanom svoj ritem počasne igre. Tako imata obe moštvi po eno zmago, za končno pa bosta morali vsaj še dvakrat zmagati. Povratni srečanji obeh finalnih tekem bosta v soboto v Tivoliju in Zalogu.


Danes druga tekma finala državnega prvenstva v hokeju
Ljubljana - Danes ob 18. bo na Jesenicah druga tekma med Acroni Jesenicami in Olimpijo. Tekma bi morala po napovedih biti ob 15.15 in to zaradi televizijskega prenosa, ki pa je odpovedan. Ob 19. uri pa bo na Bledu druga tekma za 3. mesto med Bledom in Slavijo M Optimo. Obe gostujoči ekipi sta v prvih tekmah zmagali. Ljubljančani so precej boljša ekipša od Jeseničanov, za to bodo tudi na Jesenicah igrali na zmago. Trener Acroni Jesenic Vaclav Červeny bo lahko računal na Andreja Razingarja, ki se vrača v ekipo, vprašljiv pa je nastop Milana Hafnarja.


Tudi druga tekma finala državnega prvenstva v hokeju v korist Olimpije, Slavija izgubila
Ljubljana, 23. marca 2000 (MOREL) - Na Jesenicah je bila druga tekma med Acroni Jesenicami in Olimpijo. Akutalni državni prvaki so zmagali v podaljšku z izidom 2:1. potem ko se je v rednem delu končala z izidom 1:1. Tako ima Olimpija v svojem žepu že dve zmagi in za naslov potrebuje še dve. Na Bledu pa je bila druga tekma za 3. mesto med Bledom in Slavijo M Optimo. Blejci so s taktično domiselno igro napolnili mrežo Slavije v prvih dveh tretjinah, v tretji pa so samo ohranjali izid. Lahko bi rekli, da je Slavija drsala in jalovo napadala, Blejci pa so zabijali gole in vsilili Založanom svoj ritem počasne igre. Tako imata obe moštvi po eno zmago, za končno pa bosta morali vsaj še dvakrat zmagati. Povratni srečanji obeh finalnih tekem bosta v soboto v Tivoliju in Zalogu.

Visoka zmaga ljubljanskih zmajev
Olimpija: Acroni Jesenice 5:1 (2:0, 3:0, 0:1).
Ljubljana, 21. marca 2000 (MOREL)- Dvorana Tivoli , gledalcev 2500, sodniki Dremelj ter Dolinar in Lešnjak. Strelci: 1:0 Barrie v 4. minuti (Zajc, Burman), 2:0 Zajc v 8. (Beribak, Šivic), 3:0 v 32. Barrie (Zajc, Burman), 4:0 Barrie v 35. (Burman, Zajc), 5:0 Taylor v 57. (Smolej) Hokejisti Olimpije so v prvi tekmi končnice državnega prvenstva visoko premagali Jeseničane. To je bila izredno slaba v tekma, ki je razočarala maloštevilne gledalce. Prav za prav je bilo kar žalostno v dvorani, kjer so bile tekme obeh nasprotnikov vedno pred nabitimi tribunami. (Pre)mlada ekipa Jesenic ni znala najti pravega protiorožja proti favoriziranim igralcem Olimpije. Ljubljančani so igrali toliko, kolikor je bilo potrebno za zmago. Prvi gol je za domače dal Barrie, ko so imeli igralca manj. Na sploh je bil ta igralec za razred boljši od ostalih. Dal je tri zaporedne gole, zadnjega od teh s hrbtom obrnjen proti golu. V prvih dveh tretjinah so z rutinsko igro prišlo do visokega vodstva. Jeseničani so “grizli”, toda očitno brez zob. Zadnja tretjina je spominjala na tekme z vaških močvirij, ko so Ljubljančani “počivali”, Jeseničani so končno le dali gol, ob tem niso izkoristili še priložnost, ko so imeli več kot minuto igralca več na ledu. Kapetan Olimpije Igor Beribak je dejal, da je tekmo odločila odlična obramba Olimpije, ko Jeseničanom niso dovolili, da bi streljali na gol. Igralec Acroni Jesenic Elvis Bešlagič pa je bil mnenja, da še ni nič odločeno in da bodo na domačem ledu Jeseničani zaigrali bolje. Druga tekma bo v četrtek na Jesenicah.


Slavija M Optima- Bled 3:2 (1:0, 0:1,2:1)

Ljubljana, 20. marca 2000 (MOREL)- Prva tekma malega finala za tretje mesto hokejskega prvenstva Slovenije med Slavijo M Optimo in Bledom se je končala z zmago Založanov 3:2. Srečanje je bilo glede na izid ves čas zelo napeto, čeprav so hokejisti Slavije imeli ves čas tekme premoč, ki pa jo niso znali obilneje izkoristiti. Vratar Bleda Mohorič je dobesedno zaklenil vrata in hokejsti Slavije niso znali ploščka potisniti za njegov hrbet tudi v najbolj idealnih priložnostih. Kar niso izkoristili gostitelji pa so Blejci, ki so napetost v izidu vzdrževali z kaznovanjem maloštevilnih, a usodnih napakah branilcev Slavije. Naslednje srečanje bo v četrtek na Bledu, moštvi pa igrata na tri zmage.


Ljubljanski derbi na ledu dobili hokejisti Slavije

Ljubljana, 17. marca 2000 (MOREL)- Hokejisti so danes odigrali zadnji krog končnice državnega hokejskega prvenstva. V dvorani Tivoli sta se v ljubljanskem derbiju pomerila Olimpija in Slavija M Optima, na Bledu pa domači Bled in Jesenice. Olimpija je na svojem ledu doživeli poraz od sosedov iz Zaloga, ki so slavili z izidom s 4:2. Uresničile so se napovedi, da bodo Založani tokrat igrali povsem neobremenjeno, kar se je tudi potrdilo. Olimpija ni igrala slabo, temveč je Slavija igrala odlično, saj se je več čas tekme uspešno kosala s favoriti na papirju. Obe moštvi sta si ustvarili enako število priložnosti, čeprav so igralci Slavije kar štirikrat zadeli okvir vrat. Maloštevilni gledalci so si lahko ogledali kakovosten hokej in škoda je, da jih na tivolskih tribunah ni bilo več. Na Bledu pa gostitelji niso bili tako uspešni kot njihovi tekmeci za tretje mesto Slavija M Optima. Jeseničani so jih premagali z izidom 6:1.


Danes zadnji krog končnice državnega prvenstva

Ljubljana, 17. marca 2000 (MOREL)- Hokejisti so danes odigrali zadnji krog končnice državnega hokejskega prvenstva. V dvorani Tivoli sta se v ljubljanskem derbiju pomerila Olimpija in Slavija M Optima, na Bledu pa domači Bled in Jesenice. Pred zadnjim krogom je že vse odločeno. Za naslov državnega prvaka se bosta letos znova pomerila Olimpija in Jesenice, za tretje mesto pa Slavija M Optima in Bled. Slavija in Bled sta zato skušala v zadnjem krogu presenetiti obe favorizirani ekipi in jima odščipnili vsaj točko. V ljubljanskem derbiju so bili hokejisti Olimpije boljši samo na papirju, Založani pa so v letošnjem prvenstvu uspelo mestnega tekmeca že drugič premagati. Sinoči je bilo 4:2 za Slavijo M Optimo. Blejci pa so na zadnjem gostovanju na Jesenicah uspeli rdečim vragom odvzeti točko, tokrat pa Jeseničani niso dovolili presenečenja in zmagali s 6:1.


Boj za naslov hokejskega prvaka Slovenije se bo začel prihodnji teden

Ljubljana, 14. marca 2000 (MOREL)- Krog pred koncem končnice letošnjega državnega prvenstva v hokeju na ledu so že znana moštva, ki se bodo pomerila v velikem in malem finalu. V petek bosta sicer še zadnji dve srečanji med Olimpijo in Slavijo M Optimo ter Bledom in Acroni Jesenicami, vendar pa izidi teh tekem ne bodo vplivali na končno razvrstitev. Prvo mesto v končnici si je že zagotovila Olimpija in s tem prvo tekmo velikega finala na svojem ledu v dvorani Tivoli, kjer bo njihovo nasprotnik drugouvrščena ekipa Acroni Jesenice. Tekma bo zaradi zasedenosti dvorane Tivoli v ponedeljek 20. marca v torek, 21. marca. V malem finalu za tretje mesto pa se bosta pomerila tretjeuvrščena Slavija M Optima in Bled. Založani so si z torkovo zmago nad Blejci zagotovili tretje mesto in odigravanje prve finalne tekme na svojem odprtem drsališču v Zalogu. Za naslov državnega prvaka si bosta morali moštvi priigrati štiri zmage, za tretje mesto pa tri zmage.(konec)


Slavija M Optima z zmago zagotovila tretje mesto

Ljubljana, 14. marca 2000 (MOREL)- Hokejski Slavije M Optime so si v končnici državnega mesta z zmago nad neposrednim tekmecem Bledom s 7:4 (1:2,4:0,2:2) že zagotovili tretje mesto in bodo v malem finalu igrali prvo srečanje z istim tekmecem na svojem ledu. Blejci so v Zalog dopotovali oslabljeni brez Marka Smoleja. Slavija je bila boljša predvsem v drugi tretjini, ko je uspela nadoknaditi razliko iz prve tretjine in izid obrniti v svojo korist. Tekma pod Mežakljo med Olimpijo in Jesenicami se je končala neodločeno 3:3.


Seminar za nove in-line hokej sodnika

Ljubljana, 13. marca 2000 (MOREL)- Hokejska zveza Slovenije- organizacija za In- line hokej je razpisala natečaj za nove sodnike in-line hokeja. Seminar bo potekal 1. aprila letos v RCU Lukovica pri Domžalah. Prijave sprejema In-line hokej organizacija v Ljubljani. Stroški seminarja znašajo na kandidata 12.000 tolarjev. Bodoči sodniki bodo najprej poslušali predavanja iz pravil igre, nato pa bodo opravili še teste. Na testnih polah bo 30 vprašanj in licenco za sodnika bo dobil tisti kandidat, ki bo pravilno odgovoril na 27 vprašanj.


Poraza Bleda in Slavije M Optime

Ljubljana, Bled, 10. marca 2000 (MOREL)- V 10. krogu končnice hokejskega prvenstva Slovenije sta papirna favorita slavila zmagi. Državni prvaki Olimpija so zmagali na Bledu z 5:1, Acroni Jesenice pa so slavile na odprtem drsališču v Zalogu proti domači Slaviji M Optima z 3:0. Igralci Slavije so si pripravili vrsto priložnosti za zadetek, vendar pa je jeseniški vratar Simšič dobesedno zaklenil svoja vrata. Jeseničani pa so izkoristili napake gostiteljev in na dokaj lahek način prišli do zmage.


HZS obravnavala potek priprav na evropsko mladinsko prvenstvo

Ljubljana, 9. marca 2000 (MOREL)- Izvršni odbor Hokejske zveze Slovenije je danes obravnaval potek priprav na evropsko mladinsko prvenstvo do 18 let, ki bo ta mesec potekalo v Mariboru. Na zahtevo jeseniškega kluba je obravnaval tudi problematiko sojenja v letošnjem državnem prvenstvu in njihovo odprto pismo v zvezi z nerešenimi ali pristransko rešenimi zadevami na zvezi. Glede finančnih poročil so sklenili, da bo poslovanje zveze pregledal nadzorni odbor, glede televizijski prenosov pa so sklenili, da bodo zaradi žaljivega ravnanja urednika športnega programa RTV Slovenija Marjana Laha, ki ni hotel sprejeti uradne skupine HZS za dogovor o televizijskih prenosih, o tem obvestili svet RTV, ki naj o takšnem ravnanju urednika športnega programa sprejeme ustrezne ukrepe.

 

Na Jesenicah neodločeno, v Zalogu zmaga Olimpije

Ljubljana, 7. marca 2000 (MOREL)- V nadaljevanju končnice hokejskega državnega prvenstva sta se na Jesenicah domači Acroni in Bled razšla neodločeno 3:3, v Zalogu pa je Olimpija premagala Slavijo M Optimo z 3:1. Odločilna je bila druga tretjina, ko so padli vsi štirje goli. Olimpija je bila za odtenek boljša od Založanov, ki so se odlično borili, vendar pa niso znali izkoristiti številnih priložnosti za zadetek. Sodnik Pahor svoji nalogi ni bil kos in je samo potrdil, da je sojenje v državnem prvenstvu porazno.

Olimpija in Jesenice zmagali

Ljubljana,27. februarja 2000 (MOREL)- V nedeljo se je nadaljevala končnica hokejskega državnega prvenstva. V dvorani Tivoli je bil ljubljanski derbi med Olimpijo in Slavijo M Optimo. Dobili so ga hokejisti Olimpije z 6:3 (1:1, 4:1,1:1). Olimpija je bila boljša predvsem v drugi tretjini, sojenje sodnika Pahorja pa je bilo izpod vsake kritike. Na Bledu pa je bil gorenjski derbi med domačo ekipo Bleda in Jesenicami, ki se je končala z izidom 4:6 za Jesenice. Na čelu je Olimpija, sledijo Jesenice, na tretjem mestu je Slavija M Optima in na četrtem Bled.

 

Ljubljanski moštvi uspešnejši od Gorencev

Ljubljana, 25. februarja 2000 (MOREL)- V nadaljevanju končnice hokejskega državnega prvenstva sta ljubljanski moštvi bili boljši od gorenjskih. Olimpija je na Jesenicah premagala domači Acroni z 6:2, Slavija M Optima pa na svojem drsališču v Zalogu Bled z 4:1 (1:0, 1:1,3:0). Založani so si priigrali vrsto idealnih priložnosti za zadetek, vendar pa so odpor trdovratnih Blejcev strli šele v zadnji tretjini. Trenutni vrstni red: 1. Olimpija 12 točk, 2.Acroni Jesenice 10, 3.Slavija M Optima 6, 4. Bled 2. Naslednji krog bo v nedeljo, ko bo Olimpija na svojem ledu v hali Tivoli gostila Slavijo M Optimo, Bled pa Jesničane.

Srečna zmaga Acroni Jesenic
proti Slaviji M Optima

Acorni Jesenice- Slavija M Optima 6:3 (0:1, 2:2, 4:0)
Jeseenice- V prvem srečanju končnice državnega hokejska prvenstva sta se na Jesenicah pomerili domače moštvo Acroni in Slavija M Optima iz Ljubljane. Založani so napovedovali presenečenje, kateremu so bili resnici na ljubo zelo blizu, vendar pa so pozabili, da se hokejska tekma igra 3 x po 20 minut. Državni prvaki Olimpija pa je na svojem ledu v hali Tivoli premagala Bled visoko z izidom 8:5. Po prvem krogu je lestvica naslednja.1. Olimpija 5 točk, 2. Acorni Jesenice 4, 3. Slavija M Optima 1, 4. Bled 0 točk. Drugi krog bo v petek, para pa sta Slavija M Optima - Bled in Acroni Jesenice- Olimpija.(konec)/mah

DRŽAVNO PRVENSTVO

Danes se začenja zaključni ples v končnici državnega hokejskega prvenstva Ljubljana- Štiri najbolje uvrščena moštva v državnem hokejskem prvenstvu bodo danes začela z igranjem končnice. Pred štartom so moštva razvrščena Olimpija na prvo mesto s 3 točkami, Acroni Jesenice na drugo z dvema, Slavija M Optima na tretje z eno in Bled na četrto brez točke. V Ljubljani se bosta pomerila lanskoletni državni prvak Olimpija in Bled, na Jesenicah pa Acroni in lanskoletni podprvak Slovenije Slavija M Optima. Založani, ki jih vodi novi šef strokovnega štaba Pavle Kavčič ob asistenci prvega trenerja Domineta Lomovška se bodo skušali Jeseničanom oddolžiti za dva poraza v prvem delu prvenstva. Tako na Jesenicah, kot v Zalogu so hokejisti Slavije vodili, na koncu pa so morali ledeno ploščo zapustiti sklonjenih glav. Za danes obljubljajo presenečenje. V srečanju Olimpija- Bled so zmaji sicer favoriti, vendar pa Bled v halo Tivoli ne prihaja z belo zastavo.

Predolimpijski kvalifikacijski hokejski turnir

Nemci v zadnjih sekundah dobili karto za olimpijado, Slovenci šele tretji Ljubljana, 13.februarja (MOREL)- Višek predolimpijskega hokejskega turnirja v hali Tivoli je bila tekma med reprezentancama Nemčije in Italije. Italijanom bi za vstop na olimpijado zadoščal že neodločen izid, kar so osem sekund pred koncem srečanja že imeli v svojem žepu. Toda Nemčija je znova demonstrirala svoj dril stroj, ki ne popusti v tempu do zadnje sekunde, kar ji je znova prineslo uspeh in minimalno, vendar zlato zmago nad azzuri z 2:1. Nedvomno je bila to najboljša tekma na turnirju. Slovenija je za uteho, v boju za tretje mesto, premagala reprezentanco Jugoslavije, visoko z 13:0. Pričakovanja glede uspeha naše izbrane vrste so bila pred začetkom zelo visoka, vendar tokratni izbor igralcev, taktika in igre niso upravičile pričakovanj. Reprezentanca je bila tokrat strokovno izredno slabo vodena in izbrana, prav tako pa tudi razpored tekem, saj bi bilo za reprezentanco in slovenski hokej mnogo bolje, če bi se v prvi tekmi pomerila z Jugoslavijo. Tako bi v odločilne boje z Nemčijo in Italijo štartala z zmago, polnimi tribunami in morda bolj otipljivimi možnostmi za uspeh. Taktika vodstva reprezentance in organizacijskega odbora je tokrat bila povsem zgrešena.


Odlične štart Slovenije na neuradnem svetovnem pionirskem hokejskem prvenstvu

Qubeck, 13. februarja 2000 (MOREL)- Slovenska hokejska reprezentanca dečkov je na neuradnem svetovnem prvenstvu v Kanadi, kjer sodeluje 118 moštev, v prvi tekmi premagala Boston z 7:3 (2:2, 2:1, 3:0). Zadetke za naše so dosegli kopitar 3, Anastasov 2, po enega pa Žerdin in Stopar. Naslednjo tekmo bodo naši upi igrali v sredo.

Slavija M Optima odlično nastopila na prijateljski mednarodni tekmi v Italiji

Ljubljana, 13.februarja (MOREL)- Slovenska hokejska reprezentanca na predolimpijskem kvalifikacijskem turnirju ni uspela uresničiti svojega cilja, da bi na turnirju zasedla prvo mesto. Včeraj je doživela že drugi poraz z Nemčijo 2:5 in bo danes tekma proti Jugoslaviji samo gola formalnost. Za pot na olimpijske igre bosta v hali Tivoli v večerni tekmi odločali reprezentanci Italije in Nemčije. Viceprvaki slovenije, hokejisti Slavije M Optime pa so včeraj odigrali prijateljsko mednarodno srečanje v Italiji proti italijanskemu prvaku Asiagu in izgubili z 2:4. Slavija, kot amatersko moštvo, je proti profesionalni ekipi pokazala klub porazu odlično igro.


Hokejisti Slavije so se odlično upirali profesionalcem iz Asiaga

Asiago- Slavija M Optima 4:2 (0:1, 2:1,2:0)
Asiago, 13 februarja 2000 (MOREL)- Hokejisti Slavije M Optime iz Zaloga so zatišje v letošnjem državnem prvenstvu pred njegovo končnico, izkoristili za gostovanje pri eni izmed najbolj uglednih in titularnih moštev v Italiji v Asiagu. Moštvo Asiaga, večkratni italijanski hokejski prvak in trenutno vodilno v italijanskem prvenstvu je bil pravi izziv za hokejiste iz Zaloga. Na prijateljsko tekmo so odpotovali oslabljeni brez odličnega ruskega igralca Sergeja Stolbuna, kateremu italijanska ambasada v Ljubljani zaradi administrativne procedure ni mogla izdati pravočasno vstopne vize za Italijo, poškodovanega branilca Boruta Potočnika in reprezentanta Matjaža Cerarja. Kljub temu pa so prikazali izredno dobro igro, saj so uspeli celo prvo tretjino odločiti v svojo korist. V nadaljevanju pa je prišla do izraza kakovostnejša razlika, saj so igralci Asiaga vsi poklicni hokejisti, medtem ko je Slavija amatersko moštvo. Novi šef strokovnega štaba Založanov Pavle Kavčič je s to tekmo dobil vpogled v pripravljenost moštva pred nadaljevanjem državnega prvenstva, ko se bo Slavija pomerila že v tem tednu proti Acroni Jesenicam. Zadetka za Slavijo M Optimo sta proti Asiagu dosegla Pirnat in Avgustinčič, novi okrepitvi moštva v zadnjem prestopnem roku.


Ljubljana, 13.februarja (MOREL)- V hali Tivoli se je v soboto nadaljeval predolimpijski kvalifikacijski hokejski turnir. Najprej sta se pomerili reprezentanci Jugoslavije in Italije in izid je bil visok v korist Italije, nato pa še Slovenije in Nemčije, kjer je Slovenija izgubila z 2:5. Slovenci so izgubili prvo srečanje z Italijani visoko 0:7, Nemci pa so premagali Jugoslavijo z 14:0. Naša izbrana vrsta ima sedaj samo še teoretične možnosti za osvojitev prvega mesta in napredovanja na olimpijske igre. Vse pa je odvisno od današnjega srečanja z Nemčijo.

Slaba igra hokejistov Slovenije

Ljubljana, 10. februarja 2000 (MOREL)- Prvi dan predkvalifikacijskega turnirja za nastop na olimpijskih igrah 2002 je slovenska hokejska reprezentanca visoko izgubila z Italijo 0:7 (0:1, 0:2, 0:4). Naši reprezentantje so igrali v prvi tretjini dobro, v drugi slabše in v zadnje zelo slabo. Ali kot je dejal Tomaž Vnuk: “Če ne daš niti enega gola, potem je za poraz dovolj en gol nasprotnika.” Selektor Slovenije Rudi Hiti je videl vzrok za poraz v dejstvo, da naši niso izkoristili igro z igralcem več, za kar so imeli nekaj priložnosti; nasprotno, v zadnji minuti prve tretjine so dobili gol, ko so imeli moža več na ledu. Pri rezultatu 2:0 za Italijane so Slovenci več kot minuto imeli na ledu prednost dveh igralcev, toda več kot enega slabega strela na gol niso spravili skupaj. Na prvi tekmi je Nemčija premagala Jugoslavijo 14:0 (5:0, 5:0, 4:0). V petek je prost dan, v soboto pa bodo igrali Italija-Jugoslavija in Slovenija-Nemčija.


Znan že točen razpored tekem za predolimpijski hokejski turnir v Ljubljani

Ljubljana, 8. februarja 2000 (MOREL)- Na predkvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah 2002 bodo v Ljubljani od 10. do 13. februarja sodelovale ekipe Nemčije, Italije in Jugoslavije. Na kvalifikacijski turnir se bo uvrstila samo prvouvrščena ekipa. Zdaj je že znan točen razpored tekem.

Četrtek, 10.2.
15.30 Nemčija-Jugoslavija
19.30 Slovenija-Italija

Petek, prost dan

Sobota,
15.30 Italija- Jugoslavija
19.30 Nemčija-Slovenija

Nedelja
15.30 Jugoslavija-Slovenija
19.30 Italija-Nemčija


Na predolimpijskem hokejskem turnirju igra Slovenija na zmago

Ljubljana, 2. februarja 2000 (MOREL)- Prihodnji teden se bo začel v dovrani Tivoli v Ljubljani predolimpijski hokejski turnir na katerem bodo poleg Slovenije sodelovale še reprezentance Nemčije, Italije in Jugoslavije. Turnir se bo začel v četrtek, 10. februarja s tekmo Nemčija- Jugoslavija, nato pa bo še srečanje Slovenija- Italija. Kot je povedal trener slovenske reprezentance Rudi Hiti je na spisku 28 igralcev, ki se dobro zavedajo, da na olimpijske igre v Združene države Amerike vodi samo prvo mesto v skupini. Vsi tekmeci pa so vredni spoštovanja, še posebej Nemci in Italijani. Reprezentanca se bo zbrala že v petek, nato bo imela petdnevne priprave v okviru katerih bodo opravili sedem treningov. V reprezentanci bo nastopilo osem igralcev, ki igrajo v tujini, 10 hokejistov iz Olimpije, 8 iz Jesenic in po eden iz Slavije M Optime in Bleda. Glavni sodniki na turnirju bodo bili iz Švice, Slovaške in Češke, med njihovimi pomočniki pa bo tudi slovenski sodnik Popovič.


K Bledu največ novih imen

Ljubljana, 2. februarja 2000 (MOREL)- Iz pisarne hokejske zveze Slovenije so sporočili, da se je končal prestopni rok pred drugim delom državnega članskega hokejskega prvenstva. Iz Bleda je k Olimpiji prestopil Jurij Goličič, medtem ko mora Mare Kumar za prestop iz Olimpije k Bledu urediti še svojo vlogo. Na podlagi dvojne licence pa bodo za Bled nastopili Klemen Mohorič, Peter Mihelič, Uroš Peruzzi in Luka Žagar, za Slavijo M Optimo Martin Pirnat, Jaka Avguštinčič in Andrej Brodnik, za Hit Casino Boris Lotrič, Gorazd Mohorič ter za Triglav Aleš Ladiha.


Hokejske predkvalifikacije za olimpijske igre-Težko delo za naše hokejiste

Ljubljana, 2. februarja 2000 (MOREL)- V Dvorani Tivoli v Ljubljani bo od 10. do 13. februarja predkvalifikacijski hokejski turnir za uvrstitev na olimpijske igre 2002. Na turnirju bodo sodelovale štiri reprezentance: Slovenija, Nemčija, Italija in Jugoslavija. Le najboljša izmed njih se bo uvrstila v kvalifikacije, kjer bo sodelovalo osem reprezentanc razdeljenih v dve skupini, prve tri iz vsake pa bodo potovale na igre v ZDA. Torej je jasno, da je potrebno doseči uspeh doma. Trener reprezentance Rudi Hiti je dejal, da bo ključ do uspeha igra v obrambi in da v modernem hokeju vse ekipe igrajo podobno: “Velike filozofije ni. Trda obramba, pokrivanje nasprotnika na sredini igrišča in doseganje golov iz druge pozicije ali odbitkov.” Na širšem spisku je 28 igralcev, za turnir pa bo Rudi Hiti izbral štiri kompletne peterke in tri golmane. V petih dneh bodo naši igralci imeli sedem treningov in eno zaprto tekmo proti tujcem, ki igrajo v slovenski ligi. Cilj ekipe je seveda prvo mesto, kar pa bo izredno težko doseči, saj je ta turnir tudi za Italijane in Nemce izrednega pomena. V italijanski reprezentanci bo igralo več kot 10 igralcev, ki igrajo v tujini. Tudi v naši ekipi bo osem “tujcev”, kar se bo dogajalo tudi v prihodnosti. Predsednik Hokejske zveze Slovenije Janez Dolenc je dejal, da so časi priprav pred turnirji minili tudi za nas in omenil, da bodo Nemci prišli v Ljubljano tik pred turnirjem in to z letali iz dveh različnih nemških mest.
Sistem tekmovanja bo turnirski. Igralni dnevi bodo v četrtek (Nemčija-Jugoslavija, Slovenija -Italija), v soboto (Italija-Jugoslavija, Nemčija-Slovenija) in v nedeljo (Italija- Nemčija, Jugoslavija-Slovenija). Vstopnice v predprodaji bodo za dve tekmi po 1500 tolarjev, na dan tekme po 2000 tolarjev. Glavni sodniki bodo Mihalik (Slovaška), Bolina (Češka) in Staider (Švica).

Kandidati za reprezentanco: Reddick, Glavič, Simšič (vratarji), Brodnik, Zajc, Ciglenečki, Beribak, Bešlagič, Kunčič, Jug, Vidmar, Kelgar, Rebolj (branilci), T. Vnuk, J. Vnuk, Kontrec, Jan, Gorenc, Zupančič, Polončič, Razingar, Rožič, Por, Šivic, Cerar, Smolej, Tišlar, Razinger (napadalci).

 

Pavle Kavčič na čelu hokejskega kluba Slavija M Optima

Ljubljana, 1. februarja 2000 (MOREL)- Podprvaki Slovenije, hokejsti Slavije M Optime iz Zaloga so na čelo strokovnega štaba v klubu dobili enega izmed največjih hokejskih strokovnjakov Pavleta Kavčiča. Pavle Kavčič, ki je bil na čelu slovenske državne reprezentance, nazadnje pa jeseniškega Acronija, je danes prvič bil na treningu prvega moštva. Dosedanji trener Založanov Domine Lomovšek ostaja še naprej trener članskega moštva. V vodstvu kluba, ki mu predseduje Primož Goslar, so z prihodom Pavleta Kavčiča izredno zadovoljni, saj želijo strokovnemu delu tako z prvo ekipo, kot z vsemi mlajšimi selekcijami nameniti dolgoročno največjo možno pozornost. Zavedajo se, da je na svojem ledu vzgojeni igralski kader največja naložba za prihodnost hokeja v Zalogu, ki naj bi letos dobil tudi streho. Za končnico letošnjega državnega prvenstva so k Slaviji pristopili še trije novi igralci. V rumeno-črnem dresu bodo nastopili državni reprezentant Andrej Brodnik, ki je član HK Tivoli ter člana Olimpije Jaka Avgustinčič in Martin Pirnat. Vsi ostajajo v matičnih klubih, vendar bodo za Slavijo nastopili z dvojno licenco. Z vsemi temi okrepitvami želijo v Slaviji M Optimi doseči letošnji tekmovalni cilj, to je najmanj tretje mesto v državnem prvenstvu. Zavedajo se, da bodo glavni konkurenti za to mesto Blejci, vendar pa v Slaviji želijo prekrižati račune tudi obema favoritoma letošnjega prvenstva Olimpiji in Jesenicam. Poleg tega pa želijo na tribune privabiti še večje število gledalcev, saj se obetajo odlični hokejski dvoboji na odprtem ledu v Zalogu. Sedanji premor bo moštvo izkoristilo za dva nastopa na mednarodnem prizorišču. Dogovor je, da naj bi igrali z italijanskim moštvom Assiago v gosteh in z reprezentanco Hrvaške. Na teh tekmah naj bi novi strateg Založanov Pavle Kavčič dobil okvirno sliko o kakovosti moštva.

 
Hokejski Olimpijin žur pred Maximarketom

Ljubljana, 26. januarja (MOREL)- Hokejski klub Olimpija in blagovnica Maximarket v soboto, 29. januarja, prirejata družabno prireditev, na kateri se bodo predstavile vse selekcije ljubljanskega kluba. Prireditelji obljubljajo veliko zabave in tudi lepe nagrade. Namen je predstaviti in promovirati hokejsko igro, saj je od tega odvisna tudi prihodnost tega športa. Sodelovali bodo vsi igralci, najprej se bodo predstavile mlajše selekcije, ob 12.30 pa se bodo v pasaži Maximarketa pojavili člani, ki bodo podpisovali majice, slike in zastavice. Vse klubske rekvizite bo možno kupiti, ljubitelji hokeja pa bodo lahko streljali na gol. Organizacija je v rokah šefa navijaške skupine Green Dragons Miloša Vaniča. Podobno prireditev so organizirali že lani in so z odmevom bili zadovoljni. Na prireditev so vabljeni tudi navijači Acroni Jeseni in Slavije M Optime.

 


 

 

 

 


© 1994-2000 Si21 / Kabi d.o.o.