novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
OLIMPIJSKE IGRE
alpinizem
atletika
avtomobilizem
boks
badminton
hokej na travi
košarka
nogomet
letalstvo
hokej
odbojka
olimpijske igre
rokomet
smučanje
šah
tenis
povezave

Microsoft Internet Explorer 5.01

Add to channels - dodaj na seznam

Amazon.co.uk

MUSTO - sebago

Kandidati za olimpijske igre v Sydneyu
Ljubljana, 11. avgusta (MOREL)-

Atletika: Alenka Bikar, Gregor Cankar, Helena Javornik, Roman Kejžar, Primož Kozmus (pogojno, potrebna je potrditev ustreznosti tekmovanja, kjer je dosegel normo), Eufemija Štorga, Anja Valant, Urban Acman, Boštjan Fridrih, Matic Osovnikar, Matic Šušteršič, Jolanda Čeplak, Brigita Langerholc, Meta Mačus, Saša Prokofjev, Boštjan Horvat, Sergej Šalamon, Matija Šestak, Jože Vrtačič (pri športnikih v štafetah je mogoča sprememba zaradi morebitnih poškodb ali naknadno doseženih rezultatov).

Badminton: Maja Pohar.

Gimnastika: Mojca Mavrič, Mitja Petkovšek.

Jadranje: Tomaž Čopi, Mitja Margon, Janja Orel, Klara Maučec, Vasilij Žbogar.

Kajak-kanu: Fedja Marušič, Dejan Kralj, Simon Hočevar, Nada Mali.

Cestno kolesarstvo: Martin Hvastija, Andrej Hauptman, Tadej Valjavec, Uroš Murn.

Gorsko kolesarstvo: Primož Štrancar, Rok Drašler.

Lokostrelstvo: en kandidat (Lokostrelska zveza mora v skladu s kriteriji nov predlog do 14. 8.).

Plavanje: Peter Mankoč, Marko Milenkovič, Nataša Kejžar, Alenka Kejžar, Blaž Medvešek, Jure Bučar.

Strelstvo: Natalija Prednik, Rajmond Debevec, Andraž Lipold.

Taekwondo: Marcel More.

Tenis: Tina Pisnik, Katarina Srebotnik, Tina Križan.

Veslanje: Iztok Čop, Luka Špik, Gregor Sračnjek, Miha Pirih, Janez Klemenčič, Milan Janša, Rok Kolander, Matej Prelog.

Rokomet: 15 članov.

 


Vzhodni Timor hoče v MOK
Lozana, 20. aprila 2000 (MOREL) - Novonastajajoča država Vzhodni Timor želi, da bi lahko na olimpijskih igrah sodelovala že v Sydneyju. V Mednarodnem olimpijskem komiteju (MOK) pravijo pa, da Vzhodni Timor ne izpolnjuje niti osnovnih pogojev za sodelovanje na septembrskih igrah. Predstavnik MOK Franklin Servan-Schreiber je pojasnil, da Vzhodni Timor trenutno ne izpolnjuje kriterijev za polnopravno članstvo v MOK. Osnovni pogoji za včlanitev so namreč, da je država neodvisna in da v njej deluje vsaj pet športnih zvez.

V Sydneyu pri kontrolah dopinga tudi neodvisni opazovalci
Lozana, 20. aprila 2000 (MOREL)- Mednarodni olimpijski komite (MOK) je sklenil, da bodo na olimpijskih igrah v Sydneyu neodvisni opazovalci nadzirali celoten potek odvzema vzorcev za doping kontrolo. S tem želi MOK zmanjšati strah športnikov pred morebitnimi nepravilnostmi v postopkih dopinške kontrole. Neodvisne opazovalce za odvzeme vzorcev bo imenovala svetovna anti doping agencija (WADA).


Kučanu izročili kipec MOK
Ljubljana, 20. aprila 2000 (MOREL) - Predsednik Slovenije Milan Kučan je sprejel predstavnike Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), ki so mu izročili skulpturo Olimpijska vrata v nov tisočletje 2000, ki jo je ob prehodu v novo tisočletje predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Juan Antonio Samaranch dal vsem 200 predsednikom držav, ki so članice MOK.

Sestanek na Malti
Ljubljana, 9. aprila 2000 (MOREL) - Na konferenci generalnih sekretarjev evropskih nacionalnih olimpijskih komitejev, ki bo potekala v petek in soboto na Malti, bodo sodelovali tudi vodje olimpijskih delegacij na naslednjih dveh olimpijskih igrah (OI). Na Malti bodo podrobno predstavili poročilo o pripravah na OI v Sydneyju (2000) in Salt Lake Cityju (2002), pa tudi zimske evropske olimpijske dneve mladih (EYOD), ki bodo leta 2003 na Bledu. Obravnavali bodo tudi podrobna poročila o pripravah na OI v Atenah (2004) in Torinu (2006), na dnevnem redu pa bodo tudi tekoče dejavnosti Združenja evropskih olimpijskih komitejev (EOC). Poročilo o pripravah na tekmovanje mladih na Bledu, ki bo med 26. in 31. januarjem 2003, bo predstavil sekretar odbora za vrhunski šport Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Jani Dvoršak, na Malti pa bosta še podpredsednik OKS Marko Ilešič in generalni sekretar OKS Tone Jagodic.


Štrajk voznikov avtobusov v Sydneyu
Melbourne, 9. aprila 2000 (MOREL) - Svojo priložnost med olimpijskimi igrami v Sydneyju so začutili tudi vozniki mestnih vlakov in avtobusov, ki so zagrozili s stavko, če jim zvezna vlada New South Walesa ne bo odobrila posebnega dodatka k plači. Združenje voznikov zahteva bonus 181 dolarjev na teden in dodatni dopust zaradi povečanja števila delovnih ur med OI od 15. septembra do 1. oktobra. V Sydneyju pričakujejo, da bo mestna prevozna sredstva uporabljalo približno 2,1 milijona ljudi na dan. Na prizorišča prireditev bo vozilo 3.800 avtobusov, 1000 pa jih bo v Sydneyju na voljo 24 ur na dan. Združenje od zvezne vlade zahteva, da jim do 30. aprila ugodi.

Grški piloti solidarni s svojimi športniki
Atene, 9. aprila 2000 (MOREL) - Piloti grške letalske družbe Olympic Airways so se odločili odreči plačanim naduram in ponuditi nekaj denarja iz sindikalnega sklada, da bi svojim športnikom omogočili odhod na letošnje olimpijske igre v Sydneyju z njihovo družbo. Letalski prevozniki so se 4. aprila za ta korak odločili, da bi se izognili sramoti, ki bi nastala, če bi se Grški olimpijski komite odločil za drugega prevoznika. Grški olimpijski komite je letos dobil cenejšo ponudbo podjetja Singapore Airlines. Cene letalskih kart so sicer pri obeh družbah enake, a bi grški prevoznik skoraj dvakrat več zaračunal prevoz prekomerne prtljage. Predsednik grškega letalskega sindikata Gregoris Kostandelos je povedal, da gre za nacionalni ponos in da je sindikat pripravljen pokriti razliko med 4300 in 5700 ameriškimi dolarji. Olympic Airways, ki bo v Sydney odpeljal tudi reprezentance Bolgarije, Romunije in Finske, je grške tekmovalce na olimpijske igre vozil nepretrgoma od leta 1959, z izjemo leta 1996, ko so v Atlanto potovali z družbo Delta Air Lines, domov pa so se vrnili z njimi.

Tomba častni član
Ljubljana, 9. aprila 2000 (MOREL) - Mednarodni olimpijski komite (MOK) je nekdanjega italijanskega smučarskega zvezdnika Alberta Tombo odlikoval z visokim priznanjem, odlikovanje olimpijskega reda pa je prejel 5. aprila iz rok predsednika MOK Juana Antonia Samarancha. MOK je svojo odločitev o prizananju utemeljil s smučarjevo izredno tekmovalno kariero in njegovim prispevkom pri razvoju športa.

Vehovar v Avstraliji
Ljubljana, 9. aprila 2000 (MOREL)-Tudi srebrni olimpijec iz Atlante Andraž Vehovar se je kot zadnji pridružil štirinajstim slovenskim kajakašem in kanuistom na divjih vodah, ki se pripravljajo na olimpijskih prizoriščih v Sydneyu, kjer bodo od 14. do 16. aprila nastopili na izbirni tekmi za slovensko reprezentanco, ki se bo potegovala za odličja na letošnjih olimpijskih igrah (OI). Vsi tekmovalci so zdravi in prizadevno trenirajo, kar velja tudi za Aleša Kudra, ki je imel vnetje srednjega ušesa, njegovo zdravstveno stanje pa se je popravilo. Poleg Vehovarja in Kudra ter Fedje Marušiča, slednji ima edini že izpolnjena merila Kajakaške zveze Slovenije (KZS) za OI, so v Avstraliji še kajakaši Miha Štricelj, Dejan Kalj, Andrej Nolimal in Miha Terdič ter kajakašice sestri Nada in Jana Mali ter Nina Mozetič in kanuisti Simon Hočevar, Dejan Stevanovič, Gregor Terdič in Jurij Korenjak. Z njimi so tudi glavni trener Andrej Jelenc ter trenerji Marjan Štrukelj (kajak moški), Borut Javornik (kanu) in Janez Skok (kajak, ženske).

Olyimpics.com
Sydney, 28. marca 2000 (MOREL)- Po internetu bo olimpijske igre v Sydneyu prenašalo ameriško podjetje LookSmart in to na spletnih straneh Olympics.com, ki je nastala v sodelovanju med računalniškim podjetjem IBM, uradnim dobaviteljem internet tehnologije za igre v Sydneyu, ter organizacijskim komitejem v Sydneyu. Bistvena bo hitra in učinkovita vsebinska zasnova spletne strani, na njej bomo brali in gledali olimpijske novice, vodič po mestu, podatke o nastopajočih, nespremenjene pa naj bi ostale tudi vse povezave z drugimi spletnimi stranmi. V Sydneyu bo sodelovalo približno 10.300 športnikov iz 200 držav in prav s spletno stranjo se odpirajo nove možnosti za popularizacijo in razvoj športa. Olympics.com bo naj športna spletna stran na ineternetu.

 

 

| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane