Kariera
Home Do 2000 Po 2000

November 2000

Andrejina športna kariera igralke namiznega tenisa se je začela pred približno sedmimi leti, torej kakšnih šest let po prometni nesreči, ki jo je prikovala na voziček.

Kmalu se je izkazalo, da ima veliko smisla za to igro, vendar pa je bila pot do prvih vidnejših uspehov vseeno polna odrekanja, poleg tega pa si je morala udeležbo na turnirjih, brez katerih si prodora v svetovni vrh sploh ni moč izboriti, večinoma plačevati sama.

Vidnejše uspehe in prodor v sam svetovni vrh je Andreja dosegla v letu 1999, ko se je prebila med prvih 15 na svetovni lestvici. V domačih logih Andreja prave konkurentke, s tem pa tudi primerne sparing partnerke sploh nima, iz istega razloga pa v Sloveniji zaenkrat ni mogoče sestaviti ekipe.

Še očitnejši napredek pa je dosegla potem, ko je junija leta 2000 začela sodelovati s sedanjim trenerjem Gorazdom Veckom. Tako je v letošnjem letu dosegla kar nekaj odmevnih uvrstitev med prve tri na mednarodnih turnirjih - glej "Leto 2000".

Do letošnjega oktobra je Andreja sama smatrala kot svoj največji uspeh to, da se ji je uspelo uvrstiti na Paraolimpijske igre - tam pa je z odličnimi igrami potrdila svojo kakovost in vrhunskost ter zasedla četrto mesto - kot vsi veste, bi z malo športne sreče na svojih prvih Paraolimpijskih igrah že lahko osvojila tudi medaljo.

Toda priložnosti bo še več kot dovolj - po besedah njenega trenerja bi Andreja lahko še prijetneje presenetila že na prihodnjem Evropskem prvenstvu, ki bo julija naslednje leto v Nemčiji.

 

webmaster

Copyright 2000-2003 Posodobljeno: 05-07-2003.