ŠPORT INVALIDOV

novice 01 - 2003

Mednarodni Olimpijski komite Mednarodni Paraolimpijski komite
 

home

aktualno ZŠIS panoge športniki novosti vsebina
koledarji tekmovanja rezultati sponzorji zgodovina arhiv povezave

Novosti na straneh
Foto Album - Atene 2004

Olimpijski komite Slovenije Evropski Paraolimpijski komite Mednarodni Paraolimpjski komite XII. Paraolimpijske igre - Atene 2004

arhiv 01

arhiv 02

arhiv 03

arhiv 04

arhiv 05

arhiv 06

arhiv 07

arhiv 08

arhiv 09

arhiv 10

 arhiv 11

arhiv 12

arhiv 13

arhiv 14

arhiv 15

arhiv 16

arhiv 17

arhiv 18

 

razpisi
prvenstva
državna
mednarodna
druge prireditve

 

obvestila

 
 

koledarji
prvenstva
državna
mednarodna
druge prireditve

 

rezultati

prvenstva
državna
mednarodna
druge prireditve

 

športniki

 

trenerji

 

športnik leta

 

športnik l. 2000

fotoreportaža

športnik l. 2001

fotoreportaža

športnik l. 2002

fotoreportaža

športnik l. 2003

fotoreportaža

 

panoge

alpsko smučanje

atletika

balinanje

bowling

dresurno jahanje

golbal

judo

kegljanje

kolesarjenje

košarka na vozičkih

košarka

mali maraton

mali nogomet

maraton

namizni tenis

odbojka

plavanje

sedeča odbojka

streljanje

šah

športni ribolov

tenis na vozičkih

tenis

 
 
 
Email Forum Gbook

 

NOVICE JANUAR - JUNIJ 2003

29.06.03

 

Povezav na spletno stran prvenstvaV Zagrebu se danes končuje letošnje Evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za invalide. Maloštevilna skupina tekmovalcev se vrača jutri v Slovenijo z zelo dobrim izkupičkom.

Udeleženci tega prvenstva iz Slovenije so bili: Sašo Šuligoj (cerebralna paraliza, kategorija 6, stoječi tekmovalec, doma iz Žirovnice), Ljubiša Gajič (paraplegik, kategorija 2, tekmovalec na vozičku, doma iz Ljubljane), Ivan Lisac (paraplegik, kategorija 3, tekmovalec na vozičku, doma iz Kočevja), Andreja in Mateja ob prihodu v domovinoAndreja Dolinar (parapleginja,  kategorija 4, tekmuje v vozičku, doma iz Zminca, Škofja Loka) in Mateja Pintar (parapleginja, kategorija 3, doma iz Selc, Škofja Loka).

Ekipo že nekaj let nadvse uspešno trenira Gorazd Vecko, pomočnik pa je bil Branko Pagon. Naši tekmovalke in tekmovalci  so osvojili dve medalji in sicer: eno zlato in eno bronasto.

Če ta dosežek primerjamo z drugimi državami, je uspeh še toliko večji, saj so nekatere reprezentance štele bistveno več tekmovalcev (n. pr.: Velika Britanjia - 25, Rusija - 13 , Švedska - 20, Poljska - 24,...), pa so osvojile le po eno medaljo več od naše številčno skromne ekipe.

Zlato medaljo in naslov Evropskih prvakinj sta osvojili Andreja Dolinar inEvropski prvakinji s svojim trenerjem Gorazdom Veckom Mateja Pintar v ekipni konkurenci v kategoriji 4-5. Dosežek je še toliko vrednejši saj je bila ekipa postavljena iz dveh tekmovalk, ki sicer sodita v kategorijo 3 (Pintar ) in 4 (Dolinar.

Dejstvo je da več tekmovalk, med tistimi, ki igrajo sede, tudi nimamo.  Srečati pa so se morale z nasprotnicami, ki sodijo v kategorije 4 in 5. Obe sta po vrsti premagale prvo češko ekipo (v njej je Mateja Pintar je prijetno presenetila in na EP v Zagrebu osvojila bron igrala tudi evropska prvakinja v posamični konkurenci) s 3:1, nato Poljsko s 3:2, Italijo s 3:1 in v finalu igralke Nemčije s 3:2.

Naša reprezentanca je v skupni razvrstitvi zasedla 12. mesto med 34 sodelujočimi ekipami, več kot zgovoren pa je tudi podatek, da so za nami ostale naslednje reprezentance: Nizozemska, Belgija, Italija, Švica, Madžarska, Grčija, Portugalska, Ukrajina, Grčija, prav vse nekdanje jugoslovanske republike in še mnoge druge ekipe...i

Poleg te najpomembnejše trofeje je potrebno omeniti tudi uspeh naše najmlajše tekmovalke Mateje Pintar, ki je prvič nastopila na prvenstvu in dosegla presenetljivo tretje mesto v Evropi v svoji 3 kategoriji.

Tudi ostali tekmovalci so si razen Gajiča nabrali kar nekaj zmag, kar jim bo izdatno povečalo izkupiček točk na svetovniČestitke v imenu ZŠIS: Emil Muri in Janez Furlan jakostni lestvici in s tem povečalo možnosti za uvrstitev med izbrance, ki bodo prihodnje leto nastopili na Paraolimpijskih igrah v Atenah. Skoraj gotovo je, da si je  Pintarjeva s svojim 3 mestom in sodelovanjem v zmagoviti ekipi ter Dolinarjeva z nastopi v ekipi, posamičnem tekmovanju in v odprtem tekmovanju zagotovili nastop v Atenah. V nekoliko slabšem položaju po številu točk je Sašo Šuligoj, si pa je z dobrimi nastopi izdatno popravil točkovni saldo (s 36. mesta se je prebil na 12. mesto na svetu) in s tem popravil položaj na jakostni lestvici, s tem pa tudi odprl vrata na Paraolimpijske igre. Le te bodo od 17-28. septembra v Atenah, glavnem mestu Grčije.

Dvorana v "Domu sportova" v zagrebu - prizorišče prvenstva dolinar_pintar01_740.jpg (95957 bytes) dolinar_pintar09_800.jpg (117272 bytes)

Dvorana v "Domu sportova" v Zagrebu, kjer je bilo letošnje Evropsko prvenstvo

Sprejem za Evropski prvakinji: čestitata jima predsednik ZŠIS Emil Muri in predsednik KTŠ Janez Furlan

Srečni in zadovoljni ob ne ravno pričakovani zlati medalji na EP
dolinar_pintar13_800.jpg (110549 bytes) dolinar_pintar12_800.jpg (133777 bytes) dolinar_pintar06_800.jpg (122257 bytes)
Še enkrat čestitke - predstavnika ZŠIS sta le zamenjala vlogi Treba je urediti vtise, pa šopke in se pripraviti za fotografa, ki je pa že kar "škljocal" Evropski ekipni prvakinji Andreja in Mateja - med njima pa upravičeno zadovoljni Sašo Šuligoj

več o tem >    

29.06.03

REPREZENTANCA V KOŠARKI NA VOZIČKIH

EVROPSKO PRVENSTVO

SASSARI, 19. DO 29. JUNIJ 2003

Državna reprezentanca v košarki na vozičkihSlovenska reprezentanca v košarki na vozičkih se z Evropskega prvenstva najelitnejšeh ekip vrača brez dobljene tekme. Zadnji tekmovalni dan je slovenska reprezentanca igrala ponovno proti Turški reprezentanci za enajsto mesto in izgubila po zelo nervozni igri z rezultatom 41:71. Že v tretji četrtini so tekmo zaradi petih osebnih napak zapustili Gračner, Banjac, Slaček in Centrih, ki so bili nosilci igre.

Točke za našo reprezentanco so prispevali:

Igralec

točke

Dubrovski Igor

15

Gračner Gregor

8

Slaček David

8

Centrih Rudi

5

Župarič Marjan

2

Barbo Tomaž

2

Ostojič Mičo

1

Za naše fante je bil tudi tokrat nerešljiva uganka turški igralec Gumus z 20 točkami.

Skozi prvenstvo so za slovensko reprezentanco skozi osem tekem prispevali točke vsi igralci, ki se razvrščajo po naslednjem vrstnem redu doseženih točk:

Igralec

točke
Gračner Gregor 72
Dubrovski Igor 45
Ostojič Mičo 32
Banjac Slobodan 30
Centrih Rudi 25
Slaček David 23
Berčon Jože 14
Župarič Marjan 10
Barbo Tomaž 7
Klep Boris 7
Učakar Janez 4
Šerbinek Simon 2

Posvet na treninguVsi ostali rezultati tekem, ki se igrajo v športnih dvoranah Sassarija in Porto Toresa kakor tudi uvrstitve po današnji finalni tekmi med reprezentanco ITALIJE in NIZOZEMSKE ob 18.00, so Vam na voljo na spletnih straneh evropske Zveze v košarki na vozičkih IWBF

http://www.eurozone-iwbf.org/diva.html

Med pripravamiNa minulem Evropskem prvenstvu so dobili priložnost igrati vsi člani naše reprezentance. Tako so si mlajši imeli priložnost pridobiti prve izkušnje velikih tekmovanj in doseči tudi svoje prve točke. Kljub temu, da je imel organizator zelo slabo logistično podporo v informacijah je samo vodstvo reprezentance skrbelo za vsaj delno zagotavljanje z informacijami tudi domačo javnost.

Za slovensko reprezentanco se je po pričakovanju igralcev ni tako uspešno končalo kot so si želeli. Vendar pričakovanja so eno, realnost, ki se izkaže na koncu pa drugo. V celoti gledano vodstvo reprezentance ni pričakovaloTrener Stanko Lučev kakšnih večjih premikov navzgor, kar se je pokazalo že na prvenstvu skupine B v Brnu. Trener Stanko Lučev in njegov pomočnik Milan Lukan sta zadovoljna saj sta se zavedala, da imata s sabo zelo pomlajeno in neizkušeno reprezentanco. Tako je Slovenska reprezentanca z dvanajstim (12) mestom krepko v zgornji polovici štiriintridesetih (34) evropskih reprezentanc, ki v tem trenutku igrajo v treh skupinah (A,B in C). Za Pomočnik trenerja: Milan Lukan polovico igralcev je bilo to prvi večji mednarodni nastop, kjer so lahko pokazali svojo igro. Je pa to vsekakor naložba za v prihodnje saj opažamo, da tudi ostale reprezentance soočajo z pomanjkanjem mladih igralcev.  In ravno delo z mladimi igralci bo moralo biti prioriteta v prihodnjem razvoju slovenske košarke na invalidskih vozičkih. Seveda pa bodo pri tem projektu morale sodelovati vse institucije, ki se kakorkoli v državi ukvarjajo z invalidi in njihovim vključevanjem v okolje. Košarka na vozičkih je ena izmed športnih panog, ki v tem trenutku v Sloveniji vključuje 58 invalidov predvsem paraplegikov. Kje so pa potem še ostale invalidne populacije?

Kljub doseženem rezultatu na tem evropskem prvenstvu je trener Stanko Ekipa na treningu pred prvenstvom Lučev pripravljen delati z mladimi zainteresiranimi tekmovalci, ki bodo v prihajajočih letih tvorili jedro slovenske košarke na invalidskih vozičkih. Dokončne odločitve o nadaljnjem razvoju ali zatonu slovenske košarke na invalidskih vozičkih se bodo sprejemale na ustreznih organih Zveze za šport invalidov Slovenije, ki je kot nacionalna organizacija za invalidski šport pristojna tudi za nadaljnje delo reprezentance. O tem pa več po povratku v domovino kamor se vračamo jutri.

Porto Torres, 28.junij 2003

Dane Kastelic

Dane Kastelic

26.06.03

V italijanskem mestu Sassari poteka te dni Evropsko prvenstvo v košarki na vozičkih, kjer pa naši moški reprezentanci ne gre najbolje, saj so že dve tekmi izgubili z zelo visokima rezultatoma. Prvenstvo se konča 29.06.2003.

24.06.2003

 

Naši atleti so na Evropskem prvenstvu v Assnu na Nizozemskem dosegli naslednje rezultate: 2 prvi mesti: Janez Hudej (krogla z evropskim rekordom) in Tatjana Majcen (krogla)

1 drugo mesto: Tatjana Majcen (disk)

3 tretja mesta:  Franjo Izlakar dvakrat (krogla, disk) in Janez Hudej (disk)

več o tem >    

18.06.2003

17. junij 2003 - Assen, Nizozemska

Velenjčan Janez Hudej je na Evropskem prvenstvu v atletiki z novm osebnim, novim državnim in tudi novim evropskim rkordom postal prvak stare celine v suvanju krogle. Krojgla je poletela 8.81 m daleč.

06.06.2003

Objavljamo razpis Državnega prvenstva v balinanju - četvorke za leto 2003 - Prvenstvo bo v soboto, 21. junija 2003 na balinišču BK Rogaška –Kristal, Levstikova ulica 1,

Organizator tekmovanja je ZŠIS, izvajalec pa Območno DI Zgornje Posotelje, Zdraviliški trg 1, Rogaška Slatina.

03.06.2003

Bronasta medalja z EP 2003Objavljamo tudi rezultate Evropskega prvenstva v kegljanju za slepe in slabovidne, ki je bilo med 27. majem in 1. junijem letos v Tomaszow Mazovieckem na Poljskem in s katerega so naši keglljači prinesli dve medalji, Marija Fras pa je še enkrat postala Evropska prvakinja in hkrati znova izboljšala svoj lanski evropski rekord,medtem ko je Marjan žalar osvojil bronasto medaljo.

03.06.2003

Objavljamo tudi dosežke naših namiznoteniških igralcev s turnirjev v Auli in Ostravi.

03.06.2003

Objavljamo rezultate DP v streljanju z zračnim orožjem

14.05.2003

Objavljamo razpis državnega prvenstva (Play Off) v sedeči odbojki. Play Off bo v soboto, 31. maja v telovadnici O.Š. "Koroški jeklarji" na Ravnah na Koroškem

28.04.2003

23. POGAČNIKOV MEMORIAL in 7.  MEDNARODNI TURNIR V KOŠARKI NA VOZIČKIH

pogacnik01.jpg (117266 bytes)V petek in soboto 25. in 26. aprila 2003 se je končalo razigravanje ekip oziroma prvi del mednarodnega turnirja v košarki na vozičkih, katerega je organiziralo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine. Poleg dveh domačih ekip DP Ljubljana, DP Kranj Experta, so v športni dvorani v Zgornjem Kašlju nastopile še ekipi iz Češke, Italije ter ekipa iz Avstrije in Hrvaške.

Prva tekma je bila med domačo ekipo DP Ljubljana in ekipo iz Hrvaške - otvoritveno tekmo so Zmagali Ljubljančani (57:52). Za njo je sledila tekma med DP Kranj in Padovo, katero so tudi osvojili Kranjčani z rezultatom( 64:62). Nato pa se je v soboto po razporedu odigralo še devet tekem...

več o tem >   

16.04.2003

V okviru priprav na nastop na EP in pridobivanju točk za kvalifikacijo na APIG 2004 sta se odprtega prvenstva Irske v Dublinu 18-21 april 2003 udeležili dve tekmovalki in trener Gorazd Vecko. V ekipi sta bili Andreja Dolinar in Mateja Pintar. Doseženi so bili dobri rezultati še posebej se je odlikovala Pintarjeva, kot začetnica v tej konkurenci.

več o tem >     

31.03.2003

Objavljamo NPC Bulletin št. 4, v katerem sta tudi vabilo grškega organizacijskega komiteja in obrazec za prijavo na seminar za vodje Paraolimpijskih reprezentanc na naslednjih Paraolimpijskih igrah - Atene 2004.

Obrazec in vabilo sta v PDF formatu - pripravljena za "download".

21.03.2003

Objavljamo razpis 50. prvenstva v šahu za slepe in slabovidne, ki bo z mednarodno udeležbo med 13. in 20. junijem v Izoli.

Objavljamo pa tudi prijavnico v Wordo-vem formatu, tako da jo lahko natisnete.

21.03.2003

Objavljamo osnutek novega Statuta zveze za šport invalidov Slovenije, ki bo obravnavan na skupščini dne 28.03.2003

21.03.2003

Objavljamo najnovejše rezultate mednarodne lige v košarki na vozičkih.

06.03.2003

V Sundsvall-u, Švedska na  15. Zimskih Deaflympics (»Olimpijada« gluhih) je bil danes tretji tekmovalni dan v alpskih disciplinah , tokrat v slalomu. Minil je brez nove slovenske kolajne. Vendar rezultati za nas le niso bili slabi. »Tako blizu in hkrati tako daleč« je bila Sabina Hmelina, ki je zasedla 4 mesto, pa tudi mladi Matej Tertinek se je z 8 mestom zelo izkazal in dosegel do sedaj svoj najboljši rezultat na teh igrah in v mednarodni konkurenci nasploh.

Rezultati:

Ženske

1.Petra Kurkova, Češka republika

2.Amanda Goyne, ZDA

3.Kelley Duran, ZDA

4.Sabina Hmelina , Slovenija

10. Lojzka Meglič, Slovenija

Prvega teka ni dokončala in s tem ostala brez uvrstitve Adrijana Ločnikar

Moški

1.Charles-Olivier Leblanc, Kanada

2.Martin Legutky , Slovaška

3.Andrea Santini, Italija

8. Matej Tertinek, Slovenija

Samo Petrač je svojo vožnjo končal pri 32 vratcih v prvem teku.

Naslednja disciplina, v kateri bodo nastopili vsi naši gluhi tekmovalci, bo nova disciplina na programu Deaflympics -  paralelni slalom, ki bo na sporedu  v soboto 8 marca.

05.03.2003

Drugi tekmovalni dan v alpskih disciplinah v Sundsvall-u, Švedska na  15. Zimskih Deaflympics (»Olimpijada« gluhih) ni bil tako uspešen kot prvi. Na sporedu je bil veleslalom. V dveh razmeroma (pre)kratkih tekih so naši zaostali za svojimi in pričakovanjem vodstva naše reprezentance in to kljub temu, da je bil postavljalec druge proge naš glavni trener Jani Hladnik iz Tržiča.

Rezultati:

Moški:

1.Santini, Andrea, Italija ( 1 tek 33,01; drugi tek 35,30) Skupni čas 1:08,31

2.Leblanc,Charles-Olivier,Kanada          (32,89; 35,92) 1:08,81

3.Favre,Steve , Švica                           (33,14; 36,33) 1:09,47

9.Petrač, Samo, Slovenija                     ( 33,87; 36,80)1:10,67

19. Tertinek, Matej, Slovenija         (35,73; 38,68) 1:14,41

Ženske:

1. Goyne, Amanda, ZDA                                     (34,02; 36,35)  1:10,37

2. Duran,Kelly, ZDA                                         (33,94; 36,80) 1:10,74

3. Kurkova,Petra, Češka rep.                             (34,12; 36,72)  1:10,84

11.Meglič,Lojzka, Slovenija                     (36,88; 40,36)  1:17,24

Ločnikarjeva je zapeljala iz proge v prvem, Sabina Hmelina pa v drugem teku.  

Naslednja disciplina, v kateri bodo nastopili vsi naši gluhi tekmovalci, bo slalom, ki bo na sporedu  v četrtek 6.marca. Prvi tek bo ob 10:00 uri,   ter drugi ob 12:00 uri.

04.03.2003

Zimske olinpijske igre gluhih na Švedskem

Od 1.3.2003 potekajo v švedskem kraju Sundsvall 15. Zimske Deaflympics (Olimpijada gluhih), na kateri sodeluje tudi 5 članska slovenska reprezentanca. V slovenskem zastopstvu na teh igrah sodelujejo: Sabina Hmelina, Lojzka Meglič, Adrijana Ločnikar, Samo Petrač in Matej Tertinek. V vodstvu ekipe so Janez Slatinšek - predsednik športne zveze gluhih Slovenije, Jani Hladnik - trener in Franc Petrač - serviser.

Že prvi tekmovalni dan je prinesel velik uspeh naših zastopnikov saj sta dva naša tekmovalca Samo Petrač in Lojzka Meglič osvojila srebrno in bronasto kolajno v smuku.

Tekmovanje v smuku je potekalo v dveh tekih na isti progi za obe konkurenci.

V konkurenci članic je Megličeva dosegla tretje mesto za nemko in Čehinjo, Petrač pa je zaostal le za nemškim reprezentantom.

Ostali naši so bili tudi solidni, vendar so praviloma v obeh tekih preveč zaostali, da bi dosegli vidnejše uvrstitve. Nepričakovano nižje od svojih sposobnosti je pristala Hmelina, ki je na prejšnjih igrah vedno bila v vrhu oz blizu kolajn, tokrat pa je svoj nastop končala na 9 mestu. Oba mlada tekmovalca sta na pričakovanih mestih, pri čemer predvsem  mali zaostanek Ločnikarjeve za izkušeno Hmelino vzbuja upanje na njen nadaljnji napredek.

Rezultati:

Ženske

1.. Eicker Andrea, Nemčija (1 tek 1:07,10; 2 tek 1:06,63)

Skupaj 2:13,73

2.. Kurkova Petra,Češka rep. (1:07,44;1:07,74)  2:14,51

3.. Lojzka Meglič, Slovenija (1:07,86; 1:07,74) 2:15,50

9. Sabina Hmelina, Slovenija (1:09,66; 1:09,65)  2:19,31

11.Adrijana Ločnikar, Slovenija (1:10,28; 1:09,90) 2:20,18

Moški

1. Becherer Matthias, Nemčija (1:03,58; 1:03,38) 2:06,96

2. Petrač Samo, Slovenija (1:03,56; 1:03,66) 2:07,26

3. Schneider Roland, Švica (1:03,84; 1:03,69) 2:07,53

21. Tertinek Matej, Slovenija (1:07,96; 1:08,40) 2:16,36

Naslednja disciplina v kateri bodo nastopili vsi našteti bo veleslalom, kibo v torek 4.marca. Prvi tek bo ob 10:00 uri ter drugi ob 12:00 uri.

REZULTATI TEKMOVANJA

ZA 23. POGAČNIKOV MEMORIAL in 7.  MEDNARODNI TURNIR V KOŠARKI NA VOZIČKIH

pogacnik01.jpg (117266 bytes)V petek in soboto 25. in 26. aprila 2003 se je končalo razigravanje ekip oziroma prvi del mednarodnega turnirja v košarki na vozičkih, katerega je organiziralo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine. Poleg dveh domačih ekip DP Ljubljana, DP Kranj Experta, so v športni dvorani v Zgornjem Kašlju nastopile še ekipi iz Češke, Italije ter ekipa iz Avstrije in Hrvaške.

Prva tekma je bila med domačo ekipo DP Ljubljana in ekipo iz Hrvaške - otvoritveno tekmo so Zmagali Ljubljančani (57:52). Za njo je sledila tekma med DP Kranj in Padovo, katero so tudi osvojili Kranjčani z rezultatom( 64:62). Nato pa se je v soboto po razporedu odigralo še devet tekem.

pogacnik02.jpg (116816 bytes)Zadnji dan turnirja v nedeljskem jutru so s tekmo pričeli tekmovalci Prage in Brna. Za sedmo mesto so pripravili pravi derbi in po dveh podaljški so tekmo dobili igralci Prage (57:52). Sledila je tekma za 5. mesto med Ekipo iz Zagreba in Padove. Slednji so v izenačenem boju premagali Zagrebčane (60:56) in osvojili peto mesto. Za tretje mesto se je pomirila ekipa organizatorja DP Ljubljana in Ekipa iz Italjanske Gradiške. Fortuna je v zadnji četrtini bila naklonjena Italjanom, ki so domačine premagali z rezultatom (60:57). Sledila je finalna tekma polna preobratov. Zelo enakovredna tekma, napeta tudi za številčno publiko v dvorani, ki je vzpodbujala slovensko ekipo je vendarle v končnici bila uspešnejša za DP Kranj, ki je premagala Dunajčane (47:41).

pogacnik03.jpg (100243 bytes)Finalno tekmo sta vseskozi v napetem pričakovanju o končnem zmagovalcu spremljala poleg ostalih gostov tudi ljubljanska županja in Italjanski veleposlanik. Za boljše razumevanje ju je vseskozi s pravili seznanjal organizator prireditve.

Po končani prireditvi je vse navzoče nagovoril organizator prireditve in predsednik Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine Dane Kastelic, ki je posebej poudaril, da je bila to največja prireditev na področju invalidskega športa v regiji Alpe Jadran ob letošnjem Evropskem letu invalidov. Organizacijo je uspešno izvedlo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine v okviru prireditev, ki jih pripravlja Mestna občina Ljubljana in Zveza paraplegikov Slovenije. Sloves dobrega organizatorja, ki ga imajo ljubljanski paraplegiki v srednjeevropskem prostoru je posebno poudarila tudi ljubljanska županja Danica Simšič, ki je v svojem nagovoru dejala »Upam, da se boste organizacije pogacnik04.jpg (79784 bytes)Pogačnikovega memoriala tudi v prihodnje lotevali s tako vnemo in zanosom kot doslej, z njim pa sloves dobrih organizatorjev ponesli ime Slovenije in Ljubljane daleč preko meja naše in sosednjih dežel.«

Organizatorji so bili veseli, kjer je letošnje tekmovanje v košarki na vozičkih vzbudilo zanimanje pri različnih medijskih hišah, ki so poročala o tej zvrsti prireditve v invalidskem športu, saj se ta mednarodni projekt, ki je bil letos že sedmi po vrsti izključno financira s sredstvi sponzorjev in donatorjev. Invalidski šport res ni tako atraktiven kot pri »zdravih« je pa pomemben del življenja ljudi, ki se zaradi takih ali drugačnih težav prikrajšani v športnem udejstvovanju. 

Končni vrstni red letošnjega 23.«Pogačnikovega memoriala« so osvojili tekmovalci ekipe DP Kranj. Naslednja mesta pa so bila razdeljena sledeče:

2. mesto Conveen Sitting Bulls (Dunaj)

3. mesto Castelveccio (Gradiška)

4. mesto DP Ljubljana

5. mesto Milleninnium Basket (Padova)

6. mesto KK Stela (Zagreb)

7. mesto Triga Eprin (Brno)

8. mesto USK Meta  (Praga)

Pokale in spominske plakete sta za osvojena mesta je nastopajočim podelila ljubljanska županja Danica Simšič in predsednik Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine Dane Kastelic. 

Vse rezultate s turnirja pa najdete tukaj.

16.04.03

Rezultati, doseženi na Odprtem prvenstvu Irske v namiznem tenisu

V okviru priprav na nastop na EP in pridobivanju točk za kvalifikacijo na APIG 2004 sta se odprtega prvenstva Irske v Dublinu  18-21 april 2003 udeležili dve tekmovalki in trener Gorazd Vecko. V ekipi sta bili Andreja Dolinar in Mateja Pintar. Doseženi so bili dobri rezultati še posebej se je odlikovala Pintarjeva, kot začetnica v tej konkurenci.

Odprta konkurenca (Open)

Dolinar : McCarron (IRL) 3: 0 (11:1,11:0,11:0)

Dolinar: Bessho Kimie (JPN) 2:3 (10:12, 15:13, 7:11, 11:6, 4:11)

Pintar: Ploner Christina (ITA) 3:1 (11:4, 13:11, 11:13, 11:9)

Pintar: Gilroy Sue (GBR)  izgubila 9:11, 11:9, 11:5, 11:13, 9:1

  1. Sikora (GER)

  2. Tousaint (BEL)

  3. Fujiwara (JPN)

  4. Bessho (JPN)

  5.  

Tekme v razredu 4/5

V skupini C

Dolinar: Gilroy Sue (GBR)  3:0

Dolinar: Hogemann Gudrun (GER) 3:2

Kot prva iz skupine se je nato v razigravanju srečala s kasnejšo zmagovalko Sikora (GER)

Dolinar: Sikora (GER)  1:3

Razred 3

V skupini B

Pintar: Fukuzawa (JPN) 2:3

Pintar: Ploner (ITA) 3:0

Pintar: Rasmussen (DEN) 3:2

Kot druga iz skupine se je uvrstila v razigravanje.

Pintar: Paardekam (NED) 3:0 (11:8, 11:9, 11:9)

Pintar: Fujiwara 3:0  11:8, 11:7 11:8

V finalu je zgubila od Japonke Fukuzawa 1:3 (8:11, 12:14, 15:13, 5:11)

Ekipno

V skupini B

Dolinar,Pintar: Rast,Toussaint 3:0

Dolinar,Pintar: Harris,Head 3:0

V razigravanju

Dolinar,Pintar: Gilroy,Gerber  3:0

V finalu Dolinar,Pintar: Sikora,Hogeman zmagale  z 3:2

21.03.03 Rezultati mednarodne lige v košarjki na vozičkih so zaradi neprimernega formata, ki jih zaradi pomanjkljivih podatkov ne morem preoblikovati, objavljeni - shranjeni v Word-ovem formatu. Kliknite tukaj!

01.03.2003

Objavljamo popravljen koledar državnih prvenstev

01.03.2003

Na Švedsko, v mesto Sundsvall na zimski DEAFLYMPICS - Zimske olimpijske igre gluhih so odpotovali naši gluhi tekmovalci-alpski smučarji:

Samo Petrač, Lojzka Meglič, Sabina Hmelina, Adrijana Ločnikar in Matej Tertinek. Vodja reprezentance je Janez Slatinšek, trener-Jani Hladnik, serviser Franc Petrač. Kot delegat na seji CISS je zraven še Aleš Peperko in snemalec Gorazd Orešnik.

Več o udeležbi naših do sedaj zelo uspešnih smučarjev se da dobiti na http://www.deaflympics.com  in spored na http://www.deaflympics.com /schedules.asp/ 

11.02.2003

Objavljamo rezultate DP v veleslalomu

11.02.2003

Objavljamo razpis DP v veleslalomu

10.02.2003

Objavljamo rezultate Lige v košarki na vozičkih

Olimpijski komite Slovenije Neposredni prenosi s Paraolimpijskih iger Paraolimpijske igre - Atene 2004 Paraolimpijske igre - Sydney 2000
Mednarodni Olimpijski komite Mednarodni Paraolimpijski komite

home

aktualno ZŠIS panoge športniki novosti vsebina
koledarji tekmovanja rezultati sponzorji zgodovina arhiv povezave

 

Copyright (c) 2000 - 2004: Edvard Bogataj

Posodobljeno: 11-05-05.