v  

ŠPORT INVALIDOV

novosti na naših straneh

SPONZORJI
DONATORJI

 

home

aktualno ZŠIS panoge športniki novosti vsebina
koledarji tekmovanja rezultati sponzorji zgodovina arhiv povezave
FORUM - klepet s športniki
Olimpijski komite Slovenije Evropski Paraolimpijski komite Mednarodni Paraolimpjski komite Evropski olimpijski komite

razpisi

prvenstva
državna
mednarodna
druge prireditve

 

obvestila

 novosti

medalje

 

koledarji

prvenstva
državna
mednarodna
druge prireditve

 

rezultati

prvenstva
državna
mednarodna
druge prireditve

 

športniki

 

trenerji

 

zaslužni športniki

 

športnik leta

športnik l. 2000

fotoreportaža

športnik l. 2001

fotoreportaža

športnik l. 2002

fotoreportaža

športnik l. 2003

fotoreportaža

 

panoge

alpsko smučanje

atletika

balinanje

bowling

dresurno jahanje

golbal

judo

kegljanje

kolesarjenje

košarka na vozičkih

košarka

mali maraton

mali nogomet

maraton

namizni tenis

odbojka

plavanje

sedeča odbojka

streljanje

šah

športni ribolov

tenis na vozičkih

tenis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Email Forum Gbook

 

XII. Paraolimpijske igre - Atene 2004 Zimske Paraolimpijske igre - Torino 2006 XIII. Paraolimijske igre - Peking 2008 Paraolimpijska reprezentanca - Atene 2004 Foto Galerija - Atene 2004

NOVOSTI NA NAŠIH STRANEH

Na tej strani bodo redno objavljane vse novosti,
ki jih bomo uvedli na naših straneh.

Za začetek so tu knjiga gostov in dve klepetalnici, namenjeni vsem obiskovalcem naših strani. Na desni je opis, na levi pa povezava na ustrezno mesto
.

14.01.05.

KOMPLEMENTARNO ZDRAVILSTVO NA SLOVENSKEM: ZAKAJ? KDAJ?

Zdravje je na vrhu vrednot mladega in starega prebivalstva Slovenije. Klasična medicina ni v celoti sposobna skrbeti za naše telesno, duševno, duhovno in socialno ravnovesje. Za dobro bolnikov je potreben celovit, integrativni pristop, ki vključuje tudi komplementarno in naravno zdravilstvo. Da bi imeli strokovnjaki in uporabniki zdravstva možnost javno spregovoriti o tej problematiki in terjati sistemske rešitve neurejenega položaja komplementarne medicine in zdravilstva pri nas, društvo Junijska lista – ambasadorji ljudi  organizira javno tribuno z naslovom KOMPLEMENTARNO ZDRAVILSTVO NA SLOVENSKEM: ZAKAJ? KDAJ? Pogovor, na katerega so vabljene medicinske sestre, zdravniki in zdravilci, minister za zdravstvo, direktor Inštituta za varovanje zdravja RS in seveda občinstvo, bo v Štihovi dvorani Cankarjevega doma v ponedeljek, 24. januarja 2005 ob 18. uri. Pogovor bo vodila dr. Manca Košir. Brezplačne vstopnice dvignite pri blagajni.

14.01.05.

PLATON JANUARJA V CANKARJEVEM DOMU

Izid Platonovih zbranih del v slovenščini (Mohorjeva družba, pred tem v Kondorju pri Mladinski knjigi leta 2002 Izbrani dialogi in odlomki) je eden največjih kulturnih dogodkov na Slovenskem – proslavili ga bomo z večerom Berite z Manco Košir, ki bo v torek, 18. januarja ob 19. uri v klubu Cankarjevega doma. O tem, kaj nam govori Platon danes, o ljubezni in predsmrtnih šepetanjih, o čudenju in skrivnosti  bodo govorili prevajalec Gorazd Kocijančič – za izjemen prevajalski podvig proglašen za Delovo osebnost leta 2004, pred tem nagrajen z Rožančevo nagrado za najboljšo zbirko esejev, filozof  Jan Ciglenečki – tudi glasbenik, fotograf in študent grščine,  in študentka filozofije Tina Košir, znana kot voditeljica oddaje Knjiga mene briga. Pogovor bo prevajan v jezik gluhih, Platonove knjige pa bodo na voljo po ugodnih cenah.

04.10.04.

Fotogalerija na Siolovem Sportalu

Od danes dalje je na Sportalu objavljena posebna fotogalerija, ki predstavlja pregled pomembnejših dogodkov na letošnjih Paraolimpijskih iograh, s posebnim poudarkom na naši udeležbi.

Vredno ogleda!

NOVO: Video posnetki

NOVO: Avdio posnetki

 NOVO!

Zelo sveže - najbolj aktualno!!!

Video posnetek - intervju z Matejo!

Po zaslugi televizije VTV in njihovih snemalcev. Bravo!

25.09.04.

Na naših straneh smo od začetka paraolimpijskih iger v Atenah objavili že večk kot 800 novih fotografij z nastopov naših naših športnikov. Ste si jih že ogledali? Kaj pa čakate? Začnite tukaj!

21.09.04.

 NOVO!

Oglejte si nekaj kratkih video posnetkov iz Aten. Posnetke so pripravili snemalci in sodelavci regionalne televizije VTV. Kliknite tukaj! Še prej pa vključite zvočnike.

Povezava na preglednico z vsemi video posnetki je (bo) tudi na vseh straneh desno zgoraj.

11.09.04.slovo_03_500.jpg (29226 bytes)

NOVOST - POSNETEK DNEVA

Prvi posnetek (več jih je) dneva ne potrebuje nikakršnega komentarja! Morda le pojasnilo: avtor posnetkov je Blaž Uršič - Športal! Čestitke!

V konkurenci za naj posnetek je bil le še en par!

Ker je bila ta novost tako lepo sprejeta, dodajamo možnost glasovanja za naslednje "posnetke dneva". Glasujte!

11.09.04.

XII. Paraolimpijske igre - Atene 2004 Paraolimpijska reprezentanca - Atene 2004 Foto Galerija - Atene 2004

Trenutno najbolj aktualne povezave na naših straneh so te tri, ki so prikazane na levi. Vse tri so (z enakimi ikonami) prav na vsaki strani zgoraj. Prva ponuja vse informacije o XII. Paraolimpiadi, druga je bližnjica do podatkov o naši reprezentanci, tretja pa do najnovejših posnetkov o dogajanju v zvezi z našimi športnicami in športniki. Dodana pa je tudi bližnjica do najnovejših foto-galerij (desno). Tudi ta je na vsaki strani.

03.09.04.

Predstavljamo vam poseben bilten, ki ga je ZŠIS izdala pred odhodom naše državne reprezentance na Paraolimpijske igre, ki bodo od 17. do 28. septembra v Atenah.

V biltenu so predstavljeni vsi naši športniki, ki nas bodo zastopali na letošnjih Paraolimpijskih igrah, pa tudi vodstvo reprezentance in trenerji.

19.08.04.

Predstavljamo vam vseh 29 športnikov (in njihovih 10 trenerjev), ki nas bodo zastopali na XII. Paraolimpijskih igrah v Atenah.

Igre bodo med 17. in 29. septembrom 2004.

Uradna predstavitev celotne paraolimpijske reprezentance Slovenije bo 2. in 3. spetembra v Zdravilišču Laško, v Atene pa bodo naši športniki odpotovali 10.septembra.

19.08.04.

19.08.2004 pa sem za našo spletno stran prejel še mednarodno priznanje Združenja profesionalnih oblikovalcev spletnih strani "Web Smarty 2004", ki strani ocenjuje po še strožjih kriterijih (več o teh pogoji je navedeno spodaj).

SODELUJTE V NAŠIH ANKETAH! Pripravili smo nekaj vprašanj o naših udeležencih dosedanjih Paraolimpijskih iger, o nosilcih medalj in rekorderjih. Preverite svoje znanje in odgovorite na zastavljena vprašanja! Najdete jih v našem novem FORUMU, bližnjica do anket pa je tudi tukaj.

Stran kandidira za Diamond Web Award

Naša spletna stran je bila na podlagi pridobljenega mednarodnega priznanja Golden Web Award (glej spodaj) uvrščena med kandidate za še uglednejše priznanje Diamon Web Award.

Moj portret
Edvard Bogataj

Ta stran je 13.06.2004 dobila priznanje Mednarodnega združenja oblikovalcev spletnih straniKot avtor naše spletne strani sem dne 13.06.2004 prejel posebno priznanje Mednarodnega združenja oblikovalcev spletnih strani - Golden Web Award 2003-2004.
Ponosen sem na to stran in na priznanje!

Na moj predlog so na prenovljenem športnem  Portalu Siol-a v preteklih dneh uvedli tudi posebno rubriko "Šport invalidov".

Rubriko najdete pod "Drugi športi" (na levi) in potem "Šport invaidov" (na desni) - tukaj pa je povezava neposredno na "vašo" stran: http://sportal.siol.net/default.asp?site_id=1032

Izkoristite to možnost in jih oskrbujte z novicami.

Edvard Bogataj

29.05.04

Danes je bil izdelan nov Forum - klepetalnica, v katerem bo mogoče bolj pregledno urediti in spremljati vaša mnenja o problematiki športa invalidov in poklepetati z našimi vrhunskimi športniki (tako kot doslej). V ta namen ima FORUM več rubrik.

Forum že lahko uporabljate, gotovo pa bo najbolj prišel do izraza pred in med Paraolimpijskimi igrami Atene 2004.

Vsem športnikom, ki sem jim že pripravil FORUM, pa predlagam, da se čimprej prijavijo (registrirajo) in vnesejo svoje podatke, saj bodo tako lahko odslej pošiljali in prejemali tudi zasebna sporočila (ki jih drugi obiskovalci ne bodo videli!).

Stari FORUM pa je zaenkrat še vedno dosegljiv, vendar naj bo odslej namenjen le pregledovanju starih zapisov.

Knjiga gostov - klepet s športniki

25.05.04

Spletna stran Zveze za šport invalidov Slovenije ima od 24. maja 2004 dalje nov uradni naslov: www.zsis-zveza.si.

Za vas kot obiskovalce strani se s tem sicer nič ne bo spremenilo, kajti poskrbeli smo, da bodo vse strani še vedno dosegljive tudi s starega naslova. Če pa bi želeli vašo stran uvrstiti med priljubljene z novim naslovom, lahko to storite kar tukaj.

 

11.02.2004

SmucanjeDP04_3062.jpg (61182 bytes)Dodana je nova stran s fotografijami s tekmovanj in drugih prireditev v letu 2004. Za začetek so tu slike z letošnejga državnega prvenstva v smučanju, ki je bilo 7.2.2004 na Soriški planini.

05.12.2003

 

Uvajamo tudi novo rubriko oz. stran:  "ZASLUŽNI ŠPORTNIKI", ki bo posvečena vsem tistim športnikom, ki so prenehali z aktivnim tekmovanjem. Poskrbimo, da ne bodo ostali pozabljeni!

24.11.2003
edo02_260.jpg (19959 bytes)

Spoštovani prijatelji, športniki-invalidi, njihovi trenerji in vsi  drugi obiskovalci strani, ki vam ni vseeno:

vabim vas k tesnejšemu sodelovanju. Želim si, da bi bile naše strani v Olimpijskem oz. Paraolimpijskem letu še veliko bolj ažurne, vsebinsko bogate in tudi lepše. Pri tem mi lahko pomagate le vi.

Oglejte si tudi zasnovo Paraolimpijskih strani in povejte svoje mnenje - upoštevajte pa, da so te strani šele v pripravi.

Pobudnik, avtor in urednik strani: Edvard Bogataj

Anketa - ocenite našo spletno stran in jo pomagajte izboljšati

17.11.2003

Objavljen je koledar mednarodnih in državnih prvenstev za naslednje leto. Koledarji so prikazani ločeno in skupaj.

16.11.2003

Že nekaj časa je v pripravi tudi posebna baza podatkov, ki bo vsebovala vse pomembne podatke o invalidih-športnikih, o njihovih dosežkih, osvojenih medaljah ipd...

Bazo pripravljam v MS Accessu in je bila do faze, do katere sem jo lahko izdelal sam, dokončana že spomladi letos.

Splošen vtis o tem, kako bi takšna baza izgledala in kakšne preglede bi omogočala, lahko najdete na
posebni predstavitveni strani.

Več pa, ko bomo delo nadaljevali!

17.11.2003

Spoznajte športne panoge, v katerih bodo na Paraolimpijskih igrah nastopili naši športniki! Vsaka od teh panog je prvič na naših straneh podrobneje predstavljena z vsemi značilnostmi (zgodovina, pravila, oprema, kategorije, ...). Na posebni strani so naštete panoge, v katerih bomo imeli predstavnike v Atenah 2004.

Tako boste tudi lažje razumeli, v kakšnih kategorijah (in zakaj) nastopajo naši invalidi-športniki in z večjim zanimanjem, predvsem pa z večjim spoštovanjem boste poslej spremljali njihove nastope.

Povezava na uradne strani Olimpijskih iger 2004

V pripravi so že posebne Paraolimpijske strani, na katerih vam predstavljamo naše športnike, ki nas bodo zastopali na XII. Paraolimpijskih igrah v Atenah 2004.
Strani so zaenkrat še nepopolne in zgolj informativne, posebej kar zadeva sestavo naše reprezentance.

Čestitke ob
jubilejih naših športnikov

Športnikom invalidom, ki praznujejo rojstni dan ali kak drug jubilej, lahko čestitate kar neposredno s teh strani - lahko pa seveda izberete primerno E-razglednico. Jaz sem vas želel samo spomnili na pomemben mejnik v njihovem življenju.

Kliknite in izračunajte poljuben bioritem!

Bioritem - če želite izračunati bioritmične krivulje za kogarkoli in za poljubno obdobje, lahko to storite tukaj - le na povezavo (slika levo) morate klikniti in vse vam bo jasno!

 

Knjiga gostov - obiskovalcev strani je namenjena predvsem vašim mnenjem ali komentarjem o naši spletni strani, na katera pa ne pričakujete odgovora

Če želite, pa svoje mnenje lahko vpišete v knjigo z zemljevidom, ki pokaže, odkod so obiskovalci

 

Ta nova klepetalnica je namenjena vprašanjem in odgovorom o športu invalidov na splošno, o delovanju zveze...
Tako vprašanja kot odgovore lahko tu posreduje kdorkoli.

 

Posebno obliko LIVE Klepetalnice (Chat Room) bomo aktivirali, če boste izrazili željo po tem in če vas bo dovolj. Zaenkrat še ni aktivna.

 

Klepetalnica s posameznimi športniki, ki je delovala že med Paraolimpiado v Sydneyu 2000, vam je še vedno na voljo in res ne vem, zakaj je ne uporabljate

 

Vprašanja in odgovori - zastavite kakršnokoli vprašanje v zvezi s športom invalidov in predstavniki Zveze vam bodo v najkrajšem času odgovorili.

Če ti je naša stran všeč, povej to še prijateljem in znancem!
Zadošča, da izpolniš spodnji obrazec:

Povej znancem in prijateljem!
Tell A Friend!
Ime in priimek:
Your Name & surname:

Tvoj E-mail naslov:
Type In Your E-mail:

Prijateljev E-mail naslov:

Your Friend's E-mail:


Komentar - opomba:

Your Comments:

Želite prejeti kopijo o sporočilu? Kliknite spodaj!
Receive copy:
 

Polja z zvezdico moraš izpolniti, komentar pa lahko spremeniš ali izbrišeš.

Olimpijski komite Slovenije Neposredni prenosi s Paraolimpijskih iger Paraolimpijske igre - Atene 2004 Paraolimpijske igre - Sydney 2000
Dvakrat nagrajena spletna stran
Odslej tudi na Športalu


Mednarodni Olimpijski komite Mednarodni Paraolimpijski komite
Odslej tudi na Športalu

home

aktualno ZŠIS panoge športniki novosti vsebina
koledarji tekmovanja rezultati sponzorji zgodovina arhiv povezave
FORUM - klepet s športniki

 

Copyright (c) 2000 - 2004: Edvard Bogataj

Posodobljeno: 11-05-05.