Spoštovani!

V Ljubljani, v Sloveniji bo v dneh od 21. do 24. junija potekalo 5. Mednarodno prvenstvo v streljanju za invalide, ki se ga bo udeležilo preko 50 tekmovalk in tekmovalcev iz 8 evropskih držav – Avstrije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Nemčije, Slovaške in Slovenije. Organizator tekmovanja je Zveza za šport invalidov Slovenije.

Organizacijo tekmovanja   je podprla tudi gospa Viktorija a Potočnik, županja Mestne občine Ljubljana, ki tudi tako dokazuje, da postaja Ljubljana invalidom prijazno mesto.

Skoraj kot polovica letošnjih udeležencev tekmovanja v Ljubljani se je v letu 2000 udeležilo XI. Paraolimpijskih iger Sydney 2000, med njimi so tudi nosilci medalj iz Sydneya. Vsi pa so predvsem prijatelji, na strelski liniji so samo tekmeci, ne pa  nasprotniki.

Tekmovanje je pet tednov pred pričetkom Evropskega prvenstva, ki bo v Bredstenu na Danskem. Evropsko prvenstvo pa je po sistemu kvalifikacij za XII. Paraolimpijske igre Atene 2004 prvo kvalifikacijsko tekmovanje, na katerem je možno dosegati zahtevne kvalifikacijske norme za nastop v Atenah.

Veseli nas, da je tudi v letošnjem letu na tekmovanju v Ljubljani tako veliko število tekmovalcev, posebno pa smo veseli, da lahko tokrat prvič pozdravimo tudi športnike iz Belgije in Češke.

Spoštovani,

letošnje tekmovanje ima za nas Slovence poleg športnega še drugi velik pomen: letos mineva 10 let osamosvojitve Slovenije in 25. junija slavimo Dan državnosti. K slovesnemu trenutku počastitve 10 obletnice samostojnosti Slovenije prispevate s svojo udeležbo in tekmovanjem tudi vi.

Dobrodošli v Ljubljani !

                                                                                                                        Predsednik:

                                                                                                                   Ernest Jazbinšek l.r.