v  

ŠPORT INVALIDOV

ep v košarki za gluhe

SPONZORJI
DONATORJI

 

home

aktualno ZŠIS panoge športniki novosti vsebina
koledarji tekmovanja rezultati sponzorji zgodovina arhiv povezave
FORUM - klepet s športniki
Olimpijski komite Slovenije Evropski Paraolimpijski komite Mednarodni Paraolimpjski komite Evropski olimpijski komite

medn. prvenstva

svetovna

evropska

paraolimpiade

ep ljubljana 2004

organizacija

prizorišča

koledar

sponzorji

udeleženci

ženske

moški

slovenija

rezultati

ženske

moški

uvrstitve

ženske

moški

prvaki

ženske

moški

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Email Forum Gbook

 

XII. Paraolimpijske igre - Atene 2004 Zimske Paraolimpijske igre - Torino 2006 XIII. Paraolimijske igre - Peking 2008 Paraolimpijska reprezentanca - Atene 2004 Foto Galerija - Atene 2004

LJUBLJANA 2004

Slovenski košarkarji so evropski prvaki

Evropsko prvenstvo v košarki za gluhe - Ljubljana 2004

Zveza gluhih in naglušnih SlovenijeEvropsko prvenstvo v košarki za gluhe bo v organizaciji Zveze gluhih in naglušnih Slovenije in Športne zvez gluhih Slovenije ter pod okriljem Zveze za šport invalidov Slovenije med 18. in 26. junijem 2004 v Ljubljani.

Na logotipu prvenstva levo je povezava na uradne strani prvenstva.

Športna zveza gluhih Slovenije

O vsem dogajanju pred prvenstvom in med njim bose redno obveščeni tudi na naših straneh, predstavili pa bomo tudi reprezentanco in njene priprave na prvenstvo, načrte in pričakovanja košarkarjev in njihovega trenerja, ...

Na podoben način bomo poskušali predstaviti tudi vse druge reprezentance, udeleženke tega prvenstva.

Tukaj je predstavljena naša državna reprezentanca gluhih košarkarjev v sestavi, v kakršni je sodelovala na zadnjem Evropskem prvenstvu v Rimu.

Za osvojeno drugo mesto na tem prvenstvu so bili s strani ZŠIS nagrajeni tudi kot športni kolektiv leta 2001.

prvaki_01_800.jpg (131022 bytes)mvp_slo_01_650.jpg (75268 bytes)Naši gluhi košarkarji so novi evropski prvaki, med najboljšimi petimi igralci prvenstva pa sta povsem zasluženo tudi dva naša asa: Miha Zupan in Saša Lukič.- pripadla jima je tudi priznanje za najkoristnejša igralca (MVP) 8. evropskega prvenstva.

Tako kot vedno, sem poskrbel, da boste tisti, ki iščete informacije o prvenstvu, na iskalnikih najprej našli tole našo stran. Domneval sem, da bodo organizatorji (in še kdo) pokazali dovolj zanimanja in da bomo tudi tukaj lahko objavljali novice z EP. Ker pa me nihče ne obvešča o dogajanju na Evropskem prvenstvu, te strani pač ne bodo ažurirane, zato si pomagajte z uradno stranjo prvenstva ali pa poiščite sveže novice na Siol-ovem Športalu.

Tukaj imate ustrezne povezave, medtem ko na prej omenjenih straneh tega ni....

Edvard Bogataj    

POZDRAVNI GOVOR PREDSEDNIKA DRŽAVNEGA ZBORA REPUBLIKE SLOVENIJE BORUTA PAHORJA OB OTVORITVI 8. EVROPSKEGA PRVENSTVA GLUHIH V KOŠARKI

b_pahor_01.jpg (11506 bytes)Spoštovane udeleženke, spoštovani udeleženci, spoštovani ljubitelji športa, v veliko čast in zadovoljstvo mi je, da v imenu poslank in poslancev Državnega zbora Republike Slovenije in v svojem imenu kot član častnega odbora pozdravim otvoritev 8. evropskega prvenstva gluhih v košarki, ki bo potekalo v Ljubljani, v eni izmed novih evropskih prestolnic.

Evropska športna zveza gluhih je že maja 2000 v Grčiji potrdila organizacijo evropskega prvenstva gluhih v košarki 2004 za moške in ženske. To ni naključje, ampak je rezultat izjemnih uspehov slovenske gluhe košarke v zadnjem desetletju. V Krakovu na evropskem prvenstvu leta 1996 je slovenska gluha košarka osvojila bronasto medaljo. Leta 2002 na svetovnem prvenstvu v Atenah je uspeh ponovno ponovila in osvojila bronasto medaljo. Tudi v zadnjih olimpijskih igrah gluhih v letu 2001 je osvojila srebrno medaljo. Tako je postala prva slovenska reprezentanca, ki je osvojila olimpijsko medaljo v kolektivnem športu.

Prepričan sem, da vsi člani Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije s ponosom doživljate izkazano čast za organizacijo evropskega prvenstva gluhih v košarki, zato mi dovolite, da ob tej priložnosti tudi sam čestitam najprizadevnejšim članom in vsem tistim, ki ste pripomogli pri delovanju tega društva.

Vsem udeležencem in organizatorjem 8. evropskega prvenstva gluhih v košarki v Ljubljani v svojem imenu in v imenu Državnega zbora želim veliko športnih uspehov. Organizatorjem pa se zahvaljujem za povabilo in izkazano čast, da sem lahko z vami.

 

Predsednik Športne zveze gluhih – Janez Slatinšek

j_slatinsek_01_200.jpg (14106 bytes) Športna zveza gluhih skrbi za razvoj množičnega športa gluhih, športne rekreacije, vrhunskega športa gluhih Slovenije, spremlja nacionalne športne rezultate gluhih športnikov, aktivno sodeluje v evropskih in svetovnih športnih organizacijah gluhih, organizira in izvaja tekmovanja gluhih in zagotavlja pogoje za gluhe športnike.

Športna zveza gluhih Slovenije je redni član CISS, EDSO in Zveze za šport invalidov Slovenije.

Vsem udeležencem 12. kongresa EDSO, 8. Evropskega prvenstva gluhih v košarki za moške in 4. evropskega prvenstva v košarki za ženske izrekam v imenu organizacijskega odbora iskreno dobrodošlico v Sloveniji.

Še posebej smo ponosni, da bomo to veliko športno manifestacijo gluhih izpeljali v našem lepem glavnem mestu Ljubljani. Krasi jo bogata zgodovina, saj so nekdaj v njej živeli Kelti, Iliri, Rimljani in Slovani, danes pa se s svojim mestnim utripom uveljavlja v vlogi prestolnice Slovenije.

Posebna čast za vse nas pa je tudi, da bo to prvo tekmovanje športnikov odkar smo postali člani EU. To zgodovino pa pišejo gluhi športniki.

Veseli nas, da prihajate na kongres EDSO iz 43 držav in da bo kar 17. ekip sodelovalo v športnem programu. Organizacijski odbor in številni gluhi prostovoljci se bomo potrudili, da bo bivanje med nami prijetno, vnaprej se opravičujemo za nenamerne napake in vam prav vsem želimo prijetno počutje, dobro športne boje, veliko športnega užitka in prijateljstva med nami.


Predsednik športne zveze gluhih
Slovenije
Janez Slatinšek

Olimpijski komite Slovenije Neposredni prenosi s Paraolimpijskih iger Paraolimpijske igre - Atene 2004 Paraolimpijske igre - Sydney 2000Nagrajena spletna stran
Mednarodni Olimpijski komite Mednarodni Paraolimpijski komite

home

aktualno ZŠIS panoge športniki novosti vsebina
koledarji tekmovanja rezultati sponzorji zgodovina arhiv povezave
FORUM - klepet s športniki

 

Copyright (c) 2000 - 2004: Edvard Bogataj

Posodobljeno: 11-05-05.