v  

ŠPORT INVALIDOV

prizorišča tekem

SPONZORJI
DONATORJI

 

home

aktualno ZŠIS panoge športniki novosti vsebina
koledarji tekmovanja rezultati sponzorji zgodovina arhiv povezave
FORUM - klepet s športniki
Olimpijski komite Slovenije Evropski Paraolimpijski komite Mednarodni Paraolimpjski komite Evropski olimpijski komite

medn. prvenstva

svetovna

evropska

paraolimpiade

ep ljubljana 2004

organizacija

prizorišča

koledar

sponzorji

udeleženci

ženske

moški

slovenija

rezultati

ženske

moški

uvrstitve

ženske

moški

prvaki

ženske

moški

Email Forum Gbook

 

XII. Paraolimpijske igre - Atene 2004 Zimske Paraolimpijske igre - Torino 2006 XIII. Paraolimijske igre - Peking 2008 Paraolimpijska reprezentanca - Atene 2004 Foto Galerija - Atene 2004

PRIZORIŠČA TEKEM

lj_01

Hala Tivoli Hala ŠRC Ježica Hala Slovan - Kodeljevo

Kliknite kjerkoli na zemljevid za povečavo ali v rdeč krogec za podrobnosti

lj_02

Hala ŠRC Ježica Hala Tivoli Hala Slovan - Kodeljevo

Kliknite kjerkoli na zemljevid za povečavo ali v rdeč krogec za podrobnosti

HALA TIVOLI

Dvorana Tivoli se nahaja v samem mestnem središču, na obrobju parka Tivoli. Ima ugodno lokacijo, saj je do večine pomembnejših točk v mestu približno 15 minut hoje (staro mestno jedro, železniška in avtobusna postaja…).

Dvorana Tivoli letos praznuje 38. obletnico svojega obstoja. Izgradnja dvorane se je začela novembra 1963 in je bila končana marca 1965. Ocenjeno je, da se je v njej od odprtja aprila 1965 do konca 1999 leta zvrstilo okoli 20 milijonov gledalcev in udeležencev športnih, kulturnih in drugih prireditev. Njen prvi gost je bil sloviti ameriški jazzovski glasbenik Luis Daniel Armstrong, ki si ga je ogledalo približno 6000 gledalcev. Sedanjo podobo je Mala dvorana dobila leta 1995, ima 4050 sedežev. Septembra leta 2000 je bila končana tudi obnova Velike (Ledene) dvorane, ki omogoča prirejanje tudi košarkarskih tekem. Sprejme lahko 6000 gledalcev. Rekordno število obiskovalcev je dosegla leta 1986 britanska skupina Dire Straits, ki jo je v Ledeni dvorani pozdravilo kar 8000 navdušencev.

V dvorani Tivoli so se v 38-ih letih zvrstila mnoga svetovna prvenstva: 1965 v namiznem tenisu, 1966 v hokeju na ledu skupine A, 1969 v hokeju na ledu skupine B, 1970 v košarki, v umetnostnem drsanju in v gimnastiki, 1974 v hokeju na ledu skupine B, 1982 v dvigovanju uteži, 1984 v kegljanju, 1991 v hokeju na ledu skupine B, 1993 v hokeju na ledu skupine C, 1998 v hokeju na ledu skupine B.

V dvorani Tivoli so poleg že omenjenega Luisa Armstronga gostovala še mnoga znana imena iz sveta glasbe, med drugimi tudi: B.B. King, The Queen, Tina Turner, Spandau Ballet, Dire Straits, The Dubliners, Iggy Pop, Eros Ramazzoti, David Bowie, Nirvana, Joe Cocker, Bob Dylan...

Hala Tivoli
število sedežev
4050
lokacija
Celovška 25,
1000 Ljubljana
lj_03

HALA SLOVAN

Športni park Kodeljevo leži v Ljubljani ob vznožju Golovca okrog nekdanjega Codellijevega gradu in se s svojim bogatim zelenjem zaje med nekdanje ljubljansko predmestje Poljane, novejše Kodeljevo in najnovejše Nove Poljane. Prve športne objekte v njem je zasnoval že Stanko Bloudek in so bili zgrajeni okrog leta 1960, ko se je v športni park preselila tudi Visoka šola za telesno kulturo. Svojo današnjo podobo je začel Športni park Kodeljevo dobivati, ko so se vanj preselili še moščanski športniki in ostali občani in v njem preživljali svoj prosti čas.

Kasneje je bilo v parku zgrajeno še letno kopališče s tremi bazeni, vrsta teniških igrišč in balinišče, nato pa še velika športna dvorana. Tako je danes Športni park Kodeljevo pomembno ljubljansko in slovensko središče športa. V Zvezo športnih društev Slovan, ki je upravljavec Športnega parka Kodeljevo, je danes združenih vrsta društev, tako tekmovalne kot rekreativne športne dejavnosti.

Dvorana ima parket, centralni semafor in ozvočenje. Namenjena je za košarko, rokomet, odbojko, gimnastiko in mali nogomet.

Hala Slovan
število
sedežev
1560
lokacija
Gortanova 21,
1000 Ljubljana
lj_04

HALA JEŽICA

Kompleks vsebuje dvorano za košarko, odbojko s tribunami za gledalce, fitnes, dve savni, zunanje igrišče za košarko in mali nogomet.

Hala Ježica
število
sedežev
800
lokacija
Savlje 6,
1000 Ljubljana

lj_05

Olimpijski komite Slovenije Neposredni prenosi s Paraolimpijskih iger Paraolimpijske igre - Atene 2004 Paraolimpijske igre - Sydney 2000Nagrajena spletna stran

Mednarodni Olimpijski komite Mednarodni Paraolimpijski komite

home

aktualno ZŠIS panoge športniki novosti vsebina
koledarji tekmovanja rezultati sponzorji zgodovina arhiv povezave
FORUM - klepet s športniki

 

Copyright (c) 2000 - 2004: Edvard Bogataj

Posodobljeno: 11-05-05.