novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
| ŠPORT | HOKEJ
hokej

AltaVista
    Najdi:
 
 

 

Microsoft Internet Explorer 5.01

Add to channels - dodaj na seznam

Amazon.co.uk

Sodnik Gruškovnjak okradel Slavijo

Slavija M Optima- Olimpija 3:4 (3:1, 0:0, 0:3)

V okviru državnega hokejskega prvenstva sta se na odprtem drsališču pred 1.000 gledalci pomerila v mestnem ljubljanskem derbiju domača Slavija M Optima in Olimpija. Gledalci pa so lahko na lastne oči videli, kako lahko sodnik okrade eno izmed moštev, tokrat Slavijo M Optima. Sodnik Sašo Gruškovnjak se je v drugi in tretji tretjini povsem izgubil, saj sploh ni vedel, da vodi prestižen mestni derbi in se je povsem postavil na stran Olimpije, ki je seveda takšno sodnikovo darilo sprejela z razširjenimi rokami in poraz na koncu spremenila v nezasluženo zmago. Največjo krajo je Gruškovnjak storil osem minut pred koncem tekme, ko je pri izidu 3:2 za Slavijo razveljavil povsem regularen zadetek Slavije. Plošček je obtičal v mreži Olimpije, Gruškovnjak pa ga je razveljavil, ne da bi sam vedel zakaj. Zato je bil gnev domačih navijačev več kot upravičen, saj takšne očitne režije v korist Olimpije ni nihče pričakoval. Sašo Gruškovnjak je s tem povsem neposredno oškodoval oziroma okradel moštvo Slavije, neposredno vplival na izid in potek tekme. Sodniška trojka Sašo Gruškovnjak, stranska sodnika Iztok Strel in Luka Tominc, na čelu z kontrolorjem HZS Andrejem Lešnjakom so pokazali vso gnilobo sodniške organizacije, na čelu s predsednikom sodniške organizacije Mihom Žargijem, da se še zdaleč ne zavedajo pomena nekaterih tekem oziroma da podpirajo famo velikih dveh klubov še posebej Olimpije, da jih moštvo kot je Slavija ne more in ne sme premagati. Sodniki tako neposredno krojijo vrstni red po svojih merilih. Uprava Slavije M Optime je napovedala pritožbo zaradi očitnega kršenja materialnih pravil, ker jim je Gruškovnjak razveljavil povsem regularen zadetek. Prav tako pa je zadržala izplačilo sodniških taks, dokler ne bo njihova pritožba rešena, oziroma dokler ne bodo dobili na vpogled zapisnika delegata Andreja Lešnjaka. Predvidevajo namreč, da bo delegat Lešnjak pozitivno ocenil sojenje Gruškovnjaka, ki bo tako lahko sodil še naprej. Vrana vrani namreč ni izkljuje očesa. Uprava Slavije M Optime bo tudi zahtevala, da se Gruškovnjaka ne delegira za sodnika niti na eno tekmo več vseh selekcij Slavije, ki jih bo igrala doma ali v gosteh. V Slaviji že nekaj časa opozarjajo na kriminalna sojenja nekaterih sodnikov. Ta opozorila pa jih je vodstvo sodniške organizacije vedno zavračalo. Zato bodo v Slaviji napeli vse sile, da bodo tudi sodniki odgovarjali za svoja kriminalna sojenja, ne pa samo, da bodo vlekli visoke neobdavčene sodne takse v gotovini v svoje žepe.

Slavija M Optima odličen ambasador slovenskega hokeja v Jugoslaviji

Ljubljana- Za hokejiste Slavije M Optime je bil minuli teden izredno naporen, pa tudi ta teden ne bo nič lažji. V pičlih štirih dneh so odigrali tri tekme. Minulo sredo so gostili favorizirane Jeseničane, ki so jih z odlično igro povsem nadigrali ter jim nasuli pet zadetkov, svojo mrežo pa so ohranili nedotaknjeno. Naslednji dan so gostili v okviru državnega prvenstva mlado moštvo Tivolija, ki jim je resnično služilo samo za zelo dober trening, kar pove tudi končni izid 7:2. V soboto pa so odpotovali v Beograd na srečanje proti Crveni zvezdi, kjer se je prvič po 10 letih znova prestavili slovenska hokejska ekipa. Že pol ure pred začetkom tekme se je dvorana Pionir napolnila, ne do zadnjega kotička, vendar je bilo na tekmi okoli 2.000 gledalcev. Ti so z aplavzom pozdravili prihod rumenih Založanov na beograjski led. Slavija je začela tekmo previdno, na srečo pa so po vodstvu Crvene zvezde z 2:1, hokejisti Slavije pokazali, da njihova zmaga proti Jesenicam ni bila naključje. V zadnjih desetih minutah so uspeli poraz spremeniti v zasluženo zmago. Sojenje srbskih sodnikov je bilo praktično brez pripomb in proti pričakovanjem prav nič navijaško za domače moštvo, čeprav so zvezdaše bodrili Arkanovi navijači. Prvo zmago sredi jugoslovanske prestolnice so nato hokejisti Slavije M Optima zalili v prijetnem ozračju restavracije Sindželič, kjer so gostom iz Slovenije ponudili delček svoje bogate nacionalne kulinarke. Beograd je tokrat Slovence gostil v športnem duhu, kjer o politiki ni bilo niti besede. Že danes zvečer Slavijo M Optima na svojem drsališču v Zalogu čaka v okviru mednarodne lige Bled, v petek pa bodo skušali na svojem ledu presenetiti še mestnega rivala in favorita Olimpijo.

Slavija M Optima- Jesenice preloženo na jutri

Ljubljana, 21.novembra 2000 (MOREL)- Na drsališču v Zalogu bi morala biti ob 19. uri odigrana tekma mednarodne hokejske lige med domačo Slavijo M Optimo ter Jesenicami. Zaradi močnega deževja pa so tekmo za danes odpovedali in jo bodo odigrali jutri ob 18. uri, če bodo to seveda dopuščale vremenske razmere. Upravni odbor hokejskega kluba Slavija M Optima je danes sklenil, da bodo vse tekme mednarodne hokejske lige in državnega prvenstva odigrali na odprtem drsališču v Zalogu. Če bo na dan tekme slabo vreme, pa jo bodo prestavili na naslednji dan ali pa na kak drug prosti termin, če bodo seveda dopuščale vremenske razmere. V takšno ravnanje so bili prisiljeni, saj se tolikokrat obljubljena dvorana v Zalogu še ni začela graditi in bi morala biti po vseh obljubah končana sredi decembra. Na edinem drsališču v Ljubljani v hali Tivoli, pa za celotni klub Slavije, da bi igral tekme v dvorani v primeru slabih vremenskih razmer, pa ni prostih terminov, češ da ima hala Tivoli vse proste ure razprodane za rekreativna moštva in Slaviji, kljub večkratnim prošnjam, niso v letošnji sezoni niti enkrat šli na roko in jim omogočili, proti plačilu seveda, tri ure drsališča za igranje tekme. Takšne razmere več kot jasno govorijo v prid izgradnji nove ledene dvorane v Zalogu, saj hala Tivoli noče Slaviji zagotoviti dvorane za tekme. Upravni odbor je tudi ugotovil, da gostovanja na drugih drsališčih v Sloveniji, kjer bi morda dobili prosti termin, potegnejo za sabo ogromne dodatne stroške, ki jih enostavno ne zmorejo več pokriti in bi klub zašel v rdeče številke. V klubu se zavedajo, da so proti vremenu, neizgradnji dvorane, za katero je odgovorno mesto Ljubljana in proti vedno zasedeni ledeni dvorani Tivoli, nemočni in bodo zato skušali v sedanjih razmerah odigrati do konca letošnje državno prvenstvo in mednarodno ligo. Pri tem bodo prikrajšani vsi člani kluba od najmlajših selekcij do članskega moštva, ki jim ne morejo zagotoviti normalne vadbe in igranja tekem, do vse številnejših ljubiteljev kluba, ki so znova začeli prihajati v Zalog, saj je Slavija po svoji igralski zasedbi tretje moštvo v državi. Upravni odbor zato vse ljubitelje in člane kluba prosi za razumevanje in podporo, še posebej kot gre za ogled prestavljenih tekem, kot je to primer z današnjo tekmo proti Jesenicam, ki jo bodo odigrali jutri. .

Slavija odpihnila Ferencavors

Kranj, 2. novembra 2000 (MOREL)-
Slavija M Optima 13:2 (4:1, 4:0, 5:1),
Dvorana Gorenjskega sejma, gledalcev 200, sodniki: Popovič (glavni), Zeletel in Poženel (linijska) (vsi Slovenija); Strelci: Cerar 4, Kos, Avgustinčič, Peruzzi vsi po 2, Lešnjak, Vesel in Jakopič po 1 za Slavijo M Optima; Chaba in Csaba po 1 za Ferencvaros.

   Zaradi neugodnih vremenskih razmer so morali v Slaviji prestaviti tekmo iz svojega odprtega drsališča v Zalogu v Kranj. Sprememba kraja pa ni vplivala na igro gostiteljev, ki so že od prve minute zaigrali izredno napadalno in v prvih petih minutah pokazali gostom iz Budimpešte, kdo je pravi gospodar na ledu. Kljub temu pa so v vodstvo prvi prišli gostje iz Madžarske, vendar pa je njihovo veselje trajalo samo slabe pol minute, ko so hokejisti Slavije izidi izenačili, nato pa so začeli polniti mrežo gostov. Ti so uspeli v zadnji tretjini samo ublažiti visok poraz z še enim zadetkom. Slavija M Optima je prikazala izredno dopadljivo in učinkovito igro in morda z malo več spretnosti pred golom gostov, bi lahko njihovo mrežo še bolj izdatno napolnili. Sicer pa so hokejisti Slavije v letošnjem prvem mednarodnem nastopu zabeležili izredne rezultate. Na celinskem pokalu v Sekerfekevarosu so premagali poljsko moštvo Podhale, prvaka Romunije Rapid iz Bukarešte in izgubili z gostitelji Albo. V mednarodni ligi so uspeli zmagati na vročem terenu v Dunafferu proti istoimeni madžarski ekipi, sedaj pa so uspeli odpihniti še Ferencvaros v mednarodni ligi. .

Prvi derbi Olimpiji po kazenskih strelih

Ljubljana, 2. novembra 2000 (MOREL)-
Olimpija : Acroni Jesenice 4:3, 3:3 (1:1, 1:1, 1:1; 0:0)
  Dvorana Tivoli, gledalcev 3000, sodniki Dremelj, Kamšek, Trilar (vsi Slovenija). Zadetki: 1:0 Šivic (Rožič, Pirnat, 8.), 1:1 Kranjc (Por, 18.), 1:2 Vukčevič (Razinger, Burnik, 23.), 2:2 Beribak (T. Vnuk, 29.), 3:2 T. Vnuk (J. Vnuk, Polončič, 44.), 3:3 Razinger (Vukčevič, 48.). Kazenske minute: Olimpija 12 (+ 10), Acroni Jesenice 12. Prvi letošnji derbi (sicer v mednarodni ligi) se je končal z zmago domačih, potem ko je Šivic kot edini zadel kazenski strel. Tekma se je sicer tudi po podaljšku končala 3:3. Številni gledalci so videli borbeno in dobro tekmo. Na začetku tekme so imeli Jeseničani kar dve minuti dva igralca več na ledu. Pa nič. Po napaki obrambe gostov je prvi zadel mladi Šivic. Jeseničani so bili nato boljši, izenačil pa je Kranjc. V drugi tretjini je Vukčevič izigral branilce Olimpije in dosegel gol za vodstvo gostov. Sledila je napadalna igra domačih, po dveh vratnikih pa je končno zadel Beribak. Ljubljančani so drugič prišli do vodstva, potem ko je bil po buliju najspretnejši Tomaž Vnuk. Na 3:3 je izenačil Razinger po samostojnem prodoru, ko so imeli Jeseničani igralca manj na ledu. V petminutnem podaljšku s štirimi igralci na obeh straneh na ledu ni bilo golov ne večjih priložnosti.| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
© 1994-2000 Si21 / Kabi d.o.o.
Telefon: +386 (0)1 541 92 80
E-mail: Si21@kabi.si