novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
| ŠPORT | KOŠARKA
košarka

AltaVista
    Najdi:
 
 

 

Microsoft Internet Explorer 5.01

Add to channels - dodaj na seznam

Amazon.co.uk

Obradovič in Ivkovič zapustila krmilo jugoslovanske košarkaške reprezentance

Beograd, 21.novembra 2000 (MOREL)- Dosedanji trener jugoslovanske košarkaške reprezentance Željko Obradovič in selektor Dušan Ivkovič sta danes sporočila, da bosta zapustila vodstvo jugoslovanske reprezentance. Obradovič je dejal, da odstopa kot trener reprezentance, ker ne more voditi tudi kluba in to grškega Panatinaikosa. Mednarodna košarkaška zveze Fiba je namreč določila, da se bodo evropska in svetovna prvenstva igrala septembra, doslej pa so se junija. Prav tako pa je navedel razlog za svoj odhod tudi komaj šesto mesto Jugoslavije na olimpijskih igrah v Sydneyu. Kdo bo novi trener in selektor reprezentance pa bodo še sporočili čez dva ali tri tedne.

All Stars bo v Tivoliju

Ljubljana, 21. novembra 2000 (MOREL)- All Stars 2000/2001 prireditev bo 23. decembra v dvorani Tivoli. Tekma Vzhod-Zahod bo ob 17.00, eksibicijska tekma Zvezde – Olimpija '70 pa ob 14.30. Delitev igralcev bo sedaj Vzhod - Zahod, ne več domači-tujci, kot je bilo to v preteklih letih. Na prireditvi bodo tudi podelili priznanja najboljšemu igralcu, trenerju in novincu v minuli sezoni. Deset igralcev bodo izbrali bralci in gledalci, dva pa trenerja. Glasovanje je možno tudi po internetu: www.tw-slo.si.   

Zmagi Union Olimpije in Krke
Hapoel- Union Olimpija 76:88
Krka- Bayer 04 92:73

Jeruzalem, Novo mesto, 9.novembra 2000 (MOREL)- Košarkarji Union Olimpije so v Jeruzalemu igrali četrto tekmo skupine C v evropski ligi ULEB proti Hapoelu Soda in ga premagali z izidom 88:76. Vse do zadnjih minut tekme sta bili moštvi izenačeni, nato pa so se Ljubljančani uspeli odlepiti in si zagotoviti mirno končnico. Pri Olimpiji je največ košev dal Sani Bečirovič 24, nato pa Golemac 16. V Novem mestu pa v superevropski ligi Krka tokrat ni ob koncu tekme popustila, kot pred tednom dni. Z veliko razliko so premagali Bayer 04 iz Leverkusna iz Nemčije. Pri Novomeščanih je bil nezaustavljiv Samo Grum, ki je zadel kar 31 košev.   

Danes Union Olimpija v vročem Jeruzalemu
Košarkarji Union Olimpije bodo danes igrali četrto tekmo skupine C v evropski ligi ULEB proti Hapoelu Soda. Na pot so sicer šli z mehkimi koleni, strah pa so pustili v Ljubljani, saj nemirno stanje v tem mestu ni pravi porok za lagodno športno srečanje. Trener Zmago Sagadin igralcem ves čas razlaga, da je dvorana v kateri bodo igrali daleč od kraja spopadov, v t.i. "evropskem" delu mesta in da ni razloga za strah. Tudi izraelske in mestne oblasti so obljubile popolno varnost. Tekma bo ob 19. uri po našem času. Košarkarji Union Olimpije so se na tekmo proti Hapoel Sodi pripravljali od nedelje dalje. Na voljo so imeli dovolj podatkov in posnetke igre nasprotnika. Hapoel Soda je druga najmočnejša ekipa v Izraelu, prva v Jeruzalemu in edini izraelski predstavnik v evroligi. Glavni nosilci igre so izkušeni Američani. Prvi strelec ekipe je Anthony Dorsey, ob njem pa so še James Blackwell, Kebu Stewart in Kevin Rankin. Od domačih igralcev igrajo opaznejšo vlogo Amit Tamir, Meir Tapiro in Shalom Turgeman, ki so predvsem dobri strelci z razdalje. V ekipi pa je tudi stari znanec Union Olimpije 220 centimetrov visok Romun Konstantin Popa, ki je vedno bil neizprosen nasprotnik Ljubljančanov. "Kadarkoli in kjerkoli smo igrali proti Popu, smo imeli velike težave," je dejal Sagadin, ki je opozoril tudi na izkušenega in spretnega trenerja kluba Zvia Sherfa. "Naša igra bo podobna kot na prejšnjih tekmah - igrali bomo hitro v obe smeri, skušali jim bomo vsiliti visok ritem igre in seveda učinkovito zaključevati napade." V ekipi Union Olimpije ni večjih zdravstvenih težav.

Hapoel Soda Jeruzalem: Kebu Stewart (27 let, 204 cm), Shalom Turgeman (30, 195), Barak Peleg (28, 194), Amit Tamir (21, 210), Anthony Dorsey (30, 201), James Blackwell (32, 184), Konstantin Popa (29, 220), Meir Tapiro (25, 194), Erez Katz (20, 191), Kevin Rankin (29, 09), trener: Zvi Sherf.
   

Izgubila oba slovenska predstavnika v najelitnejših košarkaških ligah

ARHIVUnion Olimpija : Olympiakos 69:73 ;
Partizan: Krka Telekom 77:67
Ljubljana, Beograd- Oba slovenska predstavnika v najbolj elitnih košarkaških ligah sta izgubila. Ljubljanska Olimpija je v hali Tivoli pred polno dvorano v zadnjem delu tekme pokleknila pred grškim Olympiakosom, čeprav je bila blizu zmage. Odločala je pač izkušnja.
Sredi Beograda pa je novomeška Krka doživela pravi polom, še posebej, ko je v prvem delu tekme še dobro lovila korak z Beograjčani. Krka je na zadnjih dveh tekmah evropske super lige že dvakrat izgubila kot največji vaški klub in poraz sredi Beograda, bo za novomeško tovarno zdravil slaba reklama, saj Krka še dan danes v Srbiji kot tovarna zdravil uživa velik ugled.

Union Olimpija proti Olympiakosu v evroligi- Olympiakos brez Riversa v Tivoliju

Ljubljana, 2. novembra 2000 (MOREL)- Drevi bodo košarkarji Union Olimpije v dvorani Tivoli skušali doseči še tretjo zmago v evropski ligi ULEB. Njihov nasprotnik bo odlična grška ekipa Olympiakos iz Pireja, ki jo mnogo uvrščajo med kandidate za prvaka lige. Tekma se bo začela ob 20.30, vstopnice pa so še na razpolago. Trener Union Olimpije Zmago Sagadi je dejal, da je Olympiakos najmočnejša ekipa v skupini C, če ne cello v vsej ligi. Tako je tudi favorit v dvorani Tivoli. "Po dveh lepih tekmah in zmagah gremo v boj še bolj hrabro," je rekel Sagadin, ki ga poraz v državnem prvenstvu s Krko Telekomom tokrat ni iztiril. "Glavno je, da so vsi igralci zdravi in smo se lahko v miru pripravljali na Grke." Razen Modriča in Zagorca, ki ju ne bo v ekipi, so vsi Olimpijini igralci torej zdravi, tako da bo priložnost morda dobil Paravinja. Olympiakos ima vsa igralska mesto dobro pokrita in njihova letošnja zasedba je boljša od lanske, s katero se je Union Olimpija srečala. "Tarlača je zamenjal boljši Radja, Robinsona pa boljši Rivers, igralec, ki je že nekaj evropskih ekip pripeljal k vrhu, leta 1997 v Rimu pa pirejsko ekipo do zmagovalca Evrope," je našteval Sagadin. Na zadnji prvenstveni tekmi se je Rivers poškodoval in tako ni pripotoval v Ljubljano. Ključna naloga Olimpije bo zaustaviti podaje med krilom in centrom. "Ta naveza nam mora dati čim manj košev. Torej bo treba zaustaviti Radjo in Riversa, hkrati izredno paziti na nevarnega Risacherja, ki je bil v zadnjem krogu evrolige za Benetton nezaustavljiv. Radja bo prav gotovo v Ljubljani motiviran za igro." V ekipi Olympiakosa so še nevarni Grk Economou in naturalizirani Grk Vukčević (Vouktsevits), Francoz Risacher, Španec de Miguelu, Nemec Femerling in Jugoslovan Tomić. V prvem krogu evrolige so Grki izgubili v Madridu z Realom(73:75), v drugem pa doma premagali Benetton (82:73). Olympiakos: Nikos Boduris (29 let, 193 cm), Dušan Vukčević (25, 200), Dimitris Papanikolau (23, 201), Nikos Economou (27, 208), Stephane Risacher (28, 201), Vasilis Sulis (24, 207), Milan Tomić (27, 190), Patrick Femerling (25, 213), Dino Radja (33, 212), David Rivers (35, 188), trener: Elias Zuros.| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
© 1994-2000 Si21 / Kabi d.o.o.
Telefon: +386 (0)1 541 92 80
E-mail: Si21@kabi.si