MUSTO - sebago
Si21 - ŠPORT - NOGOMET
Prvi favoriti so Španci

Ljubljana, 31. januarja 2000 (MOREL)- Nogometna zveza Slovenija bo v času od 13. do 21. februarja gostila kvalifikacijski turnir malonogometnih reprezetanc za nastop na svetovnem nogometnem (futsal), ki bo letos v Gvatemali. V Sloveniji bodo nastopile še reprezetance Armenije, Francije, Slovaške, Ukrajine in Španija. Vse reprezetance bodo nastanjene v Hotelu Mercator Ilirija v Ljubljani.
Tekme bodo: v ponedeljek (14.2.) v Ljubljani (Dvorana tivoli), v torek v Dolu pri Hrastniku, v sredo bo prost dan, v četrtek v Litiji, v petek v Kopru (Bonifika), v soboto bo prost dan, v nedeljo v Ljubljani (Dvorana Kodeljevo).
Sodniki: Castro C. Joaquim (Portugalska), Sousa R. G. Manuel (Portugalska), Veres Laszlo (Madžarska), Lobo Radek (Češka)m, Herzog Antonin (Češka), Tsukanov Mihail (Belorusija), Lindov Hasmid (BiH), Silvo Borošak (Slovenija). Delegat Andrejev Sermion (Rusija).
Selektor slovenske nogometne reprezentance Dušan Razboršek je določil širši izbor igralcev, dokončni izbor pa bo znan po prijateljski tekmi Hrvaška-Slovenija, ki bo v Karlovcu 1. februarja.


Bruno posojen Veneciji

Milan, 31. januarja 2000 (MOREL)- Obrambni igralec Milana Francoz Brunno N’Gotty (1971) bo do konca sezone igral za Venecijo. Nekdanji centerhalf Paris St. Germaina je treji igralec, ki se je v zadnjih trem mesecih preselil iz Milana v Venecijo. Pred njim sta v Benetke odšla Maurizio Ganz (1968) in Pierluigi Orlandini (1972). Odhod N’Gottya je bil samo vprašanje časa, potem ko so Milančani iz Atletica Madrid pripeljali Jose Chamota.


Rešitev za Eintracht težka 25 milijonov mark

Frankfurt, 31. januarja 2000 (MOREL)- Znanemu nemškemu prvoligašu Eintrachtu iz Frankfurta je potrebno 25 milijonov mark, da bi rešil svoje velike finančne težave in se rešil pred izpadom. Prvi del sezone je Eintrachzt zaključil na predzadnjem 17. mestu. Decembra je po šestih zaporednih porazih odstopil trener Joerg Berger, namesto njega pa so pripeljali bivšega nemškega reprezentanta Felixa Magatha. Lahko se zgodi, da bo Nemška nogoemtna zveza Eintrachtu odvzela licenco, ker dolguje 13,6 milijone mark. Blagajnik kluba je ocenil, da bi za dolgoročno rešitev kluba potrebovali od 18 do 25 milijonov mark. V klubu zdaj iščejo neko veliko podjetje, ki bi prevzelo tudi delnice. Predsednik kluba Rolf Keller je zavrnil zahteve, da bi odstopil. Nasprotniki iz “kontra- Eintracht iniciative”, ki jo vodi bivši blagajnik kluba Bernd Einger, čakajo v ozadju. Einger zagotavlja, da bi v klub lahko pripeljal eno izmed močnih kreditnih podjetij.


Stavka igralcev romunskega prvoligaša

Bukurešta, 31. januarja 2000 (MOREL)- Igralci romunskega prvoligaša Extenziv iz Craiove so začeli stavkati, ker jim klub dolguje plače za več kot šest mesecev. Ekipa bi morala ta teden odpotovati na priprave v Italijo. Romunska nogometna zveza je v zadnjih mesecih morala razveljaviti več kot deset pogodb nogometašev in klubov, ker slednji niso mogli izpolnjevati obveznosti do igralcev.


Finski ne za azilante Albance

Helsinki, 31. januarja 2000 (MOREL)- Finska je sporočila, da je odbila zahtevo za azil 13 nogometašev iz Albanije, ki so ostali v tej državi leta 1998 po nekem mladinskem turnirju. Iz imigratskega urada pa so še sporočili, da za 8 nogometašev še čakajo na dodatno dokumentacijo. V skupini je bilo 23 igralcev, večina jih je bila mlajših od 18 let. Od tistih, ki so na Finskem ostali, so nekateri medtem dopolnili 18 let in se oženili s Finkami, ki jim lahko pomagajo pri pridobivanju dovoljenja za stalno prebivališče. Finska je kar se tiče azilov izredno stroga; oblast je od leta 1998 od skupaj 1.272 zahtev za azil, odobrila samo sedem, v obdobju od 1990 do 1998 je bilo od 15.186 vlog pozitivno rešenih samo 93.


Hat-trick Ševčenka
Lazio v stari formi

Rim, 31. januarja 2000 (MOREL)- Torinski Juventus je obdržal prvo mesto v italijanski ligi, čeprav je igral samo 1:1 s predzadnjim na lestvici Cagliariem. “Stara dama” je prišla v vodstvo v prvi minuti (Inzaghi), gostje pa so izenačili v 14. minuti. Juventus ima 40 točk, Lazio pa eno manj. Lazio je na Olimpijskem stadionu premagal Bari 3:1. Prvi gol je dal jugos Siniša Mihajlović iz 11-metrovke, drugega Čileanec Marcele Salas, kar je bil njegov prvi gol po štiritedenskem “postu”. Gol za 2:1 je dal Spinisi, za 3:1 pa Čeh Pavel Nedved.
“Končno smo spet v formi kot pred Božičem,” je dejal trener Lazia Sven Eriksson. minut kasnije. Igralec tedna pa je Ukrajinev Andrej Ševčenko, ki je v sedmih minutah dosegel hat-trick (69., 73. in 76.') in zmago Milanu nad Perugio 3:0. Ševčeko je pred prvim golom zapravil kar štiri 100% priložnosti, toda s hat-trickom je prišel na prvo mesto strelec (14 golov).


Nigerija po kazni dvignila cene kart

Lagos, 31. januarja 2000 (MOREL)- Soorganizator Pokala narodov Afrike v nogometu v Nigeriji je dvignil ceno kart za preostale tekme svoje selekcije. Najcenejše karte bodo po 2 dolarja, najdražje pa 20 dolarjev. To so naredili za to, da bi imeli red in mir na tribunah, so sporočili iz zveze.


Nikolai v italijanskem Lecceu

Bukurešta, 31. januarja 2000 (MOREL)- Napadalec Dinama iz Bukurešta Marius Nikulae je podpisal štiriletno pogodbo z italijanskim prvoligašem Lecce. Nikolae je star 19 let, Italijani so za njega plačali 3 milijone dolarjev, za Romunijo še ni igral, v Italijo pa bo šel v naslednji sezoni.


Kazen za Nigerijce in Egipčane

Lagos, 31. januarja 2000 (MOREL)- Afriška nogometna zveza (CAF) je kaznovala reprezentanci Nigerije in Egipta zaradi obnašanja njihovih navijačev natekmah Pokala narodov Afrike. Nigerija, ki je organizator tekmovanja, je bila kaznovana s 2.000 dolarji kazni divjanja navijačev po tekmi z Kongom, ko je bilo 0:0. Na igrišče so metali plastične steklenice in igralci so se morali skriti v slačilnico. Policija je morala uporabiti solzivec, ko so najhujši navijači razbili steklo na avtobusu nigerijskih igralcev. Če se bo takšno obnašanje navijačev nadaljevalo, bodo Nigerjci moral iigrati pred praznimi tribunami. CAF je kaznovala tudi Egipčane, ker so njihovi navijači metali kamenje proti igrlcem Senegala, ki ga je dobil Egipt 1:0.


Blatter hoče odmor v decembru

Pariz, 31. januarja 2000 (MOREL)- Predsednik FIFA Sepp Blatter je predlagal, da bi decembra po vsem svetu nogometaši imeli odmor. “Vitalnega pomena za nogomet je, da bi mesec dni žoga mirovala,” je rekel Blatter. On je za TV France tudi izjavil, da je FIFA pripravljena pomagati Diego Maradoni. “On je bil velik nogometaš, mi mu lahko pomagamo, seveda samo, če to želi,” je dejal Maradona.

Kazen zaradi teve posnetka

Madrid, 27.januarja 2000 (MOREL)- Najboljši strelec Atletica Madrid Jimy Floyd Hasselbank bo morda kaznovana na osnovi teve posnetka, ko je udaril igralca brez žoge Zuhaita Gurruccagea (Sociedad) Sodnik tega ni opazil, pa centerfor Atletica ni bil kaznovan. Guruccaga v Madridu debital v prvi ligi in se je večji del tekme »klal« s centerforjem Atletica. V sredini drugega polčasa je dobil drugi rumeni karton. Španska nogometnea zveza se bo sedaj odločila o kazni. V letošnjem prvenstvu sta bila že dva nogometaša kaznovana na osnovi teve posnetkov. Golman Malorce Burgos je počival celo 11 tekem. Igralec Barcelone Kluivert pa pet tekem.


Peter Johnson prodaja Everton

Liverpool,27.januarja 2000 (MOREL)- Gledališki magnat Bill Kenwright je postal novi lastnik angleškega Premier ligaša Evertona, potem ko je pristal, da od sedanjega večinskega lastnika Petera Johnsona odkupi 68 % akcij kluba. Načelno sta se dogovorila že pretekli mesec, zdaj pa so novico tudi objavili, ko je Kenwright pregledal knjigovodstvo kluba. Ni znano, koliko denarja je bilo v igri, predvidevajo, da znesek ni bil manjši od 20, pa tudi ne večji od 30 milijonov funtov (to je med 60 in 90 milijoni mark). Predsednik Evertona Philip Carter je izjavil, da je navdušen nad odločitvijo Billa in je prepričan, da to pomeni novo obdobje v klubu. »Zdaj se moramo združiti in našemu klubu vrniti staro slavo,« je rekel Carter. Johnosn se je odločil, da bo prodal delnice po dolgotrajnih pritiskih navijačev, ki so se naveličali zadnja leta gledati borbo Evertona za obstanek med najboljšimi angleškimi klubi. Lastniku klubu so zamerili, ker je prodal vse najboljše igralce, predvsem pa ljubimca navijačev Duncana Fergusona. S to prodajo se bo končal tudi Johnsonov spor z angleško nogometno zvezo, ki je dovoli, da bi bil en človek lastnik dveh klubov; Johnson je tudi lastnik drugoligaške ekipe Tranmer.


Fiorentina cenejša od skodelice kave

Firence,27.januarja 2000 (MOREL)- Uprava italijanskega prvoligaša Fiorentine je odločila, da so bile karte za pokalno tekmo proti Veneciji cenejše od skodelice kave v bifejih okrog stadiona. Na ta način je vodstvo hotelo pomiriit navijače, ki so v nedeljo demonstrirali zaradi slabih iger in slabe uvrstitve Fiorentine. Po nedeljskem porazu v Bariju je Fiorentina na 12. Mestu in ima le šest točk več od ekip, ki so v nevarnem položaju za izpad iz lige.


Nunez ob boku Rivaldu

Barcelona,27.januarja 2000 (MOREL)- Predsednik Barcelone Josep Louis Nunez je brazilskemu as Rivaldu poslal vzpodbudno sporočilo, v katerem je omenil, da želi da Rivaldo konča karirero v tem klubu. Rivaldo je že nekaj časa pod udarom informacij, da naj bi se preselil v Italijo. V ponedeljek, ko je sprejemal v Bruslju priznanje kot najboljši nogometaš sveta je jasno rekel, da se naj Barcelona izjasni, ali ga želi zadržati. Predsednik Barce je hitro odgovoril v časopisu "La Guardian", ko je rekel, da je vesel, da Rivaldo želi ostati v klubu. »Slišati Rivalda, da želi ostati v Barceloni je najboljša možna novica za vse navijače Barcelone,« je izjavil Nunez. Nič ga ni bol zadovoljilo kot izjava Rivalda ob podpisu pogodbe, da želi karirero zaključitiv v Barceloni. »To je tudi moja želja, ko bo konec njegove sedanje pogodbe, bomo podpisali novo in Rivaldo bo z nami do konca kariere,« je še dodal Nunez.


Ciprčani hočejo v reprezentanci nogometaše iz tujine

Nikozija, Ciper bo skušal izkoristiti tiste svoje nogometaše, ki igrajo v tujini, da bi pomagali reprezentanci pri dosegu kakšnega odmevnega rezultata. Prišli so na idejo, da bi poiskali drugi in tretjo generacijo Ciprčanov, ki igrajo nogomet po svetu. Slovenci smo to že naredili, ko smo poiskali Rudija Isteniča v Nemčiji. Nekaj drugih poskusov pa ni bilo uspešnih (Fred Bobich). Med takimi igralci naj bi bila tudi Muzej Izet (Leicester) in James Panai (Wathford), prvi naj bi bil ciprski Trurk, drugi pa ciprski Grk.


Blatter opozarja klube zaradi novih lig

Moskva,27.januarja 2000 (MOREL)- Predsednik FIFA Sepp Blatter je opozoril vodilne evropske klube, ki razmišljajo o formiranju posebnih lig, naj »dajo mir«. Blatter je šel v Moskvo, da bi promoviral svoj projekt »Gol«, s katerim naj bi pomagali nogometu v vseh bivših republikah Sovjetske zveze. »Moramo zaščititi nacionalne zveze in klube od vseh takšnih poskusov, da bi se formirale lige izven zvez in izven družne FIFA,« je rekel Blatter. Dodal je, da se je pred 10. dnevi pogovarjal s predsednikom UEFA Lennartom Johanssonom in da sta bila enotna, da takih lig ne bodo dovolili. »Ne smemo dovoliti klubom, da pridejo in vzamejo najboljše in odidejo, saj moramo skrbeti za vse članice. Na svetu je 200 milijonov nogometašev, a samo 0,01 % se profesionalno ukvarja z nogometom, « je rekel Blatter.


Maradona misli, da je napravil prav

Buenos Aires,27.januarja 2000 (MOREL)- Argentinski nogometni idol Diego Maradona je izjavil, da je napadel novinarje na Kubi, kjer se zdravi od odvisnosti od droge, zato ker so ga neprestano zasledovali. »Če oni ne spoštujejo mene, ni potrebno, da tudi jaz njih,« je izjavil Maradona. Argentinec je razbil steklo na avtomobilu fotoreporterja in kamermana Reutersa, fotoreporter je bil lažje poškodovan. »Nisem želel udariti mladeniča. Čr bi ga hotel, bi padel na tla,« je izjavil Maradona. »V trgovino sem šel brez družine, slikali so med pred in po šopingu. Rekel sem jim, da je dovolj. Eden izmed njih mi je rekel, da je to njihovo delo. Udaril sem po avtomobilu, ali se je steklo sesulo,« je rekel bivši nogometaš Diego Maradona. Na zdravljenju na Kubi bo Maradona ostal tri mesece. Po prihodu na otok je zaprosil novinarje, naj ga pustijo pri miru. Tam je z ženo in hčerkama. »Potreben nam je mir,« je dejal Maradona. Toda novinarji ga očitno niso slišali.


 
Camacho je zagrozil z odstopom

Madrid, 26. januarja 2000 (MOREL)- Selektor španske nogometne reprezentance Jose Antonio Camacho je zagrozil, da bo odstopil in to zaradi spora z Real Madridom. Do spora je prišlo potem, ko je španski selektor odločil, da za prijateljsko tekmo proti Poljski pokliče v reprezentanco tudi Fernnanda Hierra in Roula Gonzalesa. Toda tega dne igra tudi Real Madrid zaostalo tekmo proti Betisu. Camacho je dejal, da ne ve kako bi se ta lahko rešilo, da je vse polno problemov in da ne ve, kako bi jih reševali. »Sprejema kritike zaradi slabih rezultatov, toda ne morem dovoliti, da me vsakodnevno napadajo zaradi vseh mogočih stvari,« je dejal Camacho. Naj bolj zanimivo je to, da če bi Camacho zapustil reprezetanco, bo prevzel Real Madrid. To vlogo so mu že ponudili, ko so odslovili Johna Toschaka.


Veternikov prestopil k Arisu

Moskva, 26. janaurja 2000 (MOREL)- Eden najboljših ruskih nogometašev Oleg Veternikov je prestopil v grški Aris, potem ko je za ekipo Rotor iz Volgograda odigral 240 tekem in dal 147 golov. Ruski nogometaš, najboljši strelec lige, se je odločil za prestop po seriji napadov na njega in njegovo družino, ki so se vlekli že tri leta. Pred leti mu je skupina navijačev Uralmaša z železno palico hotela polomiti noge, ker je prestopil iz tega kluba v Rotor. Pred letom in pol je neznanec napadel Veternikova in njegovo dvoletno hčerko s solno kislino, pretekli teden pa je igralec preživel noč v zaporu, ker so na letališču v Moskvi pri njem našli 2.500 dolarjev. »Nerazumljivo je, da lahko ljudje na tak način maltretirajo druge,« je dejala njegova žena Larisa. »Iz Rotorja odhajam žalosten, ker nam ni uspelo, da bi osvojili naslov prvaka. Upam, da mi bo to zdaj uspelo v Grčiji z Arisom,« je dejal Veternikov.


Platini: Zidane je eden zadnjih genialnih organizatorjev igre

Milan, 26. januarja 2000 (MOREL)- Nekdanji veliki nogometaš in član Juventusa Michel Platini je pohvalil svojega rojaka in člana Juventusa Zinedina Zidana, ko ga je opisal kot enega od zadnjih genialnih playmakerjev v modernem nogometu. To je Zidane v resnici dokazal na zadnjih tekmah, ko je igro Juventusa “držal v nogah”. Dal je tudi izjemen gol proti Reggiani (2:0), ko je “obrnil” tri nasprotnikove igralce, vstopil v kazenski prostor in z močnim strelom “skoraj raztrgal mrežo Taibija”.


Odkrite štiri ilegalne stavnice za evro nogomet

Hong Kong, 26. januarja 2000 (MOREL)- Policija v Hong Kongu je odkrila in zaprla štiri ilegalne stavnice, v katerih so sprejemali stave za tekme v evropskih državnih prvenstvih. Zaprli so 11 ljudi in zaplenili 5,5 milijonov hongkongških dolarjev (705.000 ameriških dolarjev).


Marič se vrača v Croatio

London, 26. januarja 2000 (MOREL)- Hrvaški nogometaš Silvio Marič bo morda kmalu odigral zadnjo tekmo za Newcastle in se bo vrnil v Croatio. Marič je odpovedal sodelovanje na tekmi rezervnih ekip Newcastla in Liverpoola, potem ko so mu zagarantirali, da se bo na posodo lahko vrnil v Zagreb. “Pričakujem, da se bosta kluba kmalu dogovorila. Če bo tako, bom ostal v Croatii do konca sezone,” je izjavil Marič. Njegov poskus, da bi se ob koncu leta dokončno vrnil v Zagreb ni uspel, ker Croatia ni imela dovolj denarja. Silvio Marič je v Newcastle prestopil februarja lani za 3,5 milijonov funtov (5,76 milijona dolarjev), toda na teren je v glavnem stopil kot rezerva.


Maradona spet napadel novinarje

Havana,26. januarja 2000 (MOREL)- Kontraverzni bivši naj nogometaš Diego Maradona, ki se na Kubi zdravi zaradi odvisnosti od kokaina, je razbil steklo na avtomobilu tujih novinarjev. Maradona, ki je na “odsluženju” triletne pogojne kazni, ki jo je dobil, ker je z zračno pištolo streljal na novinarje leta 1994, ko so “ribarili” okoli njegove hiše v Buenos Airesu, se je spet spopadel z novinarji, ko so ga s kamerami in fotoaparati spremljali na poti po Havani. Po nakupovanju v supermarketu, je razbesneli Maradona izstopil iz črnega mercedesa, ki mu ga je posodila kubanska vlada in naskočil kamermana in fotoreporterja agencije Reuters, ki sta bila v vozilu. “Bil je razburjen, ko je stopil iz avtomobila, nato je udaril po steklo, ki se je razbilo,” je dejal fotoreporter Erbiretto Rodrigez, kateremu je razbito steklo lažje poškodovalo oko. Na Kubi mediji ves čas zasledujejo Maradono.

 

FIFA IZABRALA RIVALDA ZA IGRALCA LETA 1999

Najbolji i u FIFA izboru - Rivaldo

Rivaldo nadaljuje s priznanji za leto 1999. FIFA ga je izabrala najboljšega igralca na svetu za leto 1999. V anketi je sodelovalo 140 nacionalnih predstavnikov, kar 91 pa jih je dalo svoj glas Rivaldu. Drugo mesto je zasedel Anglež David Beckham iz Manchester Uniteda (18 glasov), tretji pa je Argentinec Gabriel Batistuta, napadalec Fiorentine (5 glasov). 

Dosadanji nosilci prestižnega naslova igralca leta so:
1991 - Lothar Matthaeus (Njemčija, Inter Milan) 
1992 - Marco van Basten (Nizozemska, AC Milan) 
1993 - Roberto Baggio (Italija, Juventus) 
1994 - Romario (Brazilija, Barcelona) 
1995 - George Weah (Liberija, AC Milan) 
1996 - Ronaldo (Brazilija, Barcelona) 
1997 - Ronaldo (Brazilija, Inter Milan) 
1998 - Zinedine Zidane (Francija, Juventus) 
1999 - Rivaldo (Brazil, Barcelona)

Najboljša reprezentanca minulega leta je šestič zapovrstjo Brazilija. V letu 1999 so odigrali 20 tekem in dosegli 14 zmag , 3 neodločene izide in 3 poraze.

Za reprezentanco, ki je najbolj napredovala v preteklem letu (Best Mover of the Year), so izbrali Slovenijo. Slovenska reprezentanca je napredovala z 88. na 40. mesto.

Fair-play lovorika je pripadla reprezentanci Nove Zelandije. 

ROMARIO DOSEGEL 700-TI GOL
Napadalec Vasco da Game (Rio de Janiero), Romario je na prvenstveni tekmi proti Palmeirasu (3:3) dosegel že 701 gol na uradnih teikmah.

 
Bundesliga na internetu

Frankfurt, 24. janaurja 2000 (MOREL) - Nogometna zveza Nemčije je dobila ponudbo v vrednosti 50 milijonov mark, če proda pravice do prenosa prvoligaških tekem preko interneta. Po pisanju tednika "Focus" za pravice prenosov konkurirajo štiri velike kompanije: Kinowelt, TV postaja TM3, Tele Muenchen in marketinška firma ISPR. Za sedaj ni znano, katera od teh štirih firm je ponudila 50 milijonov mark, toda ve se, da bi pravice do prenosov veljale do leta 2003. Nemška nogometna zveza bo do srede marca odločila, če bo ponudbo sprejela.


Juventus ostal na čelu lestvice

Rim, 24.januarja 2000 (MOREL)- Nogometaši Juventusa iz Torina so obdržali vodilno mesto po nedeljskem krogu v italijanskem prvenstvu. Premagali so Reggiano 2:0. Strelec prvega gola pa je bil jugoslovanski reprezetant Darko Kovačević, ki je po 15. golih v prvenstvu in pokalu dobil zaupanje trenerja ter je tekmo začel od začetka. V ekipo je "vskočil" namestu Alessandra del Pierra. Kovačević je dal gol z glavo po kotu.


Fidel Castro je obiskal Maradono

Havana, 24.januarja 2000 (MOREL)- Kubanski predsednik Fidel Castro je obiskal argentinskega asa Diego Maradono, ki se na Kubi zdravi. Maradona je začel z zdravljenjem odvisnosti od kokaina. 73-letni voditelj Kube, ki ima šport zelo rad - kot mladenič je igral baseball -, se je z Maradono in njegovo ženo Claudio pogovarjal 20 minut. Srečanje je bilo v centru, kjer se zdravi 39-letni (bivši) nogometaš.

 
Brazilci prvi svetovni klubski prvaki

Rio de Janeiro, 16.januarja 2000 (MOREL)- Lanskoletni nogometni prvak Brazilije Corninthians iz Sao Paola je zmagovalec prvega klubskega tekmovanja za naslov svetovnega prvaka. V finalnem srečanju je premagal na Marakani prvaka Južne Amerike Vasco da Gamo po boljšem izvajanju enajstmetrovk. Tekma se je v rednem času končala brez zadetkov, brez zadetkov pa sta se končala tudi dva petnajstminutna podaljška. Corinthians je za zmago in naslov svetovnih klubskih prvakov dobil v svojo blagajno šest milijonov dolarjev.


SCT Olimpija v lov za vijoličastimi

Ljubljana, 16. januarja 2000 (MOREL)- Nogometaši SCT Olimpije so v soboto končali prvi del priprav, v ponedeljek bodo odpotovali na drugi del priprav za spomladanski del prvenstva v Bohinj. Tretji del bodo opravili v Poreču, kjer bodo igrali več tekem. V Bohinj je odpotovalo 22 igralcev in strokovno vodstvo, ki ga vodi trener Jedinko Perica, trener brez licence. Vzdušje v ekipi ni najboljše, saj so vsi pod vtisom afere Perica- Pejkovič in transfer liste, ki jo je sestavil Perica. V klub v zimskem odmoru ni prišel niti eden omembe vreden igralec. Prvi del priprav je potekal v Ljubljani, na igriščih, v fitnesu in pri testiranjih na Fakulteti za šport. Načrtovana prijateljska tekma proti hrvaškemu Slaven Belupo je bila zaradi zasneženega igrišča odpovedana. Poleg do včerajšnjega kapetana Nihada Pejkoviča, ki pa je kljub sporu s trenerjem Jedinko Perico, ostal član ekipe, vendar je priprave začel kot tretji vratar, ima vodstvo kluba težave z Boško Boškovičem in Sanijem Trgom. S prvim zaradi neizplačanih obveznosti, z drugim tudi zaradi tega in še, ker bi rad več igral. Konec koncev v tako podpovrečni prvoligaški ekipi lahko vsakdo igra. Vodstvo kluba še vedno išče igralce za sredino in levo stran napada. Lenart in Kljaić iz Ptuja nista zadovoljila, Dasovič (Zagreb) in Pokorn (Triglav) bosta nadaljevala priprave. V tem tedni naj bi se na preizkušnji pojavila dva Bosanca. Vodstva kluba je želelo na zahtevo Jedinka Perice za Bežigrad pripeljati Gorana Joliča in Nenada Protego, kar jim ni uspelo. Protega je celo izjavil, da nima razloga, da bi iz urejenega kluba NK Domžale odšel v neurejeno SCT Olimpijo. Odhod Ismeta Ekmečiča ni nič slabega za SCT Olimpijo; bo vsaj več priložnosti za Puca Trener Jedinko Perica je bil celo tako duhovit, da je, da če bi SCT Olimpija dobila tri dobre okrepitve, bi se lahko enakopravno spustili z Mariborom Pivovarno Laško v boj za prvaka. Glavni sponzor kluba ostaja SCT d.d. in direktor kluba Jože Prostor.

Policija grozi s štrajkom
(Morda na EURO 2000 slovenski specialci?)

Bruselj, 14. januarja (MOREL/FONET)- Belgijska policija je zagrozila, da bo v času evropskega nogometnega prvenstva junija 2000 štrajkala, če vlada ne bo pristopila k reformi policije. Zvezna policija je zaskrbljena zaradi svojega statusa in položaja policije, ki so povezani z razčiščevanjem odnosov in stanja v policiji, ki so poleg drugega povezani s škandalom pedofilije.
»Stališče je enostavno. Če vlada noče prisluhniti našim problemom, potem bo raskirala, da bomo morda štrajkali v času EURO 2000,« je dejal predsednik sinidikata policajev Poul van Kerr, ki se bo 21. januarja sestal z belgijskim notranjim ministrom. »Vlada mora vedete, da če težave ne bodo rešene do junija, da bo štrajk.« Belgijska javnost se izredno boji huliganov, probleme pa delajo tudi domači navijači, zaradi katerih v tej sezoni že dve tekmi nista bili odigrani.


Newcastle je dobil novega sponzorja
Bobby Robson ostaja prvi trener

Newcastle, 14. januarja 2000 (MOREL/FONET) - Skupščina delničarjev angleške Premier lige je odobrila sporazum med FC Newcastle in kabelsko televizijsko mrežo NTL, po kateri postaja ta enakopraven partner klubu. Klub bo dobil za doto finančno inekcijo v vrednosti 25 milijonov funtov (75 milijonov mark), NTL je postal ekskluzivni medijski agent kluba. Jasno je, da bo tudi večinski lastnik planirane klubske TV postaje, vodil bo WWW strani kluba in vse internet aktivnosti. O televizijskih prenosih ne odločajo klubi sami, temveč pregovore vodi izključno vodstvo lige. Delničarji so odločili, da bodo odprli novo delovno mesto direktorja, sedanji predsednik Newcastla Freddie Fletcher pa bo v bodočnosti skrbel za odnose z nogometno zvezo. Sedanjemu menedžerju Bobbyu Robsonu bo ponujena nova pogodba. Klub bo dobil tudi športnega direktorja, ki bo vodil pregovore z igralci za podaljšanje ali nove pogodbe. Bivši selektor Anglije Bobby Robson je klub prevzel septembra, ko je nadomestil Ruuda Gullita, je klub z zadnjega mesta popeljal na 15., Newcastle pa še vedno igra v angleškem pokalu, kjer je v petem krogu.


Stojko Mladenov selektor Bolgarije
Hristo Stojčkov kot včasih dr. Branko Elsner

Sofija, 14. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Nogometna zveza Bolgarije je odločila, da bo novi selektor Stojko Mladenov, ki je do zdaj vodil mlado reprezentanco. Na funkciji selektorja je Mladenov zamenjal Dimitra Dimitrova. Novi selektor mlade reprezentace Bolgarije je zdaj Dimitar Aleksijev, trener prvoligaške ekipe Belasica. Najboljši nogometaš Bolgarije vseh časov 33-letni Hristo Stojčkov je ostal na funkciji direktorja vseh nacionalnih selekcij. 43- letni Mladenov je edan od najboljših strelcev v zgodovini bolgarskega nogometa. Igral je na 210 prvoligaških tekmah in dal 107 golov. Za reprezentaco je igral 65 krat in dal 24 golov. Kot član CSKA je bil Mladenov leta 1982 najzaslužnejši, da se je CSKA uvrstil v polfinale pokala prvakov, saj je v četrtfinalu na tekmi proti Liverpoolu dal dva odločilna gola.


Libija podpira Maroko
Na stavnicah 1:33 v škodo Afričanov

Tripolis, 14. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Libija podpira kandidaturo Maroka za organizacijo finalnega dela svetovnega nogometnega prvenstva leta 2006. Libija bo - kot vse ostale severnoafriške države - pomagala Maroku pri kandidaturi. Kandidati za organizacijo svetovnega prvenstva 2006 so še Južna Afrika, Anglija, Nemčija in Brazilija. Toda Maroko ima malo možnosti- vsaj tako menijo tisti, ki stavijajo: razmerje na stavnici je 1:33.


Nakata bo prestopil v Romo
Peruggia bo dobro zaslužila

Rim, 14. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Uradno najboljši nogometaš Azije Hidetshi Nakato je pristal, da bo iz Perruggie prestopil k Romi, je zapisal italijanski športni list Gazetta dela Sport. Roma naj bi za Nakato plačala Peruggii 16 milijonov dolarjev, poleg tega pa bi jim odstopili ruskega internacionalca Dimitrija Aleničeva. Perruggia je Nakato pred letom in pol kupila za 3,3 milijonov dolarjev.


Amunike spet v reprezentanci Nigerije
Edini domačin - tretji vratar

Lagos, 14. januarja 2000 (MOREL/FONET)- V reprezentanci Nigerije, ki bo sodelovala na afriškem prvenstvu bo igral tudi Emanuel Amonike, čeprav dve leti ni odigral niti ene tekme. Amunike, član Barcelone, je dolgo pavziral zaradi poškodbe kolena in še ni v kombinaciji za prvo postavo Barcelone. V ekipi je tudi Nwakwo Kanua, igralec Arsenala, ki je na priprave zamudil. Edini igralec Nigerije, ki ne igra v tujini, je tretji golman!. Nigerija, ki je skupaj z Gano organizator Pokala narodov, bo prvo tekmo igrala v Lagosu 23. januarja proti Tunizije. Turnir 16 reprezentanc se začne dan prej.


Zeman zapušča Turčijo

Carigrad, 14. Janaurja 2000 (MOREL/FONET)- Trener turškega Fenerbahča Zdenek Zeman je dal odpoved, potem ko je ta turški klub vodil samo tri mesece. Zeman je podpisal enoletno pogodbo, potem ko je moral zapustiti Romo. »Ni mi uspelo, da ekipo uskladim s svojimi osnovnimi principi, zato sem dal odpoved,« je dejal Zeman. Fenerbahče je v prvenstvu na 4. mestu, za vodilnim Galatasarajem zaostaja 13 točk.


Igralci Milana si želijo, da se Weah vrne
Weah: prvi »komad« v Angliji

London, 14. januarja (MOREL)- George Weah je izjavil, da so ga klicali (nekdanji) soigralci iz Milana in ga pozvali, da se vrne. Weah je medtem že debitiral za Chelsei in na derbiju FA pokala proti Tottnhamu dal edini gol. Weah je dejal, da ga je klical kapetan ekipe Paolo Maldini takoj po porazu Milana z Interjem (3:2). »Igralci Milana želijo, da se vrnem. Z nekaterimi sem se pogovarjal po telefonu. Maldini pa mi je dejal, da jim manjkam, da bi se moral vrniti in da bi to bilo dobro za ekipo,« je dejal 33-letni Liberijec. Menedžer Chelsea Juanluca Viaali je izjavil, da Milan želi Weaha nazaj ob koncu sezone in da ga niso hoteli prodati.


Fowler mora na operacijo

Liverpool, 14. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Napadalec Liverpoola Roby Fowler bo moral na drugo operacijo členka na nogi, zaradi česar bo dva meseca izven terena. Fowler je igral prvih sedem tekem v tej sezoni in dal tri gole. Zaradi bolečin po poškodbi, ki jo je dobil že avgusta, so ga oktobra operirali. Očitno operacija, po kateri je igral le 48 minut in kot rezerva proti Wimbledonu 28. decembra dal gol, ni uspela.


Ronaldo se dobro zdravi

Slučajno srečanje: Ronaldo-Ferguson v Rio Milan, 14. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Brazilski as Ronaldo se je vrnil v Milano na drugo fazo rehabilitacije po operaciji na kolenu. »Dobro se počutim, vsi testi so bili uspešni in začenjam z drugo fazo rehabilitacije,« je dejal Ronaldo. Računajo, da se bo na igrišče vrnil aprila.. Ronaldo je gledal tekme prvega svetovnega klubskega prvesntva in v neki restavraciji v Rio de Janeiro se je srečal z menedžerjem Manchester Uniteda Alexom Fergusonom. »To je bilo slučajno srečanje. Spregovorili sva nekaj besed. Midva se spoštujeva. Niti Fergusonu niti komu drugemu nisem rekel, da bi rad igral v Angliji. Edino, kar mislim je, da bi čim prej zaigral za Inter,« je rekel Ronaldo.


Krankl trener Fortune

Kolen, 14. januarja /MOREL/FONET)- Bivši avstrijski reprezentant in golgeter Hnas Krank je trener nemškega drugoligaša Fortune iz Dusseldorfa. »Zelo sem motiviran za to delo. Čaka me težka naloga in če ne bomo izpadli, bo to kot sanje,« je dejal Krank, ki je do sedaj treniral le avstrijske klube.


Milan hoče Chamota

Milano, 14. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Nogometni klub Milan je ponudil transfer Atleticu iz Madrida za argentinskega branilca Jose Antonia Chamota. »Naš predsednik Adriano Galliani je bil v Madridu je dal ponudbo za Chamota. Odgovor bo prišel v 48. urah,« je sporočil predstavnik za medije Milana. Chamot (31 let) je tri sezone igral v Laziu.

 
Weah vse najslabše o Milanu

"Prisilili so me, da bom končal kariero!"
Milano, 13. januarja 2000 (MOREL)- Uradno najboljši nogometaš Evrope leta 1995 Liberijec George Weah, ki ga je Milan v torek posodil do konca sezone Chelseu, ob prihodu na Otok ni skoraj z obtožbami na račun svojega italijanskega kluba. "Nisem želel zapustiti Milana," je dejal. "S to odločitvijo mi je Milan uničil življenje in me prisilil, da bom končal kariero. Želel sem končati karirero v Milanu, toda od kar je ekipo prevzel Alberto Zaccheroni, je to postalo nemogoče. Nisem odšel za to, ker bi hotel in hočem, da navijači to vedo."
Po Weahovih besedah mu je Zaccheroni sporočil, da za njega ni več mesta v Milanu in da je bolje, da gre. Novi trener daje prednost Andreju Ševčenku, Leonardu, Oliverju Bierhoffu in novemu igralci Jose Marii. Weah je imel tretman petega napadalca, pa je bilo jasno, da ga bodo želeli "skiniti" s plačilne liste. "Imel sem pogovore z Romo, njihov trener Fabio Capello me odlično pozna in me je želel v svoji ekipi. Toda v Milanu so mi rekli, da ne morem prestopiti v niti eden italijanski klub. Sprašujem se zakaj. Če menijo, da nisem več nevaren in da ne morem dajati gole, zakaj bi jih potem motilo, če bi igral za Romo. Če mislijo, da lahko še igram, zakaj me niso zadržali. Mislim, da Milan nima pravice odločati, kje bom igral. Ni bilo fair, da mi uničijo kariero. Zaradi tega sem bil zelo razočaran in nekaj časa sem razmišljal, da sploh ne bi več igral. Če se take stvari dogajajo, potem je jasno, da živimo v nepravičnem svetu," je dejal Weah. Liberijski reprezentant je povedal, da je imel tudi ponudbo iz Olimpique Marseilla, toda njegova družina ni želela, da bi se vrnil v Francijo, kjer so živeli do leta 1995. "Igral bom za Chelseo v naslednjih šestih mesecih. Morda bom poleti podpisal pogodbo s Chelsea in končal kariero v Londonu," je dejal Weah.


Bora Milutinović na Kitajskem

Beograd, 13.januarja 2000 (MOREL/FONET)- Znani jugoslovanski trener Bora Milutinović bo novi trener nogometne reprezetance Kitajske. to so potrdili tudi v Pekingu. Milutinović bo tretji tujec, ki bo vodil kitajsko reprezentanco.


Moeller bo počival šest tednov
Borussia tudi brez Ikpebe in Adda

Berlin, 13.januarja 2000 (MOREL)- Nemški reprezetant Andreas Moeller (32 let) si je na treningu poškodoval mišico in bo izven terenov vsaj šest tednov. Igralec Borussie Dortmund zanesljivo ne bo igral na prvi tekmi Bundes lige po zimskem odmoru 4. februarja proti Kaiserlauternu, morda pa ne tudi proti Wolsburghu in Ulmu. V 4. krogu pokala UEFA bo Borussia igrala 2. marca proti Galatasarayu. Nemška ekipa ne bo mogla računati tudi na Nigerijca Victor Ikpebo in Ganijca Otto Adda, ki bodo igrali za svoje države na afriškem prvenstvu, ki se začne 22. januarja.


Predstavniki angleških navijačev na Nizozemskem in v Belgiji

Amsterdaam, 13.januarja 2000 (MOREL/FONET)- Predstavniki Zveze nogometnih navijačev (FSA) iz Anglije bodo obiskali nizozemska mesta Amsterdaam in Eindhoven ter belgijski Charleroi, kjer bodo preverilo možnosti za bivanje svojih navijačev med EURO 2000. "Radi bi videli, kakšne vrste prenočišč bo pripravljeno za naše navijače in tudi vse ostalo; na primer, kako bodo postavljene video kamere. Te bomo potem posredovali našim navijačem," je dejal predstavnik za tisk FSA. Predstavniki FSA se bodo pogovarjali tudi s predstavniki policije in drugih organizacij. "Imamo veliko izkušenj z angleškimi navijači na velikih tekmovanjih. Ne moremo zanikati, da nevarnost ne obstaja, toda s pomočjo naših nasvetov bo policija lahko izbrala pravo strategijo," je rekel predstavnik za tisk FSA. Po njegovih besedah je glavno, da angleški navijači vidijo, da je je policija prisotna. "V tem primeru bodo vedeli, da bodo aretirani, če bodo naredili kaj slabega. Tega v Marseillu pred dvema letoma ni bilo in stvari so šle po slabih poteh."

Maradona je bil na robu smrti
Psihično popolnoma zlomljen

Buenos Aires, 12.januarja 2000 (MOREL/FONET)- Eden najboljših nogometašev vseh časov Diego Maradona se uspešno zdravi v neki privatni bolnici v Buenos Airesu. Zdravniki so izjavili, da se bo Maradona moral odreči kokainu, če bo hotel živeti. Čeprav uradnih izjav ni, je eden izmed zdravnikov dejal, da je bil Maradona na robu smrti. Vzroci urina in krvi so pokazali, da je šlo za velike doze kokaina in da so vsi problemi, ki jih sedaj ima Maradona, tipični za tiste, ki so vzeli preveliko dozo kokaina. Neposredne nevarnosti za Maradono sedaj ni, toda njegove težave bodo dolgoročne in mnogo je odvisno od tega, ali si bo opomogla njegova srčna mišica. Njegov osebni zdravnik je novinarjem izjavil, da je Maradona psihično popolnoma zlomljen. Ko ga je pretekli teden v bolnici obiskala mama, je jokal in se opravičeval. Vse kar se je zgodilo v zadnjih tednih, je bilo dobro le za televizijske producente, ki že nekaj let pripravljajo nadaljevanko o življenju Maradone.
Maradona je po lastnih besedah začel jemati kokain, ko mu je bilo 22 let in je bil na vrhuncu kariere. Takrat je igral za Barcelono. Težave so se začele leta 1991, ko je igral za Napoli in živel v Neaplju. Tam so mu prvič dokazali, da se drogira. Nato je sledil škandal za škandalom. Tudi na svetovnem prvenstvu v nogometu v ZDA. Večkrat so mu sodili, toda obsojen je bil samo enkrat in to pogojno, ko je z zračno puško iz svoje vile v Buenos Airesu streljal na fotoreporterje. Tisti, ki so ga obiskali v bolnici, so dejali, da je zelo prizadet, ker je urugvajska policija nekaj krat zaslišala njegovega menedžerja, češ da je skrbel za Maradonino drogo. Zdravnik Romero iz ekipe za prvo pomoč, ki je bil prvi pri Maradoni, ko mu je postalo slabo, je izjavil, da je Maradono rešil njegov menedžer Coppola, ker je "hitro reagiral".


Pljuvanje po Realu in Manchestru Unitedu
Evropski nogomet pod obtožbami

Rio de Janeiro, 12.januarja 2000 (MOREL/FONET)- Prvo svetovno klubsko nogometno prvenstvo poteka pod hudimi obtožbami brazilskih medijev in strokovnjakov predvsem na račun evropskih predstavnikov. Real Madrid in Manchester United nista pokazla tistega, kar je bilo od njiju za pričakovati. Nekdanji reprezetant Brazilije, ki ima zlato medaljo iz leta 1970, Gerson, je ocenil, da so "Manchestrovi igralci prišli na tekmovanje za to, da pijejo whisky, uživajo v soncu in skušajo ugotovoiti, ali je brazilski whisky enako dober kot škotski". "To kar so naredili je kot šala. Njihova igra je zanič," je Gerson zapisal v kulumni in dodal, da je prav, da gledalci gledajo samo brazilske tekme. Dejstov je, da brazilski navijači hodijo samo na tekme svojih klubov. Tekmo Corinthians-Real Madrid je gledalo 55.000 gledalcev, ki so potem zapustili stadion, pa je bila tekma med Al Nassr ter Rajo Casablanco pred praznimi tribunami. Podobno je bilo v drugi skupini, kjer je tekmo Necaxo-South Melbourne gledalo 1.000 ljudi, predtem pa tekmo Vasco da Gama- Manchester United 70.000 gledalcev. Gerson je popljuval tudi Real. "Real v Brazilijo ni prišel, da bi resno igral. To se je najbolje videlo na tekmi proit Casablanci, ko so se zafrkavali in naredili vse, da je bilo za njih težko," je zapisal nekdanji brazilski as.


Niti eden Manchestrov igralec ne bi imel mesta v Vascu!

Rio De Janeiro, 12.januarja 2000 (MOREL/FONET)- Direktor Vasca da Gama, kontraverzni Miranda, je izjavil, da Manchester United ni imel interesa za svetovno klubsko prvenstvo, čeprav je "BBC v Brazilijo poslala 60 ljudi". To naj bi po direktorjevem mnenju kljub vsemu pomenilo, da je bilo to tekmovanje za Angleže pomembno. "Mislili so (Manchester), da bodo z lahkoto slavili, toda niso računali z močjo Vasca. V tem trenutku niti eden igralec Manchester Uniteda ne bi imel mesta v prvi ekipi. Brazilci so najboljši igralci na svetu in Evropejci se jim niso približali," je dejal Miranda.


Vijoličaste obtožbe na račun sodnikov

Rim, 12.januarja 2000 (MOREL)- Predsednik Fiorentine Vittorio Cecchi Gori se bo znašel pred disciplinsko komisijo italijanske nogometne lige zaradi obtožb nas račun sodnikov. Po zmagi svoje ekipe nad Interjem je odgovarjal na vprašanja gledalcev in poslušalcev lokalnega radia in televizije. Govoril je, da sodniki forsirajo nekatere klube kot je recimo Juventus, "morda za to, ker je njihov lastnik najmočnejša industrijska skupina (fiat)". Na to pa še: "Zakaj je sedež lige v Milanu? Vsakih šest mesecev bi morali menjati sedež lige. Leta minevajo, todas v igri ostajajo štirje klubi, ki so nad ostalimi." Disciplinska komisija bo odločitev o kazni Cecchi Goriju sprejela v začetku februarja. Pričakuje se, da bo predsednik Fiorentine, ki je že bil zaradi izjav večkrat kaznovan, dobil visoko denarno kazen, morda pa tudi prepoved obiska tekme v Firencah.


Skok Barcelone, Potrošnik Beltinci med zadnjimi v Evropi

London, 12.januarja 2000 (MOREL/FONET)- Vodilna ekipa italijanskega prvenstva Lazio je še vedno prvo na evropski lestvici najuspešnejših klubov. Največjo skok pa je napravila Barcelona, ki se je z 19. mesta prebila na 11. to je bila posledica dveh zmag v minulem tednu (Celta 2:0, Sociedad 3.1). V vseh evropskih državnih prvenstvih so samo tri ekipe, ki niso izgubile tekme: Slavija Praga, Dinamo Kijev in Anortosis Ciper. Ravno toliko ekip je, ki niso zmagale niti enkrat: Potrošnik Beltinci, Zirka Ukrajina in Larnca (Ciper). Prekmurci, oz. "Marki" torej trdno držijo rekord! Vodilna ekipa v jugoslovanski ligi Obilič pa je prva na listi ekip, ki so najdalje brez poraza - 18 krogov. 1 (1) Lazio 100,44 2 (2) Bayern 91,52 3 (3) Manchester U 88,46 4 (4) Juventus 5 (7) Roma 6 (6) Parma 7 (5) Dinamo K 8 (8) Milan 9 (9) Rangers 10 (10) Monaco 11 (19) Barcelona 12 (17) Inter 13 (11) Bayer 14 (12) Sparta


Svetovno klubsko prvenstvo ali: »Lepo je bilo videti angleško aroganco na kolenih!«

Rio de Janeiro, 11. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Trener brazilske ekipe Vasco da Gama Antonio Lopez je ukazal svojim igralcem, da »ostanejo na zemlji«, potem ko so premagali evropskega prvaka Manchester United (3:1) na svetovnem klubskem prvenstvu. »Do zdaj smo bili uspešni, ker smo bili skromni in tiho. Bolj kot kdaj koli moramo zdaj ostati na zemlji in zmaga proti Machester Unitedu nam ne sme vstopiti v glavo,« je dejal Lopez, ki je bil svoj čas policijski detektiv. Vascu je v zadnji tekmi proti mehiški Necaxo potreben neodločen izid, pa se bodo uvrstili v finale. Brazilska ekipa bo do konca prvenstva igrala brez Jorginga (35 let), ki so ga v klub pripeljali mesec dni pred tem tekmovanjem. Zaradi poškodbe mišice bo moral počivati tri tedne. Organizator FIFA je sporočila, da kontraverzni direktor Vasco da Game Enrico Miranda lahko sedi na rezervni klopi ekipe. »Če predsednik želi sedeti na klopi na račun kakšnega rezervnega igralca ali drugega člana tima, to lahko stori, saj se ve, koliko ljudi je lahko na rezervni klopi,« so sporočili iz FIFA. Igralci Machester Uniteda bodo v zadnji tekmi iskali priložnost za osvojitev drugega mesta in igranje za tretje mesto. Angleži nimajo simpatij v Braziliji. Flavio Prada je v »Lance« zapisal: » Bilo je lepo videti angleško toleranco na kolenih!«

Skupina A
Corinthians Sao Paulo - Real Madrid 2:2 (1:1);
Al-Nassr Saudova Arabija - Raja Casablanca 4:3 (1:1) Lestvica:

1. Real Madrid 2 1 1 0 5:3 4
2. Corinthians 2 1 1 0 4:2 4
3. Al-Nassr 2 1 0 1 5:6 3
4. Raja Casablanca 2 0 0 2 3:6 0

Skupina B:
Vasco da Gama - Manchester United 3:1 (3:0)
Strelci: 1:0 Romario (23.), 2:0 Romario (25.), 3:0 Edmundo (42.), 3:1 Butt (75.).

Necaxa - South Melbourne 3:1 (2:0)
Strelci: 1:0 Montecinos (18.), 2:0 Delgado (28.), 2:1 Anastasiadis (48.), 3:1 Cabrera (78.).
Lestvica:
1. Vasco da Gama 2 2 0 0 5:1
2. Necaxa Mehika 2 1 1 0 4:2
3. Manchester United 2 0 1 1 2:4
4. South Melbourne 2 0 0 2 1:5


Arsenal slabo, Kanu na klopi!

London, 10. januarja 2000 (MOREL/FONET)- V angleškem FA pokalu je v 4. krogu Arsenal igral z Leichester Cityem le 0:0. Na Higbury Parku so imeli domači številne priložnosti. Šved Frederik Ljangberg je zgrešil s šestih metrov. Zadnjo priložnost tekme je imel Davor Šuker. Ves minuli teden je bilo veliko besed o Nigerijcu Nwankwo Kanuju, ker je nigerijsko nogometno vodstvo na osnovi pravila FIFA zahtevalo, da se Kanu 8. Januarja pojavi na pripravah za afriško prvenstvo. Končno so Nigerijci dovolili, da Kanu zamudi. Toda Kanu ej sedel na klopi vse do 63. minute!


Soestduinen baza slovenskih nogometašev

Ljubljana, 11. januarja (MOREL)- Delegacija Nogometne zveze Slovenije je bila na Nizozemskem in v Belgiji, kjer so izbirali mesta za bivanje in za trening naše reprezentance v času evropskega prvenstva, ki bo junija in julija. Od 6. junija naprej bo ekipa in vodstvo bivalo v hotelu Holiday Inn v mestu Soestduinen, to je manjšem kraju med Utrechtom in Amersfoortom. Soestduinen je 40 kilometrov oddaljen od Amsterdama, kjer se bodo Slovenci pomerili s Španci, 55 kilometrov od Arnheima, kjer bodo nasprotniki Slovenije Norvežani, in 235 kilometrov od Charleroija, mesta spopada z ZRJ. Dan pred tekmo z Jugoslavijo, ki bo 13. junija, se bo slovenska reprezentanca začasno preselila v zgodovinski Waterloo, mesto, od koder je 40 kilometrov do Charleroia. Naša reprezetanca bo trenirala na igriščih kluba SC De Bilt iz predmestja Utrechta, ki je od mesta bivanja oddaljen dobrih deset kilometrov. Na razpolago bodo imeli šest zelo kakovostnih igrišč in vso dodatno opremo.


Iz si.mobil lige: Cipot v Maribor, Kamberović na Prevalje

Maribor, 11. januarja (MOREL)- NK Mura in NK Maribor Pivovarna Laško sta se sporazumela za prestop reprezentanta Fabijana Cipota. 23-letni Fabijan Cipot je novi član vijoličastih. Njegova pogodba z NK Maribor Pivovarna Laško bo veljala do 30. junija leta 2002. Faik Kamberovič je prestopil k Korotanu iz Prevalj. Nenad Protega si ne želi prestopiti iz NK Domžal k SCT Olimpiji zaradi slabih razmer v klubu. Na prvem treningu za pomladanski del prvenstva na stadionu za Bežigradom sta se pojavila trener Jedinko Perica in dovčerajšni kapetan Nihad Pejkovič. Koza cela, volk sit? Pejkovič naj bi priprave opravil s prvo ekipo, toda začel bo kot tretji vratar.


Favorit v naši skupini so Španci

To je rekel Zlatko Zahovič. In še: »Ne vračam se v Olimpiakos!« Beograd, 11. januarja 2000 (MOREL/TIKER)- V intervjuju za današnji beograjski Blic je Zlatko Zahovič potrdil, da se ne vrača v Olimpiakos. O uspehu slovenske nogometne reprezentance v kvalifikacijah za EURO 2000 je dejal, da je popolnoma zaslužen. Za Slovenijo je zlatko Zahovič dejal, da gre na EURO 2000 kot »outsider«, toda da se ne predaja vnaprej. Za njega je favorit skupine Španija. Jugoslavija pa lahko vsako tekmo zmaga ali izgubi. Zlatko Zahovič, bivši igralec Partizana in Porta, je tudi dejal, da ne ve, če selektor Srečko Katanec računa nanj za EURO 2000. Sicer pa je o Srečku Katancu govoril vse najlepše. Za vzrok za odhod iz Olimpiakosa je obtožil svoje soigralce in njihov nekorektnost. »Problema nisem rešil. Zdaj sem z družino v Mariboru. Če se ne bo našla rešitev, se bom moral sprijazniti z prenehanjem igranja nogometa,« je še dejal Zlatko Zahovič.


Zimska liga v malem nogometu na odboj

Ljubljana, 11. januarja 2000 (MOREL)- Zimska liga v malem nogometu na odboj se bo igrala v treh skupinah: v Murski Soboti, v Velenju in v Ajdovščini. Finale pa bo v Ljubljani v soboto 22. januarja ob 15.00 v Dvorani Tivoli. Prva skupina bo igrala v Ajdovščini v nedeljo 16.1. ob 156.00 v športnem centru Police. Sodnika bosta Žunič in Jakara.
Sodelujejo NK Primorje, NK Domžale, NK HIT Gorica in SCT Olimpija. Druga skupina bo igrala v soboto 15. 1. v Velenju v Rdeči dvorani od 16.00 dalje. Ekipe: NK Rudar, NK Dravograd, NK VM Celje Publikum in NK Korotan.
Sodnika bosta Borošak in Turk.
Tretja skupina bo igrala v Murski Soboti v nedeljo 16.1.1 od 13.30 dalje v Osnovni šoli 3. Ekipe: NK Mura, NK Potrošnik, NK Maribor PL in NK Pohorje. Sodnika bosta Grabar in Kodrič.
Dimenzije igrišč z ogrado bodo 50 krat 25 metrov, velikost gola 5 krat 2 metra, kazenski strel 8 metrov.

Ekipo sestavlja 12 igralcev, igrajo 4+1. V predtekmovanju igra vsak z vsakim. V finale se uvrstijo zmagovalci turnirjev in domačin organizator finala. Če je slednji prvi na turnirju, se v finale uvrsti drugouvrščena ekipa. Igra se 2 krat 15 minut, finale 2 krat 20 minut. Menjave igralcev so poljubne, vratar lahko zamenja svoje mesto s igralcem. Out z nogo. Nagradni sklad- 1 milijon tolarjev (1. - 500.000. 2. - 300.000, 3. - 200.000. SIT).


Maradona na zdravljenju v Buenos Airesu

Buenos Aires, 11. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Nekdanji najboljši nogometaš na svetu Diego Maradona je iz Urugvaja dopotoval v Buenos Aires in se takoj napotil v privatno bolnico. V Urugvaju je imel težave s srcem in pritiskom, nato pa so ugotovili, da je jemal kokain. 39-letni Maradona je imel v zadnjih desetih letih mnogo zakonskih in zdravstvenih težav zaradi uživanja kokaina. Zdaj naj bi sledilo dolgotrajno zdravljenje zaradi poškodbe srčne mišice.


V Waterloo pred tekmo z Jugoslavijo

Ljubljana, 11. januarja (MOREL)- Delegacija Nogometne zveze Slovenije je bila na Nizozemskem in v Belgiji, kjer so izbirali mesta za bivanje in za trening naše reprezentance v času evropskega prvenstva, ki bo junija in julija. Od 6. junija naprej bo ekipa in vodstvo bivalo v hotelu Holiday Inn v mestu Soestduinen, to je manjšem kraju med Utrechtom in Amersfoortom.
Soestduinen je 40 kilometrov oddaljen od Amsterdama, kjer se bodo Slovenci pomerili s Španci, 55 kilometrov od Arnheima, kjer bodo nasprotniki Slovenije Norvežani, in 235 kilometrov od Charleroija, mesta spopada z ZRJ. Dan pred tekmo z Jugoslavijo, ki bo 13. junija, se bo slovenska reprezentanca začasno preselila v zgodovinski Waterloo, mesto, od koder je 40 kilometrov do Charleroia.
Naša reprezetanca bo trenirala na igriščih kluba SC De Bilt iz predmestja Utrechta, ki je od mesta bivanja oddaljen dobrih deset kilometrov. Na razpolago bodo imeli šest zelo kakovostnih igrišč in vso dodatno opremo.


Weah ne more v italijanski klub

Milano, 11.januarja 2000 (MOREL)- Napadalcu Milana Georgu Weahu (1966) ne bodo dovolili, da bi prestopil v italijanski klub, je izjavil podpredsednik Adriano Galliani. Po pisanju italijanskih medijev, naj bi se nekdanji trener "črno-rdečih" Fabio Capello, ki je sedaj trener Rome, zanimal zanj. "Če bo Weah hotel oditi, ne bo mogel iti v italijanski klub, ker mi ne mislimo pomagati konkurentom,” je izjavil Galliani. Trener Milana Alberto Zaccheroni v konici napada forsira Oliverja Bierhoffa in Andreja Ševčenka. V klub pa je prišel tudi mladi reprezetant Španije Jose Maria iz madridskega Atletica. “Razumemo Weaha, on ima 33 let, torej ne bo več dolgo igral, toda razumen tudi našega trenerja, ki ima veliko igralcev. Predsednik Berlusconi želi, da Weah ostane,” je dejal Galliani. Weah je v Milan prišel leta 1995 iz Francije.


 
Zastrupljeni dresi Borussie Dortmund

Berlin, 7. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Verige nemških trgovin Kaufhoff in Karstaad je prenehal s prodajo Nike dresov nogometne ekipe Borussie iz Dortmunda. V njih so bili namreč najdeni sledovi nevarne kemijske materije. Gre za substanco TBT (tributiltin), ki lahko vpliva na hormonski sistem pri človeku. Do zdaj je bilo prodanih 400.000 dresov tega nemškega kluba. To je eden najpopularnejših nemških klubov, ki je leta 1997 osvojil naslov prvaka v ligi prvakov. Nike opremo nosi še šest nemških klubov, ki so prav tako začeli s preiskavami svojih dresov. Predstavnica za tisk Nike za Nemčijo je izjavila Susan Walter je izjavila, da je tudi podjetje začelo s svojo preiskavo in da bodo z industrijskimi eksperti preučili, kaj narediti. Časopis Die Welt navaja, da so proizvajalci športne opreme uporabljali substanco TBT zaradi impregnacije dresov s katero so ščitili nogometaše pred znojem in bakterijami. TBT se recimo uporablja za zaščitne premaze za ladje in sumijo, da povzroča deformacijo spolnih organov in sterilnost pri morskih polžih. Predstavnik berlinske Herte, ki prav tako igra v dresih Nike, je izjavil, da je potrebno raziskati, ali se TBT nahaja v blagu za drese ali v barvi za drese. Po trditvah zdravstvenih strokovnjakov koža lahko vsrka substanco TBT in povzroči povečanje količine testosterona ter zmanjšanje produkcije ostrogena. Nogometaši Borussie iz Dortmunda bodo v soboto na prijateljski tekmi kljub vsemu nosili te drese.


Kljub vsemu - kokain pri Maradoni

Montevideo, 7. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Argentinska in svetovna nogometna zvezda Diego Maradona je bil pozitiven na testu na kokain, ki so ga opravili v bolnici v Montevideo, kamor je pred dnevi prišel zaradi povišanega krvnega pritiska in aritmije. To je uradna izjava policije v provinci Maldonado.


Besčasnik si želi poraz svoje ekipe

Moskva, 7. januarja 2000 (MOREL)- Zapostavljeni napadalec španskega Racing Santandera Rus Vladimir Beščasnik je izjavil, da si včasih zaželi, da bi njegova ekipa izgubila, predvsem zato, da bi njegov trener Gustavo Benitez dobil odpoved. »Verjeli ali ne, zadnje čase včasih navijam za nasprotnika,« je dejal Besčesnik za časopis »Šport- Ekspres«. Ruski nogometaš je v tej sezoni igral le na sedmih tekmah in je dosegel en gol. »Upam, da bo ob prvem naslednjem porazu Benitez dobil odpoved. Toda težko je v to verjeti, saj ga ima predsednik kluba rad,« je dejal Besčasnik. Ruski nogometaš ni bil nežen niti proti soigralcu Salvi Ballesta, trenutno vodilnemu strelcu španske lige (18 golov). »On se obnaša na igrišču kot da je neka vrsta nogometnega boga, ki je prišel na zemljo, da vsakega okoli sebe naredi srečnim,« je dejal Besčasnik. Prav tako je mnenja, da je za njega najbolje, da spremeni klub, vendar je priznal, da nima niti ene ponudbe.


Dion Dublin si je poškodoval vrat

Birmingham, 7. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Napadalec Aston Ville Dion Dublin se je 18. decembra na tekmi proti Sheffield Wednesdayu poškodoval tako hudo, da najverjetneje do kraja sezone ne bo igral. Dublin nosi mavčen omot in ne more niti normalno ležati. Zaletel se je z igralcem Sheffielda Geraldom Sibonom. »Moram reči, da ne pričakujemo, da bo Diyon do konca sezone lahko igral. Najmanj do sredine marca ne bo mogel trenirati, šele takrat bo lahko začel razmišljati o lahkoh treningih,« je dejal menedžer ekipe John Gregory.


Matsura selektor Moldavije

Kišinjev, 7. januarja 2000 (FONET/MOREL)- Za novega selektorja nogometne reprezentance Moldavije je bil imenovan Aleksander Mastsura, ki je do sedaj vodil mlado ekipo. Na razpis za selektorja je Nogometna zveza Moldavije dobila 14 prijav, tudi iz Wellsa, Romunije in Izraela. Neuspeh Moldavije v kvalifikacijah za Euro 2000 je že pozabljen. V kvalifikacijah za nastop na svetovnem nogometnem prvenstvu 2002 bodo igrali v skupini s Švedsko, Turčijo, Slovaško, Makedonijo in Azerbajdžanom.

Desetine milijonov dolarjev je sedelo na klopi

Barcelona, 11. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Barcelona je v gosteh premagala Celto 2:0. Toda na tej tekmi so na rezervni klopi sedeli nogometaši, ki so na nogometni tržnici vredni desetine in desetine milijonov dolarjev. Poglejmo klop: kapetan Jose Guardiola (odkup njegove pogodbe bi stal 92 milijonov dolarjev), Barjuan Sergi (18,4 milijonov dolarjev), vratar Hesp Ruud – (30), Frederic Dehu (30) in dvojčka Frank ter Ronald De Boer (vsak 61). Tudi Rivaldo (100 milijonov dolarjev) tekme ni začel, temveč je v igro vstopil v drugem polčasu in v 90. minuti potrdil zmago Barcelone.


Emerson v Romi

Leverkusen, 11. januarja (MOREL/FONET)- Nam in mariborskim vijoličastim dobro znani Brazilec Emerson bo po končani sezoni zapustil Bayer iz Leverkusna in prestoil k rimski Romi.


Iranci premagani

Oakland, 11. Januar 2000 (MOREL/FONET)- V prijateljski nogometni tekmi v ameriškem Oaklandu je Mehika premagala Iran z 2:1 (2:1). Za Mehičane sta zadela Hernandez (3.) in Blanco (18.), za Irance pa Daei (26., 11-m). Prvi nastop iranske nogometne reprezentance v ZDA si je ogledalo kar 35.000 gledalcev. Na turneji po ZDA se bo Iran v sredo pomeril z Ekvadorjem in v nedeljo z ZDA.


Dino Baggio sovraži ure rolex

Rim, 11. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Dino Baggio (Parma) se je javno opravičil sodniku, ki ga je izključil na tekmi proti Juventusu. Potem ko je Baggio dobil rdeči karton, ker je grobo startal na Gianluca Zambrotta, je pljunil proti sodniku, nato pa še z roko pokazal, da je sodnik podkupljen. Vse to so zabeležile kamere. "Izgubil sem glavo in naredil napako," je dejal Baggio za Gazetta de la Sport. "Rad bi se opravičil vsem sodnikom, saj se igralec mojega kova ne sme tako obnašati. Opravičujem se tudi soigralcem, ker sem jih pustil v težki situaciji," je še dejal Baggio. Predstavnik zveze sodnikov Paolo Bergomi je dejal, da so Baggiovi gesti posledica slabega odmeva v javnosti, ko je Roma za Božič podelila vsem sodnikom zlate ure rolex. "To je posledica medijske gonje proti sodnikom zaradi ur, ki so ustvarile pogoje za dvom v poštenost sodnikov," je dejal Bergomi. Italijanska nogometna zveza je naročila sodnikom, da ure vrnejo.



Patiakakis namesto Tumbakovića

Atene, 11. januarja 2000 (MOREL)- Grški prvoligaš AEK ima novega trenerja – to je Janis Patiakakis, ki je zamenjal Jugoslovana Ljubišo Tumbakovića. Slednjega so odpustili v soboto zaradi slabih rezultatov. Zadnjo tekmo je AEK izgubil z Apolonom 3:2 in je na 8. mestu in zaostaja za vodilnim Olimpiakosem za 18 točk.


Zastrupljeni dresi Borussie Dortmund

Berlin, 7. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Verige nemških trgovin Kaufhoff in Karstaad je prenehal s prodajo Nike dresov nogometne ekipe Borussie iz Dortmunda. V njih so bili namreč najdeni sledovi nevarne kemijske materije. Gre za substanco TBT (tributiltin), ki lahko vpliva na hormonski sistem pri človeku. Do zdaj je bilo prodanih 400.000 dresov tega nemškega kluba. To je eden najpopularnejših nemških klubov, ki je leta 1997 osvojil naslov prvaka v ligi prvakov. Nike opremo nosi še šest nemških klubov, ki so prav tako začeli s preiskavami svojih dresov. Predstavnica za tisk Nike za Nemčijo je izjavila Susan Walter je izjavila, da je tudi podjetje začelo s svojo preiskavo in da bodo z industrijskimi eksperti preučili, kaj narediti. Časopis Die Welt navaja, da so proizvajalci športne opreme uporabljali substanco TBT zaradi impregnacije dresov s katero so ščitili nogometaše pred znojem in bakterijami. TBT se recimo uporablja za zaščitne premaze za ladje in sumijo, da povzroča deformacijo spolnih organov in sterilnost pri morskih polžih. Predstavnik berlinske Herte, ki prav tako igra v dresih Nike, je izjavil, da je potrebno raziskati, ali se TBT nahaja v blagu za drese ali v barvi za drese. Po trditvah zdravstvenih strokovnjakov koža lahko vsrka substanco TBT in povzroči povečanje količine testosterona ter zmanjšanje produkcije ostrogena. Nogometaši Borussie iz Dortmunda bodo v soboto na prijateljski tekmi kljub vsemu nosili te drese.


Kljub vsemu - kokain pri Maradoni

Montevideo, 7. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Argentinska in svetovna nogometna zvezda Diego Maradona je bil pozitiven na testu na kokain, ki so ga opravili v bolnici v Montevideo, kamor je pred dnevi prišel zaradi povišanega krvnega pritiska in aritmije. To je uradna izjava policije v provinci Maldonado.


Besčasnik si želi poraz svoje ekipe

Moskva, 7. januarja 2000 (MOREL)- Zapostavljeni napadalec španskega Racing Santandera Rus Vladimir Beščasnik je izjavil, da si včasih zaželi, da bi njegova ekipa izgubila, predvsem zato, da bi njegov trener Gustavo Benitez dobil odpoved. »Verjeli ali ne, zadnje čase včasih navijam za nasprotnika,« je dejal Besčesnik za časopis »Šport- Ekspres«. Ruski nogometaš je v tej sezoni igral le na sedmih tekmah in je dosegel en gol. »Upam, da bo ob prvem naslednjem porazu Benitez dobil odpoved. Toda težko je v to verjeti, saj ga ima predsednik kluba rad,« je dejal Besčasnik. Ruski nogometaš ni bil nežen niti proti soigralcu Salvi Ballesta, trenutno vodilnemu strelcu španske lige (18 golov). »On se obnaša na igrišču kot da je neka vrsta nogometnega boga, ki je prišel na zemljo, da vsakega okoli sebe naredi srečnim,« je dejal Besčasnik. Prav tako je mnenja, da je za njega najbolje, da spremeni klub, vendar je priznal, da nima niti ene ponudbe.


Dion Dublin si je poškodoval vrat

Birmingham, 7. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Napadalec Aston Ville Dion Dublin se je 18. decembra na tekmi proti Sheffield Wednesdayu poškodoval tako hudo, da najverjetneje do kraja sezone ne bo igral. Dublin nosi mavčen omot in ne more niti normalno ležati. Zaletel se je z igralcem Sheffielda Geraldom Sibonom. »Moram reči, da ne pričakujemo, da bo Diyon do konca sezone lahko igral. Najmanj do sredine marca ne bo mogel trenirati, šele takrat bo lahko začel razmišljati o lahkoh treningih,« je dejal menedžer ekipe John Gregory.


Matsura selektor Moldavije

Kišinjev, 7. januarja 2000 (FONET/MOREL)- Za novega selektorja nogometne reprezentance Moldavije je bil imenovan Aleksander Mastsura, ki je do sedaj vodil mlado ekipo. Na razpis za selektorja je Nogometna zveza Moldavije dobila 14 prijav, tudi iz Wellsa, Romunije in Izraela. Neuspeh Moldavije v kvalifikacijah za Euro 2000 je že pozabljen. V kvalifikacijah za nastop na svetovnem nogometnem prvenstvu 2002 bodo igrali v skupini s Švedsko, Turčijo, Slovaško, Makedonijo in Azerbajdžanom.

 
Belgija tudi pravno proti huliganom - pozor tudi za SLO-huligane

Bruselj, 6. decembra 2000 (MOREL/FONET)- Belgijci pripravljajo pravni sistem, s katerim bodo lahko reševali probleme s huligani na letošnjem evropskem nogometnem prvenstvu junija in julija. Ustanovili so sodišče, ki bo po hitrih postopkih reševalo težave s huligani. Imenovala so dva nova oz. posebna sodnika za prekrške za te »nogometne« primere. V Charleroiu bo tudi tekma visokega rizika Nemčija-Anglija. Visoko rizična tekma pa v istem kraju tudi za Balkance, saj se bosta v tem mestu 13. junija ob 20.45 srečali Slovenija in Jugoslavija. Posebne pravne norme bodo »pretresene« tako za mesto za Charleroiu kot za Liege, kjer se bo 12. junija s tekmo Nemčija-Romunija začelo evropsko prvenstvo.


Ismet Ekmečič na izletu v Mariboru

Maribor, 6. decembra 2000 (MOREL/FONET)- Napadalec SCT Olimpije Ismet Ekmečič je - kljub zatrjevanju iz NK Maribor Pivovarne Laške, da njegovem morebitnem prestopu nič ne vedo - bil na izletu v Mariboru. Sicer ne na Zlati lisici in ne v Termah, temveč na dvournem pogovoru s predsednikom kluba Jožetom Jagodnikom.


Slovenski mednarodni sodniki

Ljubljana, 6. decembra 2000 (MOREL/FONET)- FIFA je potrdila listo mednarodnih sodnikov za sezono 2000. Slovenija ima enega mednarodnega sodnika več. To je Darko Čeferin.
Mednarodni sodniki: Darko Čeferin (1968), Srečko Kandare (1959), Drago Kos (1961) in Milan Mitrovič (1958).
Mednarodni pomočniki sodnikov: Silvo Borošak (1961), Stevo Govedarevič (1959), Andrej Kokalj (1969), Zoran Novarlič (1959), Žarko Vidali (1957), Ivan Žunič (1958).
Mednarodni sodniki za mali nogomet: Silvo Borošak, Štefan Tivold (1955), Dušan Turk (1958), Ivan Žunič.


Maurizio Ganz v Benetke

Milan, 6. decembra 2000 (MOREL/FONET)- Centerfor Milana Maurizio Ganz bo v spomladanskem delu prvenstvu v Italiji igral za klub Venezio. Posojen je za šest mesecev. Ganz je v Milan prišel leta 1997, po dveh uspešnih sezonah, je letos izgubil mesto v prvi ekipi. V jesenskem delu prvenstva je igral vsega skupaj le 60 minut. V Benetkah upajo, da bo njegov prihod povečal učinkovitost ekipe in da se bodo rešili pred izpadom.


Umrl je Viktor Kolotov

Kijev, 6. januarja 2000 (MOREL/FONET)- V 50. letu starosti je zaradi srčne kapi umrl Viktor Kolotov, nekdanji kapetan kijevskega nogometnega kluba Dinamo in Sovjetske zveze. Viktor Kolotov se je rodil v Rusiji. Leta 1969 je napravil pravo »zmešnjavo« v Sovjetski zvezi, ko je prestopil k Dinamu Kijev. Zato je moral eno leto dni počivati. Toda že naslednje leto je bil izbran za najboljšega nogometaša Sovjetske zveze; tega leta 1971 je bil z Dinamom prvak Sovjetske zveze. Leto kasneje je z Dinamom iz Kijeva igral v finalu evropskega pokala prvakov, leta 1975 pa je z istim klubom osvojil naslov evropskega pokala pokalnih zmagovalcev. Takrat je bil kapetan Dinama. Viktor Kolotov je za Sovjetsko zvezo odigral 53 tekem in dosegel 22 zadetkov. Kariero je končal leta 19881, nato pa je bil trener. Septembra preteklega leta je moral zapustiti mlado reprezentanco Ukrajine, ko so izgubili z Islandom 4:1.


Pele najboljši tudi po izboru IFFHS

London, 6. januarja 2000 (MOREL/FONET) - Brazilec Pele, trikratni svetovni prvak, je bil tudi v izboru Mednarodnega združenja za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) izbran za "Nogometaša 20. stoletja". Pele je prejel 1.705 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Nizozemec Johan Cruyff (1.303), na tretje pa Nemec Franz Beckenbauer (1.228). Sledita Argentinca Alfredo di Stefano (1.215) in Diego Armando Maradona (1.214). V ženski konkurenci so bile na prvih treh mesti Američanki Mia Hamm in Michelle Akers ter Nemka Heidi Mohr.
Vratar stoletja je Rus Lev Jašin (1.002), na drugem mestu je Britanec Gordon Banks (717) in na tretjem Italijan Dino Zoff (661). Za najboljšega reprezentančnega trenerja je bil izbran Brazilec Wanderley Luxemburgo, za najboljšega klubskega pa Britanec Alex Ferguson.


Manchester United najboljši klub v preteklem letu

London, 6. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Mednarodna zveza za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) je objavila novo lestvico najboljših klubov. Na prvem mestu so zadnji zmagovalci evropske lige prvakov, nogometaši Manchester Uniteda, sledi pa mu južnoameriški prvak in njihov nasprotnik v letošnjem medcelinskem superpokalu, brazilski Palmeiras Sao Paulo. Tretja je italijanska Parma, zmagovalka zadnjega pokala UEFA, sledi pa še pet evropskih klubov (Bayern, Lazio, Valencia, Chelsea in Mallorca). Klubska lestvica IFFHS (1. 1. do 31. 12. 1999):

1. ( 1.) Manchester United 361,0 točk
2. ( 3.) Palmeiras Sao Paulo 291
3. ( 2.) Parma 289
4. ( 4.) Bayern Muenchen 287
5. ( 5.) Lazio 283
6. ( 7.) Valencia 253
7. ( 6.) Chelsea London 248
8. (10.) Mallorca 239
9. ( 9.) River Plate Buenos Aires 234.0
10. ( 8.) Juventus Torino 225
11. (11.) Real Madrid 221
12. (12.) Corinthians Paulista Sao Paulo 219,5
13. (13.) FC Barcelona 218
14. (13.) Atletico Madrid 214
15. (21.) Fiorentina 213


Iranski nogometaši odpotovali v ZDA

Teheran, 6. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Iranski nogometaši so odpotovali v ZDA, kjer bodo igrali prvič od leta 1979, ko je bila izvedena iranska revolucija. 21-članska ekipa je preko Frankfurta odpotovala v Chicago. Ameriške oblasti so potrdile, da jim ne bodo vzeli prstnih odtisov, kakor bi morali po ameriških predpisih. To velja za potnike iz Irana, Sudana in nekaterih drugih držav, ki jih Washington obtožuje sodelovanja s teroristi. Prijateljska tekma med ZDA in Iranom bo 16. januarja na stadionu Rose Bowle v Pasadeni v Kaliforniji. To bo revanš za srečanje istih nasprotnikov na svetovnem nogometnem prvenstvu v Franciji leta 1998, ko je Iran premagal ZDA 2:1. Iranci bodo igrali še proti Mehiki in Ekvadorju.


Maradona je že pri močeh

Montevideo, 6. decembra 2000 (MOREL/FONET)- Argentinska in svetovna zvezda Diego Maradona je v bolnici v montevideo. Počuti se mnogo bolje kot pred dnevi, ko so ga sprejeli zaradi povišanega pritiska in aritmije. »Po 24 urah je Maradonino stanje mnogo bolje in stabilno,« je dejal zdravnik Frank Torres. Po njegovih besedah Maradona sprejema vsa navodila in napotke, ni pa želel komentirati raznih špekulacij o njegovi bolezni. »Vse ostale zadeve so stvar zdravnikov in pacienta samega, ki ima pravico do zasebnosti kot vsak drug človek,« je dejal zdravnik. Menedžer Maradone je izjavil, da je Maradona že prej imel težave s povečanim krvnim pritiskom in da obisk bolnice ni posledica uživanja kokaina. Urugvajska televzija pa je poročala drugače: v krvi Maradone naj bi našli sledove kokaina. Maradona se dobro počuti, le s hrano ni najbolj zadovoljen, pa je zahteval, da mu prinesejo zrezek.


Thatcherja je izdala kamera

Lnodon, 6. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Igralec Wimbledona Ben Thatcher ne bo zadovoljen z angleško nogometno zvezo (FA), kajti pri tej so se odločili, da ga bodo kaznovali. Thacther se je grdo obnašal na tekmi v Sunderlandu. To so ugotovili po pregledu televizijskega posnetka. Thatcher je s komolcem udaril Nickya Summerbeea. Sodnik Graham Poll tega incidenta ni videl. Zmagali so domačini 1:0.


Rivaldo se je pobotal z Louisom van Gaalom

Barcelona, 6. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Najboljši nogometaš Evrope, Brazilec Rivaldo, je pripravljen, da spet zaigra v dresu Barcelone in se pokori zahtevam trenerja Gaala. Španski mediji poročajo, da sta se trener in igralec sporazumela. Do spora je prišlo, ko je Rivaldo zahteval, da bi igral na sredini igrišča, ne pa na levi strani, kamor ga pošilja Gaal.


Keegan obiskal stadion v Charleroiu

Bruselj, 6. januarja 2000 (MOREL)- Selektor angleške nogometne reprezentance Kevin Keegan je v "letečem obisku" pregledal stadion v Charleroiu, kjer bodo njegovi fantje 17. junija igrali proti Nemčiji. "Stadion mi je všeč, je neobičajen in izgleda precej "angleški". Navijači so tik ob igrišču, kar je dobro," je dejal Kevin Keegan o stadionu, ki sprejme 30.000 gledalcev. Na njem bo igrala tudi Slovenija proti Jugoslaviji (13. junija).


O'Leary želi voditi reprezentanco Irske

Dublin, 6.januarja 2000 (MOREL)- Manager angleškega prvoligaša Leeds Uniteda 41- letni David O'Leary je izjavil, da je njegova življenjska želja, da bi nekega dne postal selektor irske reprezentance. Trenutno še ne načrtuje, da bi zapustil Leeds ali Anglijo. Irski trener je v Leeds prišel leta 1998, po odhodu Georgea Grahama v Totenheim, v klubu pa so zaenkrat izjemno zadovoljni z njegovim delom.


Angleška vlada ne izda delovnega dovoljenja Litvancu

London, 6.januarja 2000 (MOREL)- Član angleške prve divizije Southampton je vložil pritožbo na odločitev angleške vlade, da ne bo odobrila delovnega dovoljenja Litvancu Imantsu Bleidelisu. Southampton je decembra podpisal triinpolletni sporazum z reprezentativcem Litvanije, vendar pa je bil danes obveščen, da ta nogometaš ne more dobiti delovnega dovoljenja, saj je Litvanija preveč nizko na seznamu Svetovne nogometne federacije. Zanimov je, da se je Southampton že lani kregal z vlado, ko je marca podpisal sporazum z Litvancem Marijansom Paharsom. Angleška vlada je tudi takrat zavrnila izdajo delovnega dovoljenja litvanskemu nogometašu, vendar pa mu je po dveh pritožbah vseeno odobrila, da igra na Otoku.


Prve priprave za evropsko prvenstvo

Ljubljana, 6.januarja 2000 (MOREL)- V četrtek popoldan so v Belgijo in na Nizozemsko odpotovali predstavniki Nogometne zveze Slovenije, selektor Srečko Katanec, generalni sekretar Dane Jošt in predsednik NZS Rudi Zavrl, da bi poiskali hotele in igrišča za trening naših nogometašev med evropskim nogometnim prvenstvom. Iskali bodo take postojanke, da ne bo odaleč od prizorišč tekem. 21. januarja bodo nekateri člani zveze (Ilešič, Katanec, Jošt) v Zuerichu sodelovali na sestanku predstavnikov prve kvalifikacijske skupine za nastop na svetovnem nogometnem prvenstvu 2002, tri dni kasneje pa na gala prireditvi v Bruslju organizaciji FIFA, ko bodo podeljevali priznanja najboljšim nogometašem in ekipam. Slovenija bo dobila nagrado kot ekipa, ki je v letu 1999 med reprezentancami vsega sveta naredila največji napredek na FIFA lestvici.


Seminar za Pro 1 in 2

Ljubljana, 6. januarja 2000 (MOREL)- V soboto in nedeljo bo v Velenju seminar za nogometne trenerje (t.i. pro 1 in 2), na katerem bodo predavali Srečko Katanec, Ivica Osim, Bojan Prašnikar, dr. Zdenko Verdenik, dr. Branko Elsner in dr. Matej Tušek. Analizo tekmovanja v prvi ligi bo razložil mag. Janez Zupančič, v drugi ligi pa Drago Kostanjšek, okroglo mizo o problemih trenerjev pa bo vodil mag. Rudi Bračič.


Zaprosili so za prekinitev pogodb

Ljubljana, 6. januarja 2000 (MOREL)- Arbitražna komisija NZS bo zasedala v torek, do sedaj je dobila zahteve po prekinitvah pogodb od naslednjih igralcev: Kreslin, Erniša, Tratnjek (NK Potrošnik Beltinci), Trgo (SCT Olimpija) in Črnigoj (HIT Gorica). Ni pa vlog Ekmečiča in Boškoviča (SCT Olimpija).


Perica in Pejkovič - na nož!

Ljubljana, 6. januarja 2000 (MOREL)- Nogometaši SCT Olimpije bodo s pripravami za spomladanski del prvenstva začeli v soboto ob 10.00. Po prvem delu priprav bodo odpotovali v Bohinj, nato pa še v Poreč. Prvo pripravljalno tekmo bodo igrali16. 1. proti Slavenu Belupo. Toda trenutno je glavna zadeva spor med trenerjem Jedinko Perico in kapetanom SCT Olimpije Nihadom Pejkovičem. Trener Jedinko Perica je na priprave povabil 23 igralcev, poleg teh pa še morebitne nove člane Jalena Pokorna, Gorana Dasovića, Nenada Protego in Gorana Joliča. Med povabljeni ni dosedanjega kapetana Nihada Pejkoviča. »Trdno ostajam pri svoji odločitvi, da Pejkoviča ne potrebujemo. Lahko je član kluba, če se tako odloči vodstvo SCT Olimpije, toda dokler sem jaz trener, ne bo branil,« je dejal na tiskovni konferenci Jedinko Perica. Trener Perica je omenil, da spor s Pejkovičem izvira iz sezone 1997/98, ko je ga prvič dal na transfer listo, da to med drugim tudi povezano z raznimi štrajki igralcev, katere je vedno vodil prav Pejković, sodu pa je izbilo dno dejstvo, da je omenjeni vratar nagovarjal mlajše nogometaše SCT Olimpije, naj ne gredo na decembrski malo nogometni turnir v Sarajevo. Očitno gre za oseben spor, ki se bo končala tako, da bo eden moral oditi. Igralci ne bodo vodili kluba, je moto Jedinka Perice. Trener Perica bo tako dal priložnost vratarjema Handanoviču in Varkašu. Handanovič je še v vojski, menda bo kot reprezentant lahko treniral z Ljubljančani. Smešen položaj Nihada Pejkoviča je skušal obrazložiti direktor kluba Jože Prostor: strokovno vodstvo odloča o sestavi ekipe, vodstvo kluba pa, da je Pejkovič član kluba. Tako bo Pejkovič lahko treniral za Bežigradom v skupini z ostankom igralcev, na katere se ne računa. Trenerjev za Bežigradom je še dovolj. Nihad Pejkovič je dejal, da ne ve, kakšen je njegov status: »Ni mi jasen moj položaj. Trener me noče, uprava pa hoče, da sem član kluba. To je smešno. Ne vem ali bom treniral vratarje ali me bodo posodili - recimo - NK Komendi.« Ismet Ekmečić, ki je bil v torek na pogovorih pri NK Maribor Pivovarni Laško je na seznamu vabljenih na priprave. Njegava pogodbo je trdna, toda lahko jo razdreš, je omenil Jože Prostor. SCT Olimpija in gradbeno podjetje SCT d.d. sta podpisali novo enoletno pogodbo o sponzoriranju; predsednik uprave SCT d.d. pa je zbolel.


Manchester želi naslov svetovnega prvaka

Rio de Janeiro, 6.januarja 2000 (MOREL)- Aktualni evropski prvak Manchester United želi bogati zbirki svojih trofej dodati tudi naslov klubskega svetovnega prvaka, tako da bo na tekmovanju, ki se je včeraj začelo v Braziliji, odigral kar najbolje, je dejal trener Alex Ferguson. Na vprašanje novinarjev, ali je angleška vlada pritisnila na klub, da se udeleži tega turnirja, je Ferguson odgovoril negativno. Dodal je, da so se sami odločili, da pridejo. Prva tekma na prvem uradnem klubskem svetovnem prvenstvu bo Manchester odigral nocoj proti mehiški Nexaci, po besedah Fergusona pa še ni jasno, ali bo igral tudi kapetan Roy Keen, ki se je v ponedeljek na treningu poškodoval.


Rivaldo sprejel zahteve Van Gaala

Barcelona, 6.januarja 2000 (MOREL)- Uradno najboljši evropski nogometaš Rivaldo se je odločil, da se pokori avtoriteti trenerja Barcelone Van Gaala in sprejme njegovo zahtevo, da igra na levem krilu. Brazilski reprezentativec je izgubil mesto v ekipi, ko je samo en dan po razglasitvi za najboljšega evropskega igralca izjavil, da ne želi več igrati na levi strani, temveč da zahteva mesto centralnega napadalca. Trener tega ni sprejel in Rivaldo je bil suspendiran iz ekipe pred tekmo proti Rayi Vallecano. To tekmo so izgubili in trener je izjavil, da mu je žal, da Rivalda ni bilo, saj je Figo dve minuti pred koncem zgrešil enajstmetrovko. Trener je dejal, da bi Rivaldo zagotovo zadel gol, vendar pa da odločitve ne bo spremenil in da Rivaldo ne bo igral vse, dokler se ne bo uklonil njegovi želji. Rivaldo je zadnje dva tedna treniral sam, včeraj pa je zahteval sestanek z Van Gaalom. Pogovor je trajal pol ure, nato pa je Rivaldo sporočil, da bo sprejel zahteve trenerja, čeprav je o sebi vedno menil, da bi bil najbolj koristen in najnevarnejši, če bi igral v sredini. Rivaldo bo ponovno igral v naslednjem kolu proti Celti Vigo.

 

 
Maradona v bolnici

Montevideo, 5. januarja 2000 (MOREL)- Eden od najboljših nogometašev v zgodovini nogometa Argentinec Diego Maradona je bil sprejet v bolnico v Montevideu zaradi izredno visokega pritiska in srčne aritmije. Maradona je na oddelku za intenzivno nego, zdravniki pa še niso sporočili, ali gre za resnejšo motnjo v delovanju srca. Njegov manager je zanikal, da bi bili zdravniški problemi posledica jemanja kokaina.


Skoblar trenira reprezentanco Libanona

Bejrut, 5. januarja 2000 (MOREL)- Bivši jugoslovanski reprezentativec Josip Skoblar je postal šef strokovnega štaba libanonske nogometne selekcije. Hrvaški strokovnjak, ki je pred tem treniral Hamburger, bo vodil reprezentanco Libanona na Pokalu Azije, ki bo oktobra. Libanonci so organizatorji tega tekmovanja, tako da jim ni bilo treba sodelovati v kvalifikacijah. Na Pokalu Azije bo igralo 12 reprezentanc. Poleg Libanona so si za sedaj sodelovanje zagotovili Saudska Arabija in Uzbekistan, Irak in Indonezija, ki so si zagotovili prva mesta v svojih kvalifikacijskih skupinah.


Fedorov odpuščen

Moskva, 5. januarja 2000 (MOREL)- Eden od najboljših sovjetskih nogometašev iz šestdesetih let Vladimir Fedorov je bil odpuščen z ruskega prvoligaša Černomorec iz Novorosijska. Fedorov je ekipo prevzel pred petimi meseci in jo uspel rešiti pred izpadom iz lige, vendar pa so se lastniki kluba kljub temu odločili, da prekinejo pogodbo z njim. 57-letni Fedorov je prišel v Černomorec avgusta, ko je bila ekipa na predzadnjem mestu v ruskem prvenstvu, po nekaj zmagah v finalu pa je ekipa končala na 14. mestu.


Lazio še naprej najuspešnejši evropski klub

London, 5. januarja 2000 (MOREL)- Rimski Lazio je še naprej najuspešnejši evropski klub te sezone in ima trenutno 13 točk več od drugouvrščenega Bayerna iz Muenchna. Glede na pretekli teden se vrstni red ni bistveno spremenil, saj je imela večina evropskih lig božični in novoletni premor. Prvenstvene tekme so bile odigrane le v Angliji, kar je izkoristil svetovni in evropski prvak Manchester United, ki se je povzpel s 4. na 3. mesto. Vrstni red 20 najuspešnejših evropskih ekip:
1. Lazio
2. Bayern
3. Manchester United
4. Juventus
5. Dinamo Kijev
6. Parma
7. Roma
8. Milan
9. Rangers
10. Monaco
11. Bayer Leverkusen
12. Sparta
13. Deportivo
14. Spartak Moskva
15. Porto
16. Hamburger
17. Inter
18. PSV
19. Barcelona
20. Olimpiakos

 


 

Zmagovalcu klubskega svetovnega prvenstva šest milijonov dolarjev

Zuerich, 4. decembra 2000 (MOREL)- Od 5. do 14. 1. bo v Braziliji prvo svetovno klubsko nogometno prvenstvo. Zmagovalec svetovnega klubskega prvenstva v nogometu bo dobil šest milijonov dolarjev, je sporočila FIFA. Poraženi v finalu bo dobil pet milijonov dolarjev, tretjeuvrščena ekipa pa štiri. Vsaka od osmih ekip bo že na začetku zaslužila 2,5 milijona dolarjev. Turnir bo v Rio de Janeiro in Sao Paolo. Ekipe so lahko prijavile 23 igralcev in to deset dni pred tekmovanjem. Igrali bodo lahko igralci, ki so bili registrirani za klube do 15. novembra. V grupi A, ki bo igrala v Sao Paolu, bodo: Real Madrid, Al Naser (Saudijska Arabija), Corinthias (Brazilija) in Raja Casablanca. Tekme bodo 5., 7. in 10. januarja. V skupini B, ki bo igrala v Rio de Janeiro pa: Manchester United, Necaxa (Mehika), Vasco de Gama (Brazilija) in South Melbourne. Tekme bodo 6., 8. in 11. januarja. V tekmi za 3. mesto se bosta 14. januarja srečali drugoplasirani ekipi iz obeh skupin, v velikem finalu istega dne, toda tri ure kasneje, pa zmagovalca skupin. Skupina A
5.1. - Real Madrid-Al Nassr, Corinthians-Raja Casablanca
7.1. - Real Madird-Corinthians, Raja Casablanca-Al Nassr
10.1. - Real Madrid-Raja Casablanca, Al Nassr-Corinthians

Skupina B
6.1. - Manchester U.-Necaxa, Vasco de Gama-South Melbourne
8.1. - Manchester U-Vasco de Gama, South Melbourne-Necaxo
11.1. - Manchester U.-South Melbourne, Necaxo-Vasco de Gama


Rivaldo: Na zemlji ali nebu

Barcelona, 4. januarja (MOREL/FONET) - Rivaldo, najboljši nogometaš na svetu v letu 1999, in njegov trener pri Barceloni Louis van Gaal sta še vedno kot mačka in pes. 27- letni brazilski as Rivaldo je moral tudi prvi trening v letu 2000 opraviti skupaj z rezervisti Barcelone, verjetno pa ga ne v moštvu tudi na naslednji prvenstveni tekmi proti Real Sociedadu iz San Sebastiana.
Do spora je prišlo, ker je Rivaldo na sestanku igralcev in trenerja sporočil, da ne želi več igrati na levi strani napada, temveč v sredini. Seveda, tam se lažje dajejo goli. Trener ni imel posluha za igralčeve želje. Nekateri vidijo vzrok spora v ponudbah najmočnejših evropskih klubov, predvsem pa Manchester Uniteda. Španski tisk piše o morebitnem prestopu Rivalda k Manchester Unitedu, pa tudi zamenjavi Brazilca zamenjal in angleškega reprezentanta Davida Beckhama (2.5.1975, 175, 81).


Manchester United brez Scholsa

Manchester, 4. januarja (MOREL/FONET)- Angleški reprezentant in igralec Manchester Uniteda Paul Scholes (16.11.19074,171,73) ne bo igral na prvem klubskem svetovnem prvenstvu v Braziliji, ker se je poškodoval na prvenstveni tekmi oz. ponovil težave s kilo.


Vilija Amerška (še) ne bo pri HIT Gorici

Ljubljana, 4.januarja 2000 (MOREL)- Podpredsednik kluba HIT Gorica Darko Likar, ki je tudi klubski kadrovik, je zanikal informacijo Tiskovne agencije Morel, da naj bi januarja dolžnost tehničnega direktorja pri HIT Gorici prevzel Vili Ameršek. Res je, da so se pogovarjali tudi z njim, vendar so se odločili, da bodo še nekaj časa brez tehničnega direktorja. Prvi trener HIT Gorice Edin Osmanovič je te dni na "učenju" pri italijanskem prvoligašu Udineseju. Tam bo skušal najti tudi kakšno okrepitev. S treningi bodo igralci HIT Gorice pričeli 10. januarja. Po začetni vadbi doma bodo priprave nadaljevali v Poreču.

 
Zmagovalcu klubskega svetovnega prvenstva šest milijonov dolarjev
Zuerich, 4. januarja 2000 (MOREL)- Od 5. do 14. 1. bo v Braziliji prvo svetovno klubsko nogometno prvenstvo. Zmagovalec svetovnega klubskega prvenstva v nogometu bo dobil šest milijonov dolarjev, je sporočila FIFA. Poraženi v finalu bo dobil pet milijonov dolarjev, tretjeuvrščena ekipa pa štiri. Vsaka od osmih ekip bo že na začetku zaslužila 2,5 milijona dolarjev. Turnir bo v Rio de Janeiro in Sao Paolo. Ekipe bodo lahko prijavile 23 igralcev in to najkasneje deset dni pred tekmovanjem. Igrali bodo lahko igralci, ki so registrirani za klube do 15. novembra. V grupi A, ki bo igrala v Sao Paolu, bodo: Real Madrid, Al Naser (Saudijska Arabija), Corinthias (Brazilija) in Raja Casablanca. Tekme bodo 5., 7. in 10. januarja. V skupini B, ki bo igrala v Rio de Janeiro pa: Manchester United, Necaxa (Mehika), Vasco de Gama (Brazilija) in South Melbourne. Tekme bodo 6., 8. in 11. januarja. V tekmi za 3. mesto se bosta 14. januarja sestali drugoplasirani ekipi iz obeh skupin, v velikem finalu istega dne, toda tri ure kasneje, pa zmagovalca skupin.
 
 

ZANIMIVOSTI

Kakšna škoda: zaprli ilegalne stavnice v Hong Kongu

Hong kong, 11. januarja 2000 (MOREL/FONET)- Policija v Hong kongu je zaprla 11 ilegalnih nogometnih stavnic in zaprla 37 ljudi. Policaji so vpadli na 51 mest, kjer so sprejemali vplačila. Zaprli so tudi 17 ljudi, za katere menijo, da so lastniki stavnic. Policija je ugotovila, da so lastniki ilegalnih stavnic zaslužili okoli šest milijonov dolarjev. Na stavnih listkih so bili pari iz evropskih nogometnih lig. Predvidevajo, da se je ta denar »opral« v evropskih stavnicah.

 


ARHIV
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
WWW
.

NZS
FIFA
FRANCIJA '98
LIGAŠKA TEKMOVANJA

 

FIFA

Slovenija na 43. Mestu

Zuerich, 17.novembra 1999 (MOREL) - Na novembrski listi FIFA je na prvem mestu Brazilija, druga je Francija, ki je prehitela Češko, tretja je Češka, četrta Španija in peta Nemčija. Sledijo: Hrvaška, Argentina, Norveška, Romunija, Mehika, Anglija (11), Italija (12), Jugoslavija (13)...Slovenija (43).


 

ŠPORT

© 1994-1999 Si21 / Kabi d.o.o.