Merlene Ottey odlično zaastopala Slovenijo

MESSAGE BOARD
COUNTDOWN
LIVE CHAT
VIDEO CLIP
FAN CLUB
PROFILE
MEDALS
QUOTES
RECENT

E - mail

 

ARTICLES
PRESS MAIN
PRESS TEXT
PHOTOS
LATEST
TRIBUTE PAGES
STATISTICS
VICTORIES
 

 

HOME

Šprinterska šampiona Birminghama 2003 Žana Pintuševič Block in Justin Gatlin

Merlene Ottey je bila odlična, a tik za dobitnicami kolajn

Birmigham - Merlene Ottey je razočarano zapustila prizorišče 9. dvoranskega atletskega svetovnega prvenstva v Birminghamu. Tako kot je na olimpijskih igrah v Sydneyju (takrat v dresu Jamajke) finale na 100 m končala na 4. mestu, je tudi v premiernem nastopu v slovenskem dresu končala tik za dobitnicami kolajn. V finalu šprinta na 60 m je tekla najslabše v treh petkovih nastopih.

Od našega poročevalca

V kvalifikacijah in polfinalu je bila v svoji skupini zanesljivo najhitrejša. V prvem teku je sicer nekoliko slabše štartala, a je nato pospeševala kot v najboljših dneh in prehitela Avstrijko Karin Mayr. Tudi čas je bil obetaven 7,20. V drugem nastopu je bila hitrejša za tri stotinke sekunde in izenačila slovenski rekord. Pričakovati je bilo, da bo v velikem finalu naredila korak naprej in osvojila kolajno.

Zlato je bilo namreč oddano za telesno neprimerno močnejšo Ukrajinko Žano Pintuševič Block, ki je s sijanimi teki (v kvalifikacijah 7,16, v polfinalu 7,08, v finalu pa 7,04). Finale je bil z izjemo teka Blockove eden izmed najbolj nenavadnih v zgodovini dvoranskih SP. Največ zaslug za to ima prav Otteyjeva, ki je zelo slabo štartala (tega jo je bilo ves čas najbolj strah), nato pa stopnjevala hitrost, vendar Američank Angele Williams in Torri Edwards, ki sta bili v kvalifikacijah precej slabši, ni mogla ujeti. Trije teki v enem dnevu so bili za 42-letno šampionko vendarle preveč. Otteyjevi so tekmice in tudi trenerji čestitali na odličnih tekih, sama pa dolgo časa ni želela komentirati zanjo vendarle slabega nastopa. Sedmi kolajni je bila namreč zelo blizu.
.......

Vito Divac  

 

obiskanost

Atletika v Sloveniji - Track & Field in Slovenia

hosted by

Copyright (c) 2000/2003 - Edvard Bogataj (Photo & Design)  -  hand in hand with J. M. Nielsen - Merlene's Fan Club founder