novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
ATLETIKA

F-Secure Anti-Virus

atletika@si21.com

domače novice

tuje novice

Sydney 2000

naši olimpijci

spored na OI

TV prenosi

OI - novice

GP - Zlata liga

državni prvaki

portret meseca

mladi talenti

klubi - društva

rekordi

koledar AZS

koledar IAAF

rezultati

rekreacija

  
 
 
IAAF
 
 

In English - for our visitors from around the World

NAŠI ATLETI POROČAJO IZ AVSTRALIJE

Objavljamo neposredna javljanja naših atletinj in atletov iz Avstralije - zaenkrat je najbolj resna dopisnica BrigitaLangerholc - upamo pa, da jo bo posnemal še kdo!
Alenka Bikar in Gregor Cankar sta se nam tudi že oglasila s kratkim sporočilom.

Kako se imajo naše atletinje in atleti v Avstraliji

Tule so povsem sveža sporočila, ki smo jih v zadnji dveh dneh kljub medijski blokadi prejeli od naših atletinj in atletov...

Čisto spodaj pa so tudi vsa prejšnja sporočila!

Prejeto 24.09.2000 - 02:34

Zdravo Edo! 

Moji občutki na tekmi:

V polfinalu sem se odločila da tečem na vso moč kar sem tudi storila. seveda OI so nekaj posebnega in nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo oz. kdo bo prišel naprej. Tekla sem v drugi skupini in mi je izredno odgovarjal ta hitri tek, 56s prvi krog. Tako da ni bili prerivanja, ki ga pa res ne maram ampak samo zato ker včasih lahko izpadeš če kakšno preveč porineš ali pa obratno...

No potem sem zadnjih 250m oz 50m malo popustila, potem sem se na 200m do cilja spomnila da moram začeti pospeševati tako kot mi je govoril trener Dobrivoje Vučkovič, in na koncu je ostalo kar ste pač videli na TV.Res sem bila zelo utrujena, ker je bil skoraj moj maximum ampak sem prišla "k sebi " v presenetljivih 15min.

Trenutno se s finalom ne obremenjujem, bomo videli koliko mi bo ostalo moči za zadnjih 150m.

Drugače pa vsem želim mirne živčke-seveda tistim ki navijate zame.

OI pozdrav od Brigite

Prejeto. 16.09. 2000 - 01:28

Zdravo, Edo!

I am back!!!

Ja res je guzva tu, pa samo 45min ti dajo na razpolago, pa 1M mesidzov..Na otvoritvi je bilo super...res bi moral vsak to doziveti, vsaj vsak sportnik, najbolj vsec mi je bila Cathy freeman in njeno priziganje bakle. ne vem je nek tak trenutek v tem dogodku da se kar zamislis....o svoji sportni poti..itd.

No vsaj jaz sem se...Se fantu sem poslala message : Isn't this

beautiful....His answer: Yes...vse pove.

O.K. Dosti tega sanjarjenja. Village je....cisto nekaj drugega kot pa Brisbane. Vsaj civilizacija je tu, ceprav mi je bilo na Sunshine coast bolj vsec, moram priznat. Z namestitvijo smo se nekako zmenili in zdaj sem v sobi z Anjo , stefete 3 punce pa so skupaj. Vasi si se nisem cisto ogledala, vem samo da je milijon sportnikov na vsakem koraku, no saj zato smo pa na olimpijadi, ne. Zelo tezko je priti do racunalnika, zvecer se caka vsaj pol

ure tako da bom "gor vecinoma v dopoldanskih urah...recimo vsak drugi dan...Ker moram se malo trenirat, hi, hi...

Vec pa naslednjic...Pozdravcek od Brigite

Prejeto: 13.09.2000 - 14:48

Danes imam pa kup novic!Kot prvo smo odšli v majhen živalski vrt, kjer se srne kar prosto sprehajajo - zelo prijazen taxist bas je popeljal po parku in nam zelo prizadevno razliko med ženskim in moškim spolom vseh živali .... koal, nojev, kengurujev ...

 

Noji so bili najbolj nori, Alenko so kar "napadli" ko mu ni hotela več dati hrane, je pomolil glavo skozi okno in je hotel še

Enako vsiljive so bile srne... Midve z Alenko sva se slikali s koalo - so take mehke živalce, ravno za "crklat". Zdijo pa se mi izredno lene.

Boštjan se ni hotel slikati, ker j rekel da ga bodo polulale, čeprav ne verjamem da morajo "iti na stranišče" ravno takrat ko jih turisti crkljajo.

Popoldan smo imeli sestanek, kjer nam je predragi direktor določil svoje cimre, čeprav se nekateri s tem pač niso strinjali ... Kot na primer midve z Jolando ... vedno hočeva biti sami v sobi, zdaj pa naj bi dobili novo cimro Sašo.

Izgleda da še na Olimpijskih igrah nimaš svobodne izbire o svojih cimrah. No mogoče bova pa morali prenočevati v hotelu.

Več pa drugič 

Lep pozdrav

Brigita

Gregor o svoji prvi tekmi

Brisbane, 10. september (10:34)
Najprej en lep pozdrav v Slovenijo!
Upam, da vas tam še ni zagrabila prevelika predolimpijska mrzlica. Tu je bila danes že kar dobra. V Brisbaneu je skakalo že kar nekaj favoritov za uvrstitev v finale in mogoče tudi za kolajno.

Poleg trenutno najboljšega Avstralca Petra Burge-ja je skakal tudi Kareeme Streete in pa Američani, ki se za OI vedno pripravijo zelo dobro. To se je videlo tudi danes, ko je Savante Stringfelow skočil 830 cm. Spomnim se, da je imel lani v Sevili probleme že z 750 cm.

Pa vendar "ta velika" tekma še pride.
Mislim, da je moje skakanje danes pokazalo, da sem na pravi poti do top forme v Sydneyu. Na začetku sem imel probleme z zaletno hitrostjo, saj je pihal močan veter v hrbet. Na koncu pa sem se že nekako ujel in uspel skočiti 823cm. To je bil današnji dan. Vožnja. Tekma. Vožnja.
Lep pozdrav v Slovenijo,
Grega

Brigita pa zabušava

Brisbane, 10. september (18:02)
Zdravo!
Moje nogice so pa zdaj kar uredu ... ampak še vseeno mi je notranji glas rekel naj ne grem na tekmo in se je kasneje izkazalo, da sem imela prav, ker je bila baje ful zanič tekma, vsaj kar se tiče 800 m... Tako da sem malo trenirala, popoldne pa odšla v shoping...
Aja beaches , pa peščene ne une druge, so the best.... prelepe, tako da sem se tam malo šetala, drugače pa ni bilo nič pretresljivega...

čao soon,
Brigita

Oglasila se nam je tudi Alenka Bikar

Brisbane, 9. september - 9:45 (lokalno)

Lep pozdrav od atletinje Alenke.

Tukaj je kar uredu, se dobro da imamo tole čudo in se lahko malo dopisujemo. Ravno danes imamo tekmo. Jaz bom tekla na 100. metrov in upam na dobre pogoje. Treniramo na vso moč a vseeno z rezervo,ha, ha.

No glede otvoritve lahko rečem, da se je g. Mikuž zgleda potrudu, ker baje gremo od tu 14.09. Super. Glejte nas na otvoritvi, vam bomo mahal.

Cao, Alenka

Brigita se javlja drugič

Brisbane, 9. september

Zdravo!

Razlog zakaj se nekaj dni nisem pojavila je bil gužva na računalnikih in pa seveda tekma...Upam da ste že dobili rezultate od včeraj, v glavnem jaz se nisem skrila in bom bila še naprej dopisnica, če ne bo prevelike gužve na računalniku...

Ko sem prebrala, da je nekoga zbil avtobus, sem se spomnila na moj pripetljaj, ko smo šli v mesto in sem ob prečkanju ceste gledala na levo stran, Efi se je pa drla pazi avto, jaz pa kje, če ga pa ni nikjer… in seveda so se vsi avtomobili ustavili, da me niso zbili...Tako je to če te obrnjene smeri totalno zmešajo!

Danes smo imeli
en party...Jolanda in Anja Valant sta praznovali rojstni dan, oz. Joli ga se bo in to 12.sept, Anja pa ga je včeraj...Pili smo šampanjec, jedli jagode, žur je bil ampak v mejah "normale". Vsi se bolj pripravljamo na tekmo, ki pa bo jutri v Brisbane. Ne vem ali bom tekmovala ali ne, bom videla kako bo kaj z mojimi nogicami, ker sem jo včeraj med tekmo malo skupila s sprintaricami sotekmovalk seveda....

Drugače pa uradno gremo na otvoritev, ja tudi čudezi se tu dogajajo. V ponedeljek imamo več ali manj frej in se nam obeta izlet v Aquapark in pa shoping pa se sli bomo na beach...

Šestakec je obljubil da bo poslal prvo kaseto in to čimprej.Kot ste že najbrž opazili največ chetamo med 21 in 23 uro ko imamo dostop do interneta, torej takrat se priključite gor.

Včeraj smo bili Primož, Joli in jaz na tekmi v Brisbaneu ... Primož je vrgel 71.4 m, Joli je tekla 2:02,46, jaz bi pa naj bila njen zajček. Ko smo pa prišli na tekmo smo ugotovili, da že imajo zajčka, vendar sem vseeno tekla, a bolj v ozadju. Poleg vsega sem jo še skupila - sotekmovalke so se mi podpisale na nogo s šprintaricami ... Ugotovila sem, da moraš vedno teči spredaj v prvih 200m, sicer si takoj na zadnjem mestu ... No, za naslednjič si bom zapomnila-mogoče bom tekmovala že jutri v Brisbaneu. Tja bo tokrat odpotoval večji del reprezentance.
Novica tedna je - pazite: '
GREMO NA OTVORITEV OI!' Po moje se tu med kenguruji tudi čudeži dogajajo... Drugače pa vsi pridno treniramo - tudi težje treninge smo že oddelali! Vmes še malo tekmujemo, da pridemo v tekmovalni ritem. Tukaj je čez dan okrog 25 stopinj C, ponoči pa 18 stopinj C.
Za
OI team je rezervirano samo zjutraj od 7-9h pa zvečer od 21-23h, kar ste verjetno tudi opazili, saj je takrat tukaj invazija na CHAT, zato se tudi vi priklopite takrat!

Glede mojega študija! Po OI bom ostala v Sloveniji in grem v Ameriko šele januarja, ker se je šola že začela in bom 1. semester izpustila. Reprezentančni dresi so uredu - imamo 2 kompleta - ne bo nam treba prat na roke po vsaki tekmi, hi, hi...

Za enkrat je tole vse, imamo pač omejen čas na računalnikih in ne moremo tako na široko pisati kot včasih...Se pa trudim..

Lep pozdrav od Brigite

Naši šprinterji so optimisti

Brisbane, 8. september

Štafeta 4x100 m se javlja!
Če bo šlo tako naprej kot kažejo treningi, moramo priti v polfinale! Sedaj je državni rekord 39.62, mi pa ga bomo popravili za par desetink (ne izdamo za koliko)!
Če vam ta podatek kaj pove, smo tako uigrani, da zjutraj iz sob pridemo v isti sekundi...

Vaša najdražja štafeta 4x100 - Matic2, Boško in Aci!

Gregor Cankar se "ogreva"
Brisbane, 8. september 2000
Stadion je super, pa še veter piha vedno v cilj - jama za daljino je drugače pokrita, ker bi drugače ves pesek odneslo.
Skakal še nisem. Včeraj sem vadil poskoke in mi je šlo kar v redu. Prvič bom skakal v nedeljo na tekmi.
Glede otvoritve pa je tako. Po načrtu bi naj odšli v Olimpijsko vas 16.9., kar pomeni en dan po otvoritvi. Mnenja o udeležbi se delijo, mislim pa da se bodo dogovorili tako, da bo vsem OK.

Lep pozdrav v Slovenijo, Grega
Prvi vtis iz Brisbanea

Brisbane, 6.9.2000 - 14:02

Tukaj je noro s temle chatom za športnike ki ste ga odprli na vasi strani...vsi so gor..šele po eni uri jih je nas direktor "dol nagnal" ker baje smo zasedli vse kompjuterje. No saj drugega tako ne moremo počet tu kot chetat.

No down under je kar fino...Za prvo noč so bile pojstle super.Aja preden pozabim piši mi vprašanja z normalnim s,z, c ker tu ni šumnikov.

Sploh se nam nič ne spi, ne vem jaz sem se kar hitro privadila-izkušnje, drugi pa tudi. Danes smo že odpeketali v mesti, končno malo "civilizacije" po 20min z busom...Imajo prekrasne plaže ala Hawaji in Sejšeli. Kopali pa so se Efi,

Alenka, Primož, Matic....Jaz sem pozabila kopalke, potem smo šli se v enega največjih shoping centrov, pa res je ogromen, bili smo 1 uro notri pa se 1/3 si ga nismo ogledali. Ljudje so ful prijazni, vsi po vrsti, se mi zdi da vsi živijo easy life. Npr. smo čakali na bus že pol ure in ko je Alenka vprašala čakajoče potnike če tu busi nič mimo ne peljejo so ji rekli da bi morali peljati ampak da oni se vedno čakajo pa se sploh ne razburjajo.

Posebnega urnika za treninge nimamo, vsak ima pač svoj plan, kdor nima tu trenerja.Včasih se tudi štafete skupaj dobimo.

Se zdaj ne vemo kako bo z otvoritvijo ampak baje Mikuž "dela na tem"..

Za danes vse več pa jutri...Brigita

 

VAŠE MNENJE

FORUM

 

ARHIV

DRUGI PRISPEVKI

Brigita po tekmi
Brigita z otvoritve
Gregor o tekmi
Brigita počiva
Alenka poroča
Brigita - drugič
Gregor na kratko
Prvi vtis-Brisbane
 
 
| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
Urejanje in oblikovanje "Atletike": Edo Bogataj , Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68 GSM: 041/288-729
, atletika@si21.com

© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane