novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
ATLETIKA

F-Secure Anti-Virus

atletika@si21.com

domače novice

tuje novice

Sydney 2000

naši olimpijci

spored na OI

TV prenosi

OI - novice

GP - Zlata liga

državni prvaki

portret meseca

mladi talenti

klubi - društva

rekordi

koledar AZS

koledar IAAF

rezultati

rekreacija

  
 
 
IAAF
 
 

In English - for our visitors from around the World

Na naših straneh na žalost o dogajanjih v Brisbaneu in Sydneyu ne boste več obveščeni neposredno s strani atletinj in atletov, kot je bilo to prve dni po prihodu v Avstralijo. So jim prepovedali!?

Kar bi moral početi Mikuž ...

Ljubljana, 12. september

V želji, da bi našim atletinjam in atletom omogočili čim prijetnejše bivanje na University of Sunshine Coast, smo se povezali z osebjem te Univerze - in ne boste verjeli, njihov odgovor je sledil nemudoma (11.09. ob 03:32).

Objavljamo ga - brez prevoda in brez komentarja!

Good Morning,

thank you for the information! I was given profiles from some members of the track and field team late last week, and will be putting them on the site tomorrow (Tuesday 12/9). I will also put a link to your site on the webpage, for readers to access.

I have also passed your website on to some of our staff members for them to look at and pass on.

Thank-you once again,

Kind Regards,

Rebecca Biddulph.

 

Rebecca Biddulph

Public Relations Officer

Media & Marketing

University of the Sunshine Coast

Telephone +61 (07) 5430 1160

Fax +61 (07) 5430 1187

Email: rbiddulp@usc.edu.au

Rezultat tega sodelovanja pa je danes že viden na naslovu: http://www.usc.edu.au 

Našim atletinjam in atletom prav zato predlagamo, da se nam vseeno kaj oglasijo.

Urednik   

Popolna blokada informacij?

Ljubljana, 11. september

Danes smo bili s strani konkurenčnega ponudnika informacij o dogajanju na prizorišču Olimpijskih iger najprej obtoženi kraje informacij z njihovih spletnih strani, vendar menimo, da smo v telefonskem pogovoru nesporazum pojasnili in ustrezno razrešili v korist in zadovoljstvo obeh prizadetih strani.

Toda ali smo s tem zares rešili temeljni problem in pravico naših športnikov do obveščanja in vašo pravico, cenjeni obiskovalci naših strani, do obveščenosti? Nikakor ne!!!

Ni šlo za nikakršno krajo in to se z naše strani tudi v bodoče ne bo dogajalo. Nismo profesionalci in z obveščanjem o počutju naših tekmovalcev v Avstraliji ne služimo! Ne gre za "spor" ali konkurenčni boj med obema ponudnikoma in to se v nobenem primeru tudi ne sme zgoditi! Mi predstavljamo pač enega od dveh različnih virov informacij za vas, ki si jih želite - o tem, kaj boste spremljali, pa odločajte sami!

Mi smo želeli le ponuditi čimveč informacij (na naših straneh seveda predvsem atletskih) in pri tem smo bili prvi. Toda to niti ni najbolj pomembno - sedaj smo eni od mnogih!

Zato smo se z našimi atletinjami in atleti že davno pred odhodom dogovarjali o tem, da jim bomo ponudili možnost neposrednega javljanja s prizorišč olimpijskih bojev preko naših strani. Mnogi so nam takšno sodelovanje obljubili in nekateri so besedo tudi držali.

Potem pa se je našel nekdo, ki si je vzel tudi to pravico, da odloča o tem, komu se naši atleti in atletinje smejo javljati (in kot kaže, celo morajo) in komu ne.

In prav ti, ki so nas napadli, češ da smo jim kradli informacije (jih kopirali) z njihovih strani, so na podoben način povzemali nekatere naše pobude in ideje.

Tako so - z veliko zamudo, sicer - čestitali našim dvema atletinjam, ki sta te dni praznovali rojstna dneva. Toda mi smo na takšno "sodelovanje" ponosni. Celo več bi ga lahko bilo, v obojestransko korist in v korist naših športnikov, pa tudi vas, obiskovalcev teh strani (naših in njihovih).

Očitno pa smo prav mi na spisku prepovedanih informativnih strani! Zakaj je tako, tudi ni prav težko uganiti, toda temeljno vprašanje je, kdo sme športnikom ukazovati celo to, komu bodo zaupali svoja videnja dogodkov, svoja občutja pred in med nastopi na Olimpiadi in svoja doživetja v pričakovanju olimpijskih bojev.

Če bi šlo za novinarje posameznih medijskih hiš, potem bi bilo povsem razumljivo, da bi o njihovem početju lahko nekdo odločal in jih morda v primeru poročanj za konkurenčno sredstvo obveščanja celo kaznoval...

Toda gre za naše športnike, udeležence največje in najbolj množične športne manifestacije na svetu, ki so izrazili pripravljenost poročati v domovino in obveščati svoje navijače - pa jim je tudi to pravico nekdo odvzel ali pa jih je samo dodobra prestrašil, jim zagrozil...?

Kdo bi to lahko bil, je seveda v primeru naših atletinj in atletov prav otročje lahko uganiti, zakaj je tako ravnal, pa še lažje!

To sicer ne pomeni, da bomo ostali brez informacij, le drugega, manj neposrednega načina se bomo morali posluževati, zaradi tega pa boste zvesti obiskovalci naših strani zanesljivo precej prikrajšani. Ali pa se odločite za - v tem trenutku - edino možnost!

Z denarjem se da resda kupiti skoraj vse in vsakogar, že sicer pokvarjeno dušo pa sploh. Škoda je le, ker inkriminirana oseba misli, da je s tem "škodovala" nam, ki smo si doslej skorajda edini, zanesljivo pa prvi, upali razkrinkati neumnosti in druge nepravilnosti, ki so se dogajale znotraj AZS - in se še! Ta cenzura in poskus blokade informacij je le še en dokaz več, da je sla po nenehni "proizvodnji" bedastoč pri nekaterih neusahljiva.

Ta nedopustna poteza je spet škodovala predvsem naši atletiki, obenem pa je v nasprotju z eno temeljnih človekovih pravic, zapisanih celo v ustavi - pravico do obveščenosti!

 

Pričakujemo, da boste tokrat tudi vi, obiskovalci naših strani, povedali svoje mnenje o tem. Vaše poglede na to tematiko lahko sporočite v naš FORUM ali pa preko elektronske pošte.

Objavili jih bomo!

Urednik    

 

VAŠE MNENJE

FORUM

 

ARHIV

DRUGI PRISPEVKI

Sunshine Coast
Blokada informacij
 
 
| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
Urejanje in oblikovanje "Atletike": Edo Bogataj , Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68 GSM: 041/288-729
, atletika@si21.com

© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane