novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
ATLETIKA

F-Secure Anti-Virus

atletika@si21.com

domače novice

tuje novice

Sydney 2000

naši olimpijci

spored na OI

TV prenosi

OI - novice

GP - Zlata liga

državni prvaki

portret meseca

mladi talenti

klubi - društva

rekordi

koledar AZS

koledar IAAF

rezultati

rekreacija

  
 
 
IAAF
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In English - for our visitors from around the World

VROČE, NEPREKUHANE TEME - 2000

Na tej strani namenjamo prostor pogumnim atletom in atletskim delavcem, ki imajo kaj povedati, pa drugje nimajo te možnosti.
Poudarjamo pa, da objavljamo samo podpisane ali kako drugače avtorizirane prispevke
Morebitne odmeve in drugačne poglede na tematiko, obravnavano na tej strani, pošiljajte v uredništvo preko rubrike "VAŠE MNENJE" ali pa v "FORUM", če želite, da bodo objavljeni.

Objaviti želimo poglede vseh vpletenih strani in vsem ponujamo enako možnost, nikogar pa ne bomo prosili, naj se vključi v razpravo.

Prispevke v tej rubriki objavljamo brez popravkov.

Nekaj zadnjih novičk iz atletskih logov

Celje, Ljubljana - 6. september

Na zadnjem atletskem mitingu v Celju je bilo znova moč opaziti in slišati nekaj povsem nasprotujočih si izjav in dogodkov, ki jih nepoučeni niso zaznali - bili pa so kar v nebo vpijoči.

Za razumevanje dogajanj v naši atletiki, natančneje znotraj AZS pa niso nepomembni - pravo veljavo pa utegnejo resda dobiti šele po vrnitvi iz Sydneya.

Ob delitvi Adidasovih dresov znova ni šlo brez zapletov. Navkljub Mikuževim kontroverznim izjavam, so bili nekateri atleti zaradi "časovne stiske" praktično prisiljeni vzeti, kar so jim pač ponudili in tako je takorekoč v zadnjem trenutku pristal na te izsiljen pogoje tudi Gregor Cankar. Kako se je ob tem počutil, ga itak ni nihče vprašal. Ne, res ni problem v dresih, kot je bilo zapisano v enem od odmevov na naše pisanje. Problem je v nesposobnem ožjem vodstvu AZS, ki niti dresov ni sposobno preskrbeti, pa čeprav je bilo že zdavnaj odločeno, kdo bo potoval v Sydney in kdo ne (citirana Mikuževa izjava iz Celja!).

Edino, kar lahko predlagamo, je ustrezna menjava dresov - pa čeprav je predlog nekoliko neresen. Na primer Saša lahko poskusi zamenjati dres z Alešem Pajovičem. Oba sta dobila neustrezne velikosti dresov - Saša prevelikega, Aleš pa premajhnega. Saj jima tudi po zamenjavi še vedno ne bosta prav - a vsaj poskusila bosta!

To, da v Celju ni bilo vseh članov reprezentance in ne trenerjev, nikakor ni v redu, kot tudi ni v redu, da so nekateri sicer bili, pa malce zamudili. Še manj v redu je, da ni tega nihče pojasnil - vsaj ne za vse odsotne. Na obrazu predsednika AZS je bilo opaziti "upravičeno" nejevoljo. Najbrž sledi za neposlušne ustrezna kazen! Če je komu kaj do tega, da bi vsaj navzven delovalo kolikor toliko resno in enako do vseh.

Ob splošnem nezadovoljstvu nad mitingom in nad nepotrebno tiskovno konferenco, ki si je tudi komaj zaslužila to ime ter še bolj nepotrebnem "vlačenju" atletov v Celje zato, da so dobili še po en dres, je bilo moč slišati tudi napoved odstopa nekaterih članov strokovnega sveta AZS. Nezadovoljni z lažmi Mikuža in Brodnika o njihovi vlogi v znani "aferi" Šega, predvsem pa z načinom dela despotskega tandema, so namreč sklenili, da se ne gredo več. Ko dobimo njihove izjave, jih bomo seveda objavili.

Boris Sulčič o svoji poti v Maribor

Ljubljana, 3. september

Malo kasneje smo iz Kopra dobili še pismo Borisa Sulčiča in ga seveda tudi objavljamo.

Na njegovo opombo, naj bi objavljali le podpisane prispevke, pa le kratek odgovor: Bomo, toda pismo "mariborskih trenerjev" je bilo poslano po elektronski pošti in torej le ni povsem anonimno, menil pa sem tudi, da lahko pomaga k razčiščevanju trenutnih razmer...

Urednik

Pismo "mariborskim trenerjem"

Ljubljana, 3. september

Kot prvi odmev na pismo mariborskih trenerjev je današnji dopis Viktorije Sulčič iz Kopra, ki ga v celoti objavljamo na isti strani kot omenjeno pismo iz Maribora. Takole pa se začenja ...

"Prebrala sem odmev mariborskih trenerjev (kateri so ti, žal ne vem, ker se niso podpisali) na odhod mojega moža v Maribor. Delo mariborskih, neimenovanih, trenerjev ne bom presojala, ker njihovega dela ne poznam. Žal mi je, da ima Maribor, kot drugo največje mesto v Sloveniji, tako skromno zastopstvo v atletskih vrstah..."

Prijetna sprememba v razmišljanju

Tokrat objavljamo tudi pismo, ki sicer ni bilo podpisano, toda izjemo smo naredili zato, ker predstavlja pravo izjemo v poplavi medsebojnih obtoževanj in zaničevanj, kakršnim smo zadnjih mesec dni priča v skoraj vseh slovenskih medijih. Takole se začenja pismo nekega Marjana, ki ga v celoti objavljamo na posebni strani:

Spoštovani prijatelji atletike!

Že nekaj časa spremljam vaša prizadevanja, da bi tudi na Internetu informirali slovensko športno javnost o dogajanjih v naši kraljici športov...

Dresi, ki jih ni in jih ne bo, kar naenkrat so!

Ljubljana, Celje - 1. september

Na današnji miting v Celju so bil atleti povabljeni zaradi tiskovne konference, zaradi predstavitve javnosti (verjetno lokalne!?) in zato, da so dobili še po en Adidasov dres.

bmikuz03_200.jpg (6677 bytes)Nihče si sicer ni upal javno vprašati, odkod ti dresi, ki jih prej ni bilo (čeprav so nekateri po nesreči videli v notranjost nekega avtomobilskega prtljažnika in se jim je zdelo, da os morda manjkajoči dresi...). Toda danes so atleti dobili vsak še po en dres in zdaj bodo menda že morali biti tiho, sicer... Pojasnilo, ki ga je ob tem povsem mirno podal tehnični direktor AZS, vodja naše reprezentance v Sydneyu in samooklicani selektor atletske reprezentance Boris Mikuž, pa niti grenkih nasmehov ni nikomur izvabilo na usta. Toda dresi res niso najpomembnejši, je dejal. Naj bi atleti morda nastopati kar brez dresov, če bi bilo treba, če se jih ne bi on usmilil še z enim kompletom? - tudi tako je bilo namreč moč razumeti njegove besede - ne vemo, pa če je morda mislil, da bi nastopali kar goli, pač po vzoru antičnih grških iger!?

Neokusno šalo o tem, kako in kdaj so naročali drese ter zakaj je prišlo do "nesporazuma" ob prvi delitvi dresov, pa je pojasnil tako, kot bi govoril o nabavi opreme za vaško ekipo iz Dolnjega Dupleka v metanju "kamena s ramena".

Pa še zelo resen in zelo konkreten podatek o teh dodatnih dresih: atletinje in atlete so tokrat celo vprašali, kakšno številko dresa nosijo in si jo želijo. Samo to še ni jasno, zakaj so jih tokrat celo spraševali - kajti njihovih želja v vseh primerih že niso upoštevali. Vem za atletinjo, ki bi se morala v dobrih 14 dneh zrediti za kakšnih 20%, približno toliko pa tudi zrasti, da bi ji bil danes "podarjeni" dres prav. Zastopala pa bo Slovenijo! Kako bo izgledala, če se zredi ali če bo dres mahedral z nje, bomo pa videli.

Pismo mariborskih trenerjev

Maribor, 1. september

Na posebni strani (ker pričakujemo nadaljevanje) objavljamo pravkar prejeto pismo mariborskih trenerjev kot odmev na odstopno izjavo koprskega trenerja Borisa Sulčiča, ki smo jo edini objavili dne 19.8.2000.

Pismo je le še eden od zgovornih kamenčkov mozaika, ki bo še veliko povedal.

Takole se začenja njihovo pismo:

"Odgovor – razprava na pismo g. Sulčiča

Na spletnih straneh Si21 smo prebrali vaše sporočilo za javnost, v katerem navajate, sicer brez vzrokov, da zapuščate Koper in sestri Vukmirovič, ter da na povabilo ''mariborskih atletskih delavcev'' prihajate k nam."

Preberite nadaljevanje, ne bo vam žal!

Podpiši ali pa ostaneš doma!

Ljubljana, 27. avgust

S temi besedami so funkcionarji OKS in AZS (ki jih zaenkrat še ne želimo imenovati, glavnega akterja pa predstavljamo kar s sliko) izsiljevali našega Olimpijca Gregorja Cankarja, ko so zahtevali, da podpiše pogodbo, s katero naj bi se obvezal, da bo v Sydneyu nosil samo opremo Adidas. Pa niso izsiljevali le Gregorja - tako so nam potožili še mnogi drugi atleti in atletinje in nekateri manj izkušeni so celo nasedli ter podpisali pogodbo, ki je ne bodo mogli izpolniti.


OBLEKA NE NAREDI ČLOVEKA!

Jih bodo kasneje ti isti ljudje preganjali zaradi kršenja pogodbe in jih morda celo kaznovali? Bilo bi kaj nenavadno, če se to ne bi zgodilo! Toliko podlosti, zahrbtnosti in prevar, kolikor so je sposobni nekateri teh ljudi, je težko opisati z besedami, ki jih prenese javna objava!

Zato tudi v zvezi s temi "kolobocijami" zahtevamo javen odgovor tistih, ki so na tako balkanski način poskušali "nategniti" naše reprezentante. Povedo naj tudi, čemu potem olimpijske norme in javna predstavitev na Ljubljanskem gradu, ko pa tudi takšna javna objava članov našega zastopstva v Sydneyu še ni nikakršna garancija, da bodo atleti tam tudi zares nastopili!?

Povedo naj tudi, kolikšen delež pri tej, še eni od "kravjih kupčij", je pripadel njim - v materialni obliki (provizija, dresi za njih ali njihove otroke, ...).

Za začetek naj ta odgovor poda kar tehnični direktor AZS Boris Mikuž, kajti to je njegovo delo in za takšno delo je tudi plačan. In ker je bil prav on eden tistih, ki je atlete izsiljeval, namesto da bi ščitil njihove interese in interese zveze, ki jo zastopa, bi moral biti prvi, ki bi ponudil svoj odstop - še pred odhodom na nezasluženi izlet v Sydney.

Prekršil je moralna načela, ki bi jim moral biti zavezan, okrnil je ugled naše atletike in vsega športa, okrnil je ugled naše reprezentance in naše države! Še enkrat več je "pljunil" po vsem, za kar se bodo v Sydneyu trudili naši atleti in izničil pomen vsega lepo zvenečega govoričenja s prireditve na Ljubljanskem gradu.

Takšnih ljudi v našem športu sploh ne bi smelo biti, če pa so in če nočejo sami odstopiti, jih je treba k temu prisiliti.

V Olimpijskem komiteju sedijo ugledna imena našega športa, legende vsega plemenitega, kar naj bi Olimpizem predstavljal in če oni ne bodo ukrepali, se spuščajo na enako nizek nivo provincialcev in duhovnih siromakov, ki se poigravajo z ugledom našega športa. In v tem duhu potem vzgajajo tudi naše športnike in našo mladino. Ne sme in ne more jim biti vseeno! Naj se še tako otepamo Balkana, po zaslugi takšnih primitivcev in njihovih manir ostajamo tam za vedno!

Prepričani smo, da ob tem ne morejo ostati ravnodušni in da bodo še pravočasno počistili svoje vrste in zastavili svoj ugled in vpliv, da se tudi v AZS naredi nekoliko reda! V AZS tega sami nikoli ne bodo zmogli. raje bodo zanikali obtožbe ali pa "našli", si izmislili novega krivca - tako kot je v enem naših dnevnikov Boris Mikuž pojasnjeval ukrepe AZS proti Edu Šegi! Ničesar ni pojasnil, le brez argumentov in brez dokazov je ponovno napadel že itak "obsojenega" in mu mimogrede skušal obesiti še nove grehe.

Vsaj toliko odločnosti in "poguma", kot so ga ti ljudje pokazali v primeru Gorazda Štanglja, naj bi zmogli tudi sedaj, ko gre za dosti hujše kršitve v njihovih lastnih vrstah.

In naj nikar v svojih odgovorih in izgovorih ne skušajo znova napadati novinarjev, ki "so si to izmislili!"

Tudi predstavniki Adidasa bi menda ob tem lahko kaj povedali, kajti tisti, ki so to zakuhali, so se nemalo poigrali tudi z njihovim ugledom.

Pričakujemo, da bodo te dni atlete zasuli z dresi in ostalo opremo, ki so jim jo obljubljali in pričakujemo, da bodo pohiteli z opravičili in z odstopi!

Odmev na popravljanje izjav

Ljubljana, 26. avgust

Sposodili si bomo prispevek iz Dnevnika z dne 25. avgusta, v katerem je novinar želel korektno osvetliti dogajanja v atletiki, predvsem pa dogajanje na zadnji seji UO AZS.

Ponudil je možnost eni in drugi vpleteni strani, to pa je vse, kar je mogel in kar je bilo smiselno. Prav zato, ker ga za prvi tako korekten članek o omenjenem, sedaj že dokaj razvpitem primeru, si ga bomo sposodili za analizo in komentar nekaterih odgovorov, česar si novinar Dnevnika zaradi omejenega prostora ni mogel privoščiti.

Tudi ta analiza je namenjena predvsem odpiranju oči tistim nepoučenim (med katerimi so žal tudi mnogi člani UO AZS), da bodo v bodoče vsaj malce napeli svoje sive celice in se, preden bodo znova kot ovce dvigovali roke, vsaj malce zamislili na svojim početjem. Da bi pričakovali od njih kakšno drugačno reakcijo, bi bila pa, žal, čista iluzija!

Analizo podajamo na posebni strani - citati so obarvani s črno barvo (Mikužev odgovor pa z rdečo), naš komentar pa z modro.

Članka ne povzemamo v celoti - lahko si ga ogledate na straneh Dnevnika v rubriki Arhiv (petek, 25. avgust)

Kar je rekel, ni rekel!?

Ljubljana, 25. avgust

Kot koristno informacijo atletom, trenerjem in vsem ostalim podajamo pojasnilo, ki javnosti prav tako ni znano, pa bi moralo biti.

bmikuz02_200.jpg (6036 bytes)Predvčerajšnjim zvečer je bilo slišati mnogo pripomb na račun nekaterih novinarjev, ki da so si preprosto izmislili in direktorju reprezentanc Borisu Mikužu "v usta položili" izjavo, češ da naj bi bil ljubljanski miting izbirna tekma za moško štafeto.

Celo trenerja naših štafet Jure Kastelic in Slavko Černe imata, ne kriva ne dolžna,  zaradi tega kopico težav (tudi s prizadetimi atleti) in Mikuž je, kot kaže, celo njiju uspel prepričati, da tega ni nikoli izjavil - namesto tega je menda obdolžil novinarja Dela in Ekipe, da sta si to njegovo izjavo preprosto izmislila.

Pa ne bo držalo! Izjavil je! Javno! Ne samo enkrat! In še več - s tem je pravzaprav samo javno objavil enega od sklepov predsedstva AZS! Enega od sklepov, ki bi bil na seji 23.08. kaj lahko celo verificiran s strani Upravnega odbora AZS! Po naših informacijah ni bil.

Njegova izjava, objavljena v Ekipi z dne 16.08. je povsem korektno povzeta. Točno to, kar tam piše, je Mikuž izjavil! In tako so tudi zapisali v sklepu predsedstva, le da jim sedaj to ne ustreza več, njemu pa še manj!

Ko smo zapisali, da sta bila v zvezi s sestavo štafet najbolj ogoljufana Rok Predanič in Boštjan Fridrih, smo imeli v mislih prav to izjavo Borisa Mikuža in prav ta sklep. Sodeč po tem, kdaj je Mikuž prvič izjavljal, da bo ljubljanski miting odločal o štafetah, so ta sklep "rodili" pred več kot mesecem dni.

Pa še za tiste manj obveščene: funkcionar, ki je sposoben takšnih potvarjanj, bo v vodstvu naše reprezentance v Sydneyu. Bog ve, kaj vse bo tam izjavljal in potem zanikal!?

Razkrivamo nepravilnosti

Ljubljana, 23. avgust

Današnji dan bi kaj lahko bil nadvse pomemben mejnik v naši atletiki, vendar samo v primeru, če bi se na seji UO AZS zgodilo, kar bi se v normalnih razmerah moralo zgoditi - predsednik AZS bi odstopil. Vsaj to! Tehnični direktor pa bi morda lahko svojo vstopnico za "zganjanje turizma" in smehljanje po Avstraliji odstopil komu, ki ga tam nujno potrebujejo naši atleti - recimo trenerju Eufemije Štorga Lovru Umeku - ali pa morda Brigiti Bukovec, ki je za našo atletiko že storila toliko koristnega, kot mnogi nikoli ne bodo - pa četudi takoj odstopijo!

Ker pa v AZS nikakor ne veljajo normalne razmere, se to seveda ne bo zgodilo. Tudi kaj drugega, kar bi se danes moralo zgoditi, se ne bo zgodilo, saj so odgovorni s svojim neodgovornim ravnanjem že kar vnaprej poskrbeli, da se ne bi slučajno kaj zgodilo.

Na naših straneh objavljamo kar nekaj dokumentov, ki pričajo o tem, kakšne so v resnici razmere v naši kraljici športov:

odstopno izjavo Lovra Umeka, ki po več kot mesecu dni niti odgovora ni dobil
dokumentacijo ŽAK MASS o nepravilnostih v AZS, ki prav tako ostaja brez odgovora
pritožbe in prijave nepravilnosti ki jih je na organe AZS in na javnost naslovil predsednik ŽAK MASS-a Edo Šega
pritožbo AD ŽAK MASS na sestavo štafet
pritožbo AD Kronos na sestavo štafet
mnenje trenerja Boštjana Fridriha, Lada Mesariča o sestavi naše moške štafete 4 x 100 m
pritožbo AK Velenje zaradi onemogočanja nastopa Jolandi Čeplak v posamičnem teku na 800 m (ko jo dobimo)

Objavili pa bomo tudi vse druge dokumente, ki pričajo o izrednih razmerah v vrhu AZS, ki kar kličejo po takojšnjem ukrepanju.

Moška štafeta 4 x 100 m - kdo je boljši?

Ljubljana, 20. avgust

Moška štafeta 4 x 100 m, okrog katere je bilo te dni precej veliko hude krvi, je sedaj menda dokončno določena - če ne bo kakšnih novih pogruntavščin in zapletov, seveda!

To menda sploh ne bi nikogar več presenetilo, le "sveto jezo" v kakšnem drugem taboru bi izzvalo. Tako kot jo je celo naše poročanje o tem zapletu. Iz Slovenske Bistrice smo bili kar resno "napadeni".

Zato si bom tokrat dovolil malce komentarja: Prav nič ne preseneča, da je stanje takšno, kakršno je. Pravila si vsakdo razlaga po svoje, vsakdo vidi samo svoje interese in interese svojih varovancev, čez sosedov plot pa nameni le kakšno psovko ali pljunek. Bistven pa je prav tisti plot okrog vsakega vrtička! Že tako smo majhni, pa še sami in sproti poskrbimo, da smo navzven še manjši. In prav zato bom ponovil že zapisano: tako neenotnim in tako med seboj skreganim atletskim delavcem ni težko "vladati".

O posledicah, ki jih zanesljivo na svojih plečih nosijo samo atleti (športniki), kot kaže, nihče ne razmišlja prav dosti! Niti nekateri trenerji ne!

In o sestavi štafete 4 x 100 m: ne glede na to, ali bo njen član Boštjan Fridrih ali Rok Predanič, žrtvi igric in "dogovarjanj" sta bila oba atleta in nek način sta bila tudi oba (in samo onadva) prizadeta in ogoljufana (celo če bosta oba potovala v Sydney). Vsi ostali akterji te afere ju imajo samo za orodje, s katerim bi radi dosegli vsak svoje cilje! Kaj pa interes slovenske atletike? Kako pa na to gledajo atleti?

Mnenja (tudi tista najbolj razgreta) pa prav tako objavljamo na posebni strani.

Odstopil tudi trener sester Vukmirovič

Ljubljana, 19. avgust

Objavljamo odstopno izjavo - obvestilo za javnost, ki nam ga je danes posredoval Boris Sulčič iz Kopra in v katerem navaja, da nepreklicno odstopa z mesta trenerja v klubu.

Z odstopom Borisa Sulčiča - po njegovih navedbah - ostajata brez trenerja nadarjeni mladi atletinji sestri Vukmirovič.

Upajmo, da vendarle ne bo tako, kot se je bilo bati in da se kopja prizadetih, ogorčenih in razjarjenih ne bodo lomila na hrbtih talentiranih in že uveljavljenih športnic in športnikov. Menimo, da bi se bilo treba drugače dogovarjati.

Sulčičevo obvestilo objavljamo v celoti - na posebni strani

Urednik    

Odstop trenerja Eufemije Štorga

Ljubljana, 18. avgust

Kot bomba je danes odjeknila novica, da je odstopil trener naše državne prvakinje in rekorderke v metu kopja, Eufemije Štorga, članice našega najuspešnejšega atletskega kolektiva zadnjih let. Lovro Umek je kot poglavitni razlog svojega odstopa navedel predvsem nezadovoljstvo nad delom vrha AZS. Njegovo izjavo objavljamo na posebni strani.

lumek01_400.jpg (28647 bytes)Potem ko je Eufemija spomladi izpolnila olimpijsko normo in si z rezultatom 61,14 m (ki jo trenutno uvršča na 25. mesto na svetu) priborila tako želeno vstopnico za nastop na olimpijskih igrah v Sydneyu, bi bilo normalno pričakovati, da jo bo na igrah spremljal tudi njen trener Lovro Umek (na sliki).

A, glej ga vraga! Ne, je rekel predsednik in ko on reče ne, je seveda NE! Razlogi, ki naj bi jih po besedah prizadetega trenerja in predsednika njegovega kluba za tako svojo odločitev (samovoljno povrhu) navedel, pa so primerni kvečjemu pričkanju otrok v vrtcu. A tako to je! Že nekaj časa!

Toda vse to so le povodi za zadnje reakcije (predvsem iz ljubljanskega kluba ŽAK MASS, ki naj bi imel na igrah največ svojih atletov). Začelo pa se je pred kakšnim letom, ko jo je "po nosu" prvič dobil preveč agilni predsednik tega kluba. Drugod po svetu namreč dobrega konja, tistega, ki vleče voz, nagradijo, pri nas ga pa najprej "tepemo", nato pa "odklopimo". Da ga le zbrcali ne bodo - tisti z malo boljšim spominom namreč še pomnimo enega najbolj razvpitih "boksarskih" obračunov brez ringa in sodnikov.

O tem bomo pisali v naslednjih dneh, pa še o čem, kajti to ni edina vroča juha, ki so jo zakuhali na AZS, ko so se šli nekakšne "kravje kupčije" z OKS glede tega, kdo bo nastopil v štafetah in kdo ne (posebej sporna je bila seveda sestava moške štafete 4 x 100 m).

Prav posebna zgodba okrog sestave štafet pa so seveda rezervni tekači oz. tekačice in prav tu naj bi predstavniki AZS (omenjajo tehničnega direktorja AZS) sklepali nekakšne kupčije, o katerih pa nihče nič ne ve. Sklepati je moč, da je vzrok za krčenje liste udeležencev tisto  pomanjkanje denarnih sredstev (okrog 7 milijonov SIT), o katerih so javnost obvestili te dni.

Uradnega pojasnila seveda ne da nihče, le Borisu Mikužu se je prej kot ne zareklo, da je bila odločitev o številu članov štafet sprejete v dogovoru z OKS?!!! Namesto, da bi kot predstavnik "svojih" športnikov zastopal njihove in interese te panoge in si izbojeval pravico nastopa za vse kandidate, ki sta jih predlagala trenerja Jure Kastelic in Slavko Črne, se je on dogovarjal!!!

Pošteno bi za skromen začetek torej bilo, če bi to, o čem in s kom, pa tudi zakaj se je dogovarjal, pojasnil javnosti, še bolj pošteno pa, če bi se odzval na naš poziv in povedal, kateri funkcionarji imajo izpolnjeno normo za izlet v Sydney in koliko jih je. Če si upajo posamezniki (kdo, kateri? - tudi Boris Mikuž?)   pleteničiti o tem, da nekateri atleti (ki so mimogrede morali izpolniti "njegovo" zelo strogo olimpijsko normo) v Sydney potujejo kot turisti, v kakšni vlogi gredo potem ti gospodje?

Pa nikar ne mislite, da je to vse, kar se šušlja v atletskih krogih!

V to atletsko pravljico z rekordno udeležbo na Olimpiadi (kot sta se snovalca te zgodbe o uspehu hvalila še nedavno tega), sodi tudi tista slavna izjava: "... naredi mi žensko štafeto 4 x 100 m!" Škoda je le, da tisti, ki mu je bila ta zahteva podana, ni vprašal, če takoj ali lahko čez dva dni? Koliko atletinj in atletov bi "potovalo na izlet" v Sydney potem?

 

Pričakujem seveda kakšen odgovor oz. ga v imenu atletinj in atletov ter njihovih trenerjev kar zahtevamo - žal pa vam kot poznavalci razmer ničesar ne obljubljamo. 

Avtorji "pravljice" so pač zaščiteni! Kočevski medved jim ima kaj zavidati!

Urednik   

 

 

 

 

VAŠE MNENJE

FORUM

 

ARHIV

PRISPEVKI

Bodo nastopali brez dresov?
Je rekel ali ni?
Zapleti s štafeto
Odstopil tudi Boris Sulčič
Odstopil Lovro Umek
 
 
| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
Urejanje in oblikovanje "Atletike": Edo Bogataj , Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68 GSM: 041/288-729
, atletika@si21.com

© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane