novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
ATLETIKA

ŠPORT

domače novice

tuje novice
društva-klubi
portreti atletov
OI - koledar
svetovni rekordi
olimpijski rekordi
evropski rekordi
državni rekordi
Grand Prix
Zlata liga
sveži rezultati
mladi atleti
šport za vse
olimpijske igre
naši atleti na OI
koledar AZS
koledar IAAF

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

F-Secure Anti-Virus
For our visitors from around the World

Poglejte VIDEO posnetek tiskovne konference

Pridružite se LIVE CHAT-u z Merlene Ottey

Bodite z nami po kvalifikacijski tekmi na Jamajki

Watch her Press Conference VIDEO

Join our LIVE CHAT with Merlene Ottey

Be with us after her quallifying race in Jamaica

Predstavitev slovenskih atletov, ki so že  izpolnili olimpijsko normo za nastop na OI v Sydneyu.

Vse atletinje in atlete - olimpijske kandidate predstavljamo tudi na posebni strani, kjer bomo v kratkem uvedli še nekaj novosti ...  obenem pa vas vabimo k ogledu osebnih strani atletov, ki jih gostimo pri nas.

Obiščite nas ponovno!

V kratkem pričakujte še podrobnejšo predstavitev naših vrhunskih atletinj in atletov, ki nas bodo septembra zastopali na Olimpiadi v Sydneyu. Mnogi med njimi se vam bodo predstavili kar sami!

NOVOST - POVEJTE NAM SVOJE MNENJE

Z današnjim dnem uvajamo še eno novost na atletskih straneh. Želimo vam naše informativne strani še bolj približati in jih na ta način tudi izboljšati. Izpolnite obrazec!

Urednik  

Olimpiada v malem v Kaliforniji

V kalifornijskem mestu Sacramento so se včeraj začele kvalifikacije za uvrstitev v reprezentanco, ki bo nastopila na Olimpiadi v Sydneyu. V prenekateri disciplini, v tekih pa prav gotovo so te kvalifikacije na moč podobne finalnim obračunom, ki jih bomo gledali jeseni iz Avstralije. Toliko izjemnih atletov, svetovnih in olimpijskih prvakov, kot jih te dni nastopa v Sacramentu, je res moč videti le še na Olimpiadi ali svetovnem prvenstvu.

Zanimivih, vzburljivih in tudi ganljivih zgodb se bo te dni jackie_joyner04_300.jpg (18196 bytes)zgodilo, kolikor hočete. Prva je že tu: 38-letna Jackie Joyner - Kersee (na sliki levo) se je po dveh letih odsotnosti odločila še enkrat poskusiti in uspelo ji je - uvrstila se je v državno  reprezentanco in v Sydneyu bo zanesljivo nastopila v skoku v daljino.

Sanje pa se počasi in zanesljivo uresničujejo tudi Marion Jones,(zgoraj desno), medtem ko je zanesljivo najbolj ganljiva, pa tudi nadvse presenetljiva novica o slepi atletinji Marli Runyan ...

več  

Člansko državno prvenstvo v Kranju

Kranj, 14. julij

V soboto, 15. in nedeljo, 16. julija bo v Kranju državno prvenstvo za člane in članice. Ljubitelji atletike bodo tako ali tako prišli pogledat zanimive boje, vabljeni pa ste tudi vsi ostali. Tekmovanje se jutri prične ob 15:45, prijavljenih pa je kar 280 atletinj in atletov iz 29 naših klubov.

Tokrat bodo nastopili vsi naši najboljši atleti in atletinje, ki bodo morda prav v naslednjih dveh dneh že dokončno potrdili olimpijsko normo za nastop v Sydneyu. Manjkali bodo le tisti resneje poškodovani, med katerimi bomo vsi seveda najbolj pogrešali Brigito Bukovec, ki po operaciji še vedno okreva in ni v takšni formi, da bi lahko nastopila. Poškodba pesti tudi Mira Kocuvana (stopalo) in troskokaša Boštjana Šimuniča, ki je bil pred kratkim operiran, odsotna pa bo tudi Britta Bilač. Gregor Cankar, ki ima težave z mišico, bo sicer poskusil skakati, a ne bo ničesar tvegal.

Obeta se nam obilo zanimivih in kakovostnih predstav, verjetno tudi kar nekaj novih državnih rekordov, najbolj zanimiv pa bo prav gotovo "dvoboj" naših najboljših dveh srednjeprogašic v teku na 800 m, Brigite Langerholc (zgoraj levo) in Jolande Čeplak (desno), ki tedni vztrajno iščeta "zajčico" za prvih 400 m. Obe sta bili nedavno že zelo blizu izpolnitvi olimpijske norme, uspelo pa ni še nobeni. Jima bo tokrat?

Tudi Roman Kejžar (na sliki levo skupaj s Heleno Javornik), ki se pripravlja na svoj nastop v maratonu in že ima izpolnjeno normo, tokrat ne bo nastopil, si bo pa zanesljivo ogledal svoje reprezentančne kolege.

Sicer pa se po besedah tehničnega direktorja AZS Borisa Mikuža s tem državnim prvenstvom začenja ciklus olimpijskih kvalifikacij, ki bo trajal približno mesec dni - potem pa se bo treba dokončno odločiti, kdo potuje v Sydney. Kot v svoji izjavi navaja Mikuž, bodo na igre potovali samo najbolje pripravljeni. Tako bodo teki na 100 in 400 m tako v moški kot v ženski konkurenci zelo zanimivi tudi zaradi uvrstitve v štafetne ekipe.

več   

Kvalifikacije na Jamajki

Kingston, Jamajka - 14. julij

Atletske kvalifikacije za uvrstitev v državno reprezentanco bodo ta mesec marsikje po svetu, med drugim bodo prihodnji teden med 20. in 22. julijem tudi na Jamajki. na njih bo v teku na 100 m nastopila tudi "naša" Merlene Ottey, varovanka Srdjana Djordjevića. Njene glavne konkurentke za uvrstitev v državno reprezentanco, ki bo jeseni nastopila na Olimpijskih igrah v Sydneyu, bodo po besedah njenega managerja Daniela P. Zimmermanna, naslednje rojakinje: Beverly McDonald, Peta-Gaye Dowdie, Tanya Lawrence, Astia Walker in zelo verjetno soimenjakinja Merlene Frazer.

Otteyeva se mora uvrstiti na 3. mesto, če se želi udeležiti zadnje Olimpiade v svoji bogati karieri.

Oglejte si naše strani, posvečene tej izjemni atletinji

Nesrečni Larry Wade upa na povratek

Sacramento, Kalifornija - 13. julij

Ameriški tekač na 110 m z ovirami Larry Wade, (na sliki levo je skupaj z Mauriceom Greenom in Atom Boldonom) lani uvrščen na tretje mesto na svetu, upa da se mu bo hudih poškodbah, ki jih je dobil v avtomobilski nesreči pred komaj tremi meseci, uspešno vrnil na atletske steze in ne le to - pričakuje, da se bo uvrstil v ameriško reprezentanco za Sydney.

Pa vendar pravi, da je najbolj vesel že tega, da je sploh še živ, največ zaslug za uspešno rehabilitacijo pa pripisuje svojemu dekletu, vsaj toliko, če ne še bolj znani atletinji, svetovni prvakinji v teku na 200 m iz Seville, Inger Miller.

več   

Merlene Ottey se je vrnila na stezo

Nuoro, Italija - 12. julij

Merlene Ottey je danes popoldan tekla 11.42 na 100 m,kar je sicer zanjo zelo povprečen čas, toda treba je upoštevati vremenske pogoje, v katerih se je tekma v italijanskem mestecu Nuoro na Sardiniji odvijala. Bilo je namreč izjemno hladno (tako kot so vremenoslovci tudi napovedovali), saj je bilo le 13 stopinj Celzija, tekmovalke pa je dodatno oviral še močan veter v prsi.

 Tole pa je njena izjava takoj po tekmi:

"Veselila sem se nastopa v ugodnih vremenskih in klimatskih pogojih, toda na žalost je bilo obupno. Vseeno pa je zame ta trenutek najpomembneje, da sem se vrnila in znova občutila vzburjenje ob nastopanju. Zadovoljna sem, da sem se vrnila na stezo in prepričana sem, da bom napredovala iz tekme v tekmo in da bom pred nastopom na Olimpijskih igrah v vrhunski formi"

Kot smo že napovedali, bo Merlene sedaj nastopila prihodnji teden na državnem prvenstvu Jamajke, ki šteje tudi kot kvalifikacijska tekma za nastop na OLimpiadi. Prvenstvo bo med 20, in 22. julijem.

Brigita se končno vrača na stezo

Ljubljana, 12. julij

Od danes dalje vemo za no vzpodbudno novico - kljub nekaterim dvomom, ki so se ob težavah Brigite Bukovec in po operacij, ki jo nedavno prestala, porajali v zadnjem času, je sedaj že jasno: Brigita se vrača na tekmovališča. njen prvi nastop je načrtovan čez 14 dni na atletskem mitingu v Trstu, potem pa bo Brigita skušala loviti potrditev olimpijske norme (če ji ne bo uspelo že kar v prvem poskusu, kar ji seveda vsi ljubitelji atletike od srca privoščimo.

Dva naša v svetovnem vrhu

Ljubljana, 11. julij

Po zadnjih atletskih lestvicah, objavljenih pred nekaj dnevi, sta v svetovnem vrhu dva naša atleta in sicer:

- Alenka Bikar, ki zaseda v šprintu zavidljivo, a zasluženo 12. mesto na svetu

- Gregor Cankar, ki je s svojimi nedavnimi skoki prek 8 m dokazal, da zares sodi na 6. mesto na svetu

Najboljša atleta na svetu sta po teh lestvicah Hisham El Guerrouj in Marion Jones.

Nikakor pa ob tem ne gre pozabiti nekaj odličnih nastopov Anje Valant (desno zgoraj) v troskoku in njenega prodora v svetovni vrh s tretjim najboljšim skokom letos na svetu, omeniti pa velja seveda tudi Romana Kejžarja, ki se še drži v skupini 50 najboljših v maratonu.

Toda lestvica najboljših je vendarle nekaj drugega in med tisoč najboljšimi atleti na svetu je še devet naših deklet in trije fantje. Tudi pri tej lestvici je namreč nekaj disciplin precenjenih, medtem ko so druge nekoliko zapostavljene.

več  

Ostali smo v prvi ligi - šest novih rekordov!

Bydgoszcz, 9. julij

Obe naši vrsti sta kljub nekaterim pomislekom in dvomom ter okrnjeni sestavi ob nastopu na Poljskem ostali v prvi evropski ligi, čeprav so fantje imeli zares trdo delo, medtem ko so dekleta po pričakovanju osvojila četrto mesto.

Posebej odmeven je bil nastop Helene Javornik v teku na 1.500 m, saj je s časom 4:06.77 znova izboljšala lasten državni rekord - tokrat za 57 stotink sekunde. Njen prejšnji, slabo leto star rekord je znašal: 4:07.34. Drugega dne pa je izboljšala še najstarejši slovenski ženski rekord, ki ga je doslej polnih 19 let držala že "upokojena" Breda Pergar - gre za rekord na 3.000 m. Helena je včeraj tekla polne 3 sekunde hitreje in nov državni rekord tako zdaj znaša 8:50:71. Helena Javornik pa je od sedaj tudi lastnica vseh naših državnih rekordov od 1.500 m dalje, edino rekord na 2.000 m še ostaja Bredi Pergar, star pa je prav tako 19 let.

K dobri predstavi naše ekipe so svoje prispevale tudi ostale atletinje in atleti in tudi v prihodnje jih bomo torej lahko spremljali na največjih evropskih tekmovanjih. (Brigita Langerholc -  desno, je bila tudi kar dvakrat udeležena pri novem državnem rekordu).

Skupaj je bilo v teh dveh dneh doseženih kar 6 novih državnih rekordov, še prav posebej vzpodbudna pa sta nastopa moške in ženske štafete 4 x 400 m.

več v novicah   

Naši veterani zbirajo medalje

Helsinki, 10. julij

Naš veteranska ekipa, ki nas - tako kot vedno - nadvse uspešno zastopa na Evropskem prvenstvu, ki je tokrat na Finskem, kopiči svojo bero medalj. Na prvenstvu nas zastopa 23-članska ekipa, vendar vsi tekmovalci še niti niso prispeli v finsko mestece Jyvaskyla. Torej se lahko še nadejamo novim medaljam. Veterani še nikoli niso razočarali in naši aduti so vsaj še Ana Jerman, Lidija Lapajne, Milan Kotnik in še kdo...

Marjanu Kremplu in Mariji Sterlekar se je včeraj z osvojeno srebrno medaljo v starostni skupini 55 do 60 let pridružil še naš nekdaj izjemni skakalec v višino, Branko Vivod. Preskočil je 1,75 m, prav toliko kot zmagovalec, član ekipe gostitelja, Pesonen, le da je Branku skok uspel šele v drugem poskusu. Vivodu je to že skupaj 13 medalja s teh tekmovanj in je zaenkrat naš najuspešnejši atlet-veteran. 

Dve medalji že imamo

Helsinki, 8. julij

Na veteranskem evropskem prvenstvu na Finskem so naši atleti po svoji stari navadi (kar ne morejo se je otresti) že začeli z osvajanjem medalj, pa niti še niso vsi na prizoriščih.

Marjan Krempl iz Poljčan je v kategoriji 45 do 50 let v teku na 10.000 m s časom 33:02.90 osvojil kar zlato, Mariji Sterlekar (skupina 35 do 40 let) pa je krogla pristala pri 13,61 m, kar je zadoščalo za bronasto medaljo.

Na sliki desno sta prijatelja Milan Kotnik in Marjan Krempl (desni). Medtem ko Marjan medaljo že ima, si upamo kar staviti, da se tudi Milan ne bo vrnil brez, le da njega preizkušnja na 2 ali 4-krat daljši progi še čaka.

Merlene začenja tekmovati

Ljubljana, Zürich, 7. julij

Po sporočilu njenega managerja Daniela P. Zimmermanna, ki smo ga prejeli pozno ponoči, bo Merlene v sredo, 12. julija zvečer prvič po umiku prepovedi nastopila na tekmi v mestecu Nuoro na Sardiniji v Italiji. Tekla bo na 100 m.

Bodite ta večer z nami, kajti zelo verjetno bomo takoj po tekmi v Italiji organizirali LIVE CHAT - vzpostavili bomo neposredno zvezo z njo in odgovarjala bo na vaša vprašanja.

Takole je vihrala naša zastava v Parizu

Pariz, 4. julij

ep_pariz01_500.jpg (40102 bytes)Naša moška klubska štafeta TK Portovald CP iz Novega mesta je, kot smo že poročali, na Evropskem prvenstvu v Franciji pred dnevi dosegla izjemen uspeh, ki ga pa domači mediji skoraj omenjali niso. Morda vsaj oni vedo, zakaj ta izreden uspeh ni bil deležen njihove pozornosti. Popravljamo napako drugih še s slikami s tega podviga.

več v novicah

Kliknite za povečavo

POVEJTE SVOJE MNENJE
IZPOLNITE OBRAZEC

ali pa obiščite naš

      FORUM

  -  ATLETIKA

  -  ostali športi

E-mail: atletika@si21.com

"TOP 20"  na svetu

ARHIV - ARCHIVE

RAZPISI - OBVESTILA

 

"SLOVENIJA TEČE - 2000"

    

COOPERJEV TEST

     

TA TEDEN - V SLOVENIJI

 

TA TEDEN - V TUJINI

SLOVENSKI ATLETI

 

SLOVENSKI KLUBI

ŠPORTNA DRUŠTVA

 

ARHIV

JULIJ 2000 - do 20.07.
JULIJ 2000 - do 10.07.
JUNIJ 2000 - po 15.06.
JUNIJ 2000 - do 15.06.
MAJ 2000 - po 15.05.
MAJ 2000 - do 15.05.
APRIL 2000 - po 15.04.
APRIL 2000 - do 15.04.
MAREC 2000
FEBRUAR 2000
JANUAR 2000

DECEMBER '99

NOVEMBER '99
OKTOBER '99

Uradne meritve in rezultati

20. Maraton treh src

Atletsko društvo Maribor 98

Primorske Novice-SOBOTA

 

Dunajski maraton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
Urejanje in oblikovanje "Atletike": Edo Bogataj , Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68 GSM: 041/288-729
, atletika@si21.com

© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane