novice
povezave
trgovina
prireditve
NEPREMICNINERACUNALNISTVOAVTOMOBILIZEMOBVESTILATURIZEMPI - PORTALPETYAASTROLOGIJAFORUMTRGOVINA
MARKETING-OGLAŠEVANJESi21 uporablja omrežje SOFTNETSi21 uporablja omrezje
ATLETIKA

SAMO ŠE 36 DNI

F-Secure Anti-Virus

atletika@si21.com

Sorry, your browser doesn't support Java.

domače novice

tuje novice

Sydney 2000

naši olimpijci

spored na OI

TV prenosi

OI - novice

GP - Zlata liga

državni prvaki

portret meseca

mladi talenti

klubi - društva

rekordi

koledar AZS

koledar IAAF

rezultati

rekreacija

  
 
 
IAAF
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In English - for our visitors from around the World

Poglejte VIDEO posnetek tiskovne konference

Pridružite se LIVE CHAT-u z Merlene Ottey

Watch her Press Conference VIDEO

Join our LIVE CHAT with Merlene Ottey

Osebne strani nekaterih naših vrhunskih atletinj in atletov, ki nas bodo zastopali na Olimpiadi v Sydneyu, so že izdelane. Mnogi med njimi se predstavljajo kar sami! Oglejte si jih! Med Olimpijskimi igrami jim boste preko teh strani lahko tudi pisali!
Vabljeni pa ste tudi k ogledu nove rubrike:
PORTRET MESECA

Mehičani v Ljubljani gostje ŽAK MASS-a

Ljubljana, 8. julij

Danes opoldan je bila v Ljubljani tiskovna konferenca, ki jo je v esega01_400.jpg (37203 bytes)ljubljanskem M Hotelu skupaj s pokrovitelji (Mercator, Daewoo Motor in Triglav-avto) pripravilo atletsko društvo ŽAK MASS.

Povoda za tiskovno konferenco sta bila dva: predstavitev kar sedmih kandidatov, članov tega društva, za nastop na Olimpijskih igrah v Sydneyu in predstavitev dveh reprezentantov Mehike, ki se tudi s pomočjo omenjenih pokroviteljev in ŽAK MASS-a v Ljubljani pripravljata za nastop v Sydneyu. (Na sliki predsednik društva in moderator današnje konference, neumorni Edo Šega)

več... 

Ogled Weltklasse mitinga v Zürichu

Ljubljana, 8. julij

mottey31_250.jpg (18404 bytes)Če bi si radi v živo ogledali Weltklasse miting v Zürichu v petek, 11. avgusta in morda tudi navijali za "našo" Merlene Ottey, se lahko pridružite skupini, ki jo bo na ta izjemni atletski dogodek organizirano popeljal naš atletski klub ŽAK MASS.

Odhod iz Ljubljane je v četrtek ob polnoči, vrnili pa se boste takoj po končanem mitingu. Cena: 25.200 SIT!

Prijavite se lahko po telefonu: 041/676-108

Dva naša nastopa v Linzu

Linz - Avstrija, 8. avgust

Na 13. GP mitingu II. skupine sta danes zvečer nastopila tudi dva naša atleta:

sestak06_400.jpg (45606 bytes)Alenka Bikar je v teku na 200 m osvojila 6. mesto z zanjo slabim izidom 23.59. Glede na to, da je na miting odšla neposredno s pripav v Kopru, to najbrž ni nič alarmantnega.

Nekoliko bolj zaskrbljujoče pa postaja lovljenje norme za nastop na Olimpiadi v Sydneyu za Matijo Šestaka. Tudi on je znova poskušal danes v Linzu, a ni šlo. Prav tako kot Alenka je osvojil šesto mesto, bil pa je za 59 stotink sekunde prepočasen, da bi potrdil normo.

Teja Melink prva s palico preko 4 m

Brežice, 7. julij

Na tradicionalnem skakalnem mitingu v Brežicah je državna rekorderka, tmelink01_400.jpg (47515 bytes)Novogoričanka Teja Melink (slika levo) preskočila 400 cm in tako ponovno izboljšala lasten državni rekord v skoku s palico, obenem pa uresničila našo napoved, da bo ta višina kmalu premagana.

Obe z Nino Zega, članico istega kluba in od nedavnega tudi ponovno državno prvakinjo, se vztrajno in z vse večjimi koraki približujeta svetovnemu vrhu. Do 463 cm, kolikor znaša svetovni rekord, je sicer še relativno daleč, toda upoštevaje njuno mladost in kratek staž med skakalkami, ju bomo najbrž že v kratkem videvali na največjih tekmovanjih.

Bo Merlene v Sydneyu tekla na 100 m ali ne?

Ljubljana, Zürich, 7. avgust

mottey12_600.jpg (65123 bytes)Kar nekaj nasprotujočih si izjav in mnenj je bilo te dni slišati okrog tega, ali bo Merlene Ottey na Olimpiadi v Sydneyu vendarle tekla tudi v posamičnem teku na 100 m, zato smo se pozanimali pri verodostojnih virih.

Njen manager Daniel P. Zimmermann nam je povedal, da kvalifikacije na Jamajki niso edino merilo, tako kot pri Američanih in da ...

več    

Kje so trenutno naši reprezentanti?

Ljubljana, 7. avgust

langerholc10_400.jpg (33966 bytes)Jolanda Čeplak in Brigita Langerholc sta v soboto nastopili v teku na 800 m na Mitingu solidarnosti v Lignanu v Italiji, kjer sta poskušali potrditi normo za nastop na Olimpiadi - pa jima je žal tudi tokrat spodletelo. Podobno se je zgodilo tudi Matiji Šestaku v teku na 400 m - bil pa je vendarle precej bližje kot Jolanda in Brigita.

V opravičilo vsem našim tekmovalcem je treba povedati, da so tekmovali v zelo slabih pogojih, večinoma v močnem nalivu in dokaj hladnem vremenu.

rprezelj03_300.jpg (19911 bytes)Rožle Prezelj (na sliki) pa je dosegel soliden rezultat - preskočil je 215 cm in z enako višino kot zmagovalec, Italijan Bernasconi.

Več o tem, kje so in kaj počno ta trenutek naši asi, preberite v novicah in si oglejte osebne strani naših atletinj in atletov, potnikov v Sydney.

več    

Merlene Ottey na Weltklasse v Zürichu

Ljubljana/Zürich, 6. avgust

mottey_pc06_800.jpg (67717 bytes)Manager Merlene Ottey, Švicar Daniel P. Zimmermann (na sliki levo od Merlene, medtem ko je desno njen trener Srdjan Djordjevič) nam je pravkar posredoval novico, da je bila Merlene povabljena na enega najznamenitejših in najbolje obiskanih atletskih mitingov na svetu - na Weltklasse v Zürichu.

Tole je izjavila Merlene, ko je izvedela, da je bila povabljena: "Zelo sem srečna, da se bom lahko vrnila na najbolj prestižnega iz serije GP Mitingov in preizkusila svojo pripravljenost...

več   

Odličen GP miting v Londonu

London, 6. avgust

vvoronin01_400.jpg (38686 bytes)Na atletskem mitingu v Chrystal Pallaceu v Londonu je bilo včeraj doseženih kar šest najboljših izidov letošnje sezone, ki se v resnici šele zares razplamteva, bilo pa je tudi nekaj prav neverjetnih presenečenj.

Najboljši rezultat sezone je vsekakor dosegel svetovni prvak v skoku v višino, Vjačeslav Voronin, ki je preskočil 240 cm, največja poraženka pa je zagotovo Gabriela Szabo, ki je po dolgem času doživela prvi poraz v teku na 1.500 m, premagala pa jo je kar njena rojakinja Violeta Szekely - za nameček prav v finišu, ki je bilo od nekdaj najmočnejše orožje Szabove.

več   

Primož Kozmus ima normo v žepu!

Ljubljana, 5.avgust

Komaj smo objavili novico o Primoževem novem državnem rekordu, že ga je znova izboljšal, tokrat skoraj za cela 2 m glede na zadnji dosežek pred 4 dnevi. Očitno je imel Primož prav, ko je trdil, da je sposoben kladivo vreči okrog 77 m.

Danes mu je na mitingu na Madžarskem to skorajda uspelo. Njegovo kladivo je poletelo do 76,84 m in to je seveda naš nov državni rekord, hkrati pa dovolj za potrditev olimpijske norme, ki si jo je tako zelo želel. Primož je na ta način v slabem mesecu dni (naj spomnimo: 8. julija je na Poljskem kladivo vrgel "vsega" 73,34 m daleč) rekordno znamko pomaknil kar za 3,5 m !

 Čestitamo!

Kdo bo zares nastopil v Sydneyu?

Ljubljana, 3. avgust

Atletska zveza Slovenije je objavila spisek kandidatov za Olimpijske igre, na katerem je 18 atletov s potrjeno normo.
Seveda spisek še ni povsem uraden in dokončen, kajti člane obeh štafet 4 x 100 m bodo določili kasneje glede na to, kako se bodo odrezali na preizkušnjah v prihodnjih 14 dneh.

več ...  

IAAF spreminja svoje odločitve

Monte Carlo, 2. avgust

Mednarodna atletska zveza je nenadoma spremenila svojo odločitev in je včeraj Kubancu, aktualnemu svetovnemu rekorderju v v skoku v višino, Javierju Sotomayorju znižala kazen prepovedi nastopanja.

sotomayor04_400.jpg (19807 bytes)Sotomayor, ki so mu dokazali jemanje kokaina, je bil prvotno kaznovan z dvoletno prepovedjo nastopanja in ta kazen bi mu potekla šele konec julija 2001. Po danes objavljeni novici pa naj bi mu kazen znižali na eno leto in kot je moč razbrati iz tega sporočila, naj bi mu ta kazen potekla konec tega meseca.

več    

Bo tudi Primož videl Sydney?

Zagreb, 1. avgust

Naš mladi metalec kladiva Primož Kozmus je nova presenetil, saj je ponovno izboljšal svoj državni rekord. Tokrat ga je popravil kar za dober meter in pol glede na nedavni dosežek v Bygoszczu na Poljskem. Njegovo kladivo je na mitingu v Zagrebu pristalo pri 74,85 m. Ta izjemen met mu je uspel prav v zadnji seriji, potem ko je dvakrat že vrgel prek 74 m in dvakrat prestopil.

Pa Primož tudi s tem dosežkom še ni povsem zadovoljen, kar je seveda razumljivo, če upoštevamo, da mu prav malo manjka do izpolnitve olimpijske norme - natančneje 65 cm. Pravi da je odlično pripravljen in da je sposoben kladivo zalučati morda celo do 77 m.

Ganljivo slovo Ljudmile Endquist

Stockholm, 1. avgust

Začetek današnjega mitinga so organizatorji posvetili eni največjih junakinj Švedske atletike, po rodu sicer Rusinji. Ljudmila Ednquist-Narožilenko (slika levo jo kaže lani v Sevilli) se je namreč za vedno poslovila od atletike. Slovo od nje je bilo veličastno in ganljivo.

Ljudmila, ki je bila večna tekmica naše Brigite Bukovec in je zmagovalka olimpijskega teka na 100 m z ovirami v Atlanti, je bila namreč lani operirana zaradi raka na prsih, vendar je še nedolgo tega napovedovala svoj povratek na atletske steze....

več  

 

VAŠE MNENJE

FORUM

 

ARHIV

TA TEDEN - DOMA

Športni utrinki iz Ljubljane
Tiskovna konferenca ŽAK MASS-a
Nov rekord s palico
Kje so naši atleti?
Merlene v Sydneyu?
Portret meseca: Nina in Brigita
Nov rekord v metu kladiva
Brigita B. v Sydney
Brigita L. v Oslu
Osebne strani atletov

TA TEDEN - V TUJINI

GP miting v Londonu
GP miting v Stockholmu
Zlata liga v Oslu
Greene in Johnson poškodovana
Veliko znanih atletov ne bo v Sydney

SLOVENSKI ATLETI

Alenka Bikar
Gregor Cankar
Brigita Bukovec
Brigita Langerholc
Matija Šestak
Helena Javornik
Anja Valant
Britta Bilač
Roman Kejžar
Nina Zega
Boštjan Horvat
Jolanda Čeplak
Primož Kozmus
Eufemija Štorga
Damjan Zlatnar
Igor Primc
Jože Vrtačič
Marcela Umnik
Miro Kocuvan
Darja Kokalj
Robert Kotnik

ARHIV

JULIJ 2000 - do 20.
JULIJ 2000 - do 10.
JUNIJ 2000 - po 15.
JUNIJ 2000 - do 15.
MAJ 2000 - po 15.
MAJ 2000 - do 15.
APRIL 2000 - po 15.
APRIL 2000 - do 15.
MAREC 2000
FEBRUAR 2000
JANUAR 2000

DECEMBER '99

NOVEMBER '99
OKTOBER '99
 
 
 
| novice | Morel | gospodarstvo | kultura | svet | Slovenija | šport | TV | film | glasba | nepremičnine | računalništvo |
| avtomobilizem | obvestila | turizem | šolstvo | Petya | forum | povezave | astro novice | trgovina |
Urejanje in oblikovanje "Atletike": Edo Bogataj , Pečarjeva 14, SI-1231 Črnuče
Tel./fax:01/537-55-68 GSM: 041/288-729
, atletika@si21.com

© 1994-2000 Kabi d.o.o. / Si21 - Vse pravice pridržane